Dodaj do ulubionych

#tysiącealicji

07.06.21, 08:20
natemat.pl/357241,tysiacealicji-alicja-tysiac-traci-wzrok-i-potrzebuje-pomocy ciekawe co na to prolajfy?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 08:28
      Odchowała dzieci to może już być ślepa. Niech ocalona córka się nią zajmie.

Alleluja i do przodu.
    • ichi51e Re: #tysiącealicji 07.06.21, 09:00
      Przy tego typu wadzie bylo wiadome ze predzej czy pozniej bedzie gorzej. Mam nadzieje ze ludzie beda wpłacać - przynajmniej tyle.
      • reinadelafiesta Re: #tysiącealicji 07.06.21, 13:59
        Z jednej strony tak, trzeba pomóc. Z drugiej, dlaczego znowu ludzie mają państwo wyręczać? Państwo wprowadziło takie regulacje, niech państwo weźmie na siebie odpowiedzialność.
        • berdebul Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:04
          Państwo = z naszych podatków.
          • reinadelafiesta Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:17
            I uważasz ,że jak wpłacę na Alicję, to państwo zrezygnuje z moich podatków, czy raczej zapłacę i tu i tu? A państwo zaoszczędzone pieniądze będzie mogło przeznaczyć na TVP lub nagrody, które się rządzącym po prostu należą?
        • lauren6 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:07
          Już Ci tłumaczę: państwo ma wyyebane na ofiary drakońskiego prawa antyaborcyjnego.
          • ajaksiowa Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:22
            Przycicha Krawczyk Junior to Alicja odżywa,przecież Ona dostała odszkodowanie lata temu
            • lauren6 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:25
              Co z tego, że dostała odszkodowanie? W normalnym kraju dostałaby dożywotnią rentę z powodu niepełnosprawności spowodowanej błędem w sztuce lekarskiej.
              • reinadelafiesta Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:35
                Ale ponieważ nie żyjemy w normalnym kraju, to powinniśmy się z prywatnych kieszeni zrzucać na Alicję? Ile w Polsce jest takich Alicji, o których nie pisały gazety? Zrozum mnie dobrze, ja uważam, że pomagać należy. Tylko coraz bardziej dochodzę do wniosku, że my ten system w ten sposób sankcjonujemy. Nie wpłacamy już na jakieś ekstraordynaryjne sytuacje, tylko przejmujemy podstawowe obowiązki państwa.
              • arwena_11 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 18:27
                Ale ona nie dostała odszkodowania za brak aborcji tylko za brak procedur odwołania.

Nawet słynny dr Dębski stwierdził, że nie miałaby aborcji u niego w szpitalu, bo się nie kwalifikowała. A co jak co - ale jego nie można uznawać za przeciwnika aborcji
            • morekac Re: #tysiącealicji 07.06.21, 15:08
              I w tym czasie utrzymywała trójkę dzieci z jakiejś niewielkiej renty. A tego odszkodowania było raptem 25 tys EURO.
          • aniani7 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:23
            Co prawda to prawda.....
          • reinadelafiesta Re: #tysiącealicji 07.06.21, 14:23
            Ależ ja to wiem, tylko że my swoimi działaniami powodujemy, że państwo ma na te ofiary coraz bardziej wyyebane i czuje się coraz bardziej zwolnione ze wszystkiego. Po co doposażać szpitale, skoro ludzie się zrzucą na WOŚP i Owsiak kupi sprzęt? Alicji też przecież my wpłacimy? Na stronie forum mam - przy tym wątku- otwartą reklamę akcji Pajacyk. I obok akcję fundacji na ratowanie zwierząt. Wpłacam, ale coraz bardziej szlag mnie trafia i coraz częściej się zastanawiam, czy słusznie robię?
            • lauren6 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 15:16
              Myślisz, że śmierć głodowa Alicji Tysiąc kogokolwiek z rządzących obejdzie?
              • berdebul Re: #tysiącealicji 07.06.21, 15:37
                Smierć głodowa? Błagam.
            • alicia033 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 15:43
              reinadelafiesta napisała:

> coraz częściej się zastanawiam, czy słusznie robię?

słusznie, bo im pomoc potrzebna jest już.
    • alicia033 Re: #tysiącealicji 07.06.21, 15:41
      tanebo001 napisał:

> ciekawe co na to prolajfy?

bitch please...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka