Dodaj do ulubionych

Mam ochotę się zaszyć

18.08.21, 23:17
Jestem wykończona, pracą, nawałem zajęć, problemami, marnymi relacjami.
Mam ochotę pojechać gdzieś na tydzień tylko sama, wynająć pokój tylko dla siebie, nad morzem czy w górach wszystko jedno, i robić NIC. Leżeć, oglądać tv, czytać książkę, spacerować, włóczyć się po plaży noga za nogą, nigdzie się nie śpieszyć, pić kawę siedząc samotnie przy stoliku w kawiarni i patrzyć przed siebie. Reset.

Miałyście tak kiedyś? Zrealizowałyście?
Czy teraz wszędzie są tłumy?
Gdzie można teraz dostać pokój dla jednej osoby?
Obserwuj wątek
    • bylam.stara.mostowiakowa Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:19
      Po przeczytaniu tytułu myślałam, że chodzi o esperal.
      • kk345 Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:20
        Druga.
        • magdallenac Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:29
          Trzecia😀
          • borsuczyca.klusek Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:30
            Czwarta 😒
          • grey_delphinum Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:30
            Oesu, ja też!!!
            • primula.alpicola Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:31
              Szósta.
              • szare_kolory Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:01
                Siódma.
                • kk345 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:04
                  Chyba powinnyśmy się nad sobą zastanowić big_grin
                  • bene_gesserit Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:09
                    Ósma. I miałam na podorędziu historię, jak nasz sąsiad z wioski się zaszywał trzy razy i nic mu to nie dało, bo tylko AA.
                    • kaki11 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 01:11
                      dziesiąta big_grin
                      • qwirkle Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 05:41
                        Jedenasta
                        big_grin
                        • laura.palmer Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 06:52
                          Dwunasta smile
                          • szare_kolory Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 08:27
                            Nigdy nie byłam orłem z matmy i może coś się zmieniło od czasów matury, bo 20 lat już minęło. Ale czy między osiem a dziesięć nie ma dziewiątki?
                            • tt-tka Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 10:53
                              szare_kolory napisał(a):

> Nigdy nie byłam orłem z matmy i może coś się zmieniło od czasów matury, bo 20 l
                              > at już minęło. Ale czy między osiem a dziesięć nie ma dziewiątki?

jest, ale jako osma zglosily sie solis i bene, tak ze kolejna, jako dziesiatka, a nie dziewiatka dobrze policzyla smile
                              • szare_kolory Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 11:31
                                No i wychodzi, że faktycznie nie byłam orłem z matmy big_grin
                      • malia Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:46
                        To ja bede dziewiąta , nie umiecie liczyc i pozwalam wam wyjsc z honorem smile
                  • magdallenac Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 15:06
                    kk345 napisała:

> Chyba powinnyśmy się nad sobą zastanowić big_grin

Hahaha ja powaznie zaczelam sie nad soba zastanawiac podczas wakacji w Polsce- tu winko, tam proseczko, do tego piwo i nalewka taty. Przez dwa lata nie wypilam tyle co przez te 6 tygodni w Polsce. Od dzisiaj wracam na dobre tory. Jesli nie to stworze wkrotce watek bis- Chyba bede musiala sie zaszyc 😀
                    • kk345 Re: Mam ochotę się zaszyć 20.08.21, 16:12
                      Wiesz, żeby żyć w Polsce i zachować zdrowie psychiczne, trzeba sporo wypić big_grin
                    • borsuczyca.klusek Re: Mam ochotę się zaszyć 20.08.21, 16:24
                      Tu jest Polska tu się pije 😒
                      Na zdrowie 🍻
      • mrs.solis Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:04
        osma 😂
      • eliszka25 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 05:36
        I ja!
        • primula.alpicola Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 08:35
          Eee, nie odliczyłaś się!
          • lilia.z.doliny Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:54
            Piecsetna!
            • loganberry Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 14:49
              501
      • mashcaron Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 11:49
        Nie wiem która, ale ja też 🤣
      • hummorek Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 11:49
        Ja też 🤪
        • tt-tka Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 12:17
          Do licha, to moze ze mna jest cos nie tak big_grin
          tyle osob odczytalo to esperalowo, a ja od razu schowankowo... musze sie nad soba powaznie zastanowic !
          • mashcaron Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 12:19
            😆
          • geoardzica_z_mlodymi Re: Mam ochotę się zaszyć 20.08.21, 18:20
            No ja pomyślałam, że chodzi o schowani ale wszyscy będą mieli ubaw, bo pomyślą o esperalu. Zgadłamsmile
        • 12gram Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:15
          Masakra, same patolki tongue_out
      • trampki-w-kwiatki Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:43
        #meetoo
      • siwa-faryzeuszka Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 14:14
        bylam.stara.mostowiakowa napisała:

> Po przeczytaniu tytułu myślałam, że chodzi o esperal.

ja też...
        • pade Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 14:16
          I ja...
      • ichi51e Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 15:04
        tez!0
      • arthwen Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 15:19
        A to się naprawdę jeszcze robi? I naprawdę się zaszywa pod skórą czy coś? (tak, wiem, mogę wygooglać, ale skoro zorientowane jesteście... wink )
        • ichi51e Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 17:10
          nasz-gabinet.pl/esperal-cena-ile-kosztuje-wszywka/

robi się. przez ten wątek teraz chodzi za mną jakaś piosenka której refrenem było
          "przestań nas straszyć ze chces się zaaaaszyc"
        • borsuczyca.klusek Re: Mam ochotę się zaszyć 20.08.21, 16:25
          Robi się, ale skuteczność metody jest taka sobie.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Mam ochotę się zaszyć 20.08.21, 16:59
        Dokladnie to samo pomyslalam
    • ludzikmichelin4245 Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:27
      O co chodzi z tym pokojem dla jednej osoby?
      • ludzikmichelin4245 Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:28
        Tzn, dlaczego to miałby być problem?
      • joana012 Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:30
        Pokój znajdziesz bez problemu chociaż z jedynką może być problem. Ja jak wybrałam się solo nad morze to rezerwowałam pokój 2 osobowy.
        Wrzesień za pasem, myślę że bad Bałtykiem nie będzie problemu
      • 12gram Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:19
        Wiele pensjonatow nie ma pokojów dla singli, więc albo płaci się podwójną cenę (wykupując cały pokój- dwa miejsca) albo nie ma gdzie spać. Szczególnie w sezonie w miejscowościach turystycznych jest problem bo wynajmujący liczą na większy zarobek jak upchają w pokoikach po 2-3 osoby a nie tylko jedną.
        • ludzikmichelin4245 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:54
          A to tak, do jedynki się dopłaca. (ale nie zawsze)
    • e-ness Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:31
      Witaj w klubie😕 miałam koszmarny dzień, tydzień miesiąc… nic nie idzie jak iść powinno, ciagle jakieś problemy. Zapaść w sen i obudzić się w lepszym jutrze, ot takim hasłem mimochodem rzuciłam dzis w sklepie, jak znów padło „nie da się”. Pani przesympatyczna, pomocna, widząc moje rozżalenie stwierdziła, ze tez tak ma - to ta pogoda. A ta pogoda, to akurat jedyna rzecz na która nie mogłam dzis złego slowa powiedzieć😉
    • borsuczyca.klusek Re: Mam ochotę się zaszyć 18.08.21, 23:32
      Doskonale Cię rozumiem. Nie raz pisałam na forum, że tydzień urlopu od rodziny powinien być wpisany do konstytucji.

Sezon wakacyjny dobiega końca, więc że znalezieniem miejscówy nie powinno być problemu.
    • bywalec.hoteli Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:09
      zrealizowałem
    • mrs.solis Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:09
      Ja mam gorzej , zaczelam marzyc o tym zeby zlapac korone i dostac 10 dni kwarantanny. Jestem wykonczona fizycznie do granic mozliwosci i nie wiem z jakiego powodu tak okropnie sie czuje.
      • bene_gesserit Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:12
        Zrób sobie morfologię i pogłębioną diagnostykę tarczycy może.
      • mrs.solis Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 02:05
        Umowilam sie dzis do lekarza ,ale termin mam dopiero na 10 wrzesnia.
      • ginger.ale Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 14:56
        mrs.solis napisała:

> Ja mam gorzej , zaczelam marzyc o tym zeby zlapac korone i dostac 10 dni kwaran
        > tanny. Jestem wykonczona fizycznie do granic mozliwosci i nie wiem z jakiego po
        > wodu tak okropnie sie czuje.
        >
        >

mrs.solis kiedy ja tak miałam zrobiłam badania krwi i wyszło, że mam wyniki typu hemoglobina 8,0 etc. Koniecznie idź do tego lekarza.
    • bene_gesserit Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:10
      Chęć ucieczki to może być jeden z objawów depresji.
      Może pomyśl - przed albo po wyjeździe - o wizycie u psychiatry? Serio piszę. Przyjaciółce oświecona lekarka bardzo pomogła.
    • tt-tka Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:12
      Zaszywam sie regularnie, mniej wiecej dwa razy do roku. Pomaga.
    • kosmos_pierzasty Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 00:54
      Miałam taki etap. Faktycznie pomogło. Bardzo. Dwa tygodnie w Tunezji w lutym, pogoda idealna na spacery i nicnierobienie.
      Z tłumami to kwestia miejsca, zawsze coś się znajdzie, żeby ich nie było. Ja często wybieram "dziury". Z atrakcjami w okolicy, owszem, ale sam nocleg w jakiejś wsi.
      Jak jest teraz z jedynkami, nie wiem, ale na bookingu prawie zawsze jest taka opcja.
      • karen_ann Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 14:24
        Nie balaś się sama u Arabów odpoczywać?
    • srubokretka Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 05:07
      >Gdzie można teraz dostać pokój dla jednej osoby?

Izolatka w szpitalu.
      Cela w wiezieniu.
      W zakonie.

>Miałyście tak kiedyś? Zrealizowałyście?

Kilka lat temu. Nie zrealizowalam.
      Juz dawno nie mialam takiej potrzeby. Tydzien temu kuzynki wziely moje dzieci do siebie. Po 2 nie wytrzymalam i dolaczylam do nich. Juz mnie samotnosc nie rajcuje. 2-4h dziennie wystarcza.

> pić kawę siedząc samotnie przy stoliku w kawiarni i patrzyć przed siebie.

Za duze ryzyko.
      • chicarica Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:43
        Ryzyko czego?
      • kanna Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 14:54
        > Po 2 nie wytrzymalam i dolaczylam do nich

Mam tylko nadzieję, ze kiedyś będziesz potrafiła uszanować potrzebę samotności i odrębności swoich dzieci smile
    • wlazkotnaplot Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 06:04
      Tak mam tak już dłuuugo.. Marzenia o koronie jednej z dziewczyn, czy też kwarantannie również ☹️.
      I nie, nie da się po prostu spakować i znikać...
      • astomi25 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 06:27
        Tak, mam tak. Jestem wykonczona i przytloczona problemami uncertain
        Pare dni temu kupilam bilety na Majorke. Znalazlam fajny hotel tylko dla doroslych. Mysl o tym resecie potrzymuje mnie na duchu. Odliczam dni...
        Mysle, ze kazdemu kto pragnie samotnosci powinno to byc zagwarantowane ( najlepiej prawnie wink )
        • 12gram Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:23
          Daj namiary na hotel. Ale Majorka to raczej słabo ze spokojem, znajoma właśnie wróciła i mowi że tłumy młodzieży, zabawa i balanga, tylko dyskotek nie ma ale ulice zyją całą nockę.
          • astomi25 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 18:33
            Jak sie wybiera miejscowki jak SArenal, Alcudia czy Calla Millor, to jasne ze beda tlumy. Ja wybralam Portocolom, to nie jest miejscowosc do ktorej przyjezdza mlodziez balangowac na ulicach. Zreszta Majorka ma mase spokojnych miejsc. Nazwy hotelu wolalabym nie podawac, pewnie jest ponizej standartow ematki tongue_out
    • lot_w_kosmos Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 06:46
      Ja jeszcze nie zrealizowalam, jeszcze mi tak wszystko wokół nie dopieklo a jak i dopiekało to ddieci były młodsze.
      Ale cała masa moich koleżanek tak robi.
      I jak mi dopiecze cokolwiek w przyszłości i będę potrzebowała to oczywiście pojadę.
    • picathartes Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 06:51
      Miałam. Wyjechałam do hotelu spa. Odżyłam po dwóch dniach.
    • swiecaca Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 08:38
      doskonale rozumiem i czasem realizuję. ja lubię domki, choć dla jednej osoby wypadają drogo. ale da się znaleźć, są takie malutkie domki 2osobowe. obok jakiś hamak. w środku niczego, tylko jakiś las do spacerów obok, może jezioro. ech, rozmarzyłam się...
    • madame_edith Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:41
      Marzę od lat, nie zrealizowałam, bo zawsze są ważniejsze sprawy i wydatki. Od lat czuję się zaorana i zmęczona nawet po urlopie (z rodziną).
      • swiecaca Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:46
        to najwyższy czas, nie czekaj na poważny kryzys
    • chicarica Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:42
      Zrealizowałam.
      Miałam kryzys pracowy, dość wszystkiego. Stary nie dostał urlopu pomimo zaplanowanego, ja tak. Stwierdziłam że co mi tam, jadę. Pojechałam na tydzień na śródziemnomorską wyspę i było cudownie.
    • kanna Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 09:58
      Regularnie tak jeżdżę.

Pokój na bookingu (jedynki bez problemu) lub spa (jedynki bez problemu). Nawet bon turystyczny pracującego całe wakacje dziecia wykorzystałam w ten sposób big_grin Poczekaj do września i jedź.

Poluje tez na okazje na Travelist i innych takich, ale teraz z tym gorzej ;/
      • 12gram Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:21
        Pięknie, dziecko do roboty a matka na wczasy za dziecka kasę wypłaconą z publicznej puli...
        Ten kraj to patologia do kwadratu.
        • kanna Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 15:00
          Patologia big_grin

Praca wymarzona przez i dla dziecia: : dwa miesiące na campie Chrisa, nad jeziorem, jako instruktor od łódek. Płacą mu, dodatkowo zapewniają rozrywki i żywią big_grin

Jak dzieć będzie chciał gdzieś jechać w czasie roku szkolnego, to mu jego 500 oddam w gotówce, nie martw się :p
    • karen_ann Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 12:34
      Tak wyjechałam sama ba dietkę Dąbrowskiej z masazami i cwiczeniami, medytacjami. Jak chciałam to rozmawialsm z kimś a jak nie to w pokoju z książką. W kazdym razie reset i oderwanie od tego co zazwyczaj i bez dziecka
    • thea19 Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 13:22
      ooo, siostro. Ja właśnie wymyśliłam, że pojadę sobie sama na jakieś spoko wakacje we wrześniu lub październiku bo mnie rodzina wykańcza. Znalazłam nawet kilka exotic ofert, za jedynkę w większości trzeba zapłacić więcej niż przy pakiecie 2os ale juz się z tym pogodziłam.
    • extereso Re: Mam ochotę się zaszyć 19.08.21, 15:17
      Zazwyczaj przedłużam o dzień czy czasem dwa służbowe wyjazdy. Z mężem wyjeżdżam regularnie bez dzieci i to już tę funkcję pełni, resetu,a jeszcze w bonusie towarzystwo kiedy chcę ( mój mąż umie uszanować moja potrzebę przestrzeni, więc nie przeszkadza).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka