chococaffe 19.08.21, 07:54 Prośba a propos wątków związanych z Afganistanem. Różne można mieć pomysły na kryzys, ale to są LUDZIE, tak jak my. Nie bezkształtna masa, "dzicy" itd. Nie muszą nam się podobać ci LUDZIE, ale LUDŹMI pozostają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trampki-w-kwiatki Re: Ludzie 19.08.21, 07:55 Nie przekonasz. Dlatego nie wchodzę w te wątki, bo jestem przerażona Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ludzie 19.08.21, 07:59 Więc właśnie potrzebne są rozwiązania dyplomatyczne,bo ci Ludzie z własnej woli na tej granicy siè nie znaleźli... Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ludzie 19.08.21, 09:37 ajaksiowa napisała: > Więc właśnie potrzebne są rozwiązania dyplomatyczne,bo ci Ludzie z własnej woli > na tej granicy siè nie znaleźli... Jak to nie z własnej woli? Jak najbardziej z własnej. To oni podjęli decyzję aby tu przyjść. S. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Ludzie 19.08.21, 09:57 snajper55 napisał: > ajaksiowa napisała: > > > Więc właśnie potrzebne są rozwiązania dyplomatyczne,bo ci Ludzie z własne > j woli > > na tej granicy siè nie znaleźli... > > Jak to nie z własnej woli? Jak najbardziej z własnej. To oni podjęli decyzję a > by tu przyjść. > > S. I wynajęli wojsko żeby udawało że ich wypędza?🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ludzie 19.08.21, 09:58 Ot tak sobie przyszli? Nudziło im się po niedzielnym deserze i poszli się przejść na polską granicę? Odpowiedz Link Zgłoś
sundace46 Re: Ludzie 19.08.21, 10:35 trampki-w-kwiatki napisała: > Nie przekonasz. Dlatego nie wchodzę w te wątki, bo jestem przerażona Mam tak samo. przeraża mnie ilość nienawiści i to na ematce takiej dumnej ze swojego pikajacego serca, współczucia etc. Odpowiedz Link Zgłoś
trampki-w-kwiatki Re: Ludzie 19.08.21, 12:02 Chyba nie. Tutaj w modzie jest bycie "żelazną damą". Niepełnosprawni potrzebują pomocy? Niech zdychają albo sobie radzą. Uchodźcy uciekają przed bombami? Niech zdychają albo sobie radzą. Firmy padają z powodu lockdownu? Niech zdychają albo sobie radzą. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Ludzie 19.08.21, 13:42 A to na Białorusi bomby z nieba lecą? Oni są tam legalnie i mogą zostać. Są bezpieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Ludzie 19.08.21, 16:07 Białoruś to totalitarny kraj, nikt tam bezpieczny nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Ludzie 20.08.21, 09:06 leosia-wspaniala napisał(a): > Białoruś to totalitarny kraj, nikt tam bezpieczny nie jest. Azyl to ucieczka przed WOJNĄ, przed konfliktem zbrojnym, a nie wycieczka do wymarzonego i wybranego kraju, który upatrzył sobie uchodźca. Azyl przysługuje w pierwszym bezpiecznym (czyt. nieogarniętym wojną) kraju. I tylko w takim. Może nam się nie podobać polityka, ustrój czy klimat na Białorusi, ale w świetle przepisów azylowych to jest "kraj bezpieczny", kule nad głowami tam nie latają, bomby nie spadają. Sorry, ale azyl to azyl a nie wycieczka z biurem podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 14:49 sundace46 napisał(a): > na ematce takiej dumnej ze swojego pikajacego serca, współczucia etc. Eeeee ... no nie, bycie "pikajacym serduszkiem" tudziez lewakiem i/lub pozyteczna idiotka/kretynka bywa dosc czesto argumentem w dyskusjach polityczno-spolecznych, argumentem dyskredytujacym "druga strone". Opcja traktowania refugees jako LUDZI to, niestety, dla czesci nicks obecnych na ematce, totalnie impossible proposition. Skoro sa "inni" to sa sami sobie winni (!), ergo nie sa "nami" a "my" wszak jestesmy idealami human race I tak to jest, mniej-wiecej, grane (rowniez na ematce ). Forever my vs. oni, ludzie vs. inni ... Life. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Ludzie 19.08.21, 08:07 chococaffe napisała: > Nie muszą nam się podobać ci LUDZIE, ale LUDŹMI pozostają. > Nie śledzę tych wątków z zapartym tchem, ale mam wrażenie, że większość przeczytałem. I mam pytanie: czy ktokolwiek napisał, że to nie są ludzie? Żeby strzelać, żeby odsyłać (z powrotem lub do Niemiec), żeby nie wpuszczać Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Ludzie 19.08.21, 08:50 chococaffe napisała: > tak. np "dzicy" jako rzeczownik Ja też przeczytałam te wątki z uwagą i uważam, że naprawdę, bez przesady. Takie wypowiedzi typu "dzicy" czy "horda" i generalnie pogardliwe to wypowiedzi marginalne, produkowane przez forumki które są generalnie z tego znane, że są z kulturą osobistą mocno na bakier. Większość zachowuje kulturę wypowiedzi, bez względu na poglądy z jakie ma na temat uchodźców i fali migracji. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Ludzie 19.08.21, 08:54 chococaffe napisała: > tak. np "dzicy" jako rzeczownik >> To teraz bardzo głęboko zastanów się nad tym rzeczownikiem. Czy on może odnosić się do pojęcia innego niż ludzie? Czy można tak określić dzikie zwierzęta, dzikie harce, zdziczałe obyczaje albo dziki? Nie. Tylko ludzi (LUDZI). Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Ludzie 19.08.21, 09:21 ichi51e napisała: > tj podludzi > To tylko Twoje słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ludzie 19.08.21, 10:00 Nie, "dzicy" to określenie pogardliwe i ma silne konotacje z odczłowieczaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Ludzie 19.08.21, 10:14 memphis90 napisała: > Nie, "dzicy" to określenie pogardliwe > Zgadza się (z małymi wyjątkami, gdy ktoś przedkłada stan natury nad stan kultury i zachwyca się mitem szlachetnego dzikusa). > i ma silne konotacje z odczłowieczaniem. > Widzisz jak rozwadniasz? Wątek wystartował z wysokiego C, że niby imigranci nie są uważani za ludzi, a teraz została obrona tezy, że jedno z użytych słów (nawet nie sprawdzałem, czy rzeczywiście użytych) "ma silne konotacje z odczłowieczaniem" (cokolwiek ten fikołek ma znaczyć). Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Ludzie 19.08.21, 08:09 Daj spokoj, mamy tu forumki postulujące strzelanie za przekroczenie granicy, chyba się w czasie o kilkadziesiąt lat cofnęły. Większość z nich wypisuje te brednie z zagranicy. Raczej nie dotrze. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ludzie 19.08.21, 10:04 Mam odmnienne spostrzeżenia. Celują w tym forumki mieszkające w Polsce. Nie kojarzę teraz żadnej emigrantki z podobnymi poglądami, oprócz może asmy, która nie deklaruje się tak oczywiście jak ku-klux-klan zośki i jest trollem, więc nie można brać jej światopoglądu na serio. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ludzie 19.08.21, 10:34 Zgoda. Mamy jedną forumkę z UK. Kalibra warszawskiej białej bwana z krwią na (cudzych) rękach na razie nie przebija. Dla mnie wystarczy, że polskie forumki tolerują na tym forum tak otwarty rasizm i faszyzm, ta osoba ciągle nie ma bana. Na moje emigranckie marudzenie moderacja nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Ludzie 19.08.21, 15:29 snakelilith napisała: > Zgoda. Mamy jedną forumkę z UK. Kalibra warszawskiej białej bwana z krwią na (c > udzych) rękach na razie nie przebija. Dla mnie wystarczy, że polskie forumki to > lerują na tym forum tak otwarty rasizm i faszyzm, ta osoba ciągle nie ma bana. > Na moje emigranckie marudzenie moderacja nie reaguje. > Na moje nieemigranckie też nie. Wątek z apelem do moderacji poleciał, wypowiedzi tej rasiolki wiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Ludzie 19.08.21, 16:36 35wcieniu napisał(a): > Daj spokoj, mamy tu forumki postulujące strzelanie za przekroczenie granicy, A co powiesz na to? buldog2 - Wyzywacie normalnych ludzi, którzy mają prawo do wątpliwości od foliarzy tanebo001 - Ciesz się że tylko wyzywamy bo jest też opcja pod mur i kula w łeb. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 08:40 1) To są ludzie. 2) Czy jednak dokładnie tacy sami jak my? 3) Na Instagramie są wywiady i zdjęcia z afgańskimi feministkami. - I kurde praktycznie każda w szmacie na głowie, a zdjęcia np. z ONZ - to ja się pytam: a co to do k**** nędzy ma być? - Chyba połowa ma opis, że mieszka w Iranie. WTF? Czyli my tu płaczemy jaki tu Iran opresyjny dla kobiet, a taka afgańska feministka czuje się jak widać tam świetnie (ps. i szmata na głowie). 4) Moja babcia, której nienawidzimy (wy też, chociaż jej nie znacie), która głosuje na PiS, podpisała antyaborcyjne listy Godek, daje kasę Rydzykowi i chce odebrać prawa lesbijkom, jest bez kitu większą feministką niż te afgańskie. 5) To ja ich nie chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 08:46 A wiesz kto z PO głosował za ostatnim zakazem aborcji? Dwóch wykształconych kolesi - imigrantów: jeden z Syrii a drugi z jakiegoś innego dzikusowa. Tak samo zatem: do widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 08:46 Owszem, nikt im człowieczeństwa nie odmawia. Muszą jednak w ramach swojej kultury i obyczajów organizować swoje życie we własnym kraju. Nikt za nich tego nie zrobi. Odpowiedz Link Zgłoś
adriana.la.cerva Re: Ludzie 19.08.21, 08:50 Ale właśnie w tym rzecz, że nie zmienia swojej kultury. Mają łeb sprany koranem. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 08:59 adriana.la.cerva napisał(a): > Ale właśnie w tym rzecz, że nie zmienia swojej kultury. Mają łeb sprany koranem > . Nie oczekuwałabym od żadnego narodu zmiany kultury. Tam jest problem z ogromną przemocą i przedmiotowym traktowaniem kobiet. Nie wiem na ile to wynika z Koranu, niby islamiści twierdzą że koran nie namawia do takiej przemocy. Podejrzewam więc, że ektremiści wykorzystują religię hak narzędzie do załatwiania swoich chorych interesów i urządzania się kosztem innych. Podobny mechanizm ma miejsce w kk. To że ileś tysięcy ludzi zostanie przyjętych w Europie nie rozwiąże tego problemu. Kobiety muszą tam zawalczyć o swoje prawa, ale to sprawa dosyć złożona, może i nierealna Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ludzie 19.08.21, 09:10 taaa zawalczyć o swoje prawa, jak łeb ucinają za samodzielne wyjście na ulicę Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 09:19 szmytka1 napisała: > taaa zawalczyć o swoje prawa, jak łeb ucinają za samodzielne wyjście na ulicę Dlatego to sprawa złożona a może i nierealna. Musiałyby być dobrze zorganizowane, zdeterminowane, w dużej grupie bo pojedyncze bunty nic nie dają. Myślę że tęgie głowy nawet niewiele tutaj wymyślą Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ludzie 19.08.21, 09:27 chyba praca u podstaw, wychowanie własnych synów, no ale jak wychować wbrew kulturze, wberew tradycji, kiedy same innego życia nie znają i nawet sobie nie wyobrażają, kiedy tylu tam niepiśmiennych, kiedy dzieci należą do ojca i to ojciec rządzi. Nie widzę szans. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 09:32 szmytka1 napisała: > chyba praca u podstaw, wychowanie własnych synów, no ale jak wychować wbrew kul > turze, wberew tradycji, kiedy same innego życia nie znają i nawet sobie nie wyo > brażają, kiedy tylu tam niepiśmiennych, kiedy dzieci należą do ojca i to ojciec > rządzi. Nie widzę szans. Prawda. Jedyna szansa to edukacja, ale tej się dziewczynkom pewnie odmawia a tradycje kultywowane przez matki i babki robią swoje. A brodatym chłopom w to graj. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 10:28 Jedyną szansą jest edukacja? Godek jest wykształcona i wyedukowana. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 14:36 woman_in_love napisała: > Jedyną szansą jest edukacja? Godek jest wykształcona i wyedukowana. Godek to fanatyczka taka jak i talibowie. Tacy też zdobywają wykształcenie, mogą być inteligentni jak najbardziej.. Niestety ich zaburzona osobowość i socjopatia powoduje, że nie potrafią go wykorzystać z pożytkiem dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ludzie 19.08.21, 09:41 joana012 napisała: > Owszem, nikt im człowieczeństwa nie odmawia. Muszą jednak w ramach swojej kultu > ry i obyczajów organizować swoje życie we własnym kraju. Nikt za nich tego nie > zrobi. A dlaczego koniecznie we własnym? Może wolą żyć w innym? Gdy Polacy uciekali z PRL czy wcześniej, z GG to kazano im organizować sobie życie we własnym kraju czy przyjmowano i pomagano w obcych krajach? S. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ludzie 19.08.21, 09:57 ale Polacy jechali do krajów muzułmanskich i tam nawracali, tudzież wysadzali się w metrze? Ich kultura jest zbyt odmienna a oni nie chcą się asymilować, by to mogło sprawnie przebiegać i z pożytkiem dla obu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ludzie 19.08.21, 10:04 >ale Polacy jechali do krajów >muzułmanskich Tak, do Iranu, Libanu i Bejtutu na przykład. Gdzie ich przyjęto, a nie odstrzeliwano na granicy. >i tam nawracali Nieeee, no coś Ty! Słyszałas, żeby katolicy kogoś gdzieś kiedyś nawracali.....? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Ludzie 19.08.21, 10:24 No i niechby Polacy spróbowali w tych muzułmańskich krajach zachowywać się tak, jak obecnie muzułmanie zachowują się na zachodzie, ci inżynierowie i lekarze francuscy na ten przykład.... tak, ogniem i mieczem nawracali ale w czasach odbiegających od nam współczesnych, a u muzułmanów... nadal to trwa z coraz większym nasileniem jakby Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Ludzie 19.08.21, 10:02 joana012 napisała: > Muszą jednak w ramach swojej kultury i obyczajów organizować swoje życie we własnym kraju. "muszą" bo? W imię czego odmawiasz im możliwości szukania lepszego miejsca na Ziemi do życia niż to, gdzie przypadkowo przyszli na świat? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Ludzie 19.08.21, 10:08 "niż to, gdzie przypadkowo przyszli na świat?" Mieli tam u siebie tyle samo czasu, co my, zeby osiagnac pewien poziom cywilizacyjny. Kto pierwszy, ten lepszy🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 14:15 alicia033 napisała: > joana012 napisała: > > > Muszą jednak w ramach swojej kultury i obyczajów organizować swoje życie > we własnym kraju. > > "muszą" bo? > W imię czego odmawiasz im możliwości szukania lepszego miejsca na Ziemi do życi > a niż to, gdzie przypadkowo przyszli na świat? > > > > Niczego im nie odmawiam. Jednak konflikty w krajach muzułmańskich są na takim poziomie zaawansowania, że eskaluje to na cały świat. Na pewno miał na to wpływ imperializm Europejczyków i Amerykanów chociaż dokładnej genezy nie znam A Polacy jednak zorganizowali swoją państwowość bez masowego exodusu w zupełnie obce kulturowo rejony Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ludzie 19.08.21, 14:24 > A Polacy jednak zorganizowali swoją państwowość bez masowego exodusu w zupełnie obce kulturowo >rejony Dobrze to zdanie przemyslalas? O masowych emigracjach Polakow nic nigdy nie slyszalas? Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 14:32 asia.sthm napisała: > > A Polacy jednak zorganizowali swoją państwowość bez masowego exodusu w zu > pełnie obce kulturowo >rejony > > Dobrze to zdanie przemyslalas? O masowych emigracjach Polakow nic nigdy nie s > lyszalas? > Ale Polacy którzy z jakichś powodów nie emigrowali walczyli o swoje miejsce często przelewając krew, ci którzy byli Piza krajem wspierali organizowanie się państwa jeśli tylko mieli możliwość, po okresach burzy przede wszystkim w czasie 2 wojny sporo osób ciągnęła z powrotem do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Ludzie 19.08.21, 17:36 joana012 napisała: > Niczego im nie odmawiam. oczywiście, że im odmawiasz. Zwłaszcza prawa do życia w bezpiecznym otoczeniu. > A Polacy jednak zorganizowali swoją państwowość bez masowego exodusu w zupełnie obce kulturowo rejony OJP Nie załamuj mnie, że masz maturę. Btw.: większość Afgańczyków też nigdzie się nie wybiera i (z)organizuje sobie państwowość na miejscu. Dalej nie dociera, kto ucieka z Afganistanu ani kto i dlaczego emigrowała z polskich terenów? Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 20:32 alicia033 napisała: > joana012 napisała: > > > Niczego im nie odmawiam. > > > oczywiście, że im odmawiasz. Zwłaszcza prawa do życia w bezpiecznym otoczeniu. Mylisz się. > Btw.: większość Afgańczyków też nigdzie się nie wybiera i (z)organizuje sobie p > aństwowość na miejscu. > Dalej nie dociera, kto ucieka z Afganistanu ani kto i dlaczego emigrowała z pol > skich terenów? To chyba dobra wiadomość, właśnie o to mi chodzi, że sami muszą zagospodarować swój kraj. A kobiety zawalczyć o swój status. Niestety przy tym poziomie religijnego fanatyzmu będzie to bardzo trudne. W Polsce też widać fanatyzm, może innego kalibru ale również smutni panowie próbują bas wcisnąć w ramki odmawiając przynależnych wszystkim europejkom praw. Fanatyzm religijny jest jak trucizna, z tym muszą walczyć Afganki Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 14:43 alicia033 napisała: > joana012 napisała: > > > Muszą jednak w ramach swojej kultury i obyczajów organizować swoje życie > we własnym kraju. > > "muszą" bo? > W imię czego odmawiasz im możliwości szukania lepszego miejsca na Ziemi do życi > a niż to, gdzie przypadkowo przyszli na świat? > > > > Muszą bo chcieliby żyć tak jak Europejczycy skoro tutaj masowo ciągną. Muszą bo zapewne chcieliby żyć we własnym kraju na własnych zasadach i wygodnie kulturowo. Muszą bo w setkach tysięcy nikt ich nie przyjmie z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 15:00 joana012 napisała: > Muszą bo chcieliby żyć tak jak Europejczycy A Europejczycy sa wyznawcami roznych religii, mowia roznymi jezykami, maja bardzo roznorodne "kultury", "histories", customs & traditions. Rowniez dzieki (!!!) wplywom muzulmanskim, Hindu, Orthodox i wszelkich innych. Europejczycy wedruja po swiecie i sie w roznych miejscach osiedlaja przyjmujac cos z local world ale i dodajac to, co z Europy przynosza, podobnie ci refugees - cos wezma, cos dodadza - tak to sie kreci od tysiacleci. Na calej Matce Ziemi. Think about it. Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 17:25 bi_scotti napisała: > joana012 napisała: > > > > Muszą bo chcieliby żyć tak jak Europejczycy > > A Europejczycy sa wyznawcami roznych religii, mowia roznymi jezykami, maja bard > zo roznorodne "kultury", "histories", customs & traditions. Rowniez dzieki (!!! > ) wplywom muzulmanskim, Hindu, Orthodox i wszelkich innych. Europejczycy wedruj > a po swiecie i sie w roznych miejscach osiedlaja przyjmujac cos z local world a > le i dodajac to, co z Europy przynosza, podobnie ci refugees - cos wezma, cos d > odadza - tak to sie kreci od tysiacleci. Na calej Matce Ziemi. Think about it. > Cheers. > Urzekła mnie ta historia, ale kraj będący źródłem terroryzmu i gnębienia kobiet za sam fakt bycia kobietą, niech pozostanie daleko wraz ze swoją historią, zwyczajami i innymi cudami Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ludzie 19.08.21, 16:33 joana012 napisała: > Muszą bo chcieliby żyć tak jak Europejczycy skoro tutaj masowo ciągną. Oni absolutnie nie chcą żyć tak jak Europejczycy! Oni chcą jedynie podobny poziom bogactwa. Ale żyć chcą jak najbardziej po swojemu... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 17:41 Dokładnie, oni chcą żyć na nasz koszt, ale u nas i według własnych zasad Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ludzie 19.08.21, 16:29 joana012 napisała: > Owszem, nikt im człowieczeństwa nie odmawia. Muszą jednak w ramach swojej kultu > ry i obyczajów organizować swoje życie we własnym kraju. Nikt za nich tego nie > zrobi. Właśnie kosztem wielu istnień ludzkich oraz miliardów dolarów zorganizowaliśmy im w miarę bezpieczny kraj. I oni ten kraj rozpirzyli w miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 08:57 Na Istagramie jest też filmik z afgańską prostytutką?, która wystawiała kiedyś swoje nie wiem tam zdjęcia czy filmiki na onlyfans (czy jak to się tam zwie). Płakała, rozpaczała jak będzie źle, a jednocześnie była bez szmaty na głowie. Mam wrażenie , że to większa feministka niż pierwsza pani burmistrz w Afganistanie wielka działaczka na rzecz prawa kobiet, która co? no oczywiście szmata na głowie. I czuję podświadomie, że ją możemy przyjąć najszybciej i szybciej niż panią burmistrz z rodziną (ps. a rodzina pani burmistrz to gdzie? nie aby przyłączyła się do talibów?). Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Ludzie 19.08.21, 19:14 woman_in_love napisała: wielka działaczka na rzecz prawa kobiet, która co? no oczywiście szmata na g > łowie. > Ja musze przyznac ze czytam juz ktorys Twoj post z kolei i tak sie zastanawiam: psychiczna czy fetyszystka? Co ty masz z ta szmata??? No jak buk ... nie widzialam jeszcze takiego odpalu. Chustke na glowie nosila moja babcia codziennie, gdy wychodzila poza dom - 50.000 miasteczko Polska. Przyznaje sie bez bicia ze sama czasem nosze - szczegolnie w roznych wkacyjnych kotekstach, w zaleznosci od kraju, kultury albo pogody w nim panujacej. Na buka! Co jest takiego diabelskiego w chustce na glowie ???? BTW - pani burmistrz bardzo ladnie w niej wygladala, chociaz urody typowo afganskiej to akurat nie miala. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 19:22 berber_rock napisał(a): > Chustke na glowie nosila moja babcia codziennie, gdy wychodzila poza dom - 50.0 > 00 miasteczko Polska. Moja babcia do konca zycia twierdzila (and practiced!), ze zadna elegancka kobieta nie wychodzi z domu bez kapelusza, ponczoch & rekawiczek Zaliczyla byla przerozne burze historii pomiedzy 1905 a 1995 rokiem, byly okresy gdy nie miala kapeluszy, ponczoch i rekawiczek, ale gdy tylko sie z tych gorszych lat wygrzebywala, it was a must Troche jak Babcia Ludwika z piosenki Skaldow, choc akurat moja babcia nie byla ani wstydliwa, ani cnotliwa tyle, ze te buciki ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 19:26 berber_rock napisał(a): > Na buka! Co jest takiego diabelskiego w chustce na glowie ???? Rżnięcie głupa level hard. Łomasiek z sumirką śpią ci w nogach "Szmata" na głowie feministki to gest symboliczny wobec islamu - deklaracja poddaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ludzie 19.08.21, 19:54 No jaha. I dlatego feministyczne agnostyczki i ateistki nie powinny zakrywać piersi i tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 20:11 bene_gesserit napisała: > I dlatego feministyczne agnostyczki i ateistki nie powinny zakrywać piersi i ty > łka. > A to juz zalezy co kogo rajcuje The Piano (3/11) Movie CLIP - Lift it Higher (1993) HD Who cares about piersi ... tylek ... gdy jest tyle innych ... spots na damskim ciele Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Ludzie 19.08.21, 20:50 dramatika napisał(a): > "Szmata" na głowie feministki to gest symboliczny wobec islamu - deklaracja pod > daństwa. No faktycznie! Ja glupia! zapomnialam! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Ludzie 19.08.21, 09:34 woman_in_love napisała: > 3) Na Instagramie są wywiady i zdjęcia z afgańskimi feministkami. > - I kurde praktycznie każda w szmacie na głowie, a zdjęcia np. z ONZ - to ja si > ę pytam: a co to do k**** nędzy ma być? A polskie feministki widziałaś? Każda w szmacie na piersiach. To co to za feministki skoro tak się ubierają? S. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 10:07 sorki, ale to nie to samo a jeżeli dla nich to to samo, to cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ludzie 19.08.21, 17:34 A jaka jest różnica? To norma kulturowa, poparta religią. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Ludzie 19.08.21, 09:37 az mi się łezka zakręciła w oku - jaka szkoda ze nie żyjesz w czasach rzymskiej republiki - mogłabyś się swoimi pomysłami podzielić z niewolnikami... taka okazja... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 10:10 rozumiem, że robisz przytyk do tego, że to niewolniczki i muszą tak chodzi? no może, ale na zachodzie też tak chodzą, więc .... do widzenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ludzie 19.08.21, 10:18 Jak chce, to niech nosi. Ja nie chcę, więc nie noszę i nie jeżdżę do krajów, gdzie musiałabym nosić (Iran na przykład). Oczywiście, że są inni, ale to nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 10:22 jak chce to niech nosi i jak chce to niech się NIE integruje a najlepiej niech wychowa syna na islamistę Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Ludzie 19.08.21, 13:43 Myślisz, że to takie proste i każda w chuście wychowa syna na islamistę? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 11:40 woman_in_love napisała: > Czyli my tu płaczemy jaki tu > Iran opresyjny dla kobiet, a taka afgańska feministka czuje się jak widać tam ś > wietnie (ps. i szmata na głowie). Nie wiem czy podmienili operatora tego nicka, czy łomasiek już sam się gubi we własnych sarkazmach, ale od kiedy niby "my tu płaczemy jaki Iran opresyjny dla kobiet"? Z tego co kojarzę zachodnie feministki od zawsze były zajęte "fatszejmingiem" i "strefami wolnymi od LGBT w Polsce", a nie sytuacją kobiet i LGBT w krajach muzułmańskich, bo podobno trzeba się zajmować sprawami lokalnymi, a nie tym, co nas nie dotyczy. Z tego powodu nikt się nie oburzał na to, że IKEA wycina kobiety ze swoich katalogów na rynek arabski, ani nikt się nie oburzał, że zachód przyjmuje do siebie ludzi, którzy chcą homoseksualistów zrzucać z wysokich budynków. Zatem to chyba pierwszy raz, kiedy zachodnie feministki są konsekwentne uznając cały czas, że islam nie jest żadnym zagrożeniem dla wartości europejskich i nie uznają, że założenie szmaty na głowę cokolwiek im ujmuje, bo wiadomo, że prawdziwym zagrożeniem dla kobiet i homoseksualistów jest katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Ludzie 19.08.21, 11:43 Tamta operatorka ma urlop. Ale nadal nie zmienia to faktu, że zwykła dzifka z bękartem jest dnem społecznym . Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 12:36 Jaka szkoda, że tak kiepsko siebie oceniasz ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 14:54 woman_in_love napisała: > praktycznie każda w szmacie na głowie, Hijab Scarf Chusta Szal Pashmina Tyle opcji ... a wybor jeden "szmata" Wolny wybor, eh ... W kazdym wymiarze wolny wybor, dla kazdej kobiety, i tej ktora nosi okreslone ubranie, i tej ktora o nim pisze ... Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
nota_bena Re: Ludzie 19.08.21, 08:52 chococaffe napisała: > Prośba a propos wątków związanych z Afganistanem. > > Różne można mieć pomysły na kryzys, ale to są LUDZIE, tak jak my. > > Nie bezkształtna masa, "dzicy" itd. > > Nie muszą nam się podobać ci LUDZIE, ale LUDŹMI pozostają. Nie ma w tych wątkach określenia "bezkształtna masa", przynajmniej ja nie znalazłam, a jestem wyczulona na tego typu określenia. Możesz wskazać ewentualnie? Chodzi mi o to konkretnie określenie, "bezkształtna masa". Jest natomiast określenie "masa ludzi". Może być? Czy to niedopuszczalne i niepoprawne politycznie określenie? Odpowiedz Link Zgłoś
maly_fiolek Re: Ludzie 19.08.21, 09:10 > Nie muszą nam się podobać ci LUDZIE, ale LUDŹMI pozostają. Dokładnie. Nie rozumiem tej ksenofobii na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Ludzie 19.08.21, 09:30 Ja również nie rozumiem. Gdy zaglądam w te wątki, chce mi się wymiotować z obrzydzenia nad kondycją ludzką. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Ludzie 19.08.21, 09:22 Ci którzy zdetonowali ładunki wybuchowe w Anglii czy Hiszpanii; Ci którzy w kałachami wdarli się do paryskich lokali także byli ludźmi. Ale takie płaczliwe serduszka doprowadziły do śmierci setek obywateli UE bo dla płaczliwych serduszek ważniejsi są uchodźcy niż obywatele własnych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Ludzie 19.08.21, 10:06 taaa, bo biali, niezwiązani z islamem to w Europie nie dokonują zamachów terrorystycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 10:12 To skoro mamy własną dzume to tym bardziej cudza cholera jest nam idealnie zbędna Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Ludzie 19.08.21, 10:18 A u was biją murzynów. Podaj proszę ze dwa - trzy przykłady zamachów terrorystycznych w Europie z ostatnich dziesięciu lat, gdzie zamachowcami byli biali Europejczycy. Nawet wliczając świra Breivika. Uświadomię CIę - fale zamachów terrorystycznych na tle "białych" nacjonalizmów skończyły się (póki co) z końcem XX wieku. Od 20 lat z hakiem nie mamy do czynienia z zamachami IRA czy ETA, nie mówiąc już o wcześniejszych zamachach terrorystów "Czarnego Października" czy "Czerwonych Brygad". Akty terroru w XXI wieku były dwa - Breivik właśnie i niemiecki atak w Hanau (nie wiem czy ostatnia strzelanina w UK będzie zakwalifikowana jako akt terroru ale póki co wiadomo, że chyba nie). W tym samym czasie jeden tylko atak piżamowych terrorystów w Paryżu przyniósł więcej ofiar niż te dwa wydarzenia razem wzięte. A dochodzi jeszcze Madryt, Londyn, Bruksela, Barcelona i kilka innych. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ludzie 19.08.21, 11:02 profes79 napisał: > Uświadomię CIę - fale zamachów terrorystycznych na tle "białych" nacjonalizmów > skończyły się (póki co) z końcem XX wieku. A to wyryte w granicie jest? Skąd niby bierzesz taką pewność, że terroryzm białego człowieka, który w latach 70-80 pochłonął w Europie więcej ofiar śmiertelnych niż ataki muzułmańskie do nas nie wróci? Nie mamy żadnej moralnej wyższości nad ludźmi z Azji czy Afryki. To, że żyjemy w czasie względnego pokoju, to też przypadek i nie ma w historii ludzi żadnej reguły mówiącej, że wypracowany dobrobyt i spokój są na zawsze. Stare etniczne, religijne i polityczne konflikty w Europie mogą w każdej chwili odżyć, one drzemią się tylko pod cieńką skorupą pewnej stabilizacji, ale wcale nie zniknęły. Jesteś więc arogantem twierdząc, że jesteśmy w czymś tam od islamistów lepsi. Weź też pod uwagę, że za rozpyerdolenie sytuacji na Bliskim Wschodzie odpowiedzialny jest biały człowiek. I jak ten syf jak bumerang wraca do Europy, to nagle źli islamiści. Jak chodziło o postawienie się przeciwko ruskim w wojnie dwóch bloków politycznych w Afganistanie, (bo w Europie nie będziemy sobie przecież brudzić), to byli dobrzy. Co za hipokryzja białego bwana. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Ludzie 19.08.21, 11:40 Nigdzie nie stwierdziłem, że jesteśmy "lepsi", nie mówiąc już o moralnej wyższości. Stwierdziłem, że przyjmując islamskich uchodźców ściągamy sobie na głowę terroryzm religijny i fanatyków, którzy za nic nie chcą się dostosować do europejskich wartości, za to ogniem i mieczem będą walczyć o to, żeby to Europa przyjęła ich wartości. Spoko, Merkelowa przyjmie jeszcze kilkadziesiąt tysięcy uchodźców to zaczniesz szukać burki, żeby wyjść na zakupy. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ludzie 19.08.21, 15:23 profes79 napisał: > Spoko, Merkelowa przyjmie jeszcze kilkadziesiąt tysięcy uchodźców to zaczniesz > szukać burki, żeby wyjść na zakupy. Już w innym wątku pisałam. Szacuje się, że w Niemczech mieszka 5,3-5,6 milionów muzułmanów, a ja w ty kraju mieszkam już od 32 lat. Do tego w Załębiu Ruhry, gdzie takich ludzi jest jakiś 10% wszystkich mieszkańców. I ani nie musiałam jeszcze nosić burki, ani nie rejestruję tych masowych terrorystycznych zamachów, które według takich jak ty, powinny być na porządku dziennym. Więc pozwól, że twoje groźby potraktują jak te przypominające, bym uważała na przejściu na pieszych, bo na czerwonym może mieć ktoś przejechać. Ktoś z różową skórą na przykład. I dla twojej informacji, znawco zachodniego świata, Merkel idzie na emeryturę, nikogo więc nie będzie już przyjmowała. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Ludzie 19.08.21, 16:12 jakbyś przy 10% muzłumanów musiała nosić burkę to dopiero byłoby fatalnie. toż to oczywiste, ze muzłumanie dopiero wtedy wcinają się w rządy jak jest ich duzo więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ludzie 19.08.21, 16:54 bib24 napisała: > jakbyś przy 10% muzłumanów musiała nosić burkę to dopiero byłoby fatalnie. toż > to oczywiste, ze muzłumanie dopiero wtedy wcinają się w rządy jak jest ich duzo > więcej. Ach, 10 % to za mało? Przecież każdy z nich to terrorysta zarzynający zardzewiałym nożem białe dziadki. Takie jak ty kręcą jak im pasuje. W jednym miejscu już jeden muzułmanin jest niebezpiecznym islamistą i trzeba profilaktycznie odstrzelić, a w drugim 10% nie szkodzi. To czego się boisz? W Polsce jeszcze długo nie ma 10%. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Ludzie 19.08.21, 17:29 Uświadomię cię: jesteś zaślepionym durniem: www.rp.pl/Terroryzm/201119722-Niemcy-12-osobowa-grupa-planowala-ataki-na-meczety.html Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ludzie 19.08.21, 10:10 O, jakie to szczęście, że w Poslce nie zdarzają się akty przemocy typu zamordowanie dziecka siekierą, zabicie dziadkow, czy zbiorowe gwalty! Jak dobrze, że policja broni obywateli w czasie ich protestów - nie paluje, nie psika gazem, nie masakruje w komisariacie! Jakie to szczęście, że nie mamy politykow odbierających prawo do edukacji seksualnej, antykoncepcji i aborcji oraz postulujących powszechny dostęp do broni palnej dla kibolskich bojówek stojących na straży "boskiego prawa"! Jakie to szczęście, że nikt w tym kraju nie ma pomysłów na oparcie prawa karnego na Biblii...! Oh, wait.... Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Ludzie 19.08.21, 10:43 No to chyba nie ma co jeszcze dokładać do tego terrorystów i gwałcicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 15:08 profes79 napisał: > Ci którzy zdetonowali ładunki wybuchowe w Anglii czy Hiszpanii; Ci którzy w kał > achami wdarli się do paryskich lokali także byli ludźmi. Ale takie płaczliwe se > rduszka doprowadziły do śmierci setek obywateli UE bo dla płaczliwych serduszek > ważniejsi są uchodźcy niż obywatele własnych państw. > Zawsze sie wszak znajdzie jakis gotowy do revenge, eh ... www.cbc.ca/news/canada/london/london-muslim-family-attack-what-we-know-1.6057745 LUDZIE sa wazni. Indywidualni ludzie i o tym pisze Choco. Generalizations i wszelkie opcje odpowiedzialnosci zbiorowej zawsze (sooner or later) prowadza do indywidualnych tragedii. Po kazdej stronie Life. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 09:34 Dokładnie tacy jak sami jak ci ludzie. Btw zdajesz sobie sprawę, że jako kobieta, ateistka lub innej wiary, Ty dla nich nie jesteś człowiekiem? www.polityka.pl/tygodnikpolityka/swiat/1604981,1,wielka-brytania-bezkarni-gwalciciele-z-rotherham.read Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ludzie 19.08.21, 10:33 Wg Biblii i Testamentu kobieta to też gorszy rodzaj człowieka... "Kobiety mają na tych zgromadzeniach milczeć; nie dozwala się im bowiem mówić, lecz mają być poddane, jak to Prawo nakazuje" W przypadku gwałtu na mężatce : "kamienować ich będziecie, aż umrą: młodą kobietę za to, że nie krzyczała będąc w mieście, a tego mężczyznę za to, że zadał gwałt żonie bliźniego." Ewentualnie jeśli to nie mężatka "Jeśli mężczyzna znajdzie młodą kobietę - dziewicę niezaślubioną - pochwyci ją i śpi z nią, a znajdą ich, odda ten mężczyzna, który z nią spał, ojcu młodej kobiety pięćdziesiąt syklów srebra i zostanie ona jego żoną" "chłopiec otrzymuje duszę po 40 dniach od zapłodnienia, a dziewczynka po 90" Jefte złożył ofiarę, mordując swoją córkę (żaden bog nie powtrzymal jego reki w ostatniej chwili, jak to było w przypadku niedoszłej ofiary z syna), czyli "dokonał czynu sprawiedliwego". "Jefte ofiarował swą córkę Panu i dlatego apostoł kładzie go w liczbie świętych" "Młodszych zaś wdów nie dopuszczaj [do służby Kościołowi]! Odkąd bowiem znęciła je rozkosz przeciwna Chrystusowi, chcą wychodzić za mąż. 12 Obciąża je wyrok potępienia, ponieważ złamały pierwsze zobowiązanie". "To nie mężczyzna powstał z kobiety, lecz kobieta z mężczyzny. Podobnie też mężczyzna nie został stworzony dla kobiety, lecz kobieta dla mężczyzny. Oto dlaczego kobieta winna mieć na głowie znak poddania…" Było też coś miłego o obcinaniu ręki, jesli kobieta rozdzielając mężczyzn, którzy wali się w burdę dotknie przypadkiem męskiego przyrodzenia (dla mężczyzn - zero kary). I dokładna wycena życia kobiety, jeśli ktoś są zamorduje. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 10:46 Tak, ale skoro po tych setkach lat ucisku udało nam się uzyskać równy status, to w jakim celu mamy przyjmować tych, którzy są setki lat do tyłu? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 11:49 memphis90 napisała: > Wg Biblii i Testamentu kobieta to też gorszy rodzaj człowieka... Pod jakim kamieniem siedzisz, że nie wiesz, że ani Żydzi, ani katolicy nie traktują Starego Testamentu dosłownie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ludzie 19.08.21, 13:19 > Pod jakim kamieniem siedzisz, że nie wiesz, że ani Żydzi, ani katolicy nie traktują Starego Testamentu > dosłownie? Nie? Przypominam tomusia z Ikea ktory to proponowal uzycie mlynskiego kola u szyi homoseksualisty dzielnie podpierajac sie ST. Takich tomusiow jest na peczki, a ty tego gieroja z ikea bronilas jak zawisza kiedy z roboty wylecial za wycieranie sobie geby starym prawem. Wszelkie poprance chetnie stosowaliby stare prawo w imie boga tak z przykazu traktujac to jako sluszny obowiazek. Gdyby tylko im sie taka moc i wladza trafila, oj dzialoby sie Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 13:27 asia.sthm napisała: > Nie? > Przypominam tomusia z Ikea ktory to proponowal uzycie mlynskiego kola u szyi > homoseksualisty dzielnie podpierajac sie ST. Nic nie proponowal, a jedynie cytował ST. Ktoś, kto tego nie odróżnia jest idiotą, albo udaje, że nie wie, że katolicy (ani Żydzi) nie traktują ST dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ludzie 19.08.21, 13:40 > Nic nie proponowal, a jedynie cytował ST. Ktoś, kto tego nie odróżnia jest idiotą, albo udaje, że nie wie, że > katolicy (ani Żydzi) nie traktują ST dosłownie. Radykalisci owszem, traktuja bardzo doslownie - nie w calosci oczywiscie, ale wedlug swojego bardzo wybiorczo wyrafinowanego uznania. Juz ten tomus dobrze wiedzial dlaczego akurat tym cytatem mu sie rzygnelo i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 13:28 Ale kojarzysz jaki stosunek do homoseksualistów ma islam? Tomus chciał, a islamisci wykonują wyroki śmierci... Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 13:30 sophia.87 napisała: > Ale kojarzysz jaki stosunek do homoseksualistów ma islam? Ci akurat traktują przekazy swoich pism bardzo dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 13:38 I zabijają, a nie tylko o tym gledza. Zawsze mnie zastanawia poziom umysłowy osób lgbt lub osób je wspierających, którzy są zwolennikami przyjmowania imigrantów Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ludzie 19.08.21, 13:48 > Zawsze mnie zastanawia poziom umysłowy osób lgbt lub osób je wspierających, którzy są > zwolennikami przyjmowania imigrantów zocha, jakos nie umiesz wpasc na mysl, ze wsrod imigrantow jest wielu lgbt, ktorzy musza szukac schronienia bo we wlasnych krajach sa dyskryminowani i zagrozeni kara smierci z rak takich odpowiednikow polskich tomusiow. Gdybys ty potrafila chociaz raz sie zastanowic, to moze nie bylabys takim moralnym dnem, jakim jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 14:31 Oczywiście, całe tysiące gejów, zwłaszcza tych polujacych na nastolatki płci żeńskiej 😀 Albo tych z kilkoma zonami. Wulgarna asiu, zaczęłabym się martwić gdyby coś takiego jak Ty miało o mnie dobre zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Ludzie 19.08.21, 22:51 Tylko, że w kraju takim jak Polska mogę sobie żyć mając biblię w tyłku i żyje mi się dobrze, do KK nie należę, w obrządkach nie uczestniczę, wiary nie wyznaję i nie ponoszę żadnych tego konsekwencji. Mogę iść dokąd chcę, sama lub nie sama, mogę ubrać się od stóp do głów albo odsłonić co mi się podoba, plecy, nogi, machać włosami na prawo i lewo, mogę iść do knajpy i urżnąć się do nieprzytomności. I może się pani katoliczce to nie podobać ale kończy się tylko na "niepodobaniu". Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 20.08.21, 01:14 madami napisała: > Tylko, że w kraju takim jak Polska mogę sobie żyć mając biblię w tyłku i żyje m > i się dobrze Wreszcie głos rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Ludzie 19.08.21, 09:51 W ogóle w te watki nie wchodzę. Nie mogę czytać tego, co tam się wylewa... To nie tylko ludzie, ale dodatkowo ludzie bardzo doświadczeni przez los, często tylko dlatego, że mieli pecha urodzić się w złym miejscu w złym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ludzie 19.08.21, 09:55 To są ludzie, ale też są państwa, które wielu przyjęło jak np. Szwecja i stanowczo mówią teraz nie- i gra się za każdym razem w tej sprawie kobietami i dziećmi, gdy w Grecji, Hiszpanii i Włoszech- te łodzie to przede wszsytkim młodzi mężczyźni. wiadomosci.dziennik.pl/swiat/artykuly/8228726,szwecja-imigranci.html Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ludzie 19.08.21, 09:58 A na Zelando promocja "najnowszych trendów w modzie"- porypało ich równo Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ludzie 19.08.21, 10:01 kosmos_pierzasty napisała: > tylko dlatego, że mieli pecha urodzić się w złym miejscu w złym czasie... To jest podstawowy problem. Ci ekscytujący się wizjami strzelania nie rozumieją, że to czysty przypadek, że oni siedzą na swoich strzeżonych osiedlach albo w willach pod lasem, i mają komfort oglądania wojny tylko na Netfliksie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 10:13 I dlatego tak koniecznie chcecie żeby w Europie także byly wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ludzie 19.08.21, 10:16 No, na razie to ty fantazjujesz o profilaktycznym strzelaniu. Nie my. W ogóle pytanie bez związku z tym, co napisałam, ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 10:22 Jak na razie to ci Twoi "biedni uchodźcy" strzelają do ludzi na ulicach, niektórzy też odcinaja głowy maczetami. Sądzisz, że takie zderzenie cywilizacji i mentalności nie doprowadzi kiedyś do konfliktu w Europie, choćby o zasoby? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Ludzie 19.08.21, 10:35 Jak to dobrze, że w Polsce nie ma żadnych uchodźcow, nikt do nikogo nie strzela na ulicach, nikt nikogo nie gwałci i nie morduje... Prawda...? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 10:49 Skoro mamy własnych bandytów to po co sprowadzać obcych? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ludzie 19.08.21, 10:35 mysle, ze tak ale to nieuniknione jest. Oni sie mnoza bardziej, niz europejczycy, wiec predzej czy pozniej nas zaleja. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Ludzie 19.08.21, 11:23 "To nie tylko ludzie, ale dodatkowo ludzie bardzo doświadczeni przez los, często tylko dlatego, że mieli pecha urodzić się w złym miejscu w złym czasie..." Bliski Wschód i Afryka to złe miejsca? Tereny, gdzie żyją Murzyni i Arabowie to złe miejsca? Ciekawe dlaczego. Coraz więcej rasizmu w wypowiedziach naszych humanistów Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Ludzie 19.08.21, 11:02 "Różne można mieć pomysły na kryzys, ale to są LUDZIE, tak jak my. Nie bezkształtna masa, "dzicy" itd. Nie muszą nam się podobać ci LUDZIE, ale LUDŹMI pozostają." Gimnazjalna egzaltacja. Internautka odkryła, ze Afgańczycy to ludzie, ale co z tego, jeśli możliwość wykluczenia bardzo wygodnie sobie przeniosła na kwalifikację "tacy jak my". Wpuszczamy wszystkich ludzi, czy tylko "takich jak my"? Przecież to ewidentna ksenofobia w wypowiedzi z pozoru tak humanistycznej, przyznającej wszystkim miano człowieka. Jeśli natomiast wpuszczamy wszystkich ludzi, to zacznijmy od talibów. Myślę, ze zdanie "talibowie to ludzie" jest znacznie ciekawsze niż "Polacy to ludzie' albo "mieszkańcy Bliskiego Wschodu to ludzie" Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Ludzie 19.08.21, 11:08 "Różne można mieć pomysły na kryzys, ale to są LUDZIE, tak jak my." Sformułowanie jest jednak jeszcze szersze. Ludzie tak jak my. Zatem talibowie też są ludźmi tak jak my, przyjmujmy talibów. Europejczycy powinni przyjąć dwa miliardy chętnych z całego świata, bo chętni to ludzie. W tej sytuacji samym Europejczykom będzie chyba najlepiej wyjechać do opustoszałej Afryki i tam sobie zbudować europejską cywilizację od nowa. Jedyny problem, ze już nie umieją. Mają tylko to, co odziedziczyli po swoich strasznych przodkach, których się wstydzą Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Ludzie 19.08.21, 11:24 Europa to my społeczeństwo, nie budynki tylko kultura i wartosci. Ja jestem za, chcę Afrykę, możemy się wymienić, Polska za afrykanski kraj z dostępem do oceanu - sprzęt i dobra nasze oczywiście zabieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 12:08 Prawda? Pozyteczni idioci nie biorą pod uwagę, że chętnych do zamieszkania w Europie nie jest tysiąc czy dwa tysiące, a kilka czy kilkanaście milionów i ta liczba będzie rosła Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ludzie 19.08.21, 15:43 Lepiej się przyzwyczajaj, bo w związku z katastrofą klimatyczną migracji będzie coraz więcej. Jeśli chodzi o podejście polskiego rządu do emigrantów (i częściowo tu też to widać w innych wątkach) to jest obrzydliwe, małostkowe i ksenofobiczne (np. Gliński budzi we mnie odrazę). Polska strategia to brak jakiegokolwiek planu, oczekiwanie do ostatniej chwili co się stanie i dużo p***lenia o "obronie ojczyzny". Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 16:01 To niech nie pie...a, tylko bronią granic pomimo bełkotu pożytecznych idiotow Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ludzie 19.08.21, 16:38 Tak, widziałam relację z rozwijania drutu kolczastego na granicy z Białorusią i z różańca wokół granic wcześniej. Żałosne. Zamiast tego pajacowania możnaby opracować plan co robić z imigrantami, bo problem będzie narastał. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ludzie 19.08.21, 21:30 Masz szczęście, że urodziłaś się w tej części świata i w czasie pokoju. Przykro jest czytać, co tu wypisujesz. Mam nadzieję, że w realu jesteś choć trochę empatyczną osobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 22:13 Miałam szczęście i chce żeby moje wnuki także miały to szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Ludzie 19.08.21, 11:18 Afgańczycy niech wybudują u siebie cywilizację i przyjmą w europejskim standardzie (mieszkanie plus zasiłki) pięć milionów chętnych z Afryki. Nie mają ochoty pracować ani płacić, wolą korzystać i brać? Przecież Murzyni to ludzie Jeszcze lepsze zdanie. Czy autorka wątku ośmieliłaby się powiedzieć, ze "Murzyni to ludzie"? Przecież takie zdanie ma wydźwięk rasistowski. Natomiast o Afganczykach tak powiedziała. Ciekawa sprawa, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ludzie 19.08.21, 13:25 Ludzie i ludzie: oto we Francji ksiądz przyjął i zapewnił pomoc imigrantowi z Rwandy- najpierw podpalił katedrę w Nantes, a niedawno zamordował tego księdza- wpis na TT prezydenta Francji. www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-08-09/francja-imigrant-z-rwandy-przyznal-ze-zabil-ksiedza-w-2020-r-podpalil-katedre-w-nantes/ Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ludzie 19.08.21, 13:29 Ludzie i ludzie: pamiętają emamy Krzysztofa Leskiego? Wziął do siebie do mieszkania człowieka, który nie miał się gdzie podziać i potrzebował pomocy. Zadźgał Krzysztofa. Ludzie i ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ludzie 19.08.21, 15:52 No i czego to dowodzi? Wyciągasz z tego wniosek, że ludzie z Rwandy to mordercy i podpalacze? Ja po twoim wpisie mogę na takiej samej zasadzie wywnioskować, że osoby czytające Polsat News nie potrafią połączyć kropek. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 16:03 To dowodzi tego, że ksiądz by żył, a katedra by nie spłonęła gdyby jakis idiota nie wpuścił tego Rwandyjczyka. On przeciez mógłby palić i mordować u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ludzie 19.08.21, 16:32 W Rwandzie mało co zostało do spalenia, co jest bezpośrednią konsekwencją działania Belgów, a wcześniej Niemców. Równie dobrze można mówić, że gdyby jakiś idiota nie wpuścił Niemców i Belgów do Rwandy, do ten facet o którym piszesz nigdy nie wybrałby się do Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ludzie 19.08.21, 16:45 magda.z.bagien napisała: > Równie dobrze można mówić, że gdyby jakiś idiota nie wpuścił Niemców i Belgów d > o Rwandy, do ten facet o którym piszesz nigdy nie wybrałby się do Francji. Sama widzisz jakie są długofalowe konsekwencje wpuszczania obcych na swój teren.... Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Ludzie 19.08.21, 16:52 W sumie podoba mi się twoje poczucie humoru trolu. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 17:44 Trudno, to trzeba się uczyć na cudzych błędach i nie wpuszczać obcych Odpowiedz Link Zgłoś
rexona_sport Re: Ludzie 19.08.21, 11:42 Dzięki za ten wpis, trzymajmy się razem pośród rosnącego zezwierzęcenia. A będzie coraz gorzej bo pogarszające się warunki życiowe zradykalizują społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 12:09 Zawsze pozyteczni idioci mogą oddać swoje domy "uchodzcom" i jeszcze potopic własne dzieci żeby przybysze mieli więcej miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Ludzie 19.08.21, 18:17 "Dzięki za ten wpis, trzymajmy się razem pośród rosnącego zezwierzęcenia. A będzie coraz gorzej bo pogarszające się warunki życiowe zradykalizują społeczeństwo." Ale kto tu jest "zezwierzęcony", tym bardziej na forum "kochających zwierzątka"? Moim zdaniem najbardziej ksenofobiczne i rasistowskie są stwierdzenia, ze muzułmanie nie są w stanie stworzyć sobie warunków do życia i dlatego musimy ich ratować. Według naszych oświeconych i postępowych cywilizacja islamu sama sobie nie da rady, jest gorsza i upośledzona, dlatego musimy im pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 12:00 woman_in_love napisała: > Niestety katolicy to nadal ideologia. No widzisz łomasiek, sama już sobie odpowiedziałaś, dlaczego zachodnie feministki chodzą w szmatach na głowach - bo katolicyzm gorszy. Forum uczy i radzi Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ludzie 19.08.21, 12:03 Przypomniała mi się piosenka z "Pocahontas". Niektóre ematki traktują jej gorzką treść jak rozkaz. Jaki można mieć pożytek z brudnych pogan? Ich wstrętne twarze barwę mają rdzy! Ten tylko dobry z nich, kto z tego świata znikł Kto się ośmiela żyć, ten zły! Dzicy są, dzicy są! Chyba to nie ludzie! Dzicy są, dzicy są! Skończmy z bandą tą! Nie tacy są jak my, oznacza to, że źli są! Niech wojenne werble brzmią! Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Ludzie 19.08.21, 12:08 angazetka napisała: > Chyba to nie ludzie! Zawsze to jakaś ulga, że wrażliwa społecznie ematka traktuje niezaszczepionego mimo wszystko jak człowieka i co prawda to tramwaju nie wpuści, ale nie będzie strzelać Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ludzie 19.08.21, 12:30 Emamy znajdą to spokojnie na Google; poseł PO Bogusław Sonik przypomina- i co? Dobrze czy źle, że UE taką granicę hiszpańsko-marokańską sfinansowała? Europa nie da rady pomieścić tych wszystkich, którzy chcieliby tu się znaleźć twitter.com/SonikBoguslaw/status/1428294124826988547?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 12:40 Ale kojarzysz, że piosenkę śpiewa dziewczyna z plemienia tubylców, gnebionego przez najeźdźców? Nic nie świta? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ludzie 19.08.21, 12:52 Tak konkretnie to śpiewa to angielski gubernator, który uważa kolorowych za podludzi. Nic nie świta? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ludzie 19.08.21, 12:56 Lea aka Sofia aka Sophia też tak uważa, więc nie zaświta Mam nadzieję, że po kolejnym banie zmieni w końcu nick na biala_bwana. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 [...] 19.08.21, 13:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Ludzie 19.08.21, 13:23 Geniuszu, brudni poganie to my dla nich jestesmy, doslownie. I dokladnie tak beda spiewac, jak okrzepna. A teraz ida jak biali kiedys do Nowego Swiata. I tez wybija tubylcow. Robisz za Pocahontas, ktora sie pewnie potemprzewracala w grobie jak sobie popatrzyla czym sie skonczylo pikajace serduszko z wylaczonym mozgiem. Jakby Indianie wtedy tamtej kolonii nie pomogli, biali byliby trupami. Potem mogli sie zjednoczyc i strzelac doslownei do kazdego. USA moze nigdy by nie powstaly i nie zaprzepaszczona zostalaby cywilizacja ktora w przyszlosci mogli stworzyc Indianie. A moze bylaby lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 13:32 Prawda? Jakby Indianie się zjednoczyli i wspólnie strzelali do wszystkiego co przebija do brzegu to ich historia mogłaby wyglądać zupełnie inaczej. Pożyteczne idiotki, nie wyciągają wniosków z cudzych błędów Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Ludzie 19.08.21, 16:14 >USA moze nigdy by nie powstaly i nie zaprzepaszczona zostalaby cywilizacja ktora w przyszlosci mogli stworzyc Indianie. Sugerujesz, że nie mieli cywilizacji...? Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 16:24 To powinni wystrzelac angielskich najeźdźców czy nie? Nieistotne czy dla dobra cywilizacji czy własnych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Ludzie 19.08.21, 15:20 Stare juz ale forever aktualne, warte przypomnienia w tym akurat watku ... Słonimski Antoni - Ten jest z ojczyzny mojej Ten, co o własnym kraju zapomina. Na wieść, jak krwią opływa naród czeski, Bratem się czuje Jugosłowianina, Norwegiem, kiedy cierpi lud norweski, Z matką żydowską nad pobite syny Schyla się, ręce załamując żalem, Gdy Moskal pada - czuje się Moskalem, Z Ukraińcami płacze Ukrainy, Ten, który wszystkim serce swe otwiera, Francuzem jest, gdy Francja cierpi, Grekiem - Gdy naród grecki z głodu obumiera, ten jest z ojczyzny mojej. Jest człowiekiem Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Ludzie 19.08.21, 12:35 To strach. Bo w Europie już widać jak uchodźcy którym źle było u siebie przyjechali, i... Zrobili dokładnie to samo przed czym uciekli. Niestety mieszając w to miejscowych. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Ludzie 19.08.21, 12:53 Mamy w Europie wojnę domową, nędzę i wieczny strach o własne życie? O. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 13:04 Poza tym, tak właściwie to niektórzyjuż mają. Polecam lekturę lubimyczytac.pl/ksiazka/3669191/islam-jedenasta-plaga Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: Ludzie 19.08.21, 12:57 Oczywiście, że są to ludzie. A nie rozczulające serca maskotki. Nie pomyślałaś, że może stąd właśnie obawy niektórych przed napływem tych akurat LUDZI? Ogromne współczucie wobec tych ludzi nie prowadzi do żadnych sensownych rozwiązań poza zachwytem nad własną tkliwością serca u niektórych. Argumentów o strzelaniu w ogóle nie biorę na poważnie, bo to głównie retoryka zośki trolla. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: Ludzie 19.08.21, 13:40 kobietazpolnocy napisał(a): > > Ogromne współczucie wobec tych ludzi nie prowadzi do żadnych sensownych rozwiąz > ań poza zachwytem nad własną tkliwością serca u niektórych. > > Dobrze ujęte. Współczucie tak, pogarda nie, ale w tym wszystkim jeszcze przydałby się rozsądek i realistyczne spojrzenie na świat. Co możemy im zaoferować, co oni mogą zaoferować nam? Pomagać trzeba z głową.... Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Ludzie 19.08.21, 13:14 No sa. Tylko jak zaczna gwalcic, mordowac, sypiac z dziecmi, to skreci Cie z szoku, czy nie? Bo mnie tak. I szkoda mi bardzo zwlaszcza kobiet i dzieci, a z drugiej strony to jest tak dzika mentalnosc, ze nie mam pojecia jak realnie takim ludziom pomoc nie pograzajac sie samemu. To cos jak pomoc kotkom. Szkoda Ci kotkow, chcialabys pomoc i wziac do siebie. Ale nie wezmiesz 100 kotow do jednego mieszkania czy nawet domu, bo za chwile sama nei bedziesz miala jak zyc. A koty wtedy tez padna, bo same na siebie nie zarobia. Z tymi ludzmi jest jak z kotkami. Islam z nich polmozgi zrobil i sa jak "pet"y, z calym szacunkiem dla nich jako ludzi. Mozesz ich wciaz po korek, ale zawsze juz bedziesz za nich odpowiedzialna. Wiec trzeba to zrobic tak, zeby moc za nich myslec i jeszcze samemu sie nie wylozyc. Niektore sie oburzaja pomyslami ze strzelaniem. Straszne, owszem. Ale czy nei straszneijsza jest smierc w przepelnionych obozach, albo gdzies pod plotem, albo w drodze, albo w czasie przekradania sie do leprszego zycia, ktorego nie bedzie? Oni beda przychodzic poki beda mogli. Jak inaczej ich odstraszysz kiedy zacznie brakowac miejsca? oNi beda naplywac i naplywac, nie rozumeija, ze zasoby w tej czesci swiata sa ograniczone ani nawet, ze trzeba na nie pracowac i nei biora sie z powietrza. UE zeby miec spokoj powinna chyba zabrac stamtac ludzi,a potem ybnac bombami tych talibow. A jak ich juz wybije, przezucic ludzi z powtrotem i niech na siebie pracuja. Plan B to zrobic im kraj w Afryce. Zarzadzany przez ludzi z kultury eurpejskiej. Bo tamta umyslow nie da rady. Tylko to znowu jak kolonia jest. I musialby byc ban na islam, bo inaczej wyjdzie bledne kolo. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Ludzie 19.08.21, 13:34 umi daje popis strumienia swojej swiadomosci: Niektore sie oburzaja pomyslami ze strzelaniem. Straszne, owszem. Ale czy nei straszneijsza jest smierc w przepelnionych obozach, albo gdzies pod plotem, albo w drodze, albo w czasie przekradania sie do leprszego zycia, ktorego nie bedzie? Umi, ty cierpisz na wybitna werbalna sraczke - nie moglabys jakos przesiewac tych wytryskow? Odwonisz sie, kazda sraczka ma niebezpieczne konsekwensje. Jezu, jakas zatyczke racz jej dac Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Ludzie 19.08.21, 13:48 Eeee... boli prawda? Wcale nie jestes dobrym czlowiekiem jesli kazesz ludziom isc pol swiata, a potem zamykasz ich w kiepskich warunkach na lata. A tak to sie skonczy, jak ich bedzie za duzo. Bo alternatywa bedzie pewnie zapasc gospodarcza, jak zaczna szalec na ulicach. Pomagac tez trzeba z glowa. I rozumiem, ze gwalconych przez nich kilkulatek juz Ci nie bedzie szkoda? Ani zabitych w jakichs sporach czy za obraze wiary ludzi? Wtedy mozna zabijac i jest OK? A jak sie strzeli na postrach, to zle? Poza tym ja nie pisze, zeby ich wszystkich wystrzelac, tylko odstraszyc. Albo dac GB, jesli chce. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ludzie 19.08.21, 16:51 umi napisała: > UE zeby miec spokoj powinna chyba zabrac stamtac ludzi,a potem ybnac bombami t > ych talibow. A jak ich juz wybije, przezucic ludzi z powtrotem i niech na siebi > e pracuja. Przecież to było robione przez ostatnich 20 lat. Po przerzuceniu ludzi s powrotem, ludzie ci przywrócili kraj sprzed lat 20 w miesiąc. Postulujesz przeprowadzić operację ponownie? > Plan B to zrobic im kraj w Afryce. Zarzadzany przez ludzi z kultury eurpejskiej Był taki kraj w Afryce, dość bogaty, nazywał się RPA. Też lewakom przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Ludzie 19.08.21, 14:42 A widzialas tlum 300 czy 400 facetow ktorzy w bialy dzien na miejskim placu gdzies w Pakistanie rzucili sie na jakas youtuberke probujac ja rozebrac? Jest na wp.pl. Takze ten tego to oczywiscie sa osobniki gatunku homo sapiens ale niech nas lepiej dzieli te 5000 km. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Ludzie 19.08.21, 16:52 angazetka napisała: > Nie dzieli. Mamy własnych. Nie, nie mamy! Przestań szkalować!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Ludzie 19.08.21, 15:05 No pewnie, że ludzie. A czy Talibowie, obcinający głowy niewiernych zardzewiałym nożem, to nie ludzie? Chcesz ich mieć w swojej wiosce? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Ludzie 19.08.21, 18:20 "No pewnie, że ludzie. A czy Talibowie, obcinający głowy niewiernych zardzewiałym nożem, to nie ludzie? Chcesz ich mieć w swojej wiosce?" W ramach wspierania różnorodności Unia Europejska mogłaby wprowadzić i sfinansować parytet 10% talibów w każdej europejskiej gminie. Przecież talibowie to ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
volcel_nie_incel Re: Ludzie 19.08.21, 15:07 Hitler i Stalin też byli ludźmi, więc potencjalni terroryści też nimi są. Natomiast nie mamy obowiązku ich przyjmować. Mamy prawo nie chcieć obcych u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
volcel_nie_incel Re: Ludzie 19.08.21, 15:10 Właśnie dlatego, że to są ludzie, a nie bezdomne kotki, mamy prawo się ich bać. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: Ludzie 19.08.21, 16:51 Wiersz Szymborskiej "Pierwsza fotografia Hitlera"- też o człowieku poezja.org/wz/Szymborska_Wis%C5%82awa/32/Pierwsza_fotografia_Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ludzie 19.08.21, 17:44 Zbiera mi się na wymioty, kiedy ta czy tamten opisuje swoje zdanie w tego typu wątkach. Ale ten, przyznam, je w pewnym sensie przebija. To 'myśmy zbudowali', 'myśmy walczyli', 'krew przelewali' za kulturę światłą, pełną tolerancji... Myśmy z głębi zapierdzianego fotela, paluszkiem na klawiaturze. Zadaniami, które są pełne pogardy, agresji i zaprzeczenia wszystkiego, co ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 17:46 My, w sensie nasi przodkowie. Ja nie mam wątpliwości, że moi walczący o niepodległość i.w obu wojnach chcieliby dla swoich potomków spokoju i bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ludzie 19.08.21, 17:55 ...z głębi zapierdzianego fotela. Nie kiwnąwszy palcem. Twoi walczący o niepodległość przewracają się w grobach, uzurpatorko. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 18:11 Może Twoi, widząc Twoja głupotę. Moi walczyli o to żeby ich potomkowie mieli lepsze życie, a nie żeby sprowadzając najeźdźców doprowadzili do kolejnej wojny Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Ludzie 19.08.21, 18:16 Mam wrażenie, że rozmawiając z takimi jak ty brudzę sobie palce. Idę umyć ręce. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 18:27 Prawda boli 😁 Szkoda, że mózgu nie możesz sobie umyć ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
joana012 Re: Ludzie 19.08.21, 20:15 bene_gesserit napisała: > Mam wrażenie, że rozmawiając z takimi jak ty brudzę sobie palce. > Idę umyć ręce. Bez odbioru. > Może ochłoń trochę, jak tak się rozczuliłaś to skontaktuj się z lokalnymi władzami i zapytaj jak realnie możesz pomóc, może będzie możliwość przyjęcia tymczasowo pod dach potrzebującej rodziny. Działaj a nie gadaj z pozycji wygodnego fotela Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Ludzie 19.08.21, 20:34 Jest lepsza propozycja, nie moja tylko volta2, ale sądzę, że ona się nie obrazi jeśli przekaże ja bene_gesserit ☺ "możesz wystąpić z wnioskiem o wizę jako zapraszający jakiegoś gościa z afganu/jego całą rodzinę zagwarantujesz im pobyt, zakwaterowanie +ubmed i nie ma problemu, wjadą bez koczowania na granicy" Do dzieła kobieto, w końcu rączki już umyte 😀 Odpowiedz Link Zgłoś