Dodaj do ulubionych

Deska do prasowania Vileda

05.06.21, 18:26
Dojrzałam do zmiany deski. Obejrzałam w necie różne modele i zastanawiam się co wybrać. Na pewno nie węższa powierzchnia niż mam czyli 120 na 34. Nowością byłoby gniazdko i podstawka na żelazko i w jednym z modeli taka szyna wysuwana do podtrzymywania pościeli czy firanek. Model ten polecany jest też do prasowania koszulsmile a u nas tego sporo.
Myślałam, ze teraz może jakieś lżejsze robią deski, bo miałam strasznie ciężkiego klompra do tej pory. Ale jak sensowna powierzchnia prasowania to nie ma szans na wagę poniżej 6 kg.

www.sklep.vileda.pl/produkt/deska-perfect-2in1-plus.php
model który rozważam.

A wy możecie coś polecić fajnego, niekoniecznie viledy.
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Deska do prasowania Vileda 05.06.21, 18:29
      sylwik7 napisała:
      > Myślałam, ze teraz może jakieś lżejsze robią deski, bo miałam strasznie ciężkie
      > go klompra do tej pory. Ale jak sensowna powierzchnia prasowania to nie ma szan
      > s na wagę poniżej 6 kg.

Deska nie powinna być zbyt lekka, bo traci stabilność przy prasowaniu (trzeba trzymać deskę żeby się nie przewróciła).
      • aamarzena Re: Deska do prasowania Vileda 05.06.21, 18:55
        Ja mam lekki stary model viledy i nic nie trzeba trzymać. Kup dobre żelazko, to nie będziesz musiał się na nim kłaść, żeby cokolwiek wyprasować.
    • odnawialna Re: Deska do prasowania Vileda 05.06.21, 21:20
      O desce się nie wypowiem, bo nawet nie wiem jaką mam, za to mam viledy pokrowiec na deskę. I to jest genialna rzecz.
    • sandrasj Re: Deska do prasowania Vileda 05.06.21, 21:31
      Moja mama ją ma, używa do stacji parowej i tutaj jest problem.. Musiała folią aluminiową wyściełać przestrzeń między siatką z której zrobiona jest deska a pokrowcem, gdyż duża ilość pary a co za tym idzie wilgoci spowodowała że ta siatka zaczęła rdzewieć. Folie mama wymienia co jakiś czas, świeża wydaje przy prasowaniu dziwne dźwięki, ale też odbija ciepło a to akurat przydatne.
      Aha, ja mam Leifheit, taka sama konstrukcja, u mnie problem rdzy nie występuje a też mam stacje parową.
    • mysiulek08 Re: Deska do prasowania Vileda 05.06.21, 21:41
      Konstrukcja blatu zbudowana z metalowej siatki

siatka dyskwalifikuje u mnie deske od razu, moze sa jakies zalety ale ja nie widze

osobiscie moge polecic taka:

www.leifheitsklep.pl/pl-pl/deski-do-zelazek-tradycyjnych-/4979/deska-do-prasowania-air-board-s-compact-nf/72615?utm_source=ceneo&utm_medium=referral

jest solidna, lekka, bardzo latwo i lekko sie sklada, swietny pokrowiec ale najlepsze jest tworzywo z ktorego jest zrobiony 'blat', jak nie lubie prasowac, tak z ta deska nie jest tak zle smile

chyba sa w roznych rozmiarach, ja mam XL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka