Dodaj do ulubionych

Dzięki niebiosom

25.05.21, 16:46
że mój syn może wybrać w rekrutacji dowolną liczbę szkół i klas. Już po dzisiejszym egzaminie zeszłabym na zawał, gdyby musiał się ograniczyć tylko do kilku.
Współczuję wszystkim dzieciom, które mają taki ograniczeny wybór. To po. Prostu draństwo.
Obserwuj wątek
    • mannazmango Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 16:58
      Ja też się cieszę, że mamy taką możliwość i faktycznie ciut zmniejsza stres.
      Mój syn dalej rozmyśla i czeka z decyzja po egzaminach.
      • grey_delphinum Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:06
        Mój w sumie też, ale zaczyna już troszkę weryfikować swoje wybory tzn. jeszcze poszerzać listę i stąd moja refleksja.
      • grey_delphinum Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:13
        A o jakim profilu myśli?
        • mannazmango Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:26
          No chyba podobnie jak twój syn, jeśli dobrze pamietam, tylko i wyłącznie - informatyka.
          • grey_delphinum Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:28
            Kraków czy inne miasto (przepraszam, nie pamiętam)?
            • mannazmango Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:29
              Kraków!
          • volta2 Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:34
            uważajcie tylko na ilość takich klas w mieście
            u nas (wawa) nie ma za wielu gdzie inf jest w profilu i jak syn rozważał zmianę szkoły to by miał pod górkę z, po pierwsze, znalezieniem miejsca w klasie gdzie taki profil jest
            po drugie, gdyby szedł tam, gdzie nie ma ( a w wielu nie ma) - musi nadrabiać egzaminem drugi przedmiot profilowy
            • mannazmango Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:40
              No właśnie w Krakowie też mały wybor jeśli chodzi o informatykę, oraz kierunek bardzo ostatnio oblegany, więc dużo chętnych.
              Syn bierze tez pod uwagę technikum, zobaczymy jutro po matematyce i będziemy dumać gdzie ma jakie szanse 😐
            • grey_delphinum Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:40
              Dzięki za cenną podpowiedź!
              • grey_delphinum Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:43
                Mój syn też bierze pod uwagę technikum, ale do t. łączności na technika programistę nie ma szans (bardzo wysoki próg), więc musi celować w jakieś inne.

Manno..., czy to Ty pisałaś w moim wątku o technikum energetycznym na Loretańskiej? Syn bierze je pod uwagę?
                • mannazmango Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 19:00
                  Tak, ja pisałam.
    • iwoniaw Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:02
      To nie tylko draństwo, to głupota. System pozwalający wybierać dowolną liczbę klas i ustawiać je w kolejności preferencji jest najlepszy dla wszystkich - i dla uczniów i dla szkół, które formują klasy.
    • malia Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:04
      Moja może wybrać 3, sprawiedliwości nie ma
      • malia Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:05
        chyba, że będzie dojeżdżała dość daleko, a tu kiepska komunikacja
        • rannala Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 19:31
          U nas tylko 3. A jest z czego wybierać.
          Szkoda...
    • volta2 Re: Dzięki niebiosom 25.05.21, 17:31
      u nas chyba strajki zadziałały tak, że dzieciom z tej okazji dano wielokrotny wybór, i też się cieszyłam, choć znam bajkę o osiołku, któremu w żłoby dano...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka