Dodaj do ulubionych

Nocne dostawy do Żabki

16.06.21, 18:25
No może nie nocne ale ... codziennie przed 5 rano jest dostawa do pobliskiej Żabki. Facet robi przy tym taki hałas, że regularnie mnie budzi (i pewnie nie tylko mnie).
Póki co, rozmawiałam z pracownikami czy nie dałoby rady przesunąć tych dostaw na późniejszą godzinę ale spuścili mnie na drzewo twierdząc, że to od nich nie zależy i nie mają na to wpływu.
Co zrobić, żeby wymóc aby te dostawy były jednak póżniej ?
Obserwuj wątek
    • casasingato Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:30
      Stwórz sieć "Bociek", który zniszczy "Żabkę", a jednocześnie opanuje system dostaw w środku dnia... Rozumiem ból, śmieciarze zabierają butelki w tych godzinach. Rozważałaś zatyczki lub zmianę okien?
      • kk345 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:33
        Będzie śmiesznie, jak dostawy w ciągu dnia oprotestują inni sąsiedzi, bo korki o hałas w dzień, a oni dziecko uśpili
        • kalafiorowa.es Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:37
          Oprotestują ci, co świeżego chleba o siódmej nie dostaną.

Można się przeprowadzić na południe, u mnie sklepy otwierają o 9, dostawy są najwcześniej o 7:30.
          • iberka Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:06
            Hiszpanie mają siestę dobowo big_grin
            • kalafiorowa.es Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:19
              Tak serio, to mają tę samą strefę czasową a wschód słońca dwie godziny później. Przez sporą część roku siódma to ciemna noc. A u nas dodatkowo nie dokuczają temperatury, więc nie pa parcia na wychodzenie na sporty czy spacery z samego rana.

Więc żyje się dwie godziny później. Aczkolwiek tylko w niektórych aspektach.
              • memphis90 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:33
                No bo geograficznie to leżą w innej strefie czasowej niż Polska...
      • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:42
        Owszem zdarza się, że śmieciarka przyjeżdża o 6 rano ale to jednak 6 a nie 4.30 a poza tym nie codziennie.
        W lecie trochę trudno jest spać przy zamkniętych oknach więc co mi po wymianie okien ? Klimatyzacji nie rozważałam.
        • sol_13 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:25
          Akurat smieciarki to powinny wlasnie jeździć w nocy. U nas jezdza pomiędzy 7 a 8 i nic mnie tak nie wkur...jak stanie za smieciarką ktora blokuje osiedle, jak muszę właśnie zawieźć dziecko na 8 do szkoły.
    • berdebul Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:34
      Policja? Zakłócanie ciszy nocnej.
      • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:38
        Obstawiam ze żabka zadbała o wszelkie legalizacje tych dostaw
        • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:44
          Szczerze mówiąc nie wydaje mi się. Chyba spróbuję uderzyć do straży miejskiej.
    • ykke Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:38
      Zakłócają ciszę nocną, więc działają bezprawnie. Musisz zgłosić na policję, bo pisma nie pomogą
      • iwoniaw Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:46
        Nie ma czegoś takiego jak "cisza nocna", a dostawa do sklepu w godzinach wczesnoporannych mieści się w definicji normalnego funkcjonowania sklepu (który zapewne ma wszelkie pozwolenia na działalność w konkretnym miejscu). Dlatego aczkolwiek współczuję, to nie wróżę powodzenia w uciszaniu. To są uroki życia w mieście. Jeden ma pod oknem sklep, drugiemu tramwaj przejeżdża przy balkonie, trzeci ma naprzeciwko szpital z wyjącymi co chwilę karetkami.
        • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:49
          W prawie nie ma ale jest to jednak ogólnie przyjęta zasada. Jeżeli kupuję mieszkanie przy ruchliwej ulicy czy przedszkolnym placu zabaw to liczę się ze związanym z tym hałasem.
          I problem może jest w tym, że mieszkam w spokojnej okolicy (mimo, że to centrum miasta) przy niezbyt ruchliwej ulicy i wcześniej był cisza i spokój a teraz pobudka codziennie ok.4.45
          • ichi51e Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 06:27
            no ale ten sklep pewnie przed watkodajka tam byl
            • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 07:42
              nie, sklep jest od niedawna (ja mieszkam tu od 15 lat) lokale na parterze tego bloku należą do miasta i dość często zmieniali się najemcy
        • bei Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:06
          A mnie budzą kosy, świergolą głośno i radośnie, i mylą mi melodyjkę budzika- jestem przekonana, ze to ptaszki z komórki tak się wydzierają, a ty jeszcze godzina spania. Bażanty tez nie lepsze, nie dosyć, ze wprowadziły się w krzewy ogrodu, to nie szanują „ ciszy nocnej”. Skoro świt to jeszcze nie rano, prawda?
          • bei Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:06
            A hałasu z dostawy współczuję.
    • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:45
      Dostawy nie beda jak najpóźniej bo zasadą logistyki jest dostawa przed otwarciem, przed zakazami poruszania sie pojazdów po drogach między godzina ....a godzina...., jak najkrótsza trasą ( od sklepu do sklepu)

Spróbować oczywiście możesz zasygnalizować to sieci żabka ( bo sklep pewnie franczyzowy) ale niewiele pewne to da bo raczej nie przeorganizują całego łańcucha dostaw dla ciebie .
      To co możesz zrobić to zamontowac sobie akustyczne zasłony i zatyczki do uszu, ew zmienić (jak masz taką możliwość ) pokój dzienny z salonem.

Na marginesie ludzie czasami kupują mieszkania (bo cena atrakcyjna) w polu obok pola kapusty, nad restauracja, od strony magazynu jakieś firmy/sklepu, na przeciwko szkoły/placu zabaw/boiska szkolnego i dziwią się, że jest hałas wink
      • memphis90 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:01
        >zasadą logistyki jest dostawa przed >otwarciem, przed zakazami poruszania sie >pojazdów po drogach
        Istnieje zakaz poruszania się samochodów dostawczych w ciągu dnia???
        • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:22
          Zależy jak zdefiniujesz samochód dostawczy i jakie są lokalne przepisy ( w sensie na drogach gminnych, powiatowych, wojewodzkich) .

memphis90 napisała:

> >zasadą logistyki jest dostawa przed >otwarciem, przed zakazami porusza
          > nia sie >pojazdów po drogach
          > Istnieje zakaz poruszania się samochodów dostawczych w ciągu dnia???
          >
          • novembre Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:56
            Ale przecież samochody dostawcze wożące artykuły spożywcze szybko psujące się są wyłączone spod zakazów i mogą jeździć 24/24.
          • memphis90 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:12
            Samochód dostawczy do zabki...? Ma ograniczenia w poruszaniu się po drogach gminnych i powiatowych...? Że niby w ciągu dnia nie może i musi nocą...?
            • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:57
              A na te wszystkie Twoje pytania może odpowiedzieć jedynie dział transportu /logistyki w sieci Żabka

memphis90 napisała:

> Samochód dostawczy do zabki...? Ma ograniczenia w poruszaniu się po drogach gmi
              > nnych i powiatowych...? Że niby w ciągu dnia nie może i musi nocą...?
              >
              • memphis90 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:35
                No nie, chwilę, to Ty twierdziłaś, że istnieje prawo, które zakazuje samochodom dostawczym realizować dostawy po drogach gminnych i powiatowych w jakichś konkretnych godzinach... Strzelilas babola i tyle.
                • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:37
                  Poczytaj sobie prawo
                  • memphis90 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 07:13
                    A, czyli nie wiesz i ja mam szukać czegoś, co do czego uważam, że nie istnieje?
                    • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:14

Memphis jeszcze raz - poczytaj przepisy o ograniczeniach w ruchu drogowym dla pojazdów (większych niz osobowe ) - jak nie wiesz i podważasz fakt ze istnieją - mnie nie interesują personalne dop****

Szkoda czasu

napisała:

> A, czyli nie wiesz i ja mam szukać czegoś, co do czego uważam, że nie istnieje?
                      >
                      >
                      • kk345 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 09:26
                        Żaden przepis nie ogranicza dostawy spożywki i przewozu żywych zwierząt
      • beata985 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:54
        myfaith napisała:

> Dostawy nie beda jak najpóźniej bo zasadą logistyki jest dostawa przed otwarcie
        > m,
        Bzdura...akurat jeżeli chodzi o żabki to dostawa może być o 6 ale i o 15....kierowca przecież nie ma jednego sklepu tylko kilkanaście punktów...
        • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:56
          Zapomniałaś dodać resztę mojego zdania wink

"... jak najkrótsza trasą ( od sklepu do sklepu)"

beata985 napisała:

> myfaith napisała:
          >
          > > Dostawy nie beda jak najpóźniej bo zasadą logistyki jest dostawa przed ot
          > warcie
          > > m,
          > Bzdura...akurat jeżeli chodzi o żabki to dostawa może być o 6 ale i o 15....kie
          > rowca przecież nie ma jednego sklepu tylko kilkanaście punktów...
          >
          >
          >
          >
          >
          • beata985 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:06
            No bo mi ono nie pasuje....gdyby tak było, że przed otwarciem jak najkrótszą II i tak jeżdżą jak najkrótszą...to dostawy musiałyby być całkiem w nocy
            • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:10
              Nie znamy lokalizacji sklepów (pozostałych), nie znamy odległości miedzy sklepami, nie znamy odległości od magazynu/hurtowni, nie znamy tez możliwości rozładunku w poszczególnych sklepach, nie znamy wielkości tych sklepów, nie znamy wielkości tych dostaw i czestotliwosoci w tygodniu tych dostaw w tym łańcuchu, i pewnie jeszcze wielu innych zmiennych.
              • beata985 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:18
                Znamy godziny otwarcia....zazwyczaj jest to 6...żaden kierowca nie zostawi nawet jednej palety z towarem bez opieki....kto za to będzie odpowaiadal....kierowca z magazynu wyruszy o tej godzinie żeby w okolicach godziny 6 być z towarem....nie zostawi go to raz a dwa musi mu ktoś podpisać dokumenty, zrobić awizacje w sklepie....system sklepowy rusza o 6...
                Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie zostawiają ten towar u autorki....być może żabka całodobowa albo właściciel siedzi i pilnuje
                • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:27
                  Nie znamy godzin otwarcia wszystkich żabek ( a tym bardziej żabek w okolicy autorki ) wiec być może na trasie ta żabka jest pierwsza ?- ale to wszystko gdybanie

beata985 napisała:

> Znamy godziny otwarcia....zazwyczaj jest to 6...żaden kierowca nie zostawi nawe
                  > t jednej palety z towarem bez opieki....kto za to będzie odpowaiadal....kierowc
                  > a z magazynu wyruszy o tej godzinie żeby w okolicach godziny 6 być z towarem...
                  > .nie zostawi go to raz a dwa musi mu ktoś podpisać dokumenty, zrobić awizacje
                  > w sklepie....system sklepowy rusza o 6...
                  > Nie mam pojęcia na jakiej zasadzie zostawiają ten towar u autorki....być może ż
                  > abka całodobowa albo właściciel siedzi i pilnuje
                  >
                  • beata985 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 23:07
                    Od 6 do 23
                    • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 23:34
                      OK
                • mikams75 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:13
                  nie wiem jak dziala ta konketna zabka ale znam sklepy z pomieszczeniem dostawczym - albo w budynku, gdzie dostawcy maja dostep, a dalej sa kolejne drzwi juz do sklepu albo zadaszona i okratowana przestrzen, gdzie dostawcy zostawiaja palety np. z napojami.
                  • kk345 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 09:29
                    A przed Zabka przy mojej ulicy widuję ofoliowane palety, stojące przed zamkniętym jeszcze sklepem, więc niekoniecznie sklep musi być otwarty
                    • beata985 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 11:18
                      No to bardzo dziwne, bo jak pisałam wcześniej kierowca musi zostać zarejestrowany w systemie....być może mają jakiś układ inny...No i że się nie boją...W cholerę fajek i alkoholu....
      • sol_13 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:22
        myfaith napisała:

> Na marginesie ludzie czasami kupują mieszkania (bo cena atrakcyjna) w polu obok
        > pola kapusty, nad restauracja, od strony magazynu jakieś firmy/sklepu, na prze
        > ciwko szkoły/placu zabaw/boiska szkolnego i dziwią się, że jest hałas wink

Jaki poziom hałasu generuje pole kapusty?
        • myfaith Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:23
          Było powiedziane "na marginesie " ( w domyśle tej dyskusji) - pole kapusty generuje smród

sol_13 napisała:

w/boiska szkolnego i dziwią się, że jest hałas wink
          >
          > Jaki poziom hałasu generuje pole kapusty?
        • jowita771 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:58
          Dzieci płaczą w kapuście. Te, których jeszcze nie znaleźli rodzice.
        • mikams75 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:04
          kiedys sieja i pole orza i moze jeszczo noca robia opyski.
    • tol8 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:47
      Żabki są czynne od 6, pierwsza zmiana chodzi na 5:45 więc nie ma opcji by ktoś zostawił towar i odjechał
      • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:35
        No właśnie chyba tak jest. Zostawia i odjeżdża. Ostatnio był o 4.30
    • araceli Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 18:54
      Rozmawia się w właścicielem (najemcą lokalu) a nie z pracownikami. Gdzie jest ta Żabka? Jaki status ma budynek - wspólnota, Spółdzielnia?
      • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:52
        W bloku chyba wspólnota. Wydaje mi się, że wynajmują od miasta.
        • szara.myszka.555 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:02
          Zrób dochodzenie, kto jest właścicielem lokalu i tam uderzaj że skargą.
          • iwles Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 23:42
            szara.myszka.555 napisał(a):

> Zrób dochodzenie, kto jest właścicielem lokalu i tam uderzaj że skargą.

Zazwyczaj ten, kto w niedziele stoi za ladą.
            • beata985 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 06:19
              Bzdura w zabkach w niedzielę stoją pracownicy...
            • mid.week Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:39
              w żabkach jest "poczta" i pracują normalnym trybem
    • leosia-wspaniala Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:02
      >Póki co, rozmawiałam z pracownikami czy nie dałoby rady przesunąć tych dostaw na późniejszą godzinę ale spuścili mnie na drzewo twierdząc, że to od nich nie zależy i nie mają na to wpływu.

A ty myślałaś, że mają big_grin ?

Nie będą później i nic z tym nie zrobisz.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:08
      Nie kupować mieszkań w miejscach gdzie na dole są usługi.
      My mamy mieszkanie na przeciwko dino, dostawy od pn do soboty byly o 5-6h a w niedzielę od rana psy przywiązane przy sklepie szczekały. Teraz mam "hopla" na tym punkcie, 100% zabudowa mieszkaniowa, po bułki mogę do sklepu samochodem jechać w miasto.
      • kryzys_wieku_sredniego Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:11
        A sklep jak byl tak jest już 15 lat, tylko nas tam już nie ma ;P
      • kk345 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:34
        Nie wiem, co gorsze, hałas sklepu czy niemożność kupienia bulki bez odpalania samochodu. Trudny wybór.
        • mae224 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:01
          Ja jednak wybieram spokój.
        • sol_13 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 07:31
          kk345 napisała:

> Nie wiem, co gorsze, hałas sklepu czy niemożność kupienia bulki bez odpalania s
          > amochodu. Trudny wybór.

Bo ja wiem. Ja mam kilka sklepów na piechotę, i tak jeżdżę samochodem po zakupy, przecież nie będę tych siat i zgrzewek nosić. Sklepy w bliskiej odległości sa przydatne gdy trzeba coś zapomnianego szybko dokupić. Większe zakupy i tak autem i nie ma znaczenia, czy ten sklep jest 500m, czy 3 km od Ciebie.
          • kk345 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 09:41
            To na sens, że w wątku o bułkach piszesz o zgrzewkach wody, to w końcu całkiem to samo. Szanuję.
            • sol_13 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 17:52
              Dla mnie to samo, bo nie chodzę po same bułki.
    • woman_in_love Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:25
      Nic się nie da zrobić. W PL panuje samowola. Taki klimat chamstwa i pogardy dla innych.

Mam taki sklep niedaleko mnie w Irlandii, całodobowy. Dostawy są w dzień i nie mają prawa robić żadnych dostaw w nocy.
      • kk345 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:35
        I tamują ruch w dzień? Skandal.
        • woman_in_love Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:58
          Nie ma takiej ilości sklepów spożywczych w Irlandii jak w Polsce.
          I mają parkingi, chociażby pojedyncze. Więc nikt nie tamuje ruchu.

Natomiast Żabki nie mają takich miejsc i najwyraźniej tamują, ale to też kwestia następnej samowolki: czyli każdy parkuje gdzie popadnie.
    • hamerykanka Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:50
      Rozwaz klime do pokoju i dobrej jakosci wygluszajace okna, bo oni nic nie zrobia, bo ty nie mozesz spac.

U nas co weekend slychac ryki silnikow do pozna w nocy, z oddalonego o ponad poltora kilometra toru wyscigowego. I tez nie pojde ze skarga ze mi wyja silnikami i spac nie moge, zbieram kase na dobre okna. Klime juz mam.
    • wapaha Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 19:55
      Zainwestować 3 zł w zatyczki do uszu..
    • bywalec.hoteli Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 20:09
      aż człowiek pomyślał o piosence Kazika czy tam Kultu "nocne sklepy z mlekiem"... big_grin
    • mid.week Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 20:19
      Zabka to pikuś, ja mieszkałam z myjnią całodobową vis a vis... Nie wiedziałam wczesniej, że jest na świecie tylu szurów, którzy myja auta w chorych godzinach.
      • gryzelda71 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:29
        Szumów? Mogą to myją.
        • raczek47 Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 21:44
          youtu.be/m9wMPh7s7IU

🙂dla przypomnienia
      • iwoniaw Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 07:03
        mid.week napisała:

> Zabka to pikuś, ja mieszkałam z myjnią całodobową vis a vis... Nie wiedziałam w
        > czesniej, że jest na świecie tylu szurów, którzy myja auta w chorych godzinach
        > .
        Szurów? 23-5 w niedalekiej myjni jest o połowę taniej, czyli właściciel myjni wręcz zachęca klientów do korzystania w godzinach nocnych.
        • mid.week Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:34
          nie dosc, ze szury to jeszcze dusigrosze.
          • gryzelda71 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 09:55
            No zawsze możesz się wyprowadzić co nie?
            • mid.week Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 18:09
              Nie mam powodu się wyprowadzać z miejsca w którym mieszkam 🤷‍♀️
    • e-ness Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:04
      Taka właśnie „żabka” była powodem naszej rezygnacji z kupna idealnego mieszkania. Choć często przechodząc obok, żałowałam bo to było „ to”, jednak masa ludzi pod sklepem, ciagle gadki, papierochy, trzaskające drzwi mój smuteczek skutecznie przepędziły. O dostawach bladym świtem nawet nie pomyślałam

My mieliśmy rozeznanie, gorzej maja ci co najpierw kupują mieszkanie, a później okazuje się ze lokal pod blokiem został wynajęty na taki przybytek
    • taki-sobie-nick Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 22:29
      A nie prościej byłoby grzecznie poprosić faceta, żeby nie robił przy tym takiego hałasu?
      • iwles Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 23:44

Którego? Tego kierowcę, który przywozi towar o 4:30?
        • taniarada Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 06:49
          iwles napisała:

>
          > Którego? Tego kierowcę, który przywozi towar o 4:30?
          >
          > Nie bądź okrutna dla koleżanki. Fajna kumpela.Dała mi zjjebkę ostatnio .Sam nie wiem za co.
      • gryzelda71 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 09:56
        Aż smiechlam nad kawą.
    • hanusinamama Re: Nocne dostawy do Żabki 16.06.21, 23:13
      Koleżanka mieszkała nad rzeźnikiem. Codziennie o 5 przywozili w metalowych skrzyniach mięso, napierw było pierdut skrzyniami a potem pierdut tasakiem i taką piłę odpalali. Ja nie mogłam spać, ona spała twardo
    • rosie Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 05:47
      ostatnio w mojej okolicy ludzie sprzedali dom, boczną ścianę dzieliła wąska ulica od rampy dyskontu. Dostawy towaru były jedną z przyczyn wyprowadzki
      • dominika9933 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 06:06
        Ja mieszkałam w centrum Krakowa, kiedy jeszcze tramwaje jeździły w nocy, i to takie stare, wydające mnóstwo dźwięków, a i szyny nie były najlepsze, prawie pod oknami był przystanek. Rodzice i ja spaliśmy spokojnie, gdy przyjeżdżał w odwiedziny ktoś z rodziny mieszkający na wsi nie mógł zrozumieć jak to robimysmile. Potem, bez wahania, zamieszkałam przy przejeżdżających pociągach, często, Grzegórzki, i też sytuacja się powtórzyła. Przyzwyczaisz sięsmile Pozdrawiam i życzę niezmąconego snu smile
    • taniarada Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 06:36
      Hehe musisz z tym żyć Albo jak ci napisali idż do faceta twój urok osobisty zrobi cuda.Towar dostarcza się rano.Za komuny to mleko przynosili w butelkach .Nie źle to było słychać.
    • iberka Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 06:55
      Zgłosić do zarządcy można, ale przede wszystkim wziąć pod uwagę, że dostawy w nocy czy o "nieludzkich" porach, to nic niezwykłego. Należy o tym pamiętać kupując mieszkanie.
      • agnesta Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 07:56
        Mieszkam tu od 15 lat, żabka jest od 2. W zimie jeszcze jakoś obleci ale w lecie trudno jest spać przy zamkniętych oknach
        Rozmowa z facetem chyba niewiele da, bo siłą rzeczy pewnie i tak mu pierdyknie jakaś skrzynka czy paleta, nie mówiąc o terkoczącym na krzywym chodniku paleciaku.
    • mandre_polo Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:18
      Blok ma zarabiać na siebie i budują lokale użytkowe a później zonk że hałas.
      Proponuję podjechać nocą ok 2 pod galerie blue city usytuowany przed budynkami mieszkalnymi. Kolejka tirów i hałas z ramp rozładunkowych.
    • ophelia78 Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 08:26
      A widzisz... W u mnie - centrum, ruchliwa ulica, wręcz przelotowa arteria - dostawa do Zabki jest w ciągu dnia. Nie na możliwości podjechać z tyłu (sklep w kamienicy, bez podworza) I nic mnie tak nie irytuje jak dostawczak który staje na awaryjnych, blokuje pas ruchu (bo nie na innego wyjścia) I wyładowuje towar. Dzień w dzień. I zawsze się zastanawiam: kuźwa nie moga tego robić o 5 rano??? Tylko w ciągu dnia blokują przejazd..
    • mariken Re: Nocne dostawy do Żabki 17.06.21, 09:32
      niestety, franczyzobiorca nie ma żadnego wpływu na terminy dostawy - logistyka przygotowuje kierowcy rozpiskę i on zgodnie z nią rozładowuje towar do kilku sklepów. dziwi mnie tylko, że dzieje się to przed 5 rano, mam w bardzo bliskich znajomych dwójkę franczyzobiorców, twierdzą, że najwcześniej dostawa docierała koło 6 (sklepy otwarte 6-22 i 6-23).
      można zgłosić franczyzobiorcy, żeby on z kolei zgłosił do logistyki nadmierny hałas jaki generuje kierowca, oni już sobie z takimi kozakami radzą wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka