euze_bia000 29.06.21, 17:32 Komu kibicujecie? Moje serce zawsze za Niemcami, mam nadzieję, że uda im się. Jogiego też uwielbiam, więc podwójnie za.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaka-llina Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 17:34 Za Niemcami i mam nadzieje zobaczyc zkwaszone miny Anglikow w pubie Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 17:47 kaka-llina napisała: > Za Niemcami i mam nadzieje zobaczyc zkwaszone miny Anglikow w pubie > A ty mieszkasz w uk? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:05 kaka-llina napisała: > Za Niemcami i mam nadzieje zobaczyc zkwaszone miny Anglikow w pubie > To juz wiesz ze nie zobaczysz. Swietnie gralismy, come on England. W sobote idziemy do pubu obejrzec kolejny mecz. 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:11 Schlała się na pusty żołądek, więc ma halucynacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:13 snakelilith napisała: > Schlała się na pusty żołądek, więc ma halucynacje. > Bye bye Germany zmijo 😄😄😄😄😄😄 Choc dziadek moj w polowie Niemiec a w polowie Anglik to jakos jednak blizej mi do Anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:17 Nie podniecaj się tak kobieto. Nie pukam żadnego z tych młodych milionerów na trawie, więc ich wyczyny są mi obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:20 snakelilith napisała: > Nie podniecaj się tak kobieto. Nie pukam żadnego z tych młodych milionerów na t > rawie, więc ich wyczyny są mi obojętne. > A ja lubie football a ty mnie I to co tobie obojetne lub nie mnie nie interesuje zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:22 A ja lubię oglądąć czasem dobry mecz piłki nożnej, gdzie grają dwie dobre drużyny. Ten mecz nie jest akurat na mojej hitowej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:25 snakelilith napisała: > A ja lubię oglądąć czasem dobry mecz piłki nożnej, gdzie grają dwie dobre druży > ny. Ten mecz nie jest akurat na mojej hitowej liście. W tym meczu dobra drozyna byla jedna o czym swiadczy wynik. Przelknij wiec to zmijo i moze wepchnij w siebie dodatkowe kalorie. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:27 No ty już wepchnęłaś, w postaci dużej ilości alko jak widać. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 23:52 snakelilith napisała: > No ty już wepchnęłaś, w postaci dużej ilości alko jak widać. Ale o co chodzi? Miala dziewczyna powod, by sie napic piwka lub czegos tam. Wypominanie jej kalorii jest dowodem Twojej frustracji, bo czego innego? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 23:55 malgosiagosia napisała: > Ale o co chodzi? Miala dziewczyna powod, by sie napic piwka lub czegos tam. Wyp > ominanie jej kalorii jest dowodem Twojej frustracji, bo czego innego? Jak zwykle wyrwałaś jak głupi Filip z konopii i nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Anglia-Niemcy 30.06.21, 00:42 snakelilith napisała: > Jak zwykle wyrwałaś jak głupi Filip z konopii i nie wiesz o co chodzi. > Powinnas wiedziec, ze nie mowi sie jak glupi Filip , tylko jak Filip. Ale oczywiscie musisz jak zwykle obrazac. Mam nadzieje, ze Ci ulzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara [...] 29.06.21, 20:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:47 Przecież ty mnie podobno nie czytasz ćwoku, więc skąd możesz wiedzieć, co mnie złości? Twoje infantylne dopyerdalanki na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:11 angazetka napisała: > Wy? Z szatni piszesz? My, jak najbardziej, my. Wiem, dla wiekszosci Polakow tu to sa oni. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:12 Też byłam za Anglią, moje dziecko za Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:12 Kibicowałam Anglikom na początku, po pierwszej połowie meczu szczerze kibicowałam każdej drużynie, która wejdzie na boisko i dokopie tym obu nudziarzom, bo udało się im mnie uśpić (dosłownie). Pod koniec Anglicy się obudzili i zrobiło się fajnie. Ale i tak koło wczorajszego meczu to nawet nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:16 A ja z nudów włączyłam telewizor, za minutę od włączenia pierwszy gol, potem nic nic nic, potem drugi gol, potem pozamiatane. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:18 Komentarz posła Protasiewicza chyba nie całkiem na trzeźwo to napisał i wrzucił na TT Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:20 OJP. Ktoś tu ma ból dupy. Proszę mi przypomnieć, gdzie jest teraz ta waleczna polska drużyna? Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:27 podałam, bo na trzeźwo nie da się aż takich głupot pisać Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:32 Ach, niech ma chwilę sukcesu. Wprawdzie wypracowanym cudzym dokonaniem, ale jak nie ma się żadnych własnych osiągnięć. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:34 Jprd, co byś mówiła jakby to ten drugi team wygrał? Zajebiscie, że wygrali, tak cieszymy się! Co więcej, szkole zamknęliśmy dzis o 16stej a nie o 18:00 jak zwykle i poszliśmy do pubu mecz ogladac. Zazdrościsz? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:35 OJP, nie ogarniasz drzewka, że nie wiesz o kim piszę? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:35 Kretyn, jeśli nie fejkowe konto. Mnie akurat ta mała rozłożyła. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:25 No nie fejkowe, dalej w ten deseń idzie Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:54 Ależ wejdź na TT tego polityka tyle że pewnie na trzeźwo tego nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:18 Ja z nudów obleciałam kilka wątków na forum. Ble.... Wczoraj to były emocje i widowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:24 Wczoraj to graly swietne teams,.a dzis gral jeden bardzo dobry i jeden kiepski. Choc ciesze sie ze France i German zostaly wyeliminowane. 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:29 Koło Bi_scotti to ty nawet nie stałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:31 angazetka napisała: > Koło Bi_scotti to ty nawet nie stałaś. Nie, nie mialam okazji.😃😃😃😃 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:37 Najma, wannabe specjalistka, od wszystkiego i od dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:20 Nie zgadzam się, oni nie grali źle. Jakby się z bliska przyjrzeć, to grali nawet bardzo dobrze, tylko nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:24 It's coming home!!!!!!!!! Come on England! Kane you believe it?????? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:29 Ale wy zdajecie sobie sprawę, że to nie był finał? Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:31 No I? Tylko w finale mozna sie cieszyc??? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:34 Cieszę się z tobą. Podziwiam odnoszących sukcesy. Tyle tylko, że fortuna kołem (piłką) się toczy i jestem zdania, że w tym euro Anglicy jeszcze długo nie są w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:39 Wczoraj Niemcy, dziś Anglicy, jutro Włosi. No i co z tego? Cieszyć się i świętować nie można???????? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:46 bovirag napisała: > Wczoraj Niemcy, dziś Anglicy, jutro Włosi. No i co z tego? Cieszyć się i święto > wać nie można???????? Czego w zdaniu "cieszę się z tobą" nie rozumiesz? Insynuujesz mi tak samo jak najma jakieś nacjonalne motywy. Już wczoraj pisałam boogie i ingryd by nie dzieliły zwycięstwa na euro pomiędzy Francuzami i Niemcami. Kibicuję Szwajcarom i Duńczykom. Jak te drużyny przejdą, to będę się bardziej cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:35 Ja sie ciesze ze wyslalismy do domu Germany. Odpowiedz Link Zgłoś
gorgonzola.novara [...] 29.06.21, 20:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 20:43 Ty wysłałaś? Jesteś jednym z piłkarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:17 snakelilith napisała: > Ale wy zdajecie sobie sprawę, że to nie był finał? > Oglądałam pomeczowe komentarze w brytyjskiej TV I Gary Lineker na zakończenie z bananem na twarzy kilkukrotnie powtórzył "it's coming home, it's coming home". Od czasu słyszę za oknami jakieś kibolskie okrzyki 😀, Tutaj lokalsi mają obsesję na punkcie II wojny światowej I szczególny stosunek do Niemców. Mają co świętować, nawet jeśli to jakiś ćwierćfinał czy co tam 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
veryvery Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:23 A I atmosfera u mnie w pracy była trochę jakby rzeczywiście miał być dzisiaj finał lol Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:31 veryvery napisała: Tutaj lokalsi mają obs > esję na punkcie II wojny światowej I szczególny stosunek do Niemców. Mają co św > iętować, nawet jeśli to jakiś ćwierćfinał czy co tam 😀 Przecież tu nie chodzi o wojnę, a o legendarną rywalizację piłkarską pomiędzy Anglią a Niemcami, która ma swój początek w latach 60 tych (słynny ghost goal z 1966roku) To wszystko jest z przmrużeniem oka. Tak samo "nie lubią" się Francuzi i Niemcy, oraz Francuzi i Anglicy. Taka skubanie się pomiędzy mocarstwami. Nie ma co przeżywać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:35 Dodam jeszcze, że w tym 1966 roku grali właśnie w finale przeciwko Niemcom i wygrana dała im tytuł mistrza świata. Jeden jedny w historii. Więc dla Anglików każdy (do tego wygrany) mecz z Niemcami jest odświeżeniem mitu i wielkim wydarzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:42 Wielkim wydarzeniem jest albo nie jest , ale skad Ci sie mit tutaj wzial? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:52 No mit. Przecież nawet polskie media pisały o "klasyku". Co jest nawiązaniem do meczu na Wembley w 1966 roku. Wtedy Anglia pokonała Niemcy i została mistrzem świata. To brytyjski mit, w sensie, nie że kłamstwo, a część piłkarskiej mitologii, wielkich brtyjskich wydarzeń sportowych, bo później Anglia nie zdobyła już żadnych tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 22:04 No ale i mit i mitologia to kupa opowiesci z mchu i paproci. A skoro wygrali, to nie mit; czy wygrali raz czy, za kazdym razem przez nastepne 100 lat. A ze dla kibicow to sentymentalne i mile wspomnienie, to raczej chyba naturalne dla pilki kopanej. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 22:22 glasscraft napisała: > No ale i mit i mitologia to kupa opowiesci z mchu i paproci. A skoro wygrali, t > o nie mit; czy wygrali raz czy, za kazdym razem przez nastepne 100 lat. A ze dl > a kibicow to sentymentalne i mile wspomnienie, to raczej chyba naturalne dla pi > lki kopanej. Ale o tym właśnie piszę. Dlaczego ta radość jest taka ogromna. I ja to rozumiem. Ale mit, to nie są tylko opowieści z mchu i paproci. Mit to także opowiadanie z przeszłości o dużym, nieco ubarwionym znaczeniu dla współczesnych, historyczny symbol. Wczorajszy mecz pomiędzy Hiszpanią i Chorowacją nie miał takiego historycznego znaczenia. I tutaj też co niektórym odbija, bywalec już założył wątek Germańce go home. Kogoś poyebało. Tymczasem parę minut temu niemiecka telewizja pokazywała uśmiechniętych brytyjskich kibiców i w Niemczech nie ma żadnej żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 22:44 snakelilith napisała: Tymczasem parę minut temu niemiecka telewizj > a pokazywała uśmiechniętych brytyjskich kibiców i w Niemczech nie ma żadnej żał > oby. > To macie niezłą cenzurę. W mediach pełno angielskich kibiców śpiewających o dziesięciu niemieckich bombowcach i gwizdanie w czasie niemieckiego hymnu. Ale miło że w De leci taka sielanka w tv. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 22:55 sniyg napisał: > To macie niezłą cenzurę. W mediach pełno angielskich kibiców śpiewających o dzi > esięciu niemieckich bombowcach i gwizdanie w czasie niemieckiego hymnu. Ale mił > o że w De leci taka sielanka w tv. Ty to nazywasz cenzurą, a u nas nazywa się to pozytywnym przekazem. Kibice śpiewający o bombowcach? A ilu ich tam było? Czy jakaś tam grupka kiboli z getta dla white trash ma dyktować nam postrzeganie rzeczywistości? Dlatego właśnie Niemcy mają coś takiego w doopie, pośmieją się co najwyżej z brytyjskiego dowcipu ala Little Britain i idą dalej do następnego wyzwania. A Polska tarza się w bagnie historycznego żalu, ciągle biadoląc, że ktoś tam ich znowu obraził. Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 23:32 snakelilith napisała: > > Ty to nazywasz cenzurą, a u nas nazywa się to pozytywnym przekazem. > Tak, u nas też się tak kiedyś nazywało. W PRL-u jak tv lansowała wizję przyjaźni polsko radzieckiej. Znamy, znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 23:49 sniyg napisał: > Tak, u nas też się tak kiedyś nazywało. W PRL-u jak tv lansowała wizję przyjaźn > i polsko radzieckiej. Znamy, znamy. Tylko PRL-u już nie ma, a Niemcy zrobiły się jakby cut większe, więc jakie strategie ty ze sobą porównujesz towarzyszu? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 22:27 Dodatkowo potem kilka razy Anglia odpadała z turniejów po meczach z Niemcami. Więc dziś to zwycięstwo smakuje lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 22:32 Tak, bo teraz to każdy mecz Niemcy - Anglia to klasyk i wielkie oczekiwania oraz obawy z obu stron. Dla Niemców, to też przeciwnicy strachu. Ale Niemcy mają aktualnie słabszą, niedograną drużynę (relatywnie do wcześniejszych sukcesów), więc porażka nie była niespodzianką. Ja na Niemców nie stawiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:46 Ale chocby tak było to żal ci dupe ściska? Kim jesteś, zeby ludziom zabraniać cieszenia się z "malych" rzeczy? Zajebiscie, że wygrali! Tak, osiągnięcie to jest! Gdzie są polskie patalachy? Acha, zapomniałam, ty nie masz się z czego cieszyć! Come on, England. Bring it home! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 21:56 A gdzie ci zabraniam się cieszyć inteligentna inaczej? Też za dużo wypiłaś jak najma? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Anglia-Niemcy 29.06.21, 23:42 bovirag napisała: > Ale chocby tak było to żal ci dupe ściska? Kim jesteś, zeby ludziom zabraniać c > ieszenia się z "malych" rzeczy? Zajebiscie, że wygrali! Tak, osiągnięcie to jes > t! Gdzie są polskie patalachy? Acha, zapomniałam, ty nie masz się z czego cies > zyć! > Come on, England. Bring it home! Odpowiedz Link Zgłoś
kandyzowana3x Re: Anglia-Niemcy 30.06.21, 06:22 Ok żebyś się nie zdziwiła w Anglii dalej na Niemcy patrzy się przez pryzmat 2 ws Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Anglia-Niemcy 30.06.21, 12:02 kandyzowana3x napisała: > Ok żebyś się nie zdziwiła w Anglii dalej na Niemcy patrzy się przez pryzmat 2 w > s Jak chcesz coś koniecznie zobaczyć, to zobaczysz. Mój mąż Niemiec tam studiował i ma tylko pozytywne doświadczenia. W brytyjskiej lidze grają też Niemcy i nikt jajkami ich nie obrzuca. Odpowiedz Link Zgłoś