paulownia88 18.08.21, 09:17 Zapowiedziała wczoraj pani synoptyk w "Faktach." Czas szykować się do codziennego kołowrotka. Jak to zrobić w miarę bezboleśnie? Macie jakieś metody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Koniec lata 18.08.21, 09:27 Na wrzesien mam kupione bilety do teatrów, na razie na trzy spektakle. Na dwa idę z nastolatkiem, na musical z młodszą. Efekt podejścia "żreć szybciej, bo się ściemnia", czyli korzystać zanim zamkną. Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Koniec lata 18.08.21, 09:34 triss_merigold6 napisała: > Na wrzesien mam kupione bilety do teatrów, na razie na trzy spektakle. Na dwa > idę z nastolatkiem, na musical z młodszą. > Efekt podejścia "żreć szybciej, bo się ściemnia", czyli korzystać zanim zamkną. Triss na jakie idziesz z synem? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Koniec lata 18.08.21, 09:42 "Jądro ciemności" w Powszechnym i "Wesele" z Sewerynem w Polskim, bo to lektury, ale widzę jeszcze sporo innych przedstawień, które warto zobaczyć. Poszłabym na "Piknik pod wisząca skałą" w Narodowym, lubię film i czytałam książkę, adaptacji scenicznej nigdy nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Koniec lata 19.08.21, 01:50 Na Piknik warto iść choćby dla scenografii. Olśniewająca. Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Koniec lata 18.08.21, 11:18 O, super, dzięki, też tak zrobię. Myślisz, że zamkną? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Koniec lata 18.08.21, 12:36 Kocham taka plaże z naturalnym cieniem. I bez piasku. Z fajna książka siedziałabym cały dzień. Chorwacja? Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Koniec lata 18.08.21, 18:03 Ona już w pierwszych dniach sierpnia koniec wieszczyła, taka mentalność, byle ponarzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Koniec lata 18.08.21, 09:55 Masz na myśli szkolne dzieci? Bo jak dla mnie, to z końcem lata wreszcie się wszystko uspokaja. Ludzie przestają nerwowo zajmować całą przestrzeń na zewnątrz, kończą się grille, party, hałasowanie, kurzenie godzinami petów na balkonie, tłumy niezdarnych rowerzystów. Wreszcie wszystko grzecznie wraca do domów i zostają tacy jak ja, wielbiciele deszczu, mgły, temperatur poniżej 20 stopni i świeżego wiatru. Wieczorem gorąca earl grey, jakiś horror albo film mystery na ekranie, jesień jest piękna. Ale u mnie róże kwitną do grudnia, trawniki są zielone przez cały rok, więc nie mam uczucia szarości i beznadzieji. Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Koniec lata 18.08.21, 11:20 Masz rację, Snakelilith, nie przejmowałabym się końcem lata, gdyby nie ta cholerna szkoła. Jeśli czasem żałuję, że mam dziecko to tylko dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Koniec lata 18.08.21, 11:42 Nie martw się, szkoły pewnie też zamkną 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Koniec lata 18.08.21, 15:18 Jeżu kolczasty, weź nie żartuj tak nawet. Kolejnego lockdownu chyba nie przeżyję. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Koniec lata 18.08.21, 11:14 To super wreszcie można oddychać, w nocy przyjemna temperatura, cudowna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Koniec lata 18.08.21, 11:19 Niespodziewany koniec lata od ust mi odjął wiśnie. Czy jeszcze w ustach smak ich ma pan? Czy ja się panu przyśnię? Czy nam się przyśni jeszcze to za wcześnie zgasłe lato? Czy nawet w snach nie będzie go i lata zniknie fantom? Odpowiedz Link Zgłoś
paulownia88 Re: Koniec lata 18.08.21, 11:21 "Niespodziewany koniec lata " i mój ukochany "Kabaret Starszych Panów". Trafia na listę do odświeżenia i umilenia jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Koniec lata 18.08.21, 11:23 No widzisz i już jest jakiś plan Starszych Panów kocham za teksty Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Koniec lata 18.08.21, 11:27 Yyy. Nie jestem uczennicą ani studentką, by mieć dwa czy trzy miesiące wakacji, więc do kołowrotka już wróciłam Na szczęscie mam jeszcze urlop pod koniec września. I w ogóle moja metoda to zawsze mieć coś miłego, na co się czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Koniec lata 18.08.21, 15:31 angazetka napisała: > I w ogóle moja metoda to za > wsze mieć coś miłego, na co się czeka. Na przykład na kolejne lato :p Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Koniec lata 18.08.21, 17:55 Ja mam długie wakacje. I w tym roku wyjątkową niechęć do powrotu do kołowrotka. Zapowiada mi się trudny wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Koniec lata 18.08.21, 12:30 A ty gdzie byłeś na wakacjach ze swoją dużą rodziną? Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Koniec lata 18.08.21, 23:25 Jaki Marek? Poczytałam twoje wpisy. Masz jakąś obsesję. Skąd wiesz tyle o Marku? Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Koniec lata 18.08.21, 11:42 Dla mnie koniec wakacji to początek szkoły właśnie i NIENAWIDZĘ tego chyba jeszcze bardziej niż za dzieciaka. Szkoła to nieustanny kołowrót dodatkowych upierdliwych obowiązków 😩 Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Koniec lata 18.08.21, 12:07 Dzięki wszystkim bogom mój syn skończył już podstawówkę i mam nadzieję, że moje zaangażowanie w jego edukację zrobi się minimalne 😉 Lubię jesień, deszcz, mgły, więc koniec lata mi niestraszny. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Koniec lata 18.08.21, 12:40 U mnie jeszcze rok, ale ten "najgorszy"- VIII klasa. Gotowa byłabym postarzeć się o ten jeden rok, aby mieć ich już obu w szkołach średnich. A szkoła średnia dużo bardziej lajtowa Przynajmniej dla rodzica! Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Koniec lata 18.08.21, 12:52 Niestety nie w moim przypadku. Ale to nasze indywidualne schody, inni mają faktycznie lżej. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Koniec lata 18.08.21, 13:08 Mój Starszy ( od września uczeń III klasy L.O) co roku od maja funduje mi stres, że nie zda z matmy! I jak sobie pomyślę, że w następnym maju będę miała egzaminy Młodszego i nerwy związane ze Starszym, to też mi słabo. A potem - za dwa lata matura. Nastawiam się, że nie zda. A nawet jak zda, to bardzo słabo. Pomału oswajam się z tą myślą. Chłopak się stara, pracuje, ale uwala koncertowa. nawet jak - według korepetytorów i nauczyciela - umie "wszystko". Taki egzemplarz. Nie przeskoczę. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Koniec lata 18.08.21, 16:21 grey_delphinum napisał(a): > Dzięki wszystkim bogom mój syn skończył już podstawówkę i mam nadzieję, że moje > zaangażowanie w jego edukację zrobi się minimalne 😉 > Ja też na to liczę, oj jak liczę! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Koniec lata 18.08.21, 17:59 Też liczyłam. Na szczęście nie przeliczyłam się 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
hosta_73 Re: Koniec lata 18.08.21, 18:49 Co za ulga! Od września mam pierwszaka-licealistkę 🤗. Na razie stres jest: żeby miała dobrych nauczycieli, fajną klasę, żeby w końcu znalazła przyjaciółkę, taką od serca, bo tego w podstawówce jej brakowało... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Koniec lata 18.08.21, 20:45 No wiadomo, że jest stres związany z nową szkołą, klasą, nauczycielami... Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Koniec lata 18.08.21, 12:15 U mnie jesień od lata rózni się tym, że noszę rajstopy, buty zakryte, apaszki i kurtki jensowe albo skórzane, a i wchodza bluzki z 3/4 rękawa. Zima to zamiast apaszek sa szale, zamiast ramoneski plaszcz a potem wielka kurtka za kolana jak spiwór, na nogi kozaki a potem wiosna ... 😂😭 Sweterków milusich dla ciała - jak z wątaska o dresiku nienawidzę, w kardiganach wygladam jak pulpet, bo jestem niska i mam figurę klepsydry i myszę mieć wcięcie wyeksponowane a nienawidzę pasków w talii. I to tyle o sezonowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: Koniec lata 18.08.21, 12:16 Kończy się lipiec zaczyna się zima- jak śpiewa Taco Odpowiedz Link Zgłoś
leanne_paul_piper Re: Koniec lata 18.08.21, 12:30 Nadrabiam zaległości kinowe z całego roku. Btw. Dziekuje Akademii za tyle maratonow horrorów. Czekam na wznowienie MET i teatru Bolszoj. Do tego czaję się na zamówienie butów czółenek i kozaków. Nie, nie pokaże, bo mi ematka wykupi😁. I zaraz kupuję bilet Qatar Airways. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Koniec lata 18.08.21, 12:42 Kiedyś uwielbiam jesień. Odkąd mam dzieci w systemie szkolnym- nienawidzę! I płaczę, jak wakacje się kończą. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Koniec lata 18.08.21, 12:47 O to to. Tak w ogóle to odezwij się do mnie na priv w wolnej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Koniec lata 18.08.21, 13:13 Już sobie aktywowałam. Jak chcesz, to pisz, co Ci tam w duszy gra. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Koniec lata 18.08.21, 12:46 A idź pan w xuj. Nie ma sposobów, jest przyjęcie ze spokojem, że przez najbliższe 8 miesięcy życie będzie gorsze. Ok, jest parę specyficznie jesienno-zimowych rytuałów, które jeszcze na początku trochę pomagają. Z grubsza przyzwyczaiłam się już, że dopóki nie przeniosę się do innego klimatu, to życie jest od maja do września, a potem życia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Koniec lata 18.08.21, 12:55 Zgoda co do nowego sezonu artystycznego, ale dla mnie to niewystarczająca rekompensata gónwa za oknem, które odbiera chęci do czegokolwiek. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Koniec lata 18.08.21, 13:21 Szczerze mówiąc, trochę czekam, aż zacznie się wrzesień. Znikną wreszcie najgorsze upały, jakkolwiek będzie jeszcze ciepło. Dzieci w końcu wrócą do szkoły i przedszkola, co pozwoli na lepsze skupienie się na pracy bez ciągłego "mama to, mama tamto". We Włoszech stopień wszczepienia jest dość duży, więc mimo rosnących nowych zakażeń, wszystko pozostaje otwarte i póki co nie zapowiada się, by mieli wprowadzać jakieś obostrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Koniec lata 18.08.21, 15:26 Na koniec lata polecam:, Ach, ten dzień w kolorze śliwkowym! - Berberysu i głogu ma smak... Stawia drzewom pieczątki - Żeby było w porządku Że już pora Że trzeba iść spać... A my tak - po kieliszku, po troszeczku Popijamy calutki ten dzień - Próbujemy nalewki Z dzikiej róży, z porzeczki Żeby sprawdzić - czy zimą To wypić się da?... - To się w głowie nie mieści Że tak szumi szeleści Tak bliziutko, o krok, prawie tuż Głębokimi rzekami, pachnącymi szuwarami Idzie jesień I prosto w nasz próg... - Ale co tam! przecież taka jesień złota Nie jest zła! - Ale co tam! Przecież taka jesień złota Niechaj trwa..., Tekst pochodzi z www.tekstowo.pl/piosenka,leszek_dlugosz,dzie__w_kolorze_sliwkowym.html Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Koniec lata 18.08.21, 17:50 Ja jestem przeszczęsliwa że już koniec, tegoroczne upały mnie umęczyły mnie na maxa. Jesieni przybywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Koniec lata 18.08.21, 18:01 Zakładałaś już dokładnie taki sam wątek. Przeczytaj co ci tam ludzie odpisali. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Koniec lata 18.08.21, 18:06 Jeszcze nie, jeszcze lecę złapać trochę słońca. Potem teatry, mam trzy rezerwacje. Jakoś przetrwam- praca, książki, treningi, świecie....byle do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Koniec lata 19.08.21, 00:03 Cieszę sie na kino i teatr. Na kino np to: Nowy porządek (2020) zwiastun PL, w kinach od 8 października Odpowiedz Link Zgłoś