viewiorka Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 20:40 Piękne! Najładniejsza kremowa. To ja też się pochwalę 😁. Nie wiem co to za odmiana. Kupiona w dino wiosną Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 20:48 Ależ piękny wątek! Wszystkie Wasze róże są zachwycające 😊 Spróbuję zaraz dorzucić swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 20:53 No właśnie chciałam Wam dziewczyny podziękować za współtworzenie fantastycznego wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 21:05 Może jutro uda się resztę sfotografować Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 21:05 >Wszystkie Wasze róże są zachwycające Absolutnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 20:57 > czerwona- pani Ingrid Bergman Jak patrzę się na tę różę to widzę uśmiech Ingrid z Casablanki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 20:58 Prawda? Nazwa idealnie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 21:04 1. moja ukochana pnąca 2. gigantyczne kwiaty, niebiański zapach 3. taka se 4. Śliczny kolor, delikatny zapach 5. róza gigant, ma ze 3,5 metra, zwykła, nie jest to pnąca Na razie mnie nie ma w domu, gdy wyjeżdzałam większość róż jeszcze nie kwitła, róż mam jeszcze więcej niż piwonii (ale mniej niz irysów). Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 08:17 Takie krzewy są przepiękne. Część moich to maleństwa zeszłoroczne. Mam nadzieję, że się rozrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 15:08 Przecudowny kolor! Jak z jakiejś bajki! Odpowiedz Link Zgłoś
cichadziewuszka Re: Wątek samochwalny-róże 😃 21.06.21, 23:26 Fajnu wątek i wszystkie Wasze róże cudowne. Moje dopiero zaczynają nieśmiało otwierać pąki. Różowa Lois Odier, morelowa Lady of Shalott, purpurowa Wiliam Shakespeare. Wszystkie trzy upojnie pachną. Czekam na pozostałe Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 00:03 Piękne - ta kremowa (herbaciana?) skradła moje serce. Pamietam jak w dziecięctwie zainspirowana Opowieściami Tysiąca i jednej nocy próbowałam uzyskać olejek herbaciany gotując płatki herbacianych róż. Efekt był marny ale róże kocham do dzisiaj. Zwłaszcza te herbaciane/kremowe, takie swojskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 08:15 Reszta moich różyczek 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 09:22 Ooo,masz różę pomarszczoną. Ale zazdroszczę! Miałabym całą półķę konfitury z płatków. Wszystkie piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 09:24 Przy takich watkach przypomina mi sie od razu moja przepiekna Romeo i Julia. Jakie to niexiemskie zjawisko! Kollor i pomaranczowo- cytrynowy zapach. I ktoregos dnia znalazlam ja w milionie kawalkow. Po calym ogrodzie. I czerede zachwyconych zwyciestwem szczeniat To nie ta ze zdjecia. Pod ta mialy kacik zadumy Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 10:52 W kwestii zjadania roślin przez psy: mieliśmy kiedyś spory ogród po babci, który w sezonie rodzice uprawiali. Pewnej wiosny mama kupiła cały koszyk pomidorów, takich gotowych do posadzenia. Tenże koszyk wiklinowy wraz z zawartością zostawiła w towarzystwie naszego psa - i to wcale nie na długo. Po powrocie zastała wszystkie pomidory w kawałkach, a z koszyka wiklinowego zostało okrągłe dno (taka tacka się zrobiła) i kupka patyczków (takich po 10 cm mniej więcej). Denko zostało "na wieczną rzeczy pamiątkę" Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 11:49 Jakbym moje widziala! Za papryke ogon dadza uciac Pade- nie puscilam serduszek w strone szaranczy wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 12:26 Konkretnie to beczec mi sie chcialo Ale zywiol byl nie do opanowania Zreszta swirniete sa do dzis (psy, nie kwiaty) Odpowiedz Link Zgłoś
black.emma Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 11:50 Moje pierwsze róże, już kombinuję gdzie wsadzić kolejne krzaczki. I właśnie odkryłam mszyce! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 11:58 black.emma napisała: Piękna Odpowiedz Link Zgłoś
soft.kitty Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 11:58 Cudowności wasze róże! A oto moje ulubione: 1 i 2 - Airbrush 3 - Bonanza 4 - Ghislaine de Feligonde - pnąca i pachnąca Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 12:01 Piękne... Duży masz balkon?? Chciałam sobie w tym roku zasadzić Ale jak pomyślałam o kolcach na moim wąskim balkonie to szybko kupiłam powojnik 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 12:28 Nieduży, i niespecjalnie szeroki (chyba 1,30 szerokości). Mam te róże tak postawione, że kolce nic mi nie robią. Kłuje się tylko przy okazji przesadzania. Odpowiedz Link Zgłoś
szafireczek Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 12:06 Przepiękne wszystkie! I ten zapach. To w jakimś stopniu zasłużenie rekompensuje trud hodowców balkonowych i ogrodowych Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 14:31 Przepiękne są te wasze róże! U mnie dopiero pierwsze kwitną, ale widzę sporo nierozwiniętych pąków. A niewiele z nimi robię poza przycięciem niektórych. Za to te małe różyczki (My Fairy) jeszcze nie zakwitły. Odpowiedz Link Zgłoś
vivyan Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 16:51 Moje Fairy też na razie tylko obsypane pąkami Ale jak już ruszą, to kwitną baaaaardzo długo! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 18:44 Chciałam tylko powiedzieć, że róża Tom Tom to moje największe zaskoczenie. Kupiłam ją za śmieszne pieniądze w supermarkecie, a ona odwdzięczyła mi się pięknym i długim kwitnieniem Na zdjęciu róża Jazz, a w tle Dolomiti. Lubię je, bo są zdrowe, silne, niewymagające i powtarzają kwitnienie jesienią. Jazz ujrzałam po raz pierwszy jesienią we Wrocławskim ogrodzie botanicznym. U mnie zmieścił się tylko jeden krzaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Wątek samochwalny-róże 😃 22.06.21, 18:48 Mnie się też Tom Tom tanio trafił Odpowiedz Link Zgłoś