Dodaj do ulubionych

Pytanie do wegetarianek

07.07.21, 20:26
Przeglądam sobie gazetkę sklepową i wpadły mi w oko kabanosy roślinne firmy Tarczyński. Kiedyś widziałam wędliny sojowe jakiejś firmy produkującej wędliny drobiowe. I pytanie do Was. Kupujecie produkty roślinne firm, które zajmują się też produkcją mięsną? Bo mi to bardzo zgrzyta. Ja przestałam jeść mięso ze względów powiedzmy ideologicznych i firmy, która prowadzi przetwórstwo mięsne nie chcę wspierać i takich produktów wege od nich nie kupię. A Wy zwracacie uwagę czym jeszcze zajmuje się producent?
Obserwuj wątek
    • ludzikmichelin4245 Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 20:33
      Niewiele tracisz, bo te kabanosy są niezbyt smaczne.
    • woman_in_love Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 21:21
      Kabanosy vege są robione z treści żołądkowej pochodzenia 100% roślinnego, które wyciśnięto z kiszek tych biednych zwierząt, zanim wrzucono je (te kiszki) do maszyny robiącej pyszne parówki "eko 100% natural" dla naszych milusińskich.
      • abecadlowa1 Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 21:28
        😂😂😂
    • livia.kalina Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 21:31
      A mnie się podoba, kiedy producent wyłącznie mięsny przestawia cześć produkcji na produkty roślinne. Następnym krokiem jest zwiększanie produkcji roślinnej koszem mięsnej. Najlepiej do 100%.
      • silenta Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 21:45
        Tyle tylko czy on przestawia część produkcji czy to produkcja dodatkowa? Mnie się wydaje, że to drugie. Ale gdyby było tak jak piszesz to byłby to plus.
    • biala_ladecka Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 21:51
      Nie, nie kupuje. Ze względów etycznych oraz zdrowotnych. To wysoko przetworzone produkty z mnóstwem zbędnych dodatków, poza tym, unikam soi niewiadomego pochodzenia. Z wyrobów kiełbasopodobnych czasem skuszę się na węgierskie z Dobrej Kalorii. Skład jest w miarę znośny.
      • pani_up Re: Pytanie do wegetarianek 07.07.21, 22:05
        Ja to samo + burgery buraczane. Wolę soczewicę/ciecierzyce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka