Dodaj do ulubionych

Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć

• ms.piggy Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 21:00
      pływanie, leżenie i drinki smile
      • kkalipso Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 21:23
        Bosko!
      • beata985 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 22:23
        Ależ cudny koszyk...😍
        Gdzie kupiony??
        Tak wiem...Nie powinnam kupować kolejnej rzeczy....ciucha, butów, tojebuni...😟
        • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 08:28
          madamrock.pl/akcesoria/6544-61033-kosz-pleciony-she-naturalny.html
        • ms.piggy Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:21
          nobo
    • sandy_cheeks Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 21:25
      Ja wlasciwy urlop mam w sierpniu, na razie uskuteczniam weekendowe wyjazdy, glownie na Podlasie bo tam mamy dzialke.
      Pierwsza fota to Beskid Sadecki jeszcze z czerwca, pozostale to juz Podlasie
      • homohominilupus Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 21:37
        Kraj Basków niezmiennie urzekajacy mimo zmiennej pogody 😎
        • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 22:09
          Ej, widzialam tego szczura tydzien temu wink
          • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 22:10
            Czyzbyscie zrobili trase Deba-Zumaia?
            • homohominilupus Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 22:43
              kalafiorowa.es napisał(a):

> Czyzbyscie zrobili trase Deba-Zumaia?
              >

Bravo 😀
              Zarautz w stronę Deby dla ścisłości.
              Ps. Jakiego szczura?
              • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 07:17
                No ta wyspa. Nazywa sie Ratón de Getaria bo jest w ksztalcie myszy wink
                • homohominilupus Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 13:06

> No ta wyspa. Nazywa sie Ratón de Getaria bo jest w ksztalcie myszy wink
                  >

Kurcze, nie wiedziałam! Zaraz chlopa zapytam jak z morza wylezie czy zna nazwę tej wysepki.
                  Dzis lepsza pogoda choc te okolice dla mnie sa piekne nawet w deszczu
    • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 21:37
      tu będzie stał mój nowy dom
      smile
      • kkalipso Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 00:20
        Tylko pozazdrościć☺
        • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 15:47
          tak smile- jest cudnie, magicznie, pięknie nawet zimą
          to obszar natura 2000
          • homohominilupus Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 17:20
            Zazdrosc wapaszko
            • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 17:45
              smile
              sama sobie zazdroszcze i czesto się szczypię przepędzając z końca potylicy pojawiające się niefajne myśli ( w oczekiwaniu na to że coś sie zjebie smile )
              • homohominilupus Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 18:27
                wapaha napisała:

> smile
                > sama sobie zazdroszcze i czesto się szczypię przepędzając z końca potylicy poja
                > wiające się niefajne myśli ( w oczekiwaniu na to że coś sie zjebie smile )

Niefajnym myślom mówimy WON
                • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 18:31
                  Mówię mówię
                  Jestem asertywna głośno- uczę się być asertywna wobec niefajnych myśli wink
            • lilia.z.doliny Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 17:49
              Wapaszka brzmi rozkosznie smile
              Biere i bede uzywac niniejszym
          • melisananosferatu Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 18:57
            Zazdroszcze i gratuluje!
      • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:42
        Pięknie i sielsko! Niech się szybko buduje!
        • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:10
          Dzięki smile
          Szybko nie może, mamy inny plan, rozłożony trochę na lata i związany z wiekiem młodego, dojazdami itd wink
          Ale...będziemy się delektowac powoli smile
    • srubokretka Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 22:23
      Sliczne dzieciaczki. Widac, ze wam sie wakacje udaly.

Ja w tym roku nie zasluzylam. Musze sie zadowolic szara codziennoscia. Podlewaja dzis nasza okolice.
    • trudneslowa Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 08.07.21, 22:42
      Wrzucasz zdjęcia swoich dzieci na ogólnodostępnym forum? Nie rusza cię, kto może je zobaczyć i sobie zapisać? Tyle się trąbi o szanowaniu prywatności dzieci w internecie, jak krew w piach. Po co to robisz?
      • vickylove [...] 08.07.21, 23:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • bywalec.hoteli Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 09:15
          Też odniosłem wrażenie, że pod pozorem zdjęć wakacyjnych kalipsiara chciała się pochwalić dziećmi.
          Tu rzeczywiście nie licuje obraz ze słynnym jej zdaniem "Młoda pięknieje mi z dnia na dzień itp itd, oliwkowa skóra itp itd". Z drugiej strony swoje dzieci chyba zawsze są najpiękniejsze dla rodzica?
          Zgadzam się że dziewczyna ma siano we łbie.
          • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:23
            Też nie rozumiem, swojej twarzy nam nie pokazała, co zrozumiale. A dziewczyni się ufnie uśmiechają do mamy, czy taty a nie forum ematek czy innych obcych, niekoniecznie życzliwych.
            Kwas czuję.
            Usuńcie je !
            • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 23:35
              gama2003 napisała:

> Usuńcie je !

Większość, na szczęście, usunęli. Nie wiem czemu jedno zostawili.
              • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 00:20
                Kilka przykładowych świeżych publikacji różnych celebrytów oraz wynik #dziecko na IG.
                Ale wiadomo, pedofilów nie jarają dzieci sławnych ludzi, oni czatuja za bidetem aż ematka jakieś wrzuci
              • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 00:30
                Już usunęli ostatnie.
                Dziękuję!
                • kkalipso Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 00:42
                  Masz coś z głową nie tak? Komu ty dziękujesz - moderacji administracji....czy tam chciałaś te zdjęcia zgłosić. Ja je sama usunęłam po nagonce po mnie, ja sama powtarzam jeszcze raz, żeby nie było że moderacja wariatko...
                  • lot_w_kosmos Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 08:29
                    Kalipso z ciekawości : da się samemu usunąć zdjęcia z posta na forum? Jak?
                    • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:08
                      lot_w_kosmos napisała:

> Kalipso z ciekawości : da się samemu usunąć zdjęcia z posta na forum? Jak?

Wchodzisz w ustawienia, po prawej stronie masz swoje statystyki w tym zdjęcia- klikasz w zdjęcia- wchodzisz i usuwasz
                      • lot_w_kosmos Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:56
                        Dzięki.
                        Lepiej wiedzieć jakby co ....
                  • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 20:33
                    A mnie się twoje dziecko podoba i to bardzo. Ma fajną buźkę i śliczne oczy. Piszę o jednym dziecku, bo tylko jedno zdjęcie widziałam.

Wpisów negatywnych nawet nie chce mi się komentować, nawet funta kłaków nie są warte.
                    • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 20:33
                      I żeby nie było suspicious Nie jestem żadnym pedofilem.
                • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 00:42
                  Powariowalyscie. Już własnych dzieci nie można pokazywać? Jakieś ubezwłasnowolnienie matek i autorek fotografii uskuteczniacie.
                  • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:24
                    Wszystko można.
                    Przypomnij sobie akcję ze zdjęciami mojego ogrodu. Czyż nie byłam straszona namierzeniem? Czyż nie kiwano z politowaniem głową nad moją niefrasobliwością?
                    A teraz co i rusz są wątki ze zdjęciami nie tylko balkonów czy ogrodów, ale i domów, mieszkań. Że nie wspomnę o włosach, twarzach w maseczkach itd.
                    Dziwna jest ta wybiórczośćbig_grin
                    • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 13:49
                      Nie wiem, może jestem tu za krótko, bo nie rozumiem co takiego może się stać, kiedy nastąpi to słynne, forumowe namierzenie. Jestem świadoma każdego słowa, które wypływa tutaj spod mojej klawiatury, nie publikuje zdjęć dziecka, ani męża, bo wiem, że by sobie tego nie życzyli, ale publikowałam włosy i niezliczone zdjęcia kota (po którym zresztą namierzyła mnie kumpela i dała znak, że mnie tu czyta) i pomimo dość dużej wyobraźni nie wymyślę jaka katastrofa mogłaby nastąpić gdyby forum poznało moje imię i nazwisko. Natomiast uważam, że osoby z rozchwiane emocjonalnie, niepewne siebie, z poczuciem małej wartości, słabe psychicznie absolutnie nie powinny wystawiać się na żer- nigdzie. Ani na fejsie, ani na insta, ani na żadnych forach, a w ogóle to powinny zrezygnować z social mediów dla własnego dobra.
                      • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:02
                        Nie wiem, może jestem tu za krótko, bo nie rozumiem co takiego może się stać, kiedy nastąpi to słynne, forumowe namierzenie

Np jak się latami opisujesz jako skrzyżowanie Iriny Shayk i Selmy Hayak, a na zdjęciach wyglądasz jak Dominika Gwit to ci tego forum tego płazem nie puści 😁
                      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:02
                        Z wielkim hukiem może pierdolnąć kreowany wizerunek. To raz.
                        Przy każdej możliwej okazji będzie wytykane i wyszydzane to co było na danym zdjęciu, obśmiewane i hejtowane. (casus bergi)Znoszenie tego to nie jest kwestia bycia słaby, psychicznie - nikt nie lubi być zaszczuwany
                        • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:08
                          Ale to juz bardzo zalezy od forumowej... jakby to nazwac... osobowosci.
                          Niedawno jedna forumka wstawila screena, po ktorym na upartego mozna ja bylo odszukac na fb. I co? Nico, bo fajna babka, nikomu za skore nie zalazla.
                          A jak ktos jest menda to nie musi zdjcia wstawiac, dostanie mu sie za literowki albo za cokolwiek.
                          • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:12
                            A całkiem tuż, tuż inna forumka przez nieuwage puściła fotkę z buzią. I co? I też nico. Ktoś napisał że ups, trochę cię widać. Koniec afery.
                          • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:14

> Ale to juz bardzo zalezy od forumowej... jakby to nazwac... osobowosci.
                            > Niedawno jedna forumka wstawila screena, po ktorym na upartego mozna ja bylo od
                            > szukac na fb. I co? Nico, bo fajna babka, nikomu za skore nie zalazla.
                            > A jak ktos jest menda to nie musi zdjcia wstawiac, dostanie mu sie za literowki
                            > albo za cokolwiek.
                            >

nie mów hop
                            • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:14
                              wapaha napisała:

> kalafiorowa.es napisał(a):
                              >
                              > > Ale to juz bardzo zalezy od forumowej... jakby to nazwac... osobowosci.
                              > > Niedawno jedna forumka wstawila screena, po ktorym na upartego mozna ja b
                              > ylo od
                              > > szukac na fb. I co? Nico, bo fajna babka, nikomu za skore nie zalazla.
                              > > A jak ktos jest menda to nie musi zdjcia wstawiac, dostanie mu sie za lit
                              > erowki
                              > > albo za cokolwiek.
                              > >
                              >
                              >
                              > nie mów hop

bo tylko jedna czy dwie miały szansę zobaczyć zanim post ze zdjęciem na prośbę autorki skasowano
                              • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:21
                                wapaha napisała:

>
                                > bo tylko jedna czy dwie miały szansę zobaczyć zanim post ze zdjęciem na prośbę
                                > autorki skasowano

Nie, nie dlatego. Po prostu nikogo nie wqrwia hobbystycznie.
                                • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:23
                                  mid.week napisała:

a to nie jest ta od sukienki łyżwiarki
                                  bo ja myślę, że czas zrobiłby swoje..
                                  niestety uncertain
                                  >
                                  > Nie, nie dlatego. Po prostu nikogo nie wqrwia hobbystycznie.
                                  • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:25
                                    p.s. czyli jak ktoś wquwia to można mu wyrzygiwac, wyciągać i podle obśmiewać ?
                                    • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:32
                                      Ja wyznaję zasadę jak Kuba bogu- jest kilka nicków wobec których nie mam skrupułów jeśli chodzi o dokuczanie i złośliwości- alessa, leluja (ta od dwóch pierogów), dziadek z teksasu. Jednak nawet w ich przypadku, w życiu nie opublikowałabym danych osobowych, gdybym przypadkiem weszła w ich posiadanie.
                                      • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:37
                                        Ja to bym jednak gazeciarza podpierdolila, jakbym wpadla w posiadanie danych big_grin Toz to forumowa legenda i jegojej plec jest jak kot Schrodingera... Nie potrafilabym takiej tajemnicy zabrac do grobu, no way wink
                                      • kochamruskieileniwe Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 00:15
                                        nie wiedziałam, że aż tak podpadłam, że trzeba zastosować "tak Bóg Kubańczykom"...
                                        • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 00:25
                                          😂😂😂alija od pierogow. Maz zjada 2 i mdleje, wiec kazdy kto zjada ich wiecej niz 5 jest wstretnym grubasem. Przeciez nie Ty, ruskieleniwe😀
                                          • kochamruskieileniwe Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 01:14
                                            aha big_grin

Nie powiem, lekko się zdziwiłam, bo raczej jestem pokojowo nastawiona do ludzi. No może z malutkim wyjątkiem, choć w tym wypadku to mi ręce opadają na głupotę...

• mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:40
                                      wapaha napisała:

> p.s. czyli jak ktoś wquwia to można mu wyrzygiwac, wyciągać i podle obśmiewać ?

Rozmawiamy o tym, że normalne osoby (fota drugiej forumki nadal wisi i nadal niekt nic...) nie są atakowane przez mitycznych psychopatów forumowych. Nie chodzi więc o to ile osób zobaczyło zdjęcie tylko jaką jesteś osobowością. A czy można czy nie można... No cóż. Skoro tak jest to widać można. Moralizowaniem się z założenia nie zajmuję, nie biorę udziału w konkursie na kryształową duszę. Grzeje mnie Berga, bergi bombelki i to czy jej nadal ktoś dokucza czy nie.
                                      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 17:45
                                        No nie nie wisi. Wisiała fota w której forumka zamieściła zdjęcie,, na którym było widać jej twarz ( w odbiciu). To było 4 bodajże zdjęcie ze wszystkich zamieszczonych. I ten post został usunięty
                                      • nenia1 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 18:01
                                        mid.week napisała:

>
                                        > Rozmawiamy o tym, że normalne osoby (fota drugiej forumki nadal wisi i nadal n
                                        > iekt nic...) nie są atakowane przez mitycznych psychopatów forumowych.

a kto to jest normalna osoba? Taka, która jest miła, grzeczna, nie ma własnego zdecydowanego zdania
                                        w kontrowersyjnych kwestiach i uczestniczy głównie w paplaniu o niczym?
                                        To co piszesz przypomina mi dawną znajomą, która zawsze powtarzała "za konflikt zawsze odpowiadają dwie strony". Czyli wychodziłoby na to, że np. dzieci padające ofiarą bullyingu same sobie po części winne. Albo kobiety mobbingowane w pracy. Dlaczego jedną mobbingują, inną nie? Normalnych nie mobbingują, tak?

I owszem, są forumki mniej, wcale lub odwrotnie bardzo atakowane przez innych i czasem się zdarza, że same będąc agresywne prowokują, ale przecież nie jest to żadna reguła. Dla niektórych forum stało się miejscem emocjonalnego ścieku i wystarczy byle pretekst, żeby się uruchomiła lawina.
                        • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:13
                          No to rozumiem, jeśli opowiadam brednie i kłamstwa na swój temat i nagle prawda wyjdzie na jaw, może być żenująco i nieprzyjemnie. Mnie możecie namierzać, zresztą forumowe detektywki prowadzące dzienniki kto, co, jak i kiedy, mogą mnie wygooglać w minutę.
                          • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:16
                            Jestem na to za leniwa, nie możesz po prostu wrzucić linka?🤭😎
                            • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:26
                              O nie, to by było za proste. Musisz przyjechać na ciastka do Czarodzieja i wtedy się będziemy nawzajem googlać, albo staniemy się fejsbukowymi psiapsiółami big_grin
                              • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:43
                                magdallenac napisała:

> O nie, to by było za proste. Musisz przyjechać na ciastka do Czarodzieja i wted
                                > y się będziemy nawzajem googlać, albo staniemy się fejsbukowymi psiapsiółami big_grin

kim jest Czarodziej??? Nie kojarzę takego nicka!! big_grin
                                • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:46
                                  Czarodziej! Krakowska kawiarnia Czarodziej w której się spotkamy z danielą, aquą, kurą i będziemy się namierzać, dekodować, pożerać najpyszniejsze ciastka i zapijać je koktajlem big_grin
                                  • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:56
                                    W Krk byłam przez tydzień dopiero co, widziałam się z dwoma innymi. Trzecia się wypieła, na dodatek użyła forumowej wymówki - mam covida. Taaaaa... No średnie kolezanki Ci powiem, zabrały mnie na obiad do jakiejś podłej budy, gdzie nawet batatów nie udało się bez wtopy przygotować i podać.
                                    • leosia-wspaniala Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:40
                                      >No średnie kolezanki Ci powiem, zabrały mnie na obiad do jakiejś podłej budy, gdzie nawet batatów nie udało się bez wtopy przygotować i podać.

Bo u nas w CK Monarchii to się je ZIEMIANKI, rozumiesz, Z I E M N I A K I. Zestresowałaś panów z tymi życzeniami, batatów się zachciało.
                                  • kura17 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 16:06
                                    > Czarodziej! Krakowska kawiarnia Czarodziej w której się spotkamy z danielą, aqu
                                    > ą, kurą i będziemy się namierzać, dekodować, pożerać najpyszniejsze ciastka i z
                                    > apijać je koktajlem big_grin

no wlasnie napisalam, ze nie moge byc w krakowie w sierpniu (ze wzgledow zdrowotno-organizacyjnych).
                                    zla jestem, ale nic nie wymysle.
                                    • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 19:11
                                      Szkoda kuro! Zdrowia zycze! Ja juz od wtorku w Krakowie.
                              • kura17 czarodziej 10.07.21, 16:04
                                > O nie, to by było za proste. Musisz przyjechać na ciastka do Czarodzieja

Laski, ja sie jednak z Wami w krakowie nie spotkam uncertain
                                w sierpniu nie moge przyjechac (mam niewielki zabieg i musze pod to planowac).
                                moze nastepnym razem smile
                      • jolie Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:06
                        >Nie wiem, może jestem tu za krótko, bo nie rozumiem co takiego może się stać, kiedy nastąpi to słynne, forumowe namierzenie.

Gdy namierzono Bergamotkę, to jedna gwiazda zaczęła zwracać się do niej prawdziwym imieniem, nawiązywać złośliwie do wspólnej pracy itp. Dla mnie to podchodzi pod elementy stalkowania, a tropienie kogoś w sieci świadczy o problemach z głową.
                        • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:17
                          jolie napisała:

>nawiązywać złośliwie do wspólnej pracy itp.

Tak, to jest aspekt o którym nie pomyślałam. Taki namierzający może rzeczywiście nabruździć w robocie, nie wiem po co, bo nie rozumiem jak działa umysł socjopaty. Na szczęście ja jestem zwykłym, bezrobotnym garkotłukiem, więc nic mi nie grozi.
                          • jolie Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:27
                            Nie wiem, czy ta osoba mogłaby nabruździć, dla mnie to był element zaszczuwania, nie wyobrażam sobie, że ktoś na forum pisze coś w stylu "wiem, kim jesteś, hi hi, na wczorajszym zebraniu z szefową miałaś fatalną sukienkę i zmień kolor włosów". Mnie to nie bawi.
                      • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 06:11
                        Magdalleno, to ci napiszę, co mnie spotkało.
                        Jedna forumka, kociara hodowlana znana dobrze na forum, złośliwie teraz piszę, ale to pani prawnik, która tortA kupuje. I na tym koniec złośliwości.

Ona podała link do artykułu, który napisałam na temat wierności małżeńskiej, gdy jeden z małżonków ma wyjazdową pracę. Posiłkowałam się w tym artykule wypowiedziami forumek. W artykule było, oczywiście moje imię i nazwisko. Bez trudu forumki znalazły mnie na facebooku i oglądały sobie mnie i moją rodzinę, a potem bez żenady jeździły po mnie, moim mężu i po moich córkach. Baltycki był tak oddany moim psychofankom, że znalazł mój adres i podał go tu, na forum. Po prostu takiego hejtu nie widziałaś jeszcze na forum. A to był dla mnie bardzo trudny okres w życiu, bo sama się dowiedziałam, że mój mąż, gdy był sam w Anglii (ręce mi się trzęsą, gdy to piszę) mnie zdradził. Miałam taką depresję, że przez kilka lat nie mogłam z niej wyjść. Próbowałam się zabić, szczerze nawet nie chcę o tym pisać, co się ze mną działo przez tamten czas. W każdym razie byłam agresywna i to był jeden z objawów mojej depresji. Przede wszystkim byłam agresywna na forum. Dziewczyny grupowo mnie prowokowały, a ja je wyzywałam. Tu masz przykład wątku, który napisany został przeze mnie, na luzie i co się w nim działo: forum.gazeta.pl/forum/w,567,163494364,163494364,Jeszcze_piecdziesiatki_nie_skonczylam_.html
                        (dzisiejsza chococaffe to joa66 - tego stylu nie da się zapomnieć).

Dopiero 4 lata temu w końcu ustawiono mi odpowiednie leki, które zresztą biorę do dziś, ale już w mniejszej dawce.
                        Wielokrotnie przepraszałam za moje zachowanie na forum. Ale są tu panie, które wyrzygują mi jakieś sprawy sprzed 10 lat np.

Dlatego dziś po raz kolejny przepraszam za moje ówczesne zachowanie, za wyzywanie forumek od tępych dzid, suk, gnid, patryidiotek, szmat i wiele innych. Przepraszam również za złe życzenia niektórym fourumkom. Za wszystkie złe życzenia, również te, których nie pamiętam, a wierzę, że musiało być cos na rzeczy. Przepraszam.
                        • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 09:54
                          Rosa, przykro się to czyta, bo każdy ma swoją prawdę, na która patrzy własnymi oczami.
                          Awantury na forum były srogie i byłaś straszna.

Ale dla uczciwości dodaj, że w sygnaturce mialaś link do bardzo prywatnego i dekonspirującego bloga. Latami.

Cieszę się, że masz się lepiej, zdrowotnie i życiowo. I osobowościowo, co jest chyba pozytywnym następstwem mocniejszego stanięcia na nogi. Najwazniejsze, że w prawdziwym życiu jest lepiej, forum można zamknąć zamknięciem laptopa.
                          • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 10:02
                            to ja się pod powyższym tylko podpiszę
                          • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 12:00
                            Zapomniałam o tym linku, ale masz rację - mojego bloga czytało wiele pań, które później komentowały na forum i na moim blogu też w sposób niewybredny i jeszcze bardziej mnie pogrążający w mojej depresji
                            Teraz , gdy sobie przypominam niektóre jatki na forum z moim udziałem, to się zwyczajnie wstydzę.
                            Dziś czuję się znacznie lepiej, ale mam pełną świadomość mojego ówczesnego zachowania.
                            Dziękuję ci za twoje słowa.
                            • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 14:09
                              rosapulchra-0 napisała:

> mojego bloga czytało wiele pań, któ
                              > re później komentowały na forum i na moim blogu też w sposób niewybredny i jesz
                              > cze bardziej mnie pogrążający w mojej depresji

Właśnie o tym pisałam, osoba w depresji, krucha psychicznie musi się odciąć od social mediów.
                              • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 15:09
                                Tyle, że miała linka do bloga w stopce tu na forum, no więc sorry, pretensje, że ktoś stąd czytał i komentował są śmieszne 🙄
                                • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 15:35
                                  m_incubo napisała:

> Tyle, że miała linka do bloga w stopce tu na forum, no więc sorry, pretensje, ż
                                  > e ktoś stąd czytał i komentował są śmieszne 🙄
                                  >

nie mogę się zgodzić
                                  masz rację ale tylko połowniczną
                                  klikasz we wszystkie linki w sygnaturkach ? czytasz wszystkie sygnaturki ? ja nie. ale w tzw gorących dyskusjach czytam wszystkie posty. Chamstwem jest informowanie innych o danych personalnych danej osoby- gdyby ona tego chciała nie miałaby nicka-tylko imię i nazwiska. A już chamstwem do potęgi jest ustawiczne, cykliczne i uparte wracanie do tego tematu. No ludzie, żygać też trzeba umiec
                                  • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 16:17
                                    wapaha
                                    >
                                    > nie mogę się zgodzić
                                    > masz rację ale tylko połowniczną
                                    > klikasz we wszystkie linki w sygnaturkach ? czytasz wszystkie sygnaturki ? ja n
                                    > ie. ale w tzw gorących dyskusjach czytam wszystkie posty. Chamstwem jest inform
                                    > owanie innych o danych personalnych danej osoby- gdyby ona tego chciała nie mia
                                    > łaby nicka-tylko imię i nazwiska. A już chamstwem do potęgi jest ustawiczne, cy
                                    > kliczne i uparte wracanie do tego tematu. No ludzie, żygać też trzeba umiec

W punkt.

Chciałabym jeszcze dodać, że Rosa jest póki co jedyną osobą, która za swoje zachowanie na forum przeprosiła.
                                    Może by jej w końcu odpuścić?
                                    • krolewska.asma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 16:24
                                      Serio uwazacie ze jesli zaburzona osoba powie "sorry, zmienilam sie - nie bede juz pic/ nie bede juz bic zony/ nie bede krasc/ nie bede wyzywac i szczuc na forum " to znaczy ze ona sie zmienila i juz nigdy nie bedzie sprawiac problemow?
                                      hmmm bo z moich obserwacji wynika ze jest wrecz przeciwnie i nawet sie okiem nie mrugnie a jest to to bylo smile
                                      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 16:25
                                        serio ? a może wpisz się pod dawnymi nickami ?
                                        • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:22
                                          Po co?
                                        • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:25
                                          wapaha napisała:

> serio ? a może wpisz się pod dawnymi nickami ?

to było do asmy
                                  • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:21
                                    Ależ piszesz o czymś zupełnie innym.
                                    Nie czytam wszystkich postów, nie klikam w większość linków.
                                    Ale jeśli sama wstawię sobie jako stopkę link do swojego bloga, na którym opisuję chorobę i inne własne odpały, to liczę się z tym, że wejdzie i przeczyta ktokolwiek, a kto to będzie i co z tym zrobi - zamieszczając link tracę na to wpływ. Nawet, jak jestem miłą, mało udzielającą się forumka, a co dopiero osobą, która w treściach nad stopką obrzuca innych błotem.
                                    No na litość boską!
                                    Natomiast podawanie wygrzebanych czyichś danych osobowych czy wklejanie zdjęć, mężów, sukienek wyglądających jak worki kartofli itp to inny kaliber.
                                    • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:27
                                      m_incubo napisała:

> Ależ piszesz o czymś zupełnie innym.
                                      > Nie czytam wszystkich postów, nie klikam w większość linków.
                                      > Ale jeśli sama wstawię sobie jako stopkę link do swojego bloga, n
                                      > a którym opisuję chorobę i inne własne odpały, to liczę się z tym, że wejdzie i
                                      > przeczyta ktokolwiek, a kto to będzie i co z tym zrobi - zamieszczając link tr
                                      > acę na to wpływ. Nawet, jak jestem miłą, mało udzielającą się forumka, a co dop
                                      > iero osobą, która w treściach nad stopką obrzuca innych błotem.
                                      > No na litość boską!
                                      > Natomiast podawanie wygrzebanych czyichś danych osobowych czy wklejanie zdjęć,
                                      > mężów, sukienek wyglądających jak worki kartofli itp to inny kaliber.
                                      >

wiem, że nie ta ranga ale to porównywalne do : miała krótką spódniczkę..
                                      no skoro dała link do swojego bloga z imieniem i nazwiskiem to można to wykorzystać i dojebać
                                      uncertain
                                      • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 20:36
                                        Imię i nazwisko wypłynęło inaczej i tak, to było poniżej pasa.
                                    • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:33
                                      Ja czytałam kiedyś bloga Rosy, na pewno nie całość, ale nazwiska się tam nie doczytałam.
                                      A podobno było podawane na forum.
                                      Uważam, ze na forum powinno się pisać o tym, co ktoś sam o sobie na tymże forum napisał, a nie wyciągać rzeczy spoza forum, nawet jeśli jakimś przypadkiem lub inną drogą na nie wpadliśmy.
                                      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:39
                                        Uważam, ze na forum powinno się pisać o tym, co ktoś sam o sobie na tymże forum napisał, a nie wyciągać rzeczy spoza forum, nawet jeśli jakimś przypadkiem lub inną drogą na nie wpadliśmy.

przypomniało mi się co napisałaś kiedyś o pewnej forumce
                                        ja to powtórzyłam i dostałam baty
                                        i wypominane jest to do dzisiaj
                                        pewnie wiesz o co chodzi, celowo nie chcę podawać nicka ani sytuacji
                                        • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:06
                                          Tak, Wapaho, wiem co masz na myśli, a przynajmniej tak mi się wydaje.
                                          Nie bardzo jednak wiem jak Ci odpowiedzieć by tez nie podać sytuacji.
                                          Tym niemniej nie masz racji.
                                          Ja tam napisałam dwie rzeczy: jedna powtórzyłam, za autorka wątku, która sama napisała, co napisała i te posty istniały, nawet je cytowałas.
                                          A druga rzecz napisałam, inna foremka (pamietam ktora) powtórzyła zmieniając istotny element, Ty powtórzyłaś. Tylko ta zamiana elementu zmieniła znaczenie całości.
                                          • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:08
                                            A, i obie te informacje pochodziły z forum, nie z żadnej zakulisowej wiedzy o autorce wątku.
                                          • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:18
                                            Tak-cytowałam, bo sprawdziłam to co zalinkowałaś i faktycznie miałaś rację
                                            Nie kojarzę tego drugiego elementu'
                                            summa summarum chodzi mi o to, że nikt nie pamięta że ty podrzuciłaś temat i "rozpętałaś wojnę" ale jest zapamiętane że ja to zrobiłam ( plus jeszcze jedna osoba ), bo-i tu dopisano inną wypowiedź z innym kontekstem
                                            Ja pamiętam, że to ty bo mi się oberwało wink- no , ale mam też solidną nauczkę wink
                                            • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:32
                                              Ok, rozumiem o czym piszesz, to znaczy o którym wydarzeniu.
                                              Natomiast nie rozumiem dlaczego uważasz, że ja rozpętałam burzę, którą Ty podchwyciłaś.
                                              Przecież pisałyśmy, i ja, i Ty, prawdę, cytowałaś to.
                                              Czy to nasza wina, że autorka wypierała się napisanych słów?
                                              • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:40
                                                Bo taki był efekt. Nie ma znaczenia jaka była /jest prawda - efekt dla mnie był niefajny- w sumie to jeden z niewielu razów odczułam jak szambo wybija i eskaluje i nawet nie chciało mi sie już tłumaczyć, bo było to bezcelowe. Forum osądziło, forum popłynęło wink
                                                • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:47
                                                  Rozumiem.
                                                  Ale dlaczego napisałaś to pod moim postem (nawet go cytując) o tym, że uważam, że na forum nie powinno się przynosić informacji spoza forum? Przecież wtedy nic takiego się nie wydarzyło.
                                                  • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:51
                                                    Bo to stwierdzenie przypomniało mi o tamtej sytuacji
                                                  • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:57
                                                    Jasne. Myślałam w pierwszej chwili, że zarzucasz mi, że coś przyniosłam spoza forum.
                                                    Tamta sytuacja mi bardzo mocno pokazała, że można mieć dobre intencje, można chcieć pomóc, a jak ktoś nie jest na tę pomoc gotowy to nic nie pomoże.
                                                  • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 20:07
                                                    Dokładnie.
                                                    I kropka na koniec. Bo chyba juz nie ma nic więcej do dodania .
                                                • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:00
                                                  wapaha napisała:

> Forum osądziło, forum popłynęło wink

Oj tam, same popłynęłyście oskarżając faceta znanego z imienia i nazwiska.
                              • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:50
                                magdallenac napisała:

>
                                > Właśnie o tym pisałam, osoba w depresji, krucha psychicznie musi się odciąć od
                                > social mediów.

To był w zasadzie mój jedyny kontakt z Polską. Bo prywatne kontakty po prostu po moim wyjeździe przestały istnieć.
                                • krolewska.asma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 09:40
                                  Jak to jest ze osoby w świecie realnym umieją się odciąć a tj na forum tyle osób które zagadują wiedząc ze to zgubne i szkodliwe dla nich i dla forum
                        • krolewska.asma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 09:58
                          Ciekawe jakie leki powoduja skutek uboczny w postaci kompulsywnego skarzenia do moderacji i klikania setkami postow do zgloszenia. Oraz podobno straszenia moderacji ze nie usunela wszystkiego co bylo nie po mysli, jak to ktoras forumka napisala

Ja odnioslam przez to znaczace szkody ktorych nie da sie zapomniec
                        • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 14:06
                          Rosa, rzeczywiście smutno się to wszystko czyta, ale tak jak napisałam wcześniej, uważam, że o ile forum może być świetnym wsparciem przy jakichś doraźnych problemach, to jednak jeśli przechodzimy przez długotrwały ciężki czas w życiu, depresję, mamy niskie poczucie własnej wartości, social media mogą tylko zaszkodzić i należy się od nich bezwzględnie odciąć. Ja tutaj znalazłam moją małą niszę w internecie i lubię zdecydowaną większość forumek, cenię ich poczucie humoru i ostry język, spojrzenie na problemy z innej perspektywy, ale ważę każde napisane słowo i nigdy, ale to nigdy nie piszę po alkoholu. Wszystkiego dobrego, fajnie, że ten okropny czas w Twoim życiu się skończył.
                          • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 14:23
                            Wpiszę się tutaj - bo muszę. Jest akcja jest reakcja. Wiadomo. Tyle, że jest wiele nicków, które lubią akcje, lubią jak cos się dzieje, celowo jątrzą, przypominają. Jeszcze pal licho jesli jest to śmieszne złośliwe wspomnienie-ot, takie posypanie potrawy chili - dodaje smaczku, posmieją się pośmieją i temat znika ( jola paczka, sukienka za anal, szczotka do wc w zmywarce itp ). Ale nie jest śmiesznie, gdy pojawiaja się wpisy obrzydliwe, podłe, hejtujące- wprost, bez żenady, w wątkach bez związku i kontekstu ( tak jest np. w przypadku bergi, rosy i hedny)
                            Po prostu sfora atakuje.
                            Rosa nie była niewinna liliją -ale nawet do teraz- jej totalnie niewinne i neutralne posty powodują pełną smrodu odpowiedź.
                            Po prostu niektórzy to lubią.
                            W tym durnym okresie Rosy , wtedy gdy forum wręcz kipiało nienawiścią- była pierwszą osobą której powiedziałam jaki był mój stary nick. I do dzisiaj tego nie żałuję- bo jakoś ta obrzydliwa, podła etc potrafi zachowac się z taktem i nie "wsypać" a kilka innych, które wiedziały ciut więcej uszczypliwie i przez białe rękawiczki lubi dopierdolić
                            • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 15:02
                              Szczerze? Ja nie rozpowiadam jeśli ktoś prosi o dyskrecję. Nie jestem też plotkarą i często mi czyjaś opinia na mój temat jest mi obojętna. Nie zawsze jest to dobre, czego przykładem jest działalność niektórych nicków na forum. Coś wiedzą, coś sobie dopowiedzą i awantura gotowa, czego przykładem jest zalinkowany przeze mnie wątek.
                              • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 15:03
                                Jedno mi za dużo 😏
                              • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 15:33
                                rosapulchra-0 napisała:

> Szczerze? Ja nie rozpowiadam jeśli ktoś prosi o dyskrecję. Nie jestem też plot
                                > karą i często mi czyjaś opinia na mój temat jest mi obojętna. Nie zawsze jest t
                                > o dobre, czego przykładem jest działalność niektórych nicków na forum. Coś wied
                                > zą, coś sobie dopowiedzą i awantura gotowa, czego przykładem jest zalinkowany
                                > przeze mnie wątek.
                                >

no przeca wiem smile
                              • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 17:54
                                Ale wiesz, Rosa, ja nie znam poprzedniego nicku Wapahy.
                                A z Twoich postów dowiedziałam się o niepełnosprawnym dziecku Wapahy. O ile się orientuje ona pod tym nickiem o tym nie pisała a Ty tak.
                                I to absolutnie nie były z Twoje strony żadne niemile, agresywne czy nieprzyjemne posty.
                                W żadnym razie.
                                Grzeczne, sympatyczne, na ogół nie do niej tylko do kogoś obok, kto z Wapahą akurat dyskutował.
                                Na przykład, ze ona akurat na dany temat (niepełnosprawne dzieci) dużo wie z doświadczenia osobistego wiec ma prawo się wypowiadać.
                                I w ten sposób udzieliłas informacji, których sama zainteresowana nie udzieliła.
                                Wiec nie trzeba rozpowiadać z wykrzyknikiem, można niby miło i grzecznie, ale i tak za dużo informacji.
                                • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 17:58
                                  panna.nasturcja napisał(a):

> Ale wiesz, Rosa, ja nie znam poprzedniego nicku Wapahy.
                                  > A z Twoich postów dowiedziałam się o niepełnosprawnym dziecku Wapahy.

A ja wlasnie dowiedzialam sie z Twojego…
                                  • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:31
                                    magdallenac napisała:

> panna.nasturcja napisał(a):
                                    >
                                    > > Ale wiesz, Rosa, ja nie znam poprzedniego nicku Wapahy.
                                    > > A z Twoich postów dowiedziałam się o niepełnosprawnym dziecku Wapahy.
                                    >
                                    > A ja wlasnie dowiedzialam sie z Twojego…

no tak to forum właśnie płynie , zmienia się i tworzy'
                                    ktoś coś napisze, ktoś to zinterpretuje i poda dalej, ktoś odczyta i nabędzie przekonania, ktoś przedstawi jako pewnik itd
                                    i to nie tylko odnośnie tego przykładu- ale właśnie widac to w różnego rodzaju podłych dopierdalankach - typu : najpierw schudnij bo jesteś gruba ( vide fota sprzed kilku lat ) , czy już jesteś po terapii alko, odbiorą ci dzieci za to że pijesz ( vide ktoś napisał, że wieczorem wypił lampkę wina i popełnił posta pod wpływem ) itd etc
                                  • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:59
                                    magdallenac napisała:

> panna.nasturcja napisał(a):
                                    >
                                    > > Ale wiesz, Rosa, ja nie znam poprzedniego nicku Wapahy.
                                    > > A z Twoich postów dowiedziałam się o niepełnosprawnym dziecku Wapahy.
                                    >
                                    > A ja wlasnie dowiedzialam sie z Twojego…

Teraz się nie liczy, to była wyższa konieczność sprostowania dręczącej nieścisłości. Tu jest wojna, tu trwa walka o prawdę, a prawda wymaga ofiar! TY sie ciesz, że poki co do ciebie nie strzelają big_grin
                                • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:28
                                  panna.nasturcja napisał(a):

> Ale wiesz, Rosa, ja nie znam poprzedniego nicku Wapahy.
                                  > A z Twoich postów dowiedziałam się o niepełnosprawnym dziecku Wapahy. O ile się
                                  > orientuje ona pod tym nickiem o tym nie pisała a Ty tak.
                                  > I to absolutnie nie były z Twoje strony żadne niemile, agresywne czy nieprzyjem
                                  > ne posty.
                                  > W żadnym razie.
                                  > Grzeczne, sympatyczne, na ogół nie do niej tylko do kogoś obok, kto z Wapahą ak
                                  > urat dyskutował.
                                  > Na przykład, ze ona akurat na dany temat (niepełnosprawne dzieci) dużo wie z do
                                  > świadczenia osobistego wiec ma prawo się wypowiadać.
                                  > I w ten sposób udzieliłas informacji, których sama zainteresowana nie udzieliła
                                  > .
                                  > Wiec nie trzeba rozpowiadać z wykrzyknikiem, można niby miło i grzecznie, ale i
                                  > tak za dużo informacji.

ja generalnie na dużo tematów wiele wiem big_grin < podnosi z dumą głowę >
                                  • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 20:00
                                    wapaha napisała:

> ja generalnie na dużo tematów wiele wiem big_grin < podnosi z dumą głowę >

Nie przeczę, sama skorzystałam po cichu z kilku Twoich rad dotyczących wody.

Natomiast w postach Rosy były konkrety (nie chcę napisać wprost) i chodziło mi właśnie o to, że wcale nie trzeba na złość i z intencją dokopania, można coś wywlec w dobrych zamiarach, bo posty Rosy były jak najbardziej życzliwe i pokojowe.
                                  • chococaffe Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:47
                                    ja generalnie na dużo tematów wiele wiem big_grin < podnosi z dumą głowę >

Ja też wink tylko jakoś malo mnie to cieszy, raczej rozczarowuje
                                    • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:49
                                      chococaffe napisała:

> ja generalnie na dużo tematów wiele wiem big_grin < podnosi z dumą głowę &#
                                      > 62;
                                      >
                                      > Ja też wink tylko jakoś malo mnie to cieszy, raczej rozczarowuje

wink
                            • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:42
                              wapaha napisała:

. Jeszcze pal licho jesli jest to śmieszne złośliwe wspomnienie-ot, takie
                              > posypanie potrawy chili - dodaje smaczku, posmieją się pośmieją i temat znika (
                              > jola paczka,

Serio dla ciebie jola paczka to tylko śmieszne złośliwe wspomnienie? Przecież to był dramat jakiejś rodziny, dzieci... a ty tu o smaczkach.

Szanuję Rosę, że przeprosiła, ale rozumiem też, że forumki, które czytały życzenie komuś chorego dziecka, nie potrafią zapomnieć i reagują alergicznie na wszystkie jej posty. Mnie tez się zdarzyło, że ktoś życzył mi, żeby mi dziecko zdechło. Nawet jakby mi buty lizał w przeprosiny, to do końca życia nie wybaczę i będę wypominać.
                              • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:43
                                Nikt nie wie kim jest jola
                                • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:48
                                  To nie ma znaczenia. Na szczęście dziewczyny na tyle jej obrzydziły forum wypominankami, że zniknęła. Skoro tyle lat czytasz forum, to wiesz, że bywały obrończynie, które potępiały forumki prześladujące biedaczkę.
                                  • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:51
                                    Dla ciebie nie ma- dla mnie ma-pozwolisz ?
                                    Jolka była kłamczuchą, bytem internetowym, wykreowaną postacią - na szczeblach forum ciut wyżej od gazeciarza
                                    • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:55
                                      Oczywiście pozwalam big_grin
                                      Ta wykreowana postać realnie skrzywdziła prawdziwych ludzi. Dla mnie to ma znaczenie. I dla wielu forumek też. Tak samo było z Rosą.
                                      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:58
                                        Tego nie wiesz- znasz przekaz z forum, przekaz forumki pod nickiem
                                        W przypadku Rosy była krzywdzona realna, istniejąca, osoba- mająca imię , nazwisko, obnażona ( bo pisała jak wszyscy o swoich problemach i rodzinie )
                                        TO NIE JEST TO SAMO
                                        • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:02
                                          Była skrzywdzona forumka, której życzyła chorego dziecka. Rozumiem problemy, ale są granice.
                                          • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:45
                                            Czy mogłybyście rozpisać jakiś kodeks forumowy? Widzę, że sprawa robi się coraz bardziej skomplikowana, a nie każda tutaj kończyła Batorego... Rosie można było dopieprzać ale bez nazwiska, choć sama je podała w linku, ale nie wypadało w niego wchodzić. Niemniej podanie nazwiska to pikuś przy wklejeniu sukienki z H&M. Berdze (o ile się nie pogubiłam w waszych zawiłościach) można było dokuczać na równi z Rosą, tak troszkę ale nie za bardzo (np. bez sukienki i włosów). Hednie można bylo wywlec alkoholizm i przemoc w rodzinie - tu mam watpliwości, bo nie napisałyści wprost, bardzo proszę o dopercyzowanie, czy to było ok, czy już nie...? No i Jola - jej można było jechać bo prawdopodobnie była wymyślona, na co dowodem jest fakt że nikt nie zdązył zdemaskować jej nazwiska i sukienki. Uffff... w chook zawiłości, czuje się bezradna i skazana na moralne manowce sad
                                            • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:47
                                              A po co ci kodeks bezradna niewiasto ?
                                              Każdy ma swoje poczucie przyzwoitości- i to o nim mowa
                                            • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 23:29
                                              Najlepszy byl watek, gdzie milosierne strazniczki moralnosci z troski, aby nikt nie podpyerdolil pani robiacej na szydelku do urzedu skarbowego, zrobily jatke na 500 postow, wieszajac na niej psy i zalamujac rece nad jej niefrasobliwoscia i nieodpowiedzialnoscia. Jesli istniala jakakolwiek szansa, aby urzed skarbowy dowiedzial sie o wydzierganiu nielegalnej pary skarpet, to pani dziergajaca, zostala wprost podana na tacy w tamtym watku.
                                              • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 23:39
                                                Magdaleno, ale wiesz o tym, że ta pani nie jest anonimowa, a na forum pisały jej znajome z reala i to niekoniecznie pochlebnie? Zachowanie forumek może się wydawać bardzo dziwne, jak się nie zna forum od podszewki wink
                                                • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 23:55
                                                  Ta, ktora dzierga ewidentnie, uparcie sobie szkodzi, wiekszosc na forum to wie, ale zamiast zamilknac i dac watkowi umrzec szybka smiercia naturalna, zaczyna sie roztaczanie czarnych wizji, co zrobi urzad skarbowy i jak zasilki zostana zabrane i tak przez 500 postow. skonczy sie tak, ze jakis perfidny troll rzeczywiscie pania podpyeroli. A wystarczyloby po prostu nie pisac, ignorowac. Nie ma znaczenia, czy to znajome, czy nieznajome.
                                                  • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 00:01
                                                    Ja wiem o tym, dlatego w jej wątkach nie piszę Ale rozumiem forumki, które próbują ratować. Bo te same realnie pomogły, wpłaciły, więc nie umiem ich tak sobie krytykować i wyśmiewać.
                                                  • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 00:10
                                                    Uprawianie dobroczynnosci, nie jest po to, aby lechtac nasze ego i dzieki temu poczuc sie lepiej. Jesli ktomus sie wydaje, ze wsparcie kogos daje mu prawo do oceniania czy krytykowania decyzji zyciowych wspieranej osoby, powinien takiej szlachetnej charytatywnosci natychmiast zaprzestac.
                                                  • chococaffe Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 00:11
                                                    Uprawianie dobroczynnosci, nie jest po to, aby lechtac nasze ego i dzieki temu poczuc sie lepiej.

bingo
                                                  • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 00:18
                                                    To prawda, ale na forum siedzą zwykli ludzie, z wielkim sercem i wielkimi emocjami. Ja pamiętam tamte wątki, rozumiem forumki, które ratują wbrew rozsądkowi.
                                              • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 23:45
                                                magdallenac napisała:

> Najlepszy byl watek, gdzie milosierne strazniczki moralnosci z troski, aby nikt
                                                > nie podpyerdolil pani robiacej na szydelku do urzedu skarbowego

mój ulubiony!
                                                • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 04:51
                                                  A mnie ominął. W wątkach hedny zawsze wchodzą te same nicki i robią gnój.
                                    • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:49
                                      wapaha napisała:

> Jolka była kłamczuchą, bytem internetowym, wykreowaną postacią

Ale ten byt zapisał się do akcji Gwiazdka i całkiem realnemu dziecku obiecał prezent pod choinkę. I dziecko prezentu nie dostało.
                                      Czy to była kreacja czy nie, stoi za tym przecież realny żywy człowiek.
                                      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:52
                                        dziecko istniało
                                        krzywda realna
                                        tyle że nadal nie wiadomo co to za jolka, skąd ta jolka etc
                                        • black.emma Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:52
                                          A to spoko.
                                        • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 23:01
                                          No nie wiadomo.
                                          Ale to przecież można powiedzieć o prawie każdej z nas, większość jest tutaj anonimowa.
                                      • ichi51e Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 09:34
                                        inaczej pamietam akcje z paczka ale nie chce mi się grzebać
                                        • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 12:52
                                          Pomyliłaś akcje z paczka z akcja Gwiazdka, to są dwie zupełnie inne sprawy.
                                          Paczka miała być dla dziewczyny piszącej na forum jako Zrozpaczona, i nie miała to być dosłownie paczka tylko zamówione zakupy w sklepie internetowym, na które dziewczyna czekała i nigdy się ich nie doczekała a było to przed świetami.
                                          W końcu pomógł jej kubek w kropki i dziewczyny z pomocnych.
                        • chococaffe Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:54
                          Wystarczy zniknąć na kilka dni to be or not to be...komentować czy nie komentować???
                        • swinki_trzy Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 07:49
                          A to był dla mnie bardzo trudny okres w życiu, bo sama się dowiedziałam, że mój mąż, gdy był sam w Anglii (ręce mi się trzęsą, gdy to piszę) mnie zdradził. Miałam taką depresję, że przez kilka lat nie mogłam z niej wyjść. Próbowałam się zabić, szczerze nawet nie chcę o tym pisać, co się ze mną działo przez tamten czas.

Ciekawe, co w temacie zdrady miałaby do powiedzenia ówczesna ciężarna żona twojego obecnego męża... Chcąc się wybielić użyj innych argumentów hipokrytko.
                          • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 08:23
                            Wiesz co, świnio? Nie masz pojęcia o sprawie, wiesz, że cos dzwoni, ale nie wiesz, w którym kościele i opowiadasz bzdury. Dla mnie jesteś skończona. EOT.
                            • swinki_trzy Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 09:06
                              Ależ to były twoje słowa, mówiłaś wprost jak było, nie wypieraj się.
          • umi Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 23:23
            Nie masz zadnych zdjec dzieci w sieci? Pod swoim imieniem i nazwiskiem, albo ich? Ja rozumiem radzenie, ale moze bez obrazania? Troche poplyneli niektorzy i wyglada, jakby im sie zalaczyl nieco bol... istneinia powiedzmy, ze ktos ma takiego slodkiego malucha. Wiem, ze to nie to, ale tak Was mozna odebrac uncertain
            • bywalec.hoteli Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 23:32
              dzieci jak dzieci: każdy rodzic swoje uważa za najpiękniejsze, dzieci kalipso brzydkie nie są, ale brzydko je publikować na publicznym forum
            • trudneslowa Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 05:33
              umi napisała:

> Nie masz zadnych zdjec dzieci w sieci? Pod swoim imieniem i nazwiskiem, albo ic
              > h?

Ani jednego. I zdecydowana większość moich bliższych i dalszych znajomych jest bardzo powściągliwa w kwestii publikacji wizerunku dziecka.
              Przede wszystkim nie wiem, po co miałabym to robić. Nie jestem ani instagramerką, by zarabiać na kocykach czy innych olejkach, ani megalomanką.
        • primula.alpicola Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:04
          O, cześć Alessa!
          • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:09
            To samo pomyślałam.
          • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 13:53
            Ee myślisz, że Alessa zna słowo kurtuazja? Ostatnio gdzieś pisała, że słów na "k" jeszcze nie przerabiali.
            • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 14:51
              ᕦ😂ᕤ
            • primula.alpicola Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 20:38
              Nie wiem, ale ogólny vibe wypowiedzi podpowiada mi że to właśnie onasmile
      • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 06:27
        Bez jaj. W internecie sa dostepne milliony milonow zdjec dzieci. Czy Wy naprawde myslicie, ze zboczeniec przyjdzie na ematke i bedzie scrollowal i wyszukiwal zdjecia naszych kaszojadow? Czym sie rozni publikowanie zdjec na ematce, od publikowania na fejsie, czy insta?
        • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:18
          Mnie się już dawno zdewaluowało stare pojęcie prywatności, korzystam na codzień z IG i FB, widzę jak bardzo zmieniło się i poluzowało w tym temacie. Sama wrzucam i siebie i młodą, nie mamy z tym problemu. Ale tutaj dużo dziewczyn nie ma socjalów, nie publikują i nie oglądają innych nie jeden raz czytałam tutaj stwierdzenia "w całym internecie nie ma ani jednego mojego zdjęcia" pisane w takim kontekście, że jest to powód do dumy.Tak sobie myśle, że jak nie masz styczności z otwartymi profilami IG a tylko czytasz ematkę gdzie domunije tekst a anonimowośc jest najwyższą wartością to faktycznie - niewinne zdjecie twarzy moze cię zszokować.
          • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:27
            Wiesz mid- tu chyba nie chodzi o to. Nie chodzi o brak socjalów i niewinną twarz. Raczej o rozporządzanie wizerunkiem dziecka bez jego zgody. Publikowanie go-w miejscu publicznym, nieprzeznaczonym dla jakiejś tam wąskiej grupy osób bez pytania. W miejscu, w którym ścierają się różne poglądy, w którym dużą uwagę zwraca sie na wychowanie dziecka- na podejście do jego indywidualności i szanowanie jej, na respektowanie praw dziecka - takie zachowanie jest odbierane negatywnie.
            Wg mnie słusznie
            Swoją twarz i ciało mogę wstawiać ( aczkolwiek twarzy nie wstawiam bo nie ma się czym chwalić tongue_out ) -i dowolnie rozporządzać. Uważam jednak , ze nie mam prawa wstawiać zdjęć potomostwa . Ba, uważam za swój moralny obowiązek wręcz jak najbardziej chronic moje dziecko przez rozlewaniem sie jego wizerunku w necie

I jeszcze jedno - to forum publiczne, nicki niby anonimowe- ale jak pokazała praktyka jest to złudne odczucie. Forumki , które są wiele lat , które są wylewne -siłą rzeczy dostarczają o sobie wielu informacji. Nie trzeba być czubkiem by je powiązać ze sobą-czasem coś wejdzie na właściwe miejsce i się rozpozna -skojarzy zdjęcie z forum ze zdjęciem widzianym u znajomego na fb ( a znajomi na fb to często OBCY ludzie, bo mało kto ma w znajomych tylko osoby które zna osobiście ) albo pokazanym przez kogoś znajomego.
            Wrzucając moją fotę biorę za siebie odpowiedzialność że ktoś mnie "zdekoduje". Ale nie chcę brać odpowiedzialności za to, że ktoś "zdekoduje" moje dziecko.Wolę tego po prostu nie robić.
            Wg mnie jest to tez nie fair
            • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:33
              Ty uważsz - nie wstawisz, ona najwyrażniej uważa inaczej. A to czy pyta dzieci i resztę rodziny o zgodę to też jej prywatna sprawa. Każdy sobie ustawia swoją prywatność tam gdzie mu ona pasuje.
              • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:35
                To prawda- jednakże ja nie piszę z czego wynika jej zachowanie ale czym jeszcze może być spowodowany "szok" i reakcja innych
          • latarnia_umarlych Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:49
            mid.week napisała:

> Mnie się już dawno zdewaluowało stare pojęcie prywatności,

Właśnie widać.
            korzystam na codzień
            > z IG i FB, widzę jak bardzo zmieniło się i poluzowało w tym temacie. Sama wrzu
            > cam i siebie i młodą, nie mamy z tym problemu. Ale tutaj dużo dziewczyn nie ma
            > socjalów, nie publikują i nie oglądają innych nie jeden raz czytałam tutaj stwi
            > erdzenia "w całym internecie nie ma ani jednego mojego zdjęcia" pisane w takim
            > kontekście, że jest to powód do dumy.

Tak sobie myśle, że jak nie masz stycznośc
            > i z otwartymi profilami IG a tylko czytasz ematkę gdzie domunije tekst a anonim
            > owośc jest najwyższą wartością to faktycznie - niewinne zdjecie twarzy moze cię
            > zszokować.

Ja mam IG. I wiesz co, nie ma na moim koncie ani jednego zdjęcia mojej twarzy, a już oczywiście tym bardziej zdjęcia mojego dziecka. Nie zrozumiesz, o co chodzi skoro poczucie prywatności "ci się zdewaluowało". Ci, którym się nie zdewaluowało rozumieją i próbują ci wytłumaczyć w tym wątku.
            • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:52
              ale mnie w ogóle nie interesuje wasza opinia na ten temat smile
              • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:54
                To nie jest opinia na ten temat
                To jest kontra do tego co napisałaś- bo nie jest prawdą że ludzie przeżywają szok widząc twarz cudzego dziecka tylko dlatego, że nie mają IG big_grin
                • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:55
                  I tak wiem- czy opinia czy kontra to cię nie interesuje big_grin
                  mnie nie interesuje twój brak zainteresowania
                  uroki forum dyskusyjnego tongue_out
                  • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:37
                    wapaha napisała:

> I tak wiem- czy opinia czy kontra to cię nie interesuje big_grin
                    > mnie nie interesuje twój brak zainteresowania
                    > uroki forum dyskusyjnego tongue_out

Wapaha, to nie chodzi o kontrę i opisywanie kolejnych zagrożeń. Naprawdę zdaje sobie sprawę z tego wszystkiego co napisałaś i ty i pade, ale nie było moim celem pisanie wyczerpującej rozprawki na temat źródeł zaniepokojenia forum. Po prostu odpisałam magdellenie na wpis o publikacjach na IG i FB. Stąd tylko odniesienie sie wycinkowo do faktu, że częśc dziewczyn nie korzysta, nie ma socjalów a wiec i świadomosci jakie to powszechne i tyle.
                • latarnia_umarlych Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:00
                  wapaha napisała:

> To nie jest opinia na ten temat
                  > To jest kontra do tego co napisałaś- bo nie jest prawdą że ludzie przeżywają sz
                  > ok widząc twarz cudzego dziecka tylko dlateago, że nie mają IG big_grin

Dokładnie.
                • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:34
                  wapaha napisała:

> To nie jest opinia na ten temat
                  > To jest kontra do tego co napisałaś- bo nie jest prawdą że ludzie przeżywają sz
                  > ok widząc twarz cudzego dziecka tylko dlatego, że nie mają IG big_grin

Chodziło mi o to, że nie interesuje mnie opinia na temat tego co ja czy inni ludzie robią że swoimi prywatnymi zdjęciami i gdzie je publikują. Bo uważam, że mają do tego prawo, jak i do narażania się na potencjalne niebezpieczeństwo. Mozecie czuć szok, niesmak, zdegustowanie i to każda z innego powodu ( od braku ig do bycia ofiara stalkera) ale nadal nie daje to nikomu prawa do cenzurowania innych.
                  • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:37
                    Na opniach forum stoi wink Możesz czuć szok ale to czy cię dany jego wycinek interesuje czy nie - nie ma najmniejszego znaczenia wink

A to prawo do cenzurowania innych- prosze cię-wyświechtany frazez. Każdy ma prawo oceniac co chce, kogo chce i jak chce
                    • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:00
                      wapaha napisała:
                      >
                      > A to prawo do cenzurowania innych- prosze cię-wyświechtany frazez. Każdy ma pra
                      > wo oceniac co chce, kogo chce i jak chce

Myślę że jak się człowiek kieruje troska o innych to w pierwszej kolejnosci mógłby ocenić ohydny wpis bywalca i latarni.
                      • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:09
                        A dlaczego wpis Latarni jest obrzydliwy? Przecież ona tylko przytoczyła fakty.
                        Swojej opinii na temat wysyłania zdjęć gazecie nie umieszczę, bo jest niecenzuralna.
                        A co do bywalca, to autorka jest jego zagorzałą obrończynią ...
                        • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:25
                          ja np tych faktów nie znałam, myslę że sporo innych forumek też i że jest to dla nas wiedza całkowicie zbędna. Nie śledzę tak konkretnych ników, nie kojarze kto z kimi co. Nie wiem, może ona tak lubi, a może miała załamanie nerwowe, a może jeszcze coś innego. Hu noł. Po prostu uderzyło mnie, że z jednej strony "troska"a z drugiej "jebut" jakimiś wspominkami i połajanki. Tylko kilka wpisów odbieram jako prawdziwą troskę , pozostałe są dla mnie wykorzystaniem okazji do przypieprzenia się i dowalenia
                          • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:31
                            mid.week napisała:

> ja np tych faktów nie znałam, myslę że sporo innych forumek też i że jest to dl
                            > a nas wiedza całkowicie zbędna. Nie śledzę tak konkretnych ników, nie kojarze k
                            > to z kimi co.

Ja też nie śledzę, nie rozpoznaję nicków po zmianie, ale autorka jest "starą" forumką, a w wątkach odnośnie bywalca, czy gazety brała aktywny udział i sorry, ale nie dało się nie zauważyć, że staje w ich obronie.
                            Wysyłanie zdjęć gazecie było swego czasu głośno dyskutowane. Może akurat nie trafiłaś na te wątki.

Nie wiem, może ona tak lubi, a może miała załamanie nerwowe, a mo
                            > że jeszcze coś innego. Hu noł. Po prostu uderzyło mnie, że z jednej strony "tro
                            > ska"a z drugiej "jebut" jakimiś wspominkami i połajanki.

Tylko kilka wpisów odb
                            > ieram jako prawdziwą troskę , pozostałe są dla mnie wykorzystaniem okazji do pr
                            > zypieprzenia się i dowalenia

Jak to na ematcesmile
                            • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:45
                              pade napisała:

> Wysyłanie zdjęć gazecie było swego czasu głośno dyskutowane. Może akurat nie tr
                              > afiłaś na te wątki.

dużo soczystych aferek mnie omija! O lipcowej i akcji kasowania fotek też się teraz dowiedziałam, zupełnie nie znam sprawy. O psychofanie triss też z jakiś wspominek cooooś tam piąte przez dziesiąte.
                              Ale rozumiem, że nie ma sensu bronić kalipso przed hotelarzem, bo być może to takie ich zakodowane tokowanie? big_grin

• m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:58
                            Autorka moim zdaniem na łeb upadła, zamieszczając tu zdjęcia swoich dzieci, ale to jej dzieci i jej łeb, więc mnie dobrostan jednego i drugiego kompletnie zwisa.

Natomiast apele innych forumek do moderacji o skasowanie zdjęć wbrew woli umieszczającej te zdjęcia to już kompletny odjazd.
                            • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:02
                              m_incubo napisała:

> Autorka moim zdaniem na łeb upadła, zamieszczając tu zdjęcia swoich dzieci, ale
                              > to jej dzieci i jej łeb, więc mnie dobrostan jednego i drugiego kompletnie zwi
                              > sa.
                              >
                              > Natomiast apele innych forumek do moderacji o skasowanie zdjęć wbrew woli umies
                              > zczającej te zdjęcia to już kompletny odjazd.
                              >

100/100
                              • kropkacom Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:19
                                To mi przypomina komentarze pod postami celebrytek na Instagramie. Coś w stylu: Pani Małgorzato, źle pani trzyma swojego synka tongue_out
                            • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 14:19
                              m_incubo napisała:

> Autorka moim zdaniem na łeb upadła, zamieszczając tu zdjęcia swoich dzieci, ale
                              > to jej dzieci i jej łeb, więc mnie dobrostan jednego i drugiego kompletnie zwi
                              > sa.

Otóż to.
                          • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:00
                            Kojarzę te wątki sprzed lat.
                            Na ten weszłam jako jedna z pierwszych i szczerze to od razu mi się owe watki przypomniały na widok nicku autorki.

Bo kojarzę jakąś awanturkę z dogryzaniami, a nawet potem cytatami w sygnaturkach, po wpisach autorki o nadzwyczajnej urodzie dzieci.
                            I jak już tak piszemy to obstawiałam większą lawinę komentarzy urody dzieci. Serio.
                            Tu mnie ematki zaskoczyły na plus i super.
                            Tych dwóch kretynów nawet nie ma co komentować, fakt, była kiedyś komitywa z autorką i jak to na ematce, nie wiadomo po co to było.

Że fejsbuki i instagramy pełne prywatności to przyswoiłam. Ematka obecnie to raczej nie jest dobre miejsce ,, dla dzieci,,. Po zwierzakach zdjęcia zapewnie spływają a może i wręcz humor im poprawiają jak obce baby się rozpływają nad ich łapkami czy uchami.
                            • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:42
                              gama2003 napisała:

> Kojarzę te wątki sprzed lat.
                              > Na ten weszłam jako jedna z pierwszych i szczerze to od razu mi się owe watki p
                              > rzypomniały na widok nicku autorki.
                              >

No ja właśnie nic a nic i też dlatego się wyrwałam z obroną. Może to i zmienia sytuację... No przynajmniej na tyle, że nie będę osrańca odblokowywać żeby mu odpisac i rozumiem już brak stanowczej reakcji reszty forumek.
                          • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 14:18
                            mid.week napisała:

> Po prostu uderzyło mnie, że z jednej strony "tro
                            > ska"a z drugiej "jebut" jakimiś wspominkami i połajanki. Tylko kilka wpisów odb
                            > ieram jako prawdziwą troskę , pozostałe są dla mnie wykorzystaniem okazji do pr
                            > zypieprzenia się i dowalenia

O tak, misja naprawiania cudzego świata i życia, z troską pochylanie się nad słabszym aby w tym samym czasie tak mu doyebać, że aż ciarki człowieka przechodzą. Nie mówiąc już o żyłce detektywistycznej i przetrząsaniu archiwum, aby udowodnić, udokumentować, przyłapać na najmniejszej nieścisłości.
                    • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:34
                      Ja z tych niezsocjalizowanych medialnie, w sumie realnie też mi często nie wychodzi.

Miałam ematkę jako strefę bez zdjęć z wizerunkiem, stąd mój pierwszy szok.

No i to generalnie mało przyjazne utracie prywatności miejsce. Chciałam dobrze a wyszło jak zwykle, jakoś źle mi się oglądało, skądinąd sympatyczne dziewczynki. Z przykrością mamuta medialnego.

Urazić nie chciałam nikogo, choć przyznaję, że wolę oglądać widoczki, zamiast nieświadomych twarzyczek. Przenosi mi się to też na celebrytów i pudelki, choć tam akurat cele mam publikujących czasem są kompletnie inne.
                      • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:39
                        to, że akurat ty nie chciałaś nikogo urazić to dla mnie jasne jak slońce. I nie, nie uraziłaś
                  • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 14:04
                    Powiedzmy sobie szczerze, że przy milionach publicznych kont instagramowych celebrytów, patocelebrytów, aspirujących influencerek, dzielących się każdym aspektem swojego życia szanse, że akurat na ematkę trafi stalker i zechce prześladować jakąś panią ematkę w średnim wieku, są nikłe wink
            • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:20
              Dawno, dawno temu było forum ze zdjęciami dzieci ematek i nie tylko. Po akcji ze zdjęciem dziecka Lipcowej większość pousuwała zdjęcia z galerii, w tym ja, nie z obawy przed pedofilami a świrami albo złośliwymi mendami.
              Myślę, że osobom, które zaprotestowały w tym wątku, nie tyle chodziło o prywatność, a o to, że niektóre ematki stać na to, żeby w "odpowiednim" momencie wizerunek dziecka wyciągnąć i wykorzystać go przeciwko matce.
              • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:38
                No już jeden kretyn zasugerował małą urodziwosc lica. Nie oberwało się kretynowi tylko wrzucajacej fotkę. Nie widzę fali oburzenia na jego komentarz, apeli o skasowanie, akcji "klikamy w kosz" za to jest jazda na kalipsowa. IMO energia powinna być skierowana na inny nick który faktycznie robi coś przykrego. Kalipso nikogo uśmiechniętym zdjęciem z wakacji nie obraża.
                • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:48
                  mid.week napisała:

> No już jeden kretyn zasugerował małą urodziwosc lica. Nie oberwało się kretynow
                  > i tylko wrzucajacej fotkę. Nie widzę fali oburzenia na jego komentarz, apeli o
                  > skasowanie, akcji "klikamy w kosz" za to jest jazda na kalipsowa. IMO energia p
                  > owinna być skierowana na inny nick który faktycznie robi coś przykrego. Kalipso
                  > nikogo uśmiechniętym zdjęciem z wakacji nie obraża.

A mnie już szkoda energii na takie protesty.
                  Zawsze się znajdą jakieś obrończynie, albo ubliżający wpis zostanie pominięty milczeniem bo to taka "zgrabna, inteligentna" riposta, albo autorka wpisu inteligentna, ekhm inaczej.
                  • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:53
                    Ja klikalam w kosz ale moderacji widać to nie przeszkadza 🤷‍♀️
                    No nie lubię tego typu "troski"...
                    • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:06
                      No ale klikanie w kosz nie działa tak, że ty klikasz, a u moderatorki, która np. akurat smaży kotlety dzwoni dzwonek, więc ona biegnie na forum i kasuje (albo nie, no jej nie przeszkadza).
                      Te posty po iluś zgłoszeniach wylatują automatycznie.
                • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:04
                  A ja tak nie uważam. Kretynizmy takich nicków powinny pozostawać bez komentarza i na pewno nie powinny dostawać tego, po co przychodzą, czyli energii i zainteresowania, cytowania komentarzy, mimo, że już wycięte, reprymendy, świętego oburzenia, whatever, tylko krótko - wycięcie i ban.
                  • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:44
                    m_incubo napisała:

> A ja tak nie uważam. Kretynizmy takich nicków powinny pozostawać bez komentarza
                    > i na pewno nie powinny dostawać tego, po co przychodzą, czyli energii i zainte
                    > resowania, cytowania komentarzy, mimo, że już wycięte, reprymendy, świętego obu
                    > rzenia, whatever, tylko krótko - wycięcie i ban.
                    >

Tyż racja!
            • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 13:57
              latarnia_umarlych napisał(a):

> Nie zrozumiesz, o co chod
              > zi skoro poczucie prywatności "ci się zdewaluowało".

Co to znaczy, że poczucie prywatności się komuś zdewaluowało? Kogo w ogóle i dlaczego obchodzi moje poczucie prywatności i to gdzie przebiega moja granica udostępniania siebie w sieci?

• mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 14:39
                magdallenac napisała:

> latarnia_umarlych napisał(a):
                >
                > > Nie zrozumiesz, o co chod
                > > zi skoro poczucie prywatności "ci się zdewaluowało".
                >
                > Co to znaczy, że poczucie prywatności się komuś zdewaluowało?

to moje określenie. Chodziło mio to, że kiedyś, na poczatku FB/IG wrzucało się bardziej anonimowe rzeczy - widoczek/ksiązka/obiad itp. Ale z czasem mi się ludzkie twarze opatrzyły i już w ogóle nie robi na mnie wrażenia, że ktoś udostępnił zdjęcia rodziny, dziecka. To się stało normalnością więc zdarza mi się wrzucić tez własne, bez żadnego analizowania i zastanawiania się czy jakiś Antoni z Zielonej Góry mnie obserwuje i sobie zrobi dobrze tego dnia nad moim jotpegiem. Szczerze mowić to wali mnie to równie bardzo jak Antoni wali swojego pytona.

• piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 14:34
                  kurde, przez was, w trakcie czytania tego wątku, obżarłam się
                  źle mi
        • m_incubo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:11
          Zboczeniec może i nie, ale jakaś p.erdolnięta forumowa kreacja - bardzo możliwe, prawie pewne.
    • bywalec.hoteli Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 01:04
      po co publikujesz zdjęcia dzieci tutaj, nie robi się tak, swoje byś wstawila
      • umi Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 01:45
        Pewnei dlatego, ze sa male i zanim urosna sie zmienia. Ona chyba tez nie mieszka w pl, wiec moze szalec jak Hamerykanka. Ale ja bym sie bala wstawic. Zawsze jakas maupa zabladzi w odmety internetow i znajdzie.
        • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 09:46
          Kkalipso mieszka w Polsce.
    • umi Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 01:49
      Wystarczy wlezc w wakacyjne watki o dziwnej godzinie i gdybym byla katja, juz moglabym otwierac teczke suspicious Milo wiedziec, ze nie wszystkie tu sa trollami, ale jest spora szansa, ze Was teraz zauwaze na jakims europejskim lotnisku. I pewnie nie ja jedna, nawet jak sie chce miec skleroze, nie zawsze sie udaje. Troche pikseli by sie chociaz przydalo, albo lekko tych ludzi zamglic, nie trzeba od razu wstawiacj mazajow.
    • kobietazpolnocy Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 13:09
      Dzieci masz fajne i ładne, ale, proszę, usuń ich zdjęcia z sieci..
      Prosisz się o kłopoty.
      • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:21
        Weszłam tu dziś z pewnością, że dzieci zniknęły. Ale nie 😪

Jak plenerki, czy ematkowe stopy itd mogę oglądać, te pierwsze zawsze z przyjemnością, tak żal mi tych dziewczynek.
        • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 09:47
          Ale dlaczego ci żal?
    • mrs.solis Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 17:28
      Wakacji w tym roku tez nie bede miala, a na “oslode” mam tak, czyli listopad zamiast lipca.
    • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 18:53
      Echhh...
    • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:02
      Może jednak poproś moderację o usunięcie tego wątku?
      Zdjęcia dzieci na otwartym publicznym forum to nie jest dobry pomysł.
      • kkalipso Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:50
        Posłuchaj mnie uważnie. Daj mi święty spokój twoich nie wkleiłam - o moje się nie martw, jak zechcę to jeszcze nowych 50 wkleję ( a mam co...) aż szkoda nie pochwalić się, może nie tyle dziećmi bo brzydkie, ale widokami.
        • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:07
          Słowa nie napisałam o tym, ze Twoje dzieci są brzydkie, do głowy by mi to nie przyszło.
          Chamskie i agresywne posty z takimi testami masz wyżej, ale tam nie miałaś odwagi wyskoczyć z agresja.
          Za to zrobiłaś to wobec kogoś, kto Ci coś spokojnie poradził.
          No cóż, świadectwo wystawiasz sobie.
          Dzieci natomiast szkoda.
          Zgłaszam wątek do administracji, może maja więcej rozumu niż Ty.
          • kkalipso Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:26
            Tego jeszcze nie było żeby zgłaszać wątek do administracji bo ja dodałam zdjęcia dzieci big_grin

Moim zdaniem to bardzo fajny wątek, nie wiem być może mój ostatni.
            • akseinga1975 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:42
              Kkalipso nie ma co sie unosic. Dobrze ematki pisza, zamiescilas zdjecia dzieci, Twoja decyzja, ale forum pomimo wielu zalet bywa wredne i pamietliwe i w najmniej oczekiwanym momencie oberwiesz tymi zdjeciami w twarz a rykoszetem dostana Twoje corki.
              • panna.nasturcja Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 23:14
                Przecież to w ogóle nie chodzi o forum.
                Forum sobie najwyżej pogada, ale jest dostępne dla każdego w necie, ona nawet nie będzie wiedziała, gdzie te zdjęcia trafią.
            • trudneslowa Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 22:41
              Jesteś w internetach od wczoraj? Nie wiesz, ilu świrów i popaprańców plącze się w sieci? Czy może to zlewasz?
            • umi Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 23:15
              Masz bardzo slodkie dzieci, mala w kapelusiku jest urocza. I zdjecia tez bardzo udane, wczoraj chyba wiecej ich widzialam, dzisiaj widze, ze czesc znikla.

W tym problem jest, ze tu kazda maupa moze bez logowania przegladac dyskusje. Wiec w czasie pedo-poybow ludzie sie niepokoja. Ja mysle, ze forum mogloby wprowadzic takie ograniczenie, ze zdjecia ludziow widac jesli ktos sie zaloguje. A bez logowania tylko widoczki.

Lepiej sie czyta forum na ktorym widac zywych ludzi, przynajmiej wiadomo, ze nie same trolle tu sa. Tylko, ze ludzie to swinie czasem. Wiec jak sie trafi realna osoba, niektorzy probuja ostrzec.
              Ale ogolnie rozumiem. Sama bym sie pochwalila, gdyby nie to, ze po pozycji tego forum w guglu podejrzewam, ze pol pl moze je scrollowac. A nie za bardzo mi pasuje namierzenie przez jakies nie do konca chciane osoby. Mysle, ze reszcie forumek o to raczej chodzi. Chociaz jesli nie mieszkasz w pl, ryzyko jest duzo mniejsze. A przy tak malym dziecku juz w ogole, bo jak urosnie bedzie duzo inne. Te zdjecia nie sa jakies obciachowe (te co zniknely tez nie byly). I z fb ludziom tez mozna wyciagnac, tyle ze pod ich nazwiskiem suspicious Tu chociaz bez nazwiska wisza. Wiec chociaz tyle. Forumki z
              zyczliwie tu radza.
            • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 00:27
              Wiesz. Gdyby te dziewczynki mialy po kilkanaście lat to pewnie same by się wkurzyły na wylewną zdjęciowo matkę.
              Są małe i nieświadome, więc wkurzylam się za nie.
              Nie zglaszałam, ale prosiłam byś usunęła.
            • aguar Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:36
              Kkalipso, nie daj im się! Nie odchodź.
      • latarnia_umarlych Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:24
        Dziewczyny, próbujecie dotrzeć do osoby, która wysłała gazeciarzowi swoje zdjęcia w bieliźnie, bo chciała mu udowodnić jaki ma ładny brzuch.
        A potem pisała, że ona szanuje bardzo gazeciarza za to, że nie jej nie wyśmiewał po tych fotkach (wtf?).
        Nie dotrze. Ona jest zaburzona.
        • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:29
          dla mnie jesteś gorsza niż ten potencjalny pedofil czający się na ematkowe dzieciątka. On przynajmniej tylko sobie zwali konia do zdjęcia, nie będzie o tym pisał na forum. Ty roznosisz jakieś dziwne plotki o konkretnym nicku, zawstydzasz, upokarzasz kogoś kto opublikował SWOJE zdjęcie.
          • latarnia_umarlych Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:42
            Kkalipso sama się tym chwaliła, więc nie imputuj mi roznoszenia plotek, proszę.
            Sama wstawiasz zdjęcia swoich dzieci i dlatego tak zaciekle bronisz prawa do szafowania w necie nieswoimi zdjęciami. Dziewczyny ci tłumaczą o co chodzi, a ty jak beton.
            • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 14:54
              Momencik, ja nie wstawiam zdjęć dziecka, a też nie rozumiem tej krucjaty rycerek na białych koniach wieszających psy na autorce wątku i histerycznie błagających moderację o usunięcie zdjęć. Chciała, wstawiła, widocznie jest w stanie przełknąć krytykę, kiedy ktoś skrytykuje bąbelka.
            • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 09:55
              Ależ latarnio, czemu się tak unosisz? Lepiej ci się zrobiło po napisaniu posta na kkalipso i gazeciarza? Rozumiem, że ty nigdy i nigdzie nie popełniłaś błędu. Jesteś doskonała i perfekcyjna, jak pani domu. I w związku z tym dopier*alasz się kkalipso i wyrzygujesz jej jakieś błędy sprzed lat?
        • umi Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 22:15
          Bez przesady, to samo mozna powiedziec o matkach pozwlajacych dzieciom do lat 12 wstawiac swoje zdjecia na fejsika albo same je wstawiajacych.
          Moim zdaniem te zdjecia to nie byla jakas tragedia, przynajmiej widac, ze prawdziwy czlowiek, nie troll. Tylko na tym forum paru chlopow sie pod baby podszywa. I inceloza sie czai tez, I anonimowi przegladacze tez sa. Dlatego lepsze by byly takie zdjecia mniej oczywiste - typu twarz w polcieniu, cos, po czym nie mozna jednoznacznie danej forumki rozpoznac.
        • bywalczyni.hosteli Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 22:29
          Myślę podobnie jak latarnia umarłych. Laska brandzuje się pochwałami od takich odpadów jak bywalec, kolejny raz udowodniła, że nie jest najostrzejszą strzałą w kołczanie...
    • gulcia77 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:08
      Morze Czarne z leżaczka
      • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:13
        Phi!
        • gama2003 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:17
          Ooooo.
          Bosssssko. I jak brak ludzi poprawia walory krajobrazowe !
          • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:24
            Prawda! Brak ludzi wiele poprawia. wink
            • leanne_paul_piper Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 19:42
              Eee, zaraz przyjdzie Mada i powie, że ona to tak nie lubi, bo pusto i nie ma przed kim wyginać ciała😁. Albo Kalipso skomentuje ze xujowa plaża i współczuje kapiącym sie😉
              • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:01
                Dużo spotów do kajta na tym zanzibarze?
                • leanne_paul_piper Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:08
                  Tak, tu wszyscy kite'uja. Btw , Kenia, nie Zanzibar. Ja jako windsurfingowiec czuję się niezrozumiana🙄😉
                  • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:14
                    Spróbuj wingfoila albo winga z supem - łatwe i będziesz pro. big_grin
              • kkalipso Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:31
                Ja się swego zdania trzymam to najgorsza wersja plaży jak dla mnie, tylko fajna na pocztówce. Nie chcę tu cyrku robić ale mogłabym wkleić milion piękniejsze i nie to że z G ale na takich w których byłam.
                • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:39
                  Pokaż te piękniejsze. smile
                • magdallenac Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:44
                  Najgorsza wersja plaży?? To na jakich piękniejszych Ty bywasz? Gdzieś na innej planecie? Nie wklejaj tych milion razy piękniejszych, wystarczy dziesięć razy.
                • leanne_paul_piper Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:48
                  Pier.dolisz. Dla tej plaży znoszę wszystko, je.bane HOmikowanie, zimną wodę z kranu, mrowki i komary. Bezczelnej sprzątaczki się pozbyłam. Nie ma piękniejszej plaży na świecie. Indyjski do tego to jedyny ocean z przypływami i odplywami. I każdego dnia plaża wygląda inaczej.
                  • srubokretka Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 06:38
                    haha o duzo wody i duzo pisku baby sie leja hahaha Rany, nie moge uwierzyc, ze jeszcze kilka lat temu gardzilam tym co mam pod nosem big_grin Uleczylyscie mnie na zawsze. Dzieki big_grin
                  • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 08:05
                    "Indyjski do tego to jedyny ocean z przypływami i odplywami."

Pacz Pani, ja co jade nad Atlantyk to sprawdzam o ktorej przyplyw, bo mi 3/4 plazy woda zabiera i chce wiedziec, w ktorej czesci sie rozlozyc, a tu si dowiaduje ze plywy sa tylko na indyjskim.
                    • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 08:31
                      ja pierdziele, Kalafiorowa, ty po prostu chyba jezdzisz nad indyjski tylko sie na mapach nie znasz
                      • homohominilupus Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:03
                        mid.week napisała:

> ja pierdziele, Kalafiorowa, ty po prostu chyba jezdzisz nad indyjski tylko sie
                        > na mapach nie znasz

😆😆😆
                      • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:12
                        mid.week napisała:

> ja pierdziele, Kalafiorowa, ty po prostu chyba jezdzisz nad indyjski tylko sie
                        > na mapach nie znasz

😂
                      • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:05
                        A mozliwe. Tak czy siak, ocean odplyniety.
                        • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 11:49
                          polezałabym obok na kocyku. No ale muszę walcować klepisko. Muszę przyznać, że mój "trawnik" wygląda dziś podobnie
                          • kalafiorowa.es Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 15:22
                            Meldujje ze tam gdzie wczesniej docieraly fale, obecnie sa surferzy.
                            A pelny przyplyw dopiero za 1,5 h
            • jkl13 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 06:43
              Oczywiście,że brak ludzi poprawia walory widokowe smile Wczorajsza plaża nad Bałtykiem
              • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:15
                Łap więcej światła na zdjęciach, to też poprawia walory i można na forum lepiej przyświrować. wink
                • pade Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 13:07
                  Cudownie! Jak ja Ci zazdroszczę tego Bałtyku!
                  • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 21:34
                    pade napisała:

> Cudownie! Jak ja Ci zazdroszczę tego Bałtyku!
                    >

już mnie tam nie ma niestety
                • jkl13 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 19:15
                  Proszę uprzejmie.
                  Mam też kilka sprzed 2 tygodni, światła było ciut więcej smile
        • mess.8 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:41
          piataziuta napisała:

> Phi!

A czy ten biały piasek to Afryka...?
          Czy może inne rejony?
          Marzenia...
          • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 20:44
            Wiem, że żartujesz big_grin.
            Polska no. tongue_out
    • iuscogens Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 09.07.21, 22:41
      Raczej powyżej dała zdjęcia z Podlasia, to ja podrzucę swoje. Południowa część Podlasia, nad Bugiem, już przy granicy z lubelskim. Jest cudnie!!!!
      • srubokretka Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 06:35
        Gdzie jest konkretnie ta piekna cerkiew?
        • iuscogens Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 08:05
          W Koterce. Taka mała osada w lesie, tuż przy granicy z Białorusią.
          • srubokretka Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 15:32
            Dzieki. Moze kiedys mi sie uda. Podlasie uwielbiam.
            www.facebook.com/DiscoveryChannelPolska/videos/10152943734574716/
      • obrus_w_paski Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 16:52
        Ale piękna ta niebieska budowla! Podlasie jest cudowne.
    • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 08:16
      Powiedzcie, skad u doroslych kobiet takie zapedy do wychowywania innej doroslej kobiety? Na fb tez piszecie znajomym, zeby zdjec swoich dzieci nie wklejaly, czy jednak tylko na anonimowym forum, wobec kogos kompletnie obcego was dopada taki misjonarski zapal? big_grin
      • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:16
        Ematkasplaining big_grin
      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:28
        fornita111 napisała:

> Powiedzcie, skad u doroslych kobiet takie zapedy do wychowywania innej doroslej
        > kobiety? Na fb tez piszecie znajomym, zeby zdjec swoich dzieci nie wklejaly, c
        > zy jednak tylko na anonimowym forum, wobec kogos kompletnie obcego was dopada t
        > aki misjonarski zapal? big_grin

fornita, nie chcę być złośliwa no ale nie mogę się oprzeć- palce same stukają w klawiaturę- ileż razy ileż forumek ( w tym ty ale też ja ) - usiłuje wychowac , pouczać, dawać rady ( niechanie ) pozostałym ? No całe lata...odkąd istnieje emama wink
        • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:13
          Ale juz sobie te rady o zdjeciach wsadzcie w kieszen, bo to bylo walkowane sto razy, sto setny niepotrzebny...
          • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:15
            Ale nie pisz do mnie w liczbie mnogiej -bo ja autorce nic nie doradzałam wink
            I zgadzam się, że gorliwość i misjonarstwo trochę mnie w tym wątku zadziwia
            • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:19
              A sorry, pod zly adres moja odezwa, nie do ciebie byc powinna wink
      • aguar Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:39
        No właśnie, jedna wykazała się odwagą, wyszła przed szereg, to zaraz ją usadzić!
        • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:17
          Nie jedna, hedne i zone mi tu tez wiekszosc zna z imienia, nazwiska i (olaboga!) twarzy dzieci wink Ba, nawet berge znaja- i pomimo jej forumowej historii, nikt wiedzy w zbrodniczym celu nie wykorzystal... To daje do myslenia wink Predzej bym sie bala swirow z fb, bo potrafia po zwyklej dyskusji sie przyczepic, ematka jest stosunkowo bezpieczna przestrzenia smile
          • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:23
            Zależy co uważać za zbrodnie
            Ja bym nie chciała usłyszec pod adresem swoim i swoich dzieci określeń ekhm...negatywnych i szkalujących ich wygląd uncertain
    • paskudek1 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:29
      Pięknie było ale się skończyło 😝
      • paskap Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:36
        Fajny wątek. W sensie zdjęcia i wasze miejsca urlopowe. My dopiero na początku sierpnia możemy gdzieś coś pojechać zwiedzić i w tym roku brak weny. Chciałam znowu Chorwacja ale Delta i jakoś mam opory. Zatem w kraju ale nie mam jakiegoś pomysłu ..
        • paskudek1 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 09:42
          Będę monotematyczna ale polecam Karkonsze 😝😝. Zakochałam się w Szklarskiej Porębie i okolicy
    • 7katipo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:39
      Nie mam zdjęć, bo nie mam wakacji.
      Na samą myśl, że nie będzie mnie w pracy dłużej niż dzień, mam stany lękowe i trzęsą mi się ręce.
      Chyba powinnam to leczyć.
      A Młody zadowolony, bo nikt od niego nic nie chce i nie musi ruszać doopy od kompa. Wakacje marzeń.
      A mnie dodatkowo wyrzuty sumienia zabijają, że nie aktywizuję Dziecięcia.
      A Wasze zdjęcia wspaniałe!
      • mid.week Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:48
        7katipo napisała:

> Nie mam zdjęć, bo nie mam wakacji.
        > Na samą myśl, że nie będzie mnie w pracy dłużej niż dzień, mam stany lękowe i t
        > rzęsą mi się ręce.
        > Chyba powinnam to leczyć.
        >

O matko, stanowczo!! Powinnaś przyjść do mnie na kurs lenistwa i odpoczynkowania smile
        Może ja bym wtedy od Ciebie nauczyła się większego zamiłowania do zarobkowania tongue_out
        • 7katipo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 10:54
          Powinnam się wpisać do wątku Ziuty, że nie umiem odpoczywać...
    • primula.alpicola Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 12:09
      Zbiorczo napiszę, bo nie bardzo mam czas pod wszystkimi zdjęciami: piękne!
    • leanne_paul_piper Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 17:53
      Dobra, powrzucam trochę świeżych zdjatek z dziś, a później poczytam jatke😉.
      Kategoria pt. okropna plaża 🙃
    • leanne_paul_piper Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 17:55
      Kategoria kite'owcy, palmy i inni ludzie😁
    • bramstenga Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 18:07
      Rejs po Morzu Północnym - landszafcik z wachty o świcie i głuptaki z Helgolandu
      • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 21:42
        jakie piękne jezioro!
      • wkswks Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 23:39
        Byliśmy dwa lata temu na helgoland.
        • krwawy.lolo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 12:29
          Z całą klasą?
          • wkswks Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:26
            Z przedszkolem.
      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 14:24
        One są prze-boskie smile na żywo pewnie robią jeszcze większe wrażenie
        • wkswks Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:27
          Po chwili obserwowania już wiadomo, że ich nazwa nie wzięła się znikąd. Sa bardzo zabawne.
    • januszekxxl Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 18:49
      A to ja na tle przyrody:
      https://www.supergacinema.it/wp-content/uploads/2020/11/Pred.jpg
    • mashcaron Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 19:07
      Szwajcaria z 7 km korka:p
    • chatgris01 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 21:40
      Nie wyjeżdżam w tym roku na wakacje, mogę co najwyżej wyskoczyć gdzieś niedaleko, np. do Sabaudii...
    • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 10.07.21, 22:17
      Z dziś smile
      • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 16:15
        no i jak tunie kochać Bałtyku ...
        przecież NIGDZIE tak nie ma smile
        • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:10
          Kochac, kochac!
          • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:19
            fornita111 napisała:

> Kochac, kochac!

to mój jedyny zew patriotyzmu
            • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:23
              Serio ?
              A gory ?
              A maki i chabry na łąkach ?
              A lasy ciemnozielone , mieszane, pachnące grzybami ?
              • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 20:20
                no dooobra...
                w górach cudownie się wchodziło na orlą perć, ale przy zejściu tak mnie bolały kolana (mam kiepskie), że już raczej płakać mi się chciało
                ale lasy i łąki lubię
                • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 20:22
                  głaski dla kolan
                  a te dzikie małe jeziorka z nenufarami..i bociany..
                  • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:47
                    i komary tongue_out
                    • wapaha Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 21:54
                      lepsze to niż moskity tongue_out

• krwawy.lolo Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:17
        Świnice poszły już spać? tongue_out
        • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:18
          nie było przez ostatnie dwa tygodnie
        • fornita111 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 19:21
          Ale, ze ta miejscowosc? Czy o morswiny ci chodzi? tongue_out (a sinic nie ma poki co wink )
    • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 12:08
      Ja swoje wakacje będę mieć późną jesienią lub w zimie i prawdopodobnie będą to Wyspy Kanaryjskie. I wtedy będę mogła się pochwalić fotkami.

A wasze widoki są super, więc spokojnie zazdroszczę wam tego odpoczynku 😜
      • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 11.07.21, 18:26
        która wyspa?
        • rosapulchra-0 Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 04:59
          Gran Canaria. Najcieplejsza ze wszystkich wysp. I też ma piękne plaże z wydmami na jakieś 3 - 4 km szerokości. No i od nas to tylko 4 godziny lotu. A tyle jestem w stanie wytrzymać 🙂
          • piataziuta Re: Otwieram wątek wakacyjnych zdjęć 12.07.21, 14:37
            byłam tylko na Fuercie
            bardzo mi się podobało - zwłaszcza plaża od strony oceanu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka