Dodaj do ulubionych

Zmarła nagle...

30.09.21, 12:53
Edyta Bieńczak ,lat 37. Już jakiś czas temu wspominałam że jest jakiś wysyp "nagłych śmierci" młodych ludzi. Praktycznie co kilka dni pojawia się w necie (na głównej stronie) info o śmierci mniej lub bardziej znanych młodych osób. Nie będę ich wypisywała bo zwyczajnie nie pamiętam nazwisk ale byli to np. dziennikarze, sportowcy czy muzycy. Co ich łączy? Wiek do 40 lat i nagła śmierć, "przyczyna śmierci nie jest jeszcze znana" (i na tym się kończy). Ja wiem, że kiedyś młodzi ludzie też umierali i po prostu tak bywa ale takiego wysypu nagłych zgonów młodych ludzi dawno nie widziałam.
Obserwuj wątek
    • rainbow_dash Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:02
      kpisz czy o drogę pytasz?
    • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:04
      zaszczepiona?
    • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:05
      To kto jeszcze zmarł nagle nie wiadomo czemu, bo jakoś mnie ominął ten wysyp tajemniczych śmierci?
      • danka88 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:10
        Serio nie wiesz dlaczego ?
      • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:10
        np. Kalina Mróz, dziennikarka wyborczej, 34lata, zmarła po szczepieniu
        • joszka30 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:14
          No. No i Krawczyk tez zmarł po szczepieniu...
          Wszystko jasne... Te NOP-y...
        • snajper55 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:12
          zlota-klamka napisała:

> np. Kalina Mróz, dziennikarka wyborczej, 34lata, zmarła po szczepieniu

Zmarła po wypiciu porannej kawy.

S.
        • snajper55 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:18
          zlota-klamka napisała:

> np. Kalina Mróz, dziennikarka wyborczej, 34lata, zmarła po szczepieniu

Jaka nagła śmierć???

"Mróz trafiła do szpitala 16 maja. "Do końca wierzyliśmy, że jej energia i wola życia pozwoli przezwyciężyć nagłą chorobę. Wierzyliśmy, że wróci do nas – swojej drugiej rodziny, bo wszyscy na nią czekamy. Niestety, stało się inaczej""

A to o tobie i tobie podobnych:

"Teraz antyszczepionkowe z*eby (uprzedzam, przekleństw będzie więcej, bo nie mam dla was, gnidy bezduszne, śladu empatii) uznały za właściwe użyć tragedii Kaliny i jej bliskich do podpierania swoich szaleńczych tez."

natemat.pl/355737,znajoma-zmarlej-kaliny-mroz-podsumowala-ataki-antyszczepionkowcow

S.
          • simply_z Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:20
            akurat Mroz poczula sie zle po przyjeciu Astry w maju, trafila do szpitala i zmarla po 2 tygodniach.
            Zdarzaja sie takie przypadki..zeby nie bylo jestem zaszczepiona.
            • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:24
              simply_z napisała:

> akurat Mroz poczula sie zle po przyjeciu Astry w maju, trafila do szpitala i zm
              > arla po 2 tygodniach.
              > Zdarzaja sie takie przypadki..zeby nie bylo jestem zaszczepiona.

Nie możesz uszanowac tego, co mowi rodzina? Musisz wtrynic swoje "No, ale..."?
              • anvalley Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:31
                A co przepraszam na temat przyczyny śmierci mówi rodzina?
                • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:14
                  anvalley napisał(a):

> A co przepraszam na temat przyczyny śmierci mówi rodzina?

Masz w poście wyżej.
              • simply_z Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:30
                moge, bo mam prawo wypowiedzi. zajmij sie swoimi nudnymi blogami.
                • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:00
                  simply_z napisała:

> moge, bo mam prawo wypowiedzi. zajmij sie swoimi nudnymi blogami.

Kto? Ja? Coś z główką nie halo?
            • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:56
              Ale to że ktoś umiera po szczepieniu, nie oznacza, że z powodu szczepionki. Najczęściej jest inna przyczyna. W innym wątku było o autopsji osób które zmarły do 2 tygodniu po szczepieniu i okazało się, że tylko w 1/3 przypadków można łączyć to ze szczepionką.
              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:00
                natalia.nat napisała:

> Ale to że ktoś umiera po szczepieniu, nie oznacza, że z powodu szczepionki. Naj
                > częściej jest inna przyczyna. W innym wątku było o autopsji osób które zmarły d
                > o 2 tygodniu po szczepieniu i okazało się, że tylko w 1/3 przypadków można łącz
                > yć to ze szczepionką.

Ale dziwne, że jak ktoś umiera z pozytywnym testem, to zawsze przyczyną jest Covid big_grin
                • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:22
                  No właśnie nie zawsze. Znam takie przypadki.
                  A jeżeli ktoś mając pozytywny wynik testu, ma chore płuca i wszystkie objawy infekcji covidowej oraz trafia pod respirator, trudno żeby nie stwierdzać takiego powodu śmierci.
                  Jeżeli ktoś ma chorobę przewlekłą, to zazwyczaj nie umiera nagle na płuca.
                  • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 13:33
                    natalia.nat napisała:

> No właśnie nie zawsze. Znam takie przypadki.
                    > A jeżeli ktoś mając pozytywny wynik testu, ma chore płuca i wszystkie objawy in
                    > fekcji covidowej oraz trafia pod respirator, trudno żeby nie stwierdzać takiego
                    > powodu śmierci.
                    > Jeżeli ktoś ma chorobę przewlekłą, to zazwyczaj nie umiera nagle na płuca.

Ale jest jeszcze tak, że jak ktoś miał covid a za 3 tygodnie umiera np na zawał to już są spekulacje że pewnie covid przyczynił się do tego zawału...
                    • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 15:14
                      fibi00 napisała:

> Ale jest jeszcze tak, że jak ktoś miał covid a za 3 tygodnie umiera np na zawał
                      > to już są spekulacje że pewnie covid przyczynił się do tego zawału...

Spekuluje się wtedy, bo są ku temu przesłanki. A wiadomo na pewno, że powikłania po covidzie są dość częste i mogą trwać wiele miesięcy. A jednym z nich jest właśnie zapalenie mięśnia sercowego.

www.medonet.pl/koronawirus/to-musisz-wiedziec,koronawirus--dlugotrwale-skutki-covid-19--czeste-objawy,artykul,71938989.html
        • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:42
          To nie wiadomo czemu zmarła czy raczej wiesz, że wskutek szczepienia? To był ktoś ci bliski, że masz wgląd w sprawy medyczne tej osoby?

Zmarła niedawno moja kuzynka, jeszcze przed 50-tką. Niektórzy też snuli podobne głupie przypuszczenia, ale bliscy wiedzieli, że od lat chorowała onkologicznie. Po prostu nie opowiadała o tym nikomu poza naprawdę bliskimi jej osobami, nie pisała o tym na fb. Przemyśl to.
          • tiszantul Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:15
            "ale bliscy wiedzieli, że od lat chorowała onkologicznie"

rak+kowid = kowid (mogła pożyć)
            rak+szczepionka = rak (rak zabija)

Kowidianie prezentują desperackie myślenie życzeniowe. Zresztą niewiele mają do wyboru, albo się przyznać do pomyłki, albo brnąć dalej
            • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:32
              Idiota.
            • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:13
              A może to ty wiesz, że się mylisz, skoro siedzisz tu całymi dniami nocami i produkujesz milion wpisów w każdym wątku tematycznym. Daj na wstrzymanie, człowieku!
              Śmierci po szczepionce to jest mega rzadkość, na tę ilość zaszczepionych pomijalna w statystykach. O wiele bardziej groźny jest covid, który można ciężko przechorować a potem borykać się z poważnymi powikłaniami a bywa że i umrzeć, zwłaszcza jeśli nie jest się już pierwszej młodości albo ma inne przewlekłe choroby. I z czego tutaj drwić? Masz jakieś zaburzenia?
              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:20
                natalia.nat napisała:

> Śmierci po szczepionce to jest mega rzadkość, na tę ilość zaszczepionych pomija
                > lna w statystykach.

Pokaż te statystyki. Odsyłam do Vaers, Yellow Card, EMA.
                • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:24
                  Czemu nikt z ludzi, których znam, którzy się zaszczepili nie zmarł po szczepionce skoro to takie powszechne? Spośród znajomych z pracy, sąsiadów, w rodzinie, przyjaciół nie zaszczepiło się najwyżej z 5 osób, z powodu wyraźnych przeciwwskazań. Jak to możliwe, że ludzie się nabierają na te wasze bzdury?
                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:27
                    A czemu nikt z ludzi, których znam nie chorował ciężko na covid ani na niego nie zmarł, skoro to taka straszna, zabójcza bądź dająca ciężkie powikłania choroba? Gdyby nie testy, to nawet by o tym nie wiedzieli, że to ten straszny covid, a nie zwykłe przeziębienie?
                    • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 15:21
                      Musiałaś mieć mnóstwo szczęścia. Ja znałam i takich co zmarli, i takich co bardzo ciężko chorowali, a nawet sama przeszłam dość ciężko, znacznie gorzej niż zwykłą grypę.
                • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:25
                  Jak ty się odniesiesz to moich linków, które wklejałam w sąsiednim wątku i które olałaś, to ja będę się odnosić do twoich pytań i odsyłaczy. Nie będzie się dyskusja odbywała na twoich zasadach.
                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:34
                    natalia.nat napisała:

> Jak ty się odniesiesz to moich linków, które wklejałam w sąsiednim wątku i któr
                    > e olałaś, to ja będę się odnosić do twoich pytań i odsyłaczy. Nie będzie się dy
                    > skusja odbywała na twoich zasadach.

Ja cię odsyłam do oficjalnych danych, za to ty mnie odsyłałaś do niejakich Demagogów i innych stron, które narzucały taki a nie inny sposób myślenia. Smutne, że nie widzisz różnicy. Nie analizujesz danych ale wnioski wyciągasz. Ciekawe skąd? Ja wiem skąd. Z dupy.
                    • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:42
                      Tak jak napisałam. Dopóki ty nie odniesiesz się do moich linków, ja nie będę się odnosić do twoich. I nie odsyłasz mnie do żadnych oficjalnych danych, tylko foliarskich zmanipulowanych stron, które narzucają taki a nie inny sposób myślenia.
                      Artykuł Konkret24tvn24, gdzie wypowiadają się eksperci z dziedziny ci się nie podoba?
                      Smutne, że nie widzisz różnicy. Nie analizujesz wiarygodnych danych ale wnioski wyciągasz. Ciekawe skąd? Ja wiem skąd. Z dupy.
                      • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:45
                        natalia.nat napisała:

> Tak jak napisałam. Dopóki ty nie odniesiesz się do moich linków, ja nie będę si
                        > ę odnosić do twoich. I nie odsyłasz mnie do żadnych oficjalnych danych, tylko f
                        > oliarskich zmanipulowanych stron, które narzucają taki a nie inny sposób myślen
                        > ia.

No dalej się kompromituj. Czyli uważasz, że EMA, Yellow Card i Vaers to foliarskie, zmanipulowane strony? No, coraz lepiej ci idzie big_grin
                        • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:47
                          hope_25 napisał(a):

> No dalej się kompromituj. Czyli uważasz, że EMA, Yellow Card i Vaers to foliars
                          > kie, zmanipulowane strony? No, coraz lepiej ci idzie big_grin

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

ty naprawdę czytasz, co linkujesz ?
                          • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:58
                            iwles napisała:

> ty naprawdę czytasz, co linkujesz ?
                            >
                            >
                            >

W przeciwieństwie do ciebie, czytam.
                        • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:58
                          Nie będę powtarzać tego samego po raz pięćdziesiąty ósmy. Chcesz merytorycznej dyskusji, to daj coś od siebie.
                          Napisałam, że nie zamierzam komentować twoich materiałów, dopóki ty nie odniesiesz się do moich. Teraz ruch jest po twojej stronie. Czego nie rozumiesz?
                          • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:01
                            natalia.nat napisała:

> Nie będę powtarzać tego samego po raz pięćdziesiąty ósmy. Chcesz merytorycznej
                            > dyskusji, to daj coś od siebie.
                            > Napisałam, że nie zamierzam komentować twoich materiałów, dopóki ty nie odniesi
                            > esz się do moich. Teraz ruch jest po twojej stronie. Czego nie rozumiesz?

Pytanie, to czego ty nie rozumiesz? Nie rozumiesz różnicy między oficjalnymi danymi a tendencyjnymi tekstami? Chcesz merytorycznej dyskusji, a nie potrafisz się merytorycznie odnieść do danych? Musi ci Demagog mówić, co masz myśleć?
                            • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:15
                              Nie. To ty nie rozumiesz różnicy między wiarygodnymi artykułami, w których wypowiadają się eksperci z dziedziny i prostują kłamstwa z sieci, a zmanipulowanymi danymi oraz niewiarygodnymi foliarskimi stronami? Chcesz merytorycznej dyskusji, a nie potrafisz się merytorycznie odnieść do wiarygodnych artykułów np. Konkret24tvn24. Kolejny link był ze znanej oficjalnej medycznej strony, tak więc nie musi być z Demagoga, choć z uporem maniaka odwracasz kota ogonem, tak jakbyś nie miała argumentów.
                              Muszą ci te foliarskie strony mówić, co masz myśleć?

• hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:24
                                natalia.nat napisała:

> Nie. To ty nie rozumiesz różnicy między wiarygodnymi artykułami, w których wypo
                                > wiadają się eksperci z dziedziny i prostują kłamstwa z sieci, a zmanipulowanymi
                                > danymi oraz niewiarygodnymi foliarskimi stronami? Chcesz merytorycznej dyskusj
                                > i, a nie potrafisz się merytorycznie odnieść do wiarygodnych artykułów np. Konk
                                > ret24tvn24. Kolejny link był ze znanej oficjalnej medycznej strony, tak więc ni
                                > e musi być z Demagoga, choć z uporem maniaka odwracasz kota ogonem, tak jakbyś
                                > nie miała argumentów.
                                > Muszą ci te foliarskie strony mówić, co masz myśleć?
                                >

"Eksperci" .... i wszystko jasne big_grin

Dopóki będziesz uważać oficjalne strony z Nopami za foliarskie, to nie ma z tobą o czym rozmawiać.
                                • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:35
                                  A tobie można pogratulować twoich "ekspertów" big_grin

Dopóki będziesz uważać oficjalne wiarygodne strony i artykuły za tendencyjne, to nie ma z tobą o czym rozmawiać.
                • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:35
                  hope_25 napisał(a):

>
                  > Pokaż te statystyki. Odsyłam do Vaers,

big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Ze strony Vaers: "Baza VAERS nie jest bazą wiarygodnych i zweryfikowanych informacji o NOP o czym informują jej autorzy. To rządowa strona internetowa, na której każdy może zgłosić dowolne informacje na temat NOP."

"Znany jest przykład amerykańskiej lekarki anestezjologa, która zgłosiła do VAERS informację, że po szczepieniu pacjent zamienił się w Hulka- zielonego potwora z popularnych komiksów. Prowokacja ta pokazała, że baza nie jest zbiorem zweryfikowanych informacji o niepożądanych odczynach poszczepiennych, na podstawie której można wyciągać naukowe wnioski."

Ze strony Yellow Card:

"- Szczepionki są najlepszym sposobem ochrony ludzi przed COVID-19 i już uratowały tysiące istnień ludzkich.
                  - Każdy powinien kontynuować szczepienie, gdy zostanie o to poproszony, chyba że wyraźnie zalecono inaczej.
                  - Podobnie jak w przypadku wszystkich szczepionek i leków, bezpieczeństwo szczepionek COVID-19 jest stale monitorowane.
                  - Przypadki niezwykle rzadkiego specyficznego rodzaju zakrzepu krwi z niską liczbą płytek krwi są nadal badane."

sorry, ale dalej nie chce mi się już grzebać. Tyle chyba wystarczy? big_grin
                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:57
                    iwles napisała:

>
                    > Ze strony Vaers: "Baza VAERS nie jest bazą wiarygodnych i zweryfikowanych infor
                    > macji o NOP o czym informują jej autorzy. To rządowa strona internetowa, na któ
                    > rej każdy może zgłosić dowolne informacje na temat NOP."

To idź zgłoś, potem zrób screena i pochwal się. Nie zapomnij tylko, że za zgłaszanie fałszywych danych grozi kara finansowa i kara pozbawienia wolności.

Oczywiście, że nie jest bazą wiarygodnych danych, bo jak wyszło w badaniu Harvard Pilgrim Health Care, mniej niż 1% Nopów jest do niej zgłaszanych i po tym CDC bardzo już zależało, żeby była niewiarygodna, bo skompromitowałaby szczepienia.

truthsnitch.com/2017/10/24/cdc-silence-million-dollar-harvard-project-charged-upgrading-vaccine-safety-surveillance-system/?fbclid=IwAR0SVonNxErRQmRZJZ4iga0B3ygw_OQ6Le8p8C8LSZtqlVBAms_Qy5dYWQ0
                    digital.ahrq.gov/sites/default/files/docs/publication/r18hs017045-lazarus-final-report-2011.pdf
                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:20
                    iwles napisała:

>
                    > "Znany jest przykład amerykańskiej lekarki anestezjologa, która zgłosiła do VAE
                    > RS informację, że po szczepieniu pacjent zamienił się w Hulka- zielonego potwor
                    > a z popularnych komiksów. Prowokacja ta pokazała, że baza nie jest zbiorem zwer
                    > yfikowanych informacji o niepożądanych odczynach poszczepiennych, na podstawie
                    > której można wyciągać naukowe wnioski."

Tą bajkę słyszałam już w nieco innej wersji, że zgłaszał to facet, nie lekarka, więc moglibyście wcześniej ustalić wersję. I jak już kiedyś pisałam, bajki to sobie można opowiadać. Pewnie słynna pani anestezjolog/czy pan zrobili screena z Vaers, którym mogliby się pochwalić, więc dopóki takowego nie zobaczę, to ta bajka ma zerową wiarygodność.

>
                    >
                    > Ze strony Yellow Card:
                    >
                    >
                    Ale czemu wygrzebujesz dane nie na temat. Podaj liczbę zgłoszonych Nopów do Yellow Card, a nie cytuj tu teksty zalatujące propagandą.

EMA też ci nic nie powiedziała na temat przypadków śmiertelnych?
      • demono2004 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:03
        spanish_fly napisała:

> To kto jeszcze zmarł nagle nie wiadomo czemu, bo jakoś mnie ominął ten wysyp ta
        > jemniczych śmierci?

Jakoś się nie wgłębiam w ten temat, ale sama czytam o nagłych zgonach różnych ludzi mniej/bardziej znanych.
        • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:13
          demono2004 napisała:

> Jakoś się nie wgłębiam w ten temat, ale sama czytam o nagłych zgonach różnych l
          > udzi mniej/bardziej znanych.

a wystarczy się przejść po cmentarzu w swoim mieście, albo poczytać nekrologi, ale nie, wygodniej newsy w Internecie, bo na nekrologach nie ma informacji o przyczynie smierci.
          Hieny jesteście i tyle, sensatki.
          • sumire Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:33
            Hieny i podłe soocze przede wszystkim, bo żeby rozpowszechniać ploty na temat przyczyn czyjejś śmierci, to trzeba mieć naprawdę zerową empatię i mielonkę w miejscu mózgu.
      • vivi86 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 07:42
        lekarz nabijający się z foliarzy smile haha hihi, jestem zdrowy i jest super. Zmarł po 2 dawce w wieku 40 lat, a rodzina nagle zaczęła krzyczeć na cóż ten okaz zdrowia nie chorował smile cud, że 40 dociągnął. Przed zgonem - ani słowa, forma pana w filmikach wyśmiewających antyszczepy też wyborna smile
        • iwles Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 08:13

Fakt, pierwszy zawał czy wylew w wieku 40 lat to NIESPOTYKANE zjawisko.
          Czy osoby zaszczepione mogą zginąć w wypadku samochodowy? Czy to też będzie wina szczepionki?
          • hope_25 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 09:38
            iwles napisała:

>
            > Fakt, pierwszy zawał czy wylew w wieku 40 lat to NIESPOTYKANE zjawisko.
            > Czy osoby zaszczepione mogą zginąć w wypadku samochodowy? Czy to też będzie win
            > a szczepionki?
            >
            >

Owszem, jeśli dostanie zawału za kierownicą.
          • vivi86 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 09:53
            Denat się przechwalał jaki to jest zdrowy i jak się super czuł. Cyk, zgon i rodzina zaczęła krzyczeć jak to on od dawna miał problemy ze zdrowiem smile ktoś tu kłamał smile
            • merces Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 11:49
              Tak, Durczok byk przecież znanym okazem zdrowia, symbolem wręcz higienicznego trybu życia. I zgadzam się, że niejaki/a hope powinien dostać bana za uporczywy spam ordynarnymi fejkami.
              • vivi86 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 12:03
                Ja ne mówię o Durczoku (+53) tylko o ginekologu (+40) przed śmiercią chwalącym się swoim dobrym samopoczuciem i wyśmiewającym nieszczepionych.
                • vivi86 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 12:04
                  w nagrywanych przez siebie filmikach.
                • merces Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 12:18
                  Ale na Durczoka też się antyszczepowe hieny rzuciły. Zresztą - jak na każdego zmarłego, o którym pisano w mediach.
                  • vivi86 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 12:30
                    Ja się na Durczoka nie rzucam i nie wspominałam o nim słowem. Pisałam o ginekologu zmarłym w wieku 40 lat, zatem 13 lat młodziej niż Durczok, który nagrywał filmiki i opowiadał jak fantastycznie czuje się po szczepieniu i wyśmiewał tych co się nie szczepili. Pan zmarł po 2 dawce i nagle okazało się, że ponoć chorób miał wiele. Milcząca jak on się zaśmiewał rodzina PO jego śmierci zaczęła się zakrzykiwać jakie to miał problemy zdrowotne.
                    • morekac Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 12:46
                      Tydzień temu zmarł M.Łazowski i widziałam komentarz ”Dużo ostatnio tych śmierci sportowców”
              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 19.11.21, 13:26
                merces napisała:

> Tak, Durczok byk przecież znanym okazem zdrowia, symbolem wręcz higienicznego
                > trybu życia. I zgadzam się, że niejaki/a hope powinien dostać bana za uporczy
                > wy spam ordynarnymi fejkami.

Ty powinnaś dostać bana za odmawianie ludziom prawa do wyrażania swoich poglądów. Oraz wszyscy ci, którzy nachalnie reklamują tu szczepionki.
    • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:09

Chcesz się podzielić jakąś tezą?
    • alexis1121 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:14
      Bzdura. Każdy widzi, to co chce widzieć. Choruję przewlekle od około 10 lat i od tamtej pory choroby interesują mnie bardziej niż kiedyś. W każdym razie co roku umiera ktoś młody, bez podawania przyczyny. Widocznie nie zwracałaś na to uwagi. Teraz temat śmierci jest powszechny, stąd ludzie są bardziej wyczuleni i zwracają uwagę na to, że ktoś tam umarł.
      • wkswks Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:41
        Coraz więcej rodzin nie podaje przyczyny śmierci w przypadku nowotworu, bo osoby chore sie z tym nie obnosiły. Po co potem wysłuchiwać tych samych frazesów „przegrał walkę z nowotworem”.
        • sumire Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:49
          Dokładnie tak. Ludzie nawet niekoniecznie przyznają się do tego, że mają nowotwór, bo nie chcą fałszywego współczucia i traktowania ich jak umierających. Miałam koleżankę, która powiadomiła znajomych, że jest chora dopiero, gdy już była w hospicjum.
          A tu paniusie chcą, żeby do nekrologów kartoteki chorób dołączać, bo je ciekawość zabija i są podejrzliwe, czy aby nie na szczepionkie ktoś umarł.
          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:04
            sumire napisała:

> Dokładnie tak. Ludzie nawet niekoniecznie przyznają się do tego, że mają nowotw
            > ór, bo nie chcą fałszywego współczucia i traktowania ich jak umierających. Miał
            > am koleżankę, która powiadomiła znajomych, że jest chora dopiero, gdy już była
            > w hospicjum.
            > A tu paniusie chcą, żeby do nekrologów kartoteki chorób dołączać, bo je ciekawo
            > ść zabija i są podejrzliwe, czy aby nie na szczepionkie ktoś umarł.

Ale nowotwór nie zabija NAGLE! Nie jest tak że człowiek chodzi sobie do pracy i nagle jutro nie przychodzi bo umiera. Nowotworu nie da się ukrywać aż do śmierci.
            • sumire Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:08
              A skąd wiesz, że nagle ją zabił?
              A w ogóle po co chcesz wiedzieć, co ją zabiło? Jesteś jej krewną? Znajomą? Nie? Zatem przyczyna jej śmierci to none of your fecking business, a twoje próby insynuacji są tak grubo ciosane jak Kamiński i jego krowa.
              • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:13
                sumire napisała:

> A skąd wiesz, że nagle ją zabił?

Kto,kogo?

> A w ogóle po co chcesz wiedzieć, co ją zabiło? Jesteś jej krewną? Znajomą? Nie?
                > Zatem przyczyna jej śmierci to none of your fecking business, a twoje próby in
                > synuacji są tak grubo ciosane jak Kamiński i jego krowa.

Nie dociekam co ją zabiło. Po prostu napisałam że widzę wysyp nagłych zgonów wśród młodych ludzi.
                • sumire Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:15
                  Ahaaa, widzisz. Tak tylko bez związku w ogóle z niczym.
                  Miej na uwadze, że niektórzy są tu leciuchno bystrzejsi od ciebie.
                  • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:41
                    sumire napisała:

> Ahaaa, widzisz. Tak tylko bez związku w ogóle z niczym.
                    > Miej na uwadze, że niektórzy są tu leciuchno bystrzejsi od ciebie.

Z pewnością 😉.
                    • hope_25 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 19:18
                      fibi00 napisała:

> sumire napisała:
                      >
                      > > Ahaaa, widzisz. Tak tylko bez związku w ogóle z niczym.
                      > > Miej na uwadze, że niektórzy są tu leciuchno bystrzejsi od ciebie.
                      >
                      >
                      > Z pewnością 😉.

Nie dość, że bystrzejsi, to jeszcze słuchają "nauki" big_grin
                • szara.myszka.555 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 20:41
                  "Nie dociekam co ją zabiło. Po prostu napisałam że widzę wysyp nagłych zgonów wśród młodych ludzi."
                  No ale skąd wiesz, że nagłych?
                  • morekac Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 20:58
                    Bo nagle się o nich dowiedziała.
                  • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 23:00
                    szara.myszka.555 napisał(a):

> "Nie dociekam co ją zabiło. Po prostu napisałam że widzę wysyp nagłych zgonó
                    > w wśród młodych ludzi."

> No ale skąd wiesz, że nagłych?

Bo jeśli jak byk pisze "zmarła nagle" to chyba jest to nagła śmierć,nie?
                    • szara.myszka.555 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:00
                      "Bo jeśli jak byk pisze "zmarła nagle" to chyba jest to nagła śmierć,nie?"
                      Nagła dla kogo? dla piszącego artykuł, nagła dla rodziny?
                      Jak ktoś tu już napisał - mnóstwo osób zataja swój stan zdrowotny. A młodzi ludzie to już szczególnie.
                      • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:42
                        szara.myszka.555 napisał(a):

> [i]"Bo jeśli jak byk pisze "zmarła nagle" to chyba jest to nagła śmierć,nie?"[/
                        > i]
                        > Nagła dla kogo? dla piszącego artykuł, nagła dla rodziny?
                        > Jak ktoś tu już napisał - mnóstwo osób zataja swój stan zdrowotny. A młodzi lud
                        > zie to już szczególnie.

Ale bzdury piszesz! Nagła dla wszystkich a nie dla piszącego artykuł!
                        • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:45

Nio, szczególnie dla ciebie nagła i jeszcze bardziej sczególnie, że o istnieniu tej osoby nawet nie wiedzialas, dopóki nie napisali w Internecie o jej śmierci.
                          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:50
                            iwles napisała:

>
                            > Nio, szczególnie dla ciebie nagła i jeszcze bardziej sczególnie, że o istnieniu
                            > tej osoby nawet nie wiedzialas, dopóki nie napisali w Internecie o jej śmierci
                            > .
                            >

Oczywiście, skoro nie zmarła na koronę to jej śmierć nie powinna nikogo interesować.
                            • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:20
                              fibi00 napisała:

>
                              > Oczywiście, skoro nie zmarła na koronę to jej śmierć nie powinna nikogo interes
                              > ować.

Takie hobby masz?
                        • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:57
                          fibi00 napisała:

> szara.myszka.555 napisał(a):
                          >
                          > > [i]"Bo jeśli jak byk pisze "zmarła nagle" to chyba jest to nagła śmierć,n
                          > ie?"[/
                          > > i]
                          > > Nagła dla kogo? dla piszącego artykuł, nagła dla rodziny?
                          > > Jak ktoś tu już napisał - mnóstwo osób zataja swój stan zdrowotny. A młod
                          > zi lud
                          > > zie to już szczególnie.
                          >
                          > Ale bzdury piszesz! Nagła dla wszystkich a nie dla piszącego artykuł!

A skąd wiesz, że nagła dla wszystkich ? Znałaś osobiście ją i jej rodzinę ?

Gdy dowiedziałam się o śmierci dalszej kuzynki, to też myślałam co ją tak nagle wzięło, a tymczasem leczyła się od dłuższego czasu.
                          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:05
                            ela.dzi napisał(a):

>
                            > A skąd wiesz, że nagła dla wszystkich ? Znałaś osobiście ją i jej rodzinę ?
                            >
                            > Gdy dowiedziałam się o śmierci dalszej kuzynki, to też myślałam co ją tak nagle
                            > wzięło, a tymczasem leczyła się od dłuższego czasu.

🤦🤦🤦
                            Ileż razy można powtarzać? Często w artykułach jest podawana przyczyna zgonu. Nawet kiedy zmarł Jacek Kramek , w wieku 32 lat. Była to nagła śmierć dla wszystkich, nawet dla najbliższej rodziny,a i tak w artykule podano przyczynę zgonu -w tym przypadku był to udar. Nagle zgony, bez podania przyczyny w obecnym czasie budzą w ludziach podejrzliwość i plotki.
                            • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:21
                              A ile razy można Ci powtarzać, że nie ma obowiązku dzielenia się takimi informacjami publicznie, może rodzina sobie nie życzy. Zatrybiło w końcu ?
                            • sumire Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:41
                              Tylko w niektórych ludziach. Wy antyszczepy przypominacie mi sąsiadki mojej babci, które po zobaczeniu na mieście nekrologu wpadały w podniecenie i potrafiły godzinami debatować, na co kto tak młodo umarł. Ten sam poziom.
                            • szara.myszka.555 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:57
                              "Nagle zgony, bez podania przyczyny w obecnym czasie budzą w ludziach podejrzliwość i plotki."

Czy naprawdę chciałabyś dla siebie scenariusza, w którym o Tobie by napisali:

- "zmarła, bo wpadła jej ładująca się komórka do wanny, poraziło ją prądem"
                              (efekt: świat myśli - co za idiotka, należy się nagroda darwina)

- "od lat ignorowała zalecenia lekarza i umarła na nieleczoną cukrzycę",
                              (efekt: świat myśli - co za idiotka, się nie leczyła)

- "przez 2 lata walczyła z rakiem, nikomu nie chciała o tym mówić; a my teraz wszystkim powiemy!"
                              efekt: chciałaś być zapamiętana w pełni sił, a zapamiętają Cię jako umęczoną nowotworem. bomba.
                              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 18:29
                                Nie ważne, czy ja bym chciała, stwierdzam tylko fakt, że o ludziach publicznych tak pisali. Teraz już nie piszą. Teraz mamy nową przyczynę zgonu - "nagły-21". big_grin
              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 19:16
                sumire napisała:

> A skąd wiesz, że nagle ją zabił?

A skąd w ogóle się komuś nowotwór wziął.

To, że zmarła nagle wiedzą wszyscy, którzy umieją czytać. Ty nie potrafisz, bo Demagog ci pewnie nie powiedział, jak masz ten prosty tekst zrozumieć.

"Odeszła. Zdecydowanie za wcześnie. I zbyt nagle. Większość z nas pożegnała ją zwykłym: "Cześć, do jutra. Do zobaczenia". Nikt z nas nie przypuszczał, że tego jutra z Edytą już nie będzie."

film.interia.pl/telewizja/news-nie-zyje-edyta-bienczak-dziennikarka-rmf-fm,nId,5552654?fbclid=IwAR1ydE6sztKMX5rrTNd5Rh8SWkjj8pEpWKkQ0v0iu6zyPGnvPfOO7fkBWzU
                • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:36
                  Ale te cytaty przecież nie neguje tego, o czym było napisane wyżej, że ta osoba mogła ukrywać swoja chorobę, zwłaszcza przed kolegami z pracy. Nie każdy ma potrzebę dzielić się z innymi takimi osobistymi kwestiami.
            • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:53
              fibi00 napisała:

> sumire napisała:
              >
              > > Dokładnie tak. Ludzie nawet niekoniecznie przyznają się do tego, że mają
              > nowotw
              > > ór, bo nie chcą fałszywego współczucia i traktowania ich jak umierających
              > . Miał
              > > am koleżankę, która powiadomiła znajomych, że jest chora dopiero, gdy już
              > była
              > > w hospicjum.
              > > A tu paniusie chcą, żeby do nekrologów kartoteki chorób dołączać, bo je c
              > iekawo
              > > ść zabija i są podejrzliwe, czy aby nie na szczepionkie ktoś umarł.
              >
              >
              > Ale nowotwór nie zabija NAGLE! Nie jest tak że człowiek chodzi sobie do pracy i
              > nagle jutro nie przychodzi bo umiera. Nowotworu nie da się ukrywać aż do śmier
              > ci.

Ale może być niezdiagnozowany do krótkiego okresu przed śmiercią. Tak zmarł tata koleżanki, od diagnozy może 2 tygodnie. Do samego końca ukrywał, że coś jest nie tak i że go boli, a gdy poszedł do lekarza było już za późno.
            • never.surrender7 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:45
              Czasami się da - prawie do śmierci...
              Kilkanaście lat temu mój tato zmarł na nowotwór płuc (nieoperacyjny, leczony farmakologiczne i radioterapią), w czwartek rano był w pracy, poczuł się źle, trafił do szpitala, w niedzielę zmarł.
              Kojarzysz zdjęcia Ani Przybylskiej robione 3-4 tygodnie przed jej śmiercią? Nie wyglądała na umierającą...
              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:48
                never.surrender7 napisał(a):

> Kojarzysz zdjęcia Ani Przybylskiej robione 3-4 tygodnie przed jej śmiercią? Nie
                > wyglądała na umierającą...

No proszę cię, Ania Przybylska wyglądała od miesięcy na ciężko chorą. Gdyby nawet nie było wiadomo, że zmaga się z nowotworem, to na pierwszy rzut oka widać było, że ciężko choruje.
              • demono2004 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 12:26
                never.surrender7 napisał(a):

> Kojarzysz zdjęcia Ani Przybylskiej robione 3-4 tygodnie przed jej śmiercią? Nie
                > wyglądała na umierającą...

Ja pamiętam ostatnie nagranie z nią, ktore mialo miejsce w lutym (na 8 msc przed smiercią) i wcale nie wyglądała na osobę zdrową. Juz wtedy było z nią źle.
            • misterni Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 02:18
              Bywa i tak, że zabija nagle. Dotyczy to nieleczonych, nieobjawowych nowotworów. Np znajoma mojej teściowej zawinęła się na tamten świat w kilka dni od pierwszych objawów raka trzustki.
              • fibi00 Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 07:31
                misterni napisała:

> Bywa i tak, że zabija nagle. Dotyczy to nieleczonych, nieobjawowych nowotworów.
                > Np znajoma mojej teściowej zawinęła się na tamten świat w kilka dni od pierwsz
                > ych objawów raka trzustki.
                >

KILKA dni. Ale nie tak że jednego dnia człowiek hasa jak gdyby nigdy nic i w pewnym momencie przewraca się i umiera.
                • sumire Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 09:39
                  fibi00 napisała:

> . Ale nie tak że jednego dnia człowiek hasa jak gdyby nigdy nic i w pe
                  > wnym momencie przewraca się i umiera.

No widzisz, są takie rzeczy, z powodu których możesz umrzeć nagle. Zdarza się to ludziom w różnym wieku. Dotychczas sądziłam, że każdy o tym wie, ale wyraźnie byłam w błędzie.
                  • fibi00 Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 07:34
                    sumire napisała:

> fibi00 napisała:
                    >
                    > > . Ale nie tak że jednego dnia człowiek hasa jak gdyby nigdy nic i w pe
                    > > wnym momencie przewraca się i umiera.
                    >
                    > No widzisz, są takie rzeczy, z powodu których możesz umrzeć nagle. Zdarza się t
                    > o ludziom w różnym wieku.

Ale nie z powodu nowotworu o którym mowa🤦
                    • memphis90 Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 08:12
                      Tak, również z powodu nowotworu.
                    • sumire Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 09:31
                      Już ci tu pisano, z powodu niezdiagnozowanego na czas nowotworu ludzie umierają bardzo szybko.
                      Nie wiem, może napisz do rodziny tej pani i zażądaj informacji o przyczynach śmierci. I przecież wszyscy wiemy, po co ten wątek, prawda?...
                • memphis90 Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 08:11
                  Mój kolega tak zmarł. Jednego dnia hasał - dosłownie, bo rodzina nagrywała jego wygłupy, drugiego dnia równie dosłownie przewrócił się i umarł. Dziadek mojego męża również szed z kuchni to pokoju, przewrócił się i umarł.
                  • alfa36 Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 11:48
                    Wiadomo, na co? Chyba na nowotwory w takim tempie nie są się?
        • georgia.guidestones Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 20:15
          wkswks napisał(a):

> Coraz więcej rodzin nie podaje przyczyny śmierci w przypadku nowotworu, bo osob
          > y chore sie z tym nie obnosiły. Po co potem wysłuchiwać tych samych frazesów „p
          > rzegrał walkę z nowotworem”.
          Celebryta nie umrze raczej z dnia na dzien po diagnozie onkologicznej, jak juz o piszemy tu naglych smierciach ludzi obecnych w mediach.
    • nutella_fan Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:19
      To prawda, też mi się to rzuciło w oczy.
    • alpepe Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:20
      Chyba sobie żartujesz, bo internetów nie było, to i zgonów nie było. Paradne.
      • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:35
        alpepe napisała:

> Chyba sobie żartujesz, bo internetów nie było, to i zgonów nie było. Paradne.
        >

W zeszłym roku internetów nie było?
        • pasquda77 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:38
          Moderacja powinna usunąć ten post, te zyebane szury wytrą sobie mordę każdą śmiercią, co za obrzydliwe odpady społeczne 🤦
        • 35wcieniu Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:41
          W zeszłym roku nie było zgonów młodych osób? Nader śmiała teoria.
          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:06
            35wcieniu napisał(a):

> W zeszłym roku nie było zgonów młodych osób? Nader śmiała teoria.
            >

Oczywiście że były ale o zwykłych szarakach się nie pisze. Teraz oprócz tych szaraków umierają mniej lub bardziej znane osoby.
            • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:38
              Od kilku lat bardzo rozrosła się grupa ludzi w jakikolwiek sposób rozpoznawalnych, a gazety odkryły, że wzmianki o śmierci uczestnika 3 edycji BB czy aktorki z 4 odcinka 17 sezonu serialu mają niezłą klikalność. Sama się złapałam na tym, że klikam, a potem sprawdzam kto to był, bo nie mam pojęcia.
              Jedyne co mnie zaskoczyło to wydaje mi się, że od jakiegoś czasu stosunkowo częste stały się śmierci dzieci, nastoletnich aktorów, być może też to jest związane z tym, że tych produkcji jest więcej.
    • araceli Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:21
      Tyle poumierało ale nie jesteś w stanie podać ani jednak osoby... Aha...
      • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:39
        araceli napisała:

> Tyle poumierało ale nie jesteś w stanie podać ani jednak osoby... Aha...
        >

Nie pamiętam nazwisk. Na pewno była dziennikarka , był olimpijczyk 20letni i jakiś muzyk ale zabij mnie nazwisk ci nie podam bo zwyczajnie nie pamiętam. Nie były to osoby bardzo znane ale w jakiś środowiskach jednak znane skoro pisano o ich śmierci na głównej stronie.
        • araceli Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:42
          Internet znajduje olimpijczyka - 88 letniego big_grin

Bicz pliz...
          • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:56
            Może jej chodziło o tego młodego od fitnessu? A nie, chyba nie, ten zmarł na wirusa.
        • leosia-wspaniala Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:55
          >Nie pamiętam nazwisk. Na pewno była dziennikarka , był olimpijczyk 20letni i jakiś muzyk

Faktycznie, olbrzymi wysyp tajemniczych śmierci.
          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:08
            leosia-wspaniala napisał(a):

> >Nie pamiętam nazwisk. Na pewno była dziennikarka , był olimpijczyk 20letni
            > i jakiś muzyk
            >
            > Faktycznie, olbrzymi wysyp tajemniczych śmierci.

To tylko niektóre przykłady.
        • 35wcieniu Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:12
          O kurna. Mlody muzyk. Pewnie z klubu 27. To takie określenie muzyków zmarłych w wieku 27 lat w 2021 roku, albowiem przed tą datą umiejętność gry na instrumencie dawała nieśmiertelność.
      • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:47
        Dawid Słowakiewicz 37 lat, hokeista. Gniewiomir Herbst 19 lat, mistrz Polski kickboxingu. Bart Sosnowski 38 lat, muzyk. To tak z ostatniego czasu.
        • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:04
          Czy wiesz, i skąd, ile z tych osób było zaszczepionych? Wiesz na co zmarli? Nie wpadłaś na to, że np. w przypadku osób trenujących sporty walki, zdarzają się np. urazy głowy, wpisane w te treningi?
          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:10
            mia_mia napisał(a):

> Czy wiesz, i skąd, ile z tych osób było zaszczepionych?

Czy ja cię piszę o szczepieniach?

>Wiesz na co zmarli?

Akurat w przypadku tych osób przyczyna nieznana. A co dziwne jednak często przyczyna śmierci jest podawana, nawet tak straszna jak samobójstwo czy przedawkowanie narkotyków.

Nie
            > wpadłaś na to, że np. w przypadku osób trenujących sporty walki, zdarzają się
            > np. urazy głowy, wpisane w te treningi?

Tak, oczywiście. Sportowcy zmarli w wyniku urazu głowy. A muzyk? Pewnie zaraz napiszesz że na pewno ćpał i chlał.
            • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:41
              fibi00 napisała:

>
              > Akurat w przypadku tych osób przyczyna nieznana.

Nie "nieznana", a "nieznana autorowi artykułu"!
            • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 19:25
              Pamiętasz Roberta Leszczyńskiego, nagła śmierć z powodu cukrzycy, Ciechowski bodajże pęknięty tętniak, to tak z głowy i na szybko.
              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 19:36
                Mia_mia, ja wiem, że twój mózg już propagandą tak przeżarty, że niemożliwa regeneracja, ale może spróbuj wink

Pewna amerykańska stacja telewizyjna zwróciła się z prośbą do widzów, aby podzielili się historiami swoich niezaszczepionych bliskich, którzy zmarli na covid. Zamiast tego setki tysięcy ludzi napisały komentarze, dzieląc się historiami dotyczącymi zgonów i ciężkich skutków ubocznych u swoich bliskich PO PRZYJĘCIU SZCZEPIONEK. Kolejna próba zorganizowania propagandowej promocji preparatów genowych legła w gruzach, ludziom zaczynają otwierać się w końcu oczy. Może więc i dla ciebie jest szansa? big_grin

www.facebook.com/wxyzdetroit/posts/10158207967261135
                • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 22:57

Ty czytasz, co linkujesz? Czy z angielskim masz taki sam problem, jak z niemieckim?
                  Bo kłamiesz, aż się kurzy.
                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:12
                    Oczywiście, że czytam. Ale ty za to czytać nie umiesz. Nawet po polsku.

Jak tam iwles, podasz nam swoje autorytety? big_grin Albo może jakieś dane naukowe, badania, które potwierdzą twoją tezę o bezpieczeństwie i skuteczności szczepień? Od dłuższego czasu milkniesz, jak jesteś o to proszona. Nie rozumiem tego krygowania się, przecież cały świat naukowy za tobą stoi. big_grin
                    • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:26

Mittere margaritas ante porcos.
              • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 22:58
                mia_mia napisał(a):

> Pamiętasz Roberta Leszczyńskiego, nagła śmierć z powodu cukrzycy, Ciechowski bo
                > dajże pęknięty tętniak, to tak z głowy i na szybko.

Ale o tym właśnie piszę, że bardzo często jednak te przyczyny śmierci są podawane, nawet jeśli jest to samobójstwo czy przedawkowanie narkotyków. W dobie koronawirusa tym bardziej ludzie chcą poznać przyczynę śmierci. Chyba lepiej podać przyczynę i uniknąć jakiś fałszywych domysłów i plotek, nie sądzisz?
                • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 23:09
                  fibi00 napisała:

> W dobie koro
                  > nawirusa tym bardziej ludzie chcą poznać przyczynę śmierci. Chyba lepiej podać
                  > przyczynę i uniknąć jakiś fałszywych domysłów i plotek, nie sądzisz?

Sądzę, że rodzina ma centralnie w dupie, że ty chcesz zaspokoić swoją ciekawość.
                • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:20
                  fibi00 napisała:

> mia_mia napisał(a):
                  >
                  > > Pamiętasz Roberta Leszczyńskiego, nagła śmierć z powodu cukrzycy, Ciechow
                  > ski bo
                  > > dajże pęknięty tętniak, to tak z głowy i na szybko.
                  >
                  >
                  > Ale o tym właśnie piszę, że bardzo często jednak te przyczyny śmierci są podawa
                  > ne, nawet jeśli jest to samobójstwo czy przedawkowanie narkotyków. W dobie koro
                  > nawirusa tym bardziej ludzie chcą poznać przyczynę śmierci. Chyba lepiej podać
                  > przyczynę i uniknąć jakiś fałszywych domysłów i plotek, nie sądzisz?

No dokładnie tak zawsze było, przyczyna śmierci była podawana. A teraz nagle wysyp zgonów młodych ludzi i cisza. To zastanawiające i budzi w ludziach podejrzliwość. Wystarczy poczytać komentarze pod takimi zgonami młodych ludzi, gdzie nie ma podanej przyczyny.

Nie pamiętam wszystkich nazwisk, więc tak wybiórczo wrzucam parę przykładów takich niespodziewanych śmierci.

www.tvp.info/54307171/dziennikarka-malgorzata-durska-nie-zyje-zmarla-w-wieku-42-lat-byla-dziennikarka-polskiego-radia-koszalin-jaka-przyczyna-smierci
                  www.tvp.info/47611661/nie-zyje-dziennikarka-polsatu-ewa-zarska-miala-45-lat-wieszwiecej
                  www.tvp.info/53970360/kalina-mroz-nie-zyje-zmarla-dziennikarka-gazety-wyborczej-miala-34-lata-kim-byla-i-jaka-jest-przyczyna-smierci
                  www.tvp.info/52674794/dziennikarka-bozena-walewska-nie-zyje-byla-zwiazana-z-tvp-i-polskim-radiem-wspoltworzyla-program-ziarno
                  nowiny24.pl/zmarl-kolejny-mlody-pilkarz-nie-zyje-franciszek-pazdan/ar/c2-15674670
                  www.onet.pl/?utm_source=m.facebook.com_viasg_sport&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=ucs&pid=41f44c35-1aaf-411d-a7ad-d9bde6c41d25&sid=96fc7e4d-c74c-44d9-ab11-c24e6131b623&utm_v=2
                  sportowefakty.wp.pl/kickboxing/956760/nie-zyje-mlody-polski-sportowiec-mial-zaledwie-19-lat

• kadfael Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:19
                    A ty w ogóle czytasz co linkujesz? Nie wchodzę nawet w te linki, ale rzuciło mi się nazwisko osoby znajomej. Ja wiem na co zmarła. I wszystko można o niej powiedzieć, ale nie to, ze była młoda. Tak więc jeśli inne informacje są tak samo wiarygodne jak ta...
                  • latarnia_umarlych Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:47
                    Hope, a co ma do rzeczy to, że ty chcesz wiedzieć? Nikt nie ma obowiązku podawać przyczyny śmierci swoich bliskich w mediach.
                    Ty w ogóle nie masz poczucia obciachu, prawda?
                    • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:53
                      Gdzie tam, chce żebyśmy przyklasnęły, że to po szczepieniu.
                    • tiszantul Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:07
                      "Hope, a co ma do rzeczy to, że ty chcesz wiedzieć? Nikt nie ma obowiązku podawać przyczyny śmierci swoich bliskich w mediach.
                      Ty w ogóle nie masz poczucia obciachu, prawda?"

Zmarł na kowid - podajemy, żeby straszyć. Zmarł po szczepionce - "a z jakiej racji podawać przyczynę. To obciach" xD
                      Przy takim poziomie argumentacji ugrupowanie kowidian nie ma perspektyw. Nikt się do Was teraz nie zapisze, za to odpływ trwa nieustannie. Do nas antyszczepów cały czas przechodzą nowi ludzie smile
                      • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:13
                        tiszantul napisała:

>
                        > Zmarł na kowid - podajemy, żeby straszyć. Zmarł po szczepionce - "a z jakiej ra
                        > cji podawać przyczynę. To obciach" xD
                        > Przy takim poziomie argumentacji ugrupowanie kowidian nie ma perspektyw. Nikt s
                        > ię do Was teraz nie zapisze, za to odpływ trwa nieustannie. Do nas antyszczepów
                        > cały czas przechodzą nowi ludzie smile

No i proszę, przyczyna publicznie niewiadoma, a to oznacza tylko jedno - SZCZEPIONKA.
                        Tylko ze gulunku, ty nie masz nawet wiedzy, czy ci wszyscy ludzie byli zaszczepieni.
                        • mia_mia Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:27
                          Nawet, jak w przypadku tego lekarza, rodzina poda przyczynę śmierci, to i tak nic to nie daje, bo przecież internet wie lepiej, big pharma im zapłaciła za milczenie🤷‍♀️
                    • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:40
                      latarnia_umarlych napisał(a):

> Hope, a co ma do rzeczy to, że ty chcesz wiedzieć? Nikt nie ma obowiązku podawa
                      > ć przyczyny śmierci swoich bliskich w mediach.
                      > Ty w ogóle nie masz poczucia obciachu, prawda?
                      >

A gdzie ja tu napisałam, że chcę wiedzieć. Czytać nie umiesz? Napisałam, że to dziwne i budzi podejrzenia, bo wcześniej zawsze podawali przyczyną zgonu, tym bardziej, kiedy umierał młody człowiek, a w tym roku cisza. Jakoś w przypadku śmierci na covid nie mieli takich skrupułów.
                      • latarnia_umarlych Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:58
                        Napisałam, że to
                        > dziwne i budzi podejrzenia, bo wcześniej zawsze podawali przyczyną zgonu, tym b
                        > ardziej, kiedy umierał młody człowiek, a w tym roku cisza.

Co ty piedrolisz? Jakie zawsze?

Ja nie rozumiem, co cię to w ogóle obchodzi, hieno maglowa?
                        • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:03
                          latarnia_umarlych napisał(a):

>
                          > Co ty piedrolisz? Jakie zawsze?
                          >
                          > Ja nie rozumiem, co cię to w ogóle obchodzi, hieno maglowa?
                          >
                          >

Mnie w sumie niespecjalnie obchodzi, ja się nie szczepiłam., ale ciebie powinno. Wg tego, co mówił Montagnier, wszystkich zaszczepionych podobny los czeka wink
                          • sumire Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:14
                            Hint - niezaszczepionych czeka dokładnie ten sam. Smuteczek.
                          • srebrnarybka Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 16:12
                            A sądzisz, że niezaszczepieni są nieśmiertelni?
            • morekac Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 19:41
              Nieznana nikomu przyczyna śmierci kwalifikuje się do sekcji, a czasem do śledztwa. Czasem nawet znana przyczyna kwalifikuje się do śledztwa. To, że ty nie znasz przyczyny śmierci tej pani, nie oznacza, że jest ona nieznana nikomu.
        • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:10
          I ? Dopiero się obudziłaś, że nie umierają tylko starsi ludzie ?
          • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:24
            ela.dzi napisał(a):

> I ? Dopiero się obudziłaś, że nie umierają tylko starsi ludzie ?

Nie, nie obudziłam się teraz. Cały czas powtarzam (ale chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem) że wiem że młodzi ludzie zawsze umierali ale do tej pory jakoś nie trąbiono o tym na pierwszych stronach "gazet" . O śmierciach zwykłych szaraczków raczej nie piszą. Ale jeśli umiera jakaś osoba z tzw. showbiznesu to jednak o tym wspominają. I tu właśnie przechodzimy do sedna, że w ostatnim czasie dosyć dużo jest nagłych zgonów młodych ludzi mniej lub bardziej znanych (nie takich szaraków). Rok temu nie przypominam sobie żeby coś takiego było.
            • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:30
              "Rok temu nie przypominam sobie żeby coś takiego było."

Aha. I absolutnie, ale to absolutnie, nie łączysz tego z covidem i szczepieniami na covid.
            • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:31
              Przeczytałam dokładnie, za to Ty szukasz wszędzie drugiego dna. Sorry, ale to nie jest normalne, żeby tak abalizkesu czyjąś śmierć, daj tym osobom w spokoju odejść.
              • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:32
                ela.dzi napisał(a):

> Przeczytałam dokładnie, za to Ty szukasz wszędzie drugiego dna. Sorry, ale to n
                > ie jest normalne, żeby tak abalizkesu czyjąś śmierć, daj tym osobom w spokoju o
                > dejść.

*analizować
              • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:25
                ela.dzi napisał(a):

> Przeczytałam dokładnie, za to Ty szukasz wszędzie drugiego dna. Sorry, ale to n
                > ie jest normalne, żeby tak abalizkesu czyjąś śmierć, daj tym osobom w spokoju o
                > dejść.

No pewnie! Jak umiera ktoś młody z niewiadomych przyczyn to należy im dać w spokoju odejść. Co innego gdyby to był zgon na covid. Oj ,wtedy ma forum by huczało.
    • przystanek_tramwajowy Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:23
      No cóż... Jeśli chodzi o zgony młodych dynamicznych dziennikarzy, sportowców i muzyków, to stawiam, że w wielu przypadkach jest to efekt: stresu, alkoholu i dopalaczy.
      • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:14
        Narkotyki, sterydy w połączeniu z alkoholem, nawet któraś z tych rzeczy pojedyńczo (mój sąsiad, jakieś 20 lat temu, wtedy coś koło 30 urżnął się jak go żona zostawiła i to wystarczyło, serce nie wytrzymało, nie był alkoholikiem, dowiedzieliśmy się przypadkiem, z oczywistych przyczyn rodzina się nam nie chwaliła), a wśród osób, które znamy z internetu czy życia publicznego to bardzo popularne.
        • paulownia88 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:22
          mia_mia napisał(a):

> Narkotyki, sterydy w połączeniu z alkoholem, nawet któraś z tych rzeczy pojedyń
          > czo (mój sąsiad, jakieś 20 lat temu, wtedy coś koło 30 urżnął się jak go żona z
          > ostawiła i to wystarczyło, serce nie wytrzymało, nie był alkoholikiem, dowiedzi
          > eliśmy się przypadkiem, z oczywistych przyczyn rodzina się nam nie chwaliła), a
          > wśród osób, które znamy z internetu czy życia publicznego to bardzo popularne.
          Wszystko zależy od człowieka, to młodsze pokolenie chyba jakieś wrażliwsze, moja kuzynka od dwudziestu lat popija sterydy alko i ma się świetnie. Jej partner parę lat temu próbował popijać alkoholem insulinę i nie bardzo mu się udało. Szybciutko się zawinął.
          • anvalley Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:33
            No pewnie - napisać że ktoś zmarł wkrótce po szczepieniu to wielka obraza i nietakt, ale insynuować że to po dragach, alkoholu czy sterydach można bez ogródek... tylko szczepionka jest święta
            Uwielbiam tę podwójną moralność covidan
          • memphis90 Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 08:18
            Jak się pije sterydy?
    • ludzikmichelin4245 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:30
      Z tego co się orientuję, często o "nieznanej przyczynie" lub "nagłej śmierci" pisze się w przypadku śmierci samobójczej.
    • asia_i_p Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:34
      Moja mam miala 43 lata, czyli niewiele wiecej. Wylew (pęknięty tętniak). Podejrzewam, że sporo tych nagłych zgonów to wylewy i zawały.
      • tiszantul Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 17:15
        "Podejrzewam, że sporo tych nagłych zgonów to wylewy i zawały"

W zeszłym roku wylewy i zawały powodował kowid ("mogli pożyć, gdyby nie kowid"), ale wystarczyło podać szczepionkę, by wróciły normalne wylewy i zawały. Tego rodzaju wnioskowanie to desperacja intelektualna, dążenie do zachowania swoich wierzeń nawet za cenę opowiadania coraz większych bzdur. Dobra okazja, żeby zapytać - jak myślicie, kowidianie, czy wasze ugrupowanie ma perspektywy na jakąkolwiek poprawę wizerunku? Czy może nie czeka go nic innego niż totalny zjazd i wyparcie? Przećwiczyliscie to niedawno przy okazji KOD-u, cóż, zamiast się uczyć, wolicie powtórzyć schemat
        • merces Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 17:44
          Powiem Ci szczerze, że nudzisz strasznie.
        • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:45
          Tiszantul, weź ty się odp...ol, tak ogólnie, bo robisz się upierdliwie nudny. Nic ci nie pomoże że twój kumpel taniarada tak bardzo cie kocha.
          Jego też nikt tu nie lubi.
          • latarnia_umarlych Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:50
            > Nic ci nie pomoże że twój kumpel taniarada tak bardzo cie kocha.
            > Jego też nikt tu nie lubi.
            >

Hyhyhy big_grin
    • zuzanna_a Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:39

przyczyna śmierci zawsze jest znana.
      ale nie podają jej żeby internetowe trolle i banda idiotów nie robiła sobie używki z czyjejś tragedii.

bo jak umrze ktoś w Himalajach, to tłum idiotów którzy góry znają z telewizji analizuje sprzęt, umiejętności oraz prawo do spędzania czasu w taki sposób. Mackiewiczowi w umieraniu towarzyszyła wielotygodniowa debata publiczna pseudoznawców himalaizmu zimowego - od oceny jego sposobu na wejście po to czy miał prawo bo miał trójkę dzieci i żone w domu.

jak umierała Przybylska - wszyscy specjalizowali się w oknologii. i doskonale wiedzieli jakie objawy olała a jakie nie i czy powinna brać chemię, czy ziółka siostry jadzi albo lewostrętne witaminy.

jak umiera trener personalny - połowa komentarzy tyczy się tego, że pewnie wciągał koks albo brał sterydy.

jak zginął Starak na jeziorze - oceniane było wszystko, od tego czy miał romans, bpo kwestię podróży motorówką po Mazurach do afery pogrzebowej. pół miliona internautów specjalizowało się w żeglarstwie.

w tym kraju nie można po prostu umrzeć.
      Nie można mieć nagłego zatrzymania krążenia, zawału, nowotworu, wypadku. Nie można bez wysypu tysięcy komentarzy, gdzie co jeden to głupszy - z radami jak można było nie umrzeć, jak można było przewidzieć/ zapobiec/ ile w tym winy zmarłego - na szczepieniach kończąc, bo jak nie da się znaleźć przyczyny to trolle znajdą zakrzep poszczepienny albo inne ukryte skutki długofalowe masowego ludobójstwa zorganizowanego przez Phizera z Moderną.

więc wolą nie podawać.
      nie karmić idiotów.
      ale widzę, ze nawet jak się ich nie karmi to wylezą.
      • misiorybka Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:46
        Lubię to!
      • reinadelafiesta Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:54
        10/10
      • solejrolia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:01
        Bardzo trafnie.
        • solejrolia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:02
          I oczywiście bardzo mi szkoda tej dziewczyny, współczuję jej rodzinie i bliskim straty.... sad
      • simply_z Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:21
        jeden z lepszych komentarzy jakie czytalam w tym roku.
      • merces Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:44
        To prawda, to co się dzieje teraz to koszmar. Antyszczepy zachowują się jak hieny. Niedawno w wypadku samochodowym zginęła moja znajoma. Młoda, po 30. W informacji na FB rodziną nie podala przyczyny śmierci (nie muszą przecież), co tam się działo w komentarzach! Straszne to było.
        • 35wcieniu Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:57
          Na fejsie praktycznie pod każda informacja o śmierci, niechby i w wypadku, znajdują się polmozgi klepiące: "pewnie szczypawka ale nie można pisać bo ukrywają prawdę".
          No naród debili. Chociaż inne pewnie nie lepsze.
        • demono2004 Re: Zmarła nagle... 16.10.21, 14:51
          merces napisała:

> To prawda, to co się dzieje teraz to koszmar. Antyszczepy zachowują się jak hi
          > eny. Niedawno w wypadku samochodowym zginęła moja znajoma. Młoda, po 30. W inf
          > ormacji na FB rodziną nie podala przyczyny śmierci (nie muszą przecież), co tam
          > się działo w komentarzach! Straszne to było.

A po cholere pisac na fb o takich sprawach? O smierci bliskich w ogole nie powinno sie pisac o smierci bliskich czy o pogrzebie. Po co?
          • merces Re: Zmarła nagle... 16.10.21, 14:56
            ??? Podali informacje o pogrzebie. Jezeli ktos ma potrzebę napisania o śmierci kogoś bliskiego, nie oceniam tego.
      • gryzelda71 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:46
        Od początki pandemii czytam na forum, jaka rzesza pań jest zaskoczona, że ludzie umierają. Fajnie, ze nikt im z bliskich nie umarł, ale te ojej 90 zmarła.....
      • natalia.nat Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 11:53
        Bardzo trafna wypowiedź.
    • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:45
      Mam 44 lata, 10 lat temu jak umierał ktoś kto miał 50 lat, nie zwracałam na to większej uwagi no cóż, starsi umierają, teraz słysząc o śmierci 50 latka myślę, zmarł młody człowiek, to taka ciekawostka. W zeszłym roku zmarł , mój kolega, na początku tego kolega mojego męża, w tym samym czasie drugi. Nikt z nich nie był zaszczepiony z oczywistych powodów, bo przecież to chciałaś napisać. Jeden galopujący nowotwór, drugi zawał, trzeci nie pamiętam, bo ja go nie znałam, ale jakaś naturalna typu zawał, wylew.
      Co to za pomysł, żeby domagać się, między słowami, podania przyczyny zgonu i najlepiej od razu czy zaszczepiona czy nie?
      • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:01
        I jeszcze jedno, to że znajomi z pracy, nawet bliższe osoby, uważają, że śmierć była niespodziewana to wcale nie znaczy, że ktoś długo nie chorował, zupełnie nie spodziewał się jej.
        Sama mam chorobę, która znacznie zwiększa ryzyko nagłego zgonu, żyję normalnie, nic z tym nie jestem w stanie zrobić, nikt nie jest w stanie tego zauważyć, nikomu o tym nie mówię, bo uważam, że to prywatna sprawa. Jeśli zejdę wszyscy będą mówić, młoda, zdrowa jak to się mogło stać, a tacy jak ty, pewnie dodadzą, że to po szczepionce.
      • morekac Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 19:45
        Kilka lat temu - w ciągu zaledwie roku - zmarły 4 osoby z mojej klasy w LO, osoby trochę po 40tce. 2 błyskawiczne nowotwory, i nagła śmierć u człowieka, który przez lata pił dużo za dużo.
    • la_mujer75 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 13:52
      Chciałam tak nieśmiało powiedzieć, że przed erą szczepionek i antybiotyków - to jeszcze więcej ludzi umierało i w jeszcze młodszym wieku.
    • silenta Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:14
      A dlaczego uważasz, że rodzina powinna podawać przyczynę śmierci mediom?
    • alba27 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:15
      A ja zauważyłam, że przyczyna śmierci nie jest podawana a nie nie jest znana. Może zwyczajnie rodzina sobie nie życzy rozpowszechniania takich informacji.
      Ja mam inne przemyślenia. Nigdy nie chorowałam, gorączkę miałam raz na 10 lat a teraz w ciągu trzech miesięcy już trzeci raz jestem przeziębiona. Nie zmieniłam diety ani trybu życia. Też się zastanawiam czy szczepionka mnie nie osłabiła 🤔
      • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:34
        "Istnieje też duże niebezpieczeństwo, że przez modulację wrodzonej odporności, preparaty mRNA zdają się znacząco wpływać na kompleksową funkcjonalność wrodzonych odpowiedzi immunologicznych. Stłumienie TLR4 i TLR 7/8 może mieć istotne skutki dla immunologii człowieka w czasie. Receptor Toll-like TLR4 ma duże znaczenie w rozpoznawaniu infekcji wirusowych, w tym wirusów onkogennych oraz chronieniu organizmu przed przerostem komórek nowotworowych. TLR4 wykazuje powinowactwo do bakterii, białek szoku termicznego, taksolu oraz wirusów RNA. TLR 7/8 wykazuje powinowactwo do wirusów DNA i RNA (rozpoznają m.in. ssRNA). Obniżenie aktywności TLR4 i TLR 7/8 wystawia osoby zaszczepione na kilka niekorzystnych czynników np. podatność na infekcje wirusowe, schorzenia skórne o podłożu autoimmunologicznym, aktywowanie nowotworów w remisji lub zwiększone ryzyko powstania nowotworu. Przypadki powstania lub reaktywacji chorób autoimmunologicznych, nowotworów, agresywnych form opryszczki, łuszczycy po przyjęciu preparatów mRNA, są obecnie bardzo licznie opisywane w literaturze medycznej. "
        www.facebook.com/Biologia-i-Epidemiologia-ewolucyjna-analizy-danych-109083771508949/
        • fibi00 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:43
          zlota-klamka napisała:

> "Istnieje też duże niebezpieczeństwo, że przez modulację wrodzonej odporności,
          > preparaty mRNA zdają się znacząco wpływać na kompleksową funkcjonalność wrodzon
          > ych odpowiedzi immunologicznych. Stłumienie TLR4 i TLR 7/8 może mieć istotne sk
          > utki dla immunologii człowieka w czasie. Receptor Toll-like TLR4 ma duże znacze
          > nie w rozpoznawaniu infekcji wirusowych, w tym wirusów onkogennych oraz chronie
          > niu organizmu przed przerostem komórek nowotworowych. TLR4 wykazuje powinowactw
          > o do bakterii, białek szoku termicznego, taksolu oraz wirusów RNA. TLR 7/8 wyka
          > zuje powinowactwo do wirusów DNA i RNA (rozpoznają m.in. ssRNA). Obniżenie akty
          > wności TLR4 i TLR 7/8 wystawia osoby zaszczepione na kilka niekorzystnych cz
          > ynników np. podatność na infekcje wirusowe
          , schorzenia skórne o podłożu aut
          > oimmunologicznym, aktywowanie nowotworów w remisji lub zwiększone ryzyko powsta
          > nia nowotworu. Przypadki powstania lub reaktywacji chorób autoimmunologicznych,
          > nowotworów, agresywnych form opryszczki, łuszczycy po przyjęciu preparatów mRN
          > A, są obecnie bardzo licznie opisywane w literaturze medycznej. "
          > www.facebook.com/Biologia-i-Epidemiologia-ewolucyjna-analizy-danych-109083771508949/

Hmmm.... Nie chciałam już tego pisać ale właśnie jakiś wysyp przeziębionych forumek ostatnio tu był.
          • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:48

Yes! Yes! Yes!
            Wreszcie ktoś się domyślił, po co założyłaś wątek.
          • mia_mia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:51
            W zeszłym roku to ty byłaś przeziębiona i mnóstwo innych osób, to przeziębienie było nazywane covid-19. A ile z tych osób, które w tym roku piszą, że są przeziębione pisało, że w zeszłym roku miały covida już ci umknęło, bo wiadomo, że szczepionki obniżyły im odporność, a nie wirus🤷‍♀️
          • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:00
            Fejsbuk to teraz jakieś źródło naukowe?
            • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:05
              Tak, na fejsbuku są linki do źródeł naukowych
              • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:51
                Ale ty do nich nie dotarłaś tylko linkujesz coś, co napisał na fejsie nie wiadomo kto.
            • 35wcieniu Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:05
              Dajcie sobie spokój. Prawie 2 lata pandemii. Tysiące dyskusji. Tu się nie przetłumaczy, są jednostki beznadziejne, niech siedzą na tych fejsach w foliowych czapkach i się doktoryzuja w żółtych napisach.
              • hope_25 [...] 30.09.21, 15:55
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • spanish_fly Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:01
                  Praktycznie wszyscy ludzie, z którymi mam kontakt są zaszczepieni nikt nie miał nopa cięższego niż podwyższona temperatura przez parę godzin. O czym ty piszesz?
        • tenjedennick Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:49

Kim jesteś z wykształcenia i zawodu?

zlota-klamka napisała:

> "Istnieje też duże niebezpieczeństwo, że przez modulację wrodzonej odporności,
          > preparaty mRNA zdają się znacząco wpływać na kompleksową funkcjonalność wrodzon
          > ych odpowiedzi immunologicznych. Stłumienie TLR4 i TLR 7/8 może mieć istotne sk
          > utki dla immunologii człowieka w czasie. Receptor Toll-like TLR4 ma duże znacze
          > nie w rozpoznawaniu infekcji wirusowych, w tym wirusów onkogennych oraz chronie
          > niu organizmu przed przerostem komórek nowotworowych. TLR4 wykazuje powinowactw
          > o do bakterii, białek szoku termicznego, taksolu oraz wirusów RNA. TLR 7/8 wyka
          > zuje powinowactwo do wirusów DNA i RNA (rozpoznają m.in. ssRNA). Obniżenie akty
          > wności TLR4 i TLR 7/8 wystawia osoby zaszczepione na kilka niekorzystnych cz
          > ynników np. podatność na infekcje wirusowe
          , schorzenia skórne o podłożu aut
          > oimmunologicznym, aktywowanie nowotworów w remisji lub zwiększone ryzyko powsta
          > nia nowotworu. Przypadki powstania lub reaktywacji chorób autoimmunologicznych,
          > nowotworów, agresywnych form opryszczki, łuszczycy po przyjęciu preparatów mRN
          > A, są obecnie bardzo licznie opisywane w literaturze medycznej. "
          > www.facebook.com/Biologia-i-Epidemiologia-ewolucyjna-analizy-danych-109083771508949/
          • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:55
            >>>Kim jesteś z wykształcenia i zawodu?

Jak to kim? Szurem i foliarzem oczywiście, w wolnych chwilach także ematką pieniaczką
            • tiszantul Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:48
              "Jak to kim? Szurem i foliarzem oczywiście, w wolnych chwilach także ematką pieniaczką"

Tylko człowiek kompletnie upadły może wątpić w to, co bez przerwy powtarza telewizja. Na szczęście jesteśmy na forumie dla wykształconych i zaufanie do telewizji oraz do polityków jest tu ogromne
            • triismegistos Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 17:36
              To akurat widać.
        • alfa36 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 07:53
          Przez rok to badano? Czy nawet nie.... To skąd tak od razu znane i skąd pewność?
          • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:10
            Pewności pewnie nie ma, ale sama nie zwóciłabym na to uwagi, gdyby bratowa ktoregoś dnia nie wspomniała, że jakieś dziwne rzeczy się w tym roku dzieją - dzieci zdrowe, a dorośli wciąż coś łapią. U nich zawsze było odwotnie. Wszyscy zaszczepieni pfizerem, dzieci nie szczepione

No cóż, jeśli to nie jest efekt przejściowy to sporo osób będzie się musiało pożegnać ze swoim dobrym zdrowiem. Wirusy przeziębieniowe to w sumie pikuś, idzie przeżyć, ale może warto dać na mszę, że was jakiś onkowirus nie dopadł?
            • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:27
              zlota-klamka napisała:

> Pewności pewnie nie ma, ale sama nie zwóciłabym na to uwagi, gdyby bratowa ktor
              > egoś dnia nie wspomniała, że jakieś dziwne rzeczy się w tym roku dzieją - dziec
              > i zdrowe, a dorośli wciąż coś łapią. U nich zawsze było odwotnie. Wszyscy zaszc
              > zepieni pfizerem, dzieci nie szczepione
              >

Tu na forum też wysyp przeziębień wśród zaszczepionych ematek.
              • iwles Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:41
                fibi00 napisała:

> Tu na forum też wysyp przeziębień wśród zaszczepionych ematek.

I ani pora roku, ani pogoda, ani chodzenie w skupiska, gdzie wirusy fruwają, ani to, że dzieciaki wróciły do placówek i wystarczy, że jedno przyjdzie przeziębione, a już złapie całą grupę- to wszystko NIE ma wpływu. Tylko szczepionka. Puknij się w cos, co masz najbliżej.
                • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:55
                  iwles napisała:

> fibi00 napisała:
                  >
                  >
                  > > Tu na forum też wysyp przeziębień wśród zaszczepionych ematek.
                  >
                  >
                  > I ani pora roku, ani pogoda, ani chodzenie w skupiska, gdzie wirusy fruwają, an
                  > i to, że dzieciaki wróciły do placówek i wystarczy, że jedno przyjdzie przezięb
                  > ione, a już złapie całą grupę- to wszystko NIE ma wpływu. Tylko szczepionka. Pu
                  > knij się w cos, co masz najbliżej.
                  >
                  >

No to w takim razie w zeszłym roku we wrześniu ematki chorowali po cichu bo jakoś nie było tu próśb o radę jak sobie radzić z przeziębieniem, nie było pytań "czy też jesteście przeziębione" itp.
                  • fibi00 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:56
                    fibi00 napisała:

> No to w takim razie w zeszłym roku we wrześniu ematki chorowali *

*chorowały
                  • ela.dzi Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:00
                    fibi00 napisała:

> >
                    > No to w takim razie w zeszłym roku we wrześniu ematki chorowali po cichu bo jak
                    > oś nie było tu próśb o radę jak sobie radzić z przeziębieniem, nie było pytań "
                    > czy też jesteście przeziębione" itp.

W tym roku rzeczywiście jest apogeum, ale zaczęło się się już w czerwcu u dzieci. Po prostu nie chorowały w zeszłym roku, muszą nadrobić w tym. Nawet moje dzieci po 2 latach niechorowania złapały, a my od nich. Jest to widoczne chociażby w przypadku wirusa RSV.

tvn24.pl/swiat/koronawirus-w-usa-wirus-syncytialny-ukladu-oddechowego-rsv-fala-zakazen-rsv-u-dzieci-liczbe-hospitalizowanych-na-poziomie-zimowym-5164152
                    • hope_25 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:55
                      ela.dzi napisał(a):

> W tym roku rzeczywiście jest apogeum, ale zaczęło się się już w czerwcu u dziec
                      > i. Po prostu nie chorowały w zeszłym roku, muszą nadrobić w tym. Nawet moje dzi
                      > eci po 2 latach niechorowania złapały, a my od nich. Jest to widoczne chociażby
                      > w przypadku wirusa RSV.
                      >

Apogeum to dopiero najdejdzie w związku z ADE.
                      Mamy wrzesień, a już nasze statystyki pokazują, że grypa wróciła. Stara, dobra grypa po półtora roku nieobecności postanowiła wrócić już we wrześniu, żeby ratować dupsko zaszczepionym covidianom, no bo przecież głupio tak przyznać, że chorują na to, na co się zaszczepili big_grin
                      • sumire Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 10:58
                        A potem ci koledzy lekarze wsiadają do autobusu razem z zapłakanymi kuzynkami i kierowca klaszcze.
                      • a23a23 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 18:59
                        hope_25 napisał(a):

>
                        > Apogeum to dopiero najdejdzie w związku z ADE.

Ekhm, trzeci wykres - co wg Ciebie pokazuje?
                        I jakie jest p dla tej analizy?
                        Plus z jakiego przedziału są dane?
                    • sol_13 Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 00:51
                      ela.dzi napisał(a):

> W tym roku rzeczywiście jest apogeum, ale zaczęło się się już w czerwcu u dziec
                      > i. Po prostu nie chorowały w zeszłym roku, muszą nadrobić w tym. Nawet moje dzi
                      > eci po 2 latach niechorowania złapały, a my od nich. Jest to widoczne chociażby
                      > w przypadku wirusa RSV

Dokładnie, i nie ma to związku ani ze szczepieniami, ani też z przechorowaniem bądź nie covida.
                  • srebrnarybka Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 17:02
                    W zeszłym roku znacznie więcej osób pracowało zdalnie i znacznie była ograniczona aktywność towarzyska. W zeszłym roku nie spotykałam się znikim, przez cały rok kalendarzowy słownie CZTERY RAZY byłam u kogoś w domu z wizytą i u kuzynów na święta, gdzie też siedziałam od nich w stosownej odległości. Prawie nie chodziłam do biblioteki, bo była zamknięta. Wykłady prowadziłam zdalnie. Obecnie spotykam się z osobami szczepionymi przeciw covid, ale przecież nie przeciw przeziębioniom. Wykłady prowadzę stacjonarnie. Chodzę do biblioteki. Przeziębiona jestem mniej, niż zwykle o tej porze roku, ale miałam tak trochę zajęty nos, jak nie dosuszyłam włosów po basenie. Zrobiłam test, wyszedł negatywny.
                    • sol_13 Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 23:18
                      srebrnarybka napisała:

> Przeziębiona jes
                      > tem mniej, niż zwykle o tej porze roku, ale miałam tak trochę zajęty nos, jak n
                      > ie dosuszyłam włosów po basenie. Zrobiłam test, wyszedł negatywny.

Serio robiłaś test na covid z powodu kataru po basenie?🤦‍♀️
              • mia_mia Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:46
                Na jakiej podstawie wiążesz hipotetyczny wysyp przeziębień ze szczepieniami, a nie z przechorowaniem koronawirusa? Przecież szczepiły się także te, które przechorowały i czy rzeczywiście choruje więcej osób niż w zwykłym wrześniu? Ja niczego takiego nie zauważyłam w swoim otoczeniu.
            • mia_mia Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 09:40
              A bratowa nie wspomniała ci ile z tych osób przeszło koronawirusa? Skoro szczepionka może, jak twierdzisz ty i bratowa, powodować spadek odporności, to może przechorowanie też, zwłaszcza, że wiele osób miesiącami, skarży się na pogorszenie stanu zdrowia po przebyciu covida, na odporność to raczej dobrze nie robi.
              Macie co najmniej takie grupy: tych, którzy nie zachorowali i się nie zaszczepili, tych, którzy zachorowali i się później nie zaszczepili, tych, którzy zachorowali i później się zaszczepili, tych którzy nie zachorowali (przynajmniej objawowo) i się zaszczepili, miłej zabawy😉
              • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 08:01
                Oczywiście jak ci to poprawia humor, to możesz sobie wierzyć w co tylko chcesz. Życie jest ciężkie jak się nie ma nadziei, że będzie dobrze, że jakoś się to ułoży

Widzę natomiast, że kompletnie nie rozumiesz, że zidentyfikowanie jednego szlaku patofizjologicznego nie oznacza, że nagle 100% biorców preparatów opartych na mRNA się rozchoruje. Czyli jak ty się nie rozchorowałaś, to znaczy, że to jest bzdura. Przypominam jedno - sprawa wcale nie jest zakończona, czekamy na dalszy rozwój wydarzeń. Taka choćby onkogeneza to nie jest sprawa jednego dnia, jednego tygonia ani w dużej licznie przypadków nawet jednego roku.
                • morekac Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 08:49
                  >Taka choćby onkogeneza to nie jest sprawa jednego dnia, jednego tygonia ani w dużej licznie przypadków nawet jednego roku.

Tia, ja czytałam już o błyskawicznym raku, który ta szczepionka ma powodować.
                  • zlota-klamka Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 09:15
                    Błyskawiczny rak w sensie dziś powstał, a jutro go zdiagnozowano?
                    To chyba nie była wiadomość z Polski....

Ale tak w ogóle to codziennie u każdego z nas powstają komórki nowotworowe nawet bez szczepionki
                    • srebrnarybka Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 17:04
                      Ano właśnie.
                    • morekac Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 17:48
                      No wiesz, niejaka hope wrzucała tu filmiki, na których rzekomo mówiono o błyskawicznym raku poszczepionkowych. (Rzekomo, bo było po niemiecku i ktoś jej tak powiedział czy napisał) - zatem zwróć się fo niej w kwestii wyjaśnień.
                      • hope_25 Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 18:12
                        Wszystko pokręciłaś. Po niemiecku, to była konferencja niemieckich patologów, której wg was nie było, a jak się okazało, że jednak była, to nagle zamilkłyście w wątku, w którym tak pięknie sobie wcześniej używałyście sypiąc wyzwiskami jak z rękawa. . A o raku poszczepionkowym mówił amerykański doktor, również patolog smile
                        • wkswks Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 18:57
                          Nie twierdzimy ze jej nie było, tylko ze nie ma takiego instytutu, panowie nie prowadzili badań, tylko jeden z nich jest patologiem i to na emeryturze.
                          • hope_25 Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 21:30
                            wkswks napisał(a):

> Nie twierdzimy ze jej nie było, tylko ze nie ma takiego instytutu, panowie nie
                            > prowadzili badań, tylko jeden z nich jest patologiem i to na emeryturze.

No ale przez cały wątek twierdziłyście, że jej nie było i sobie używałyście bluzgając wyzwiskami. Jak się okazało, że była, bo na drugi dzień zagraniczna prasa zaczęła o niej donosić, to się cichutko zmyłyście z wątku. Jak zawsze zresztą.

Oczywiście, że jest taki instytut, można sobie sprawdzić. A obaj panowie to patolodzy. I nawet jeśli któryś z nich jest na emeryturze, to niczego to nie zmienia.

Pathological Laboratory in Reutlingen

Prof. Dr. Arne Burkhardt (Reutlingen): Director of the pathological laboratory in Reutlingen for 18 years

Prof. Dr. Walter Lang: Pathologist

www.peakprosperity.com/forum-topic/press-conference-from-pathological-laboratory-in-reutlingen/
                            • a23a23 Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 21:42
                              hope_25 napisał(a):

> No ale przez cały wątek twierdziłyście, że jej nie było i sobie używałyście blu
                              > zgając wyzwiskami.

Bo to nie była konferencja, a ktoś sobie streaming zrobił i nazwał to "konferencją". Wyzwisk nie było, a jedynie prostowanie Twoich kłamstewek i manipulacji. Łącznie z wymyślaniem dermatologów (o nieszczepiących się znajomych profesorach już przemilczę).

>Jak się okazało, że była, bo na drugi dzień zagraniczna pras
                              > a zaczęła o niej donosić, to się cichutko zmyłyście z wątku. Jak zawsze zresztą
                              > .

Nikt nie zmykał, tylko nie było już co prostować. A teraz idziesz starą, sprawdzoną ścieżką, wytyczoną przez autora Twojej ulubionej stronki na fb - podaj cytat, a nikt nie sprawdzi dokąd prowadzi. Ups, chyba, że sprawdzi.

> Oczywiście, że jest taki instytut, można sobie sprawdzić. A obaj panowie to pat
                              > olodzy.

To lepiej niech się do tego nie przyznają, jeżeli nie odróżniają mikroskopu świetlnego od elektronowego.
                              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 10.10.21, 22:13
                                a23a23

To, że jesteś kłamczuchą, to już wiem od dawna. Nie było wyzwisk powiadasz? To chyba o innych wątku mówimy.

Ależ to ty idziesz ścieżką manipulacji i własnych prawd objawionych. Zaprzeczasz faktom już nie pierwszy raz. Ale choćbyś nie wiem jak mocno zaprzeczała i ile paradoksów wymyśliła, nie zmieni to rzeczywistości. A jaka ona jest, wszyscy widzą, tylko nie wszyscy mają ochotę to przyznać.
                                • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 00:00
                                  hope_25 napisał(a):

> a23a23
                                  >
                                  > To, że jesteś kłamczuchą, to już wiem od dawna.

Aha. Pewnie dlatego, że zbyt dobrze pamiętam szczegóły i widzę niespójność sprzedawanych nam tutaj historyjek.
                                  Btw. i Ty masz czelność mówić, że tutaj są wyzwiska. Przyganiał kocioł garnkowki.

> Nie było wyzwisk powiadasz? To
                                  > chyba o innych wątku mówimy.

Dokładnie o tym samym. Nie było żadnych wyzwisk na temat rzekomej konkurencji. Że potem się z lubością w błotku taplałaś, to już inna historia.

> Ależ to ty idziesz ścieżką manipulacji i własnych prawd objawionych. Zaprzeczas
                                  > z faktom już nie pierwszy raz.

Moja droga, ja tylko wskazuję glupotki, nieścisłości i manupulacje w Twoich opowiastkach. Do żadnej z nich się nie odniosłaś, tylko albo zmieniasz temat albo coś piszesz na temat rzekomej propagandy.
                                  Że tylko pozwolę sobie przypomnieć źle zacytowany artykuł, wymyślonego dermatologa, pomylony mikroskop, brak podanych wskaźników istotności analiz statystycznych, białko kolca powodujące ciężki przebieg (ciekawe, że tylko u niektórych).

> Ale choćbyś nie wiem jak mocno zaprzeczała i ile
                                  > paradoksów wymyśliła, nie zmieni to rzeczywistości.

Ja tylko i wyłącznie punktuję Twoje prawdy objawione.
                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 07:32
                                    Manipulacje to ty cały czas stosujesz, a głupotkami żyjesz i głupotkami nas karmisz. Jakież są te twoje prawdy objawione? Że szczypawki działają i dzięki nim wracamy do normalności? Widać właśnie big_grin No niestety, masz pecha, bo wzrost zachorowań na covid nie jest powiązany z poziomem wyszczepienia. A opowiadane przez ciebie bzdury na temat choćby efektywności szczepionki sięgającej 98% to anegdotki big_grin
                                    link.springer.com/article/10.1007/s10654-021-00808-7?fbclid=IwAR2eIhZXepFKnznjdOTifduDRaWHJijMspfxDVWfKv_g8xat8TKCNI_HKco
                                    W wyszczepionych krajach covid sobie hula a szczepieni roznoszą mutacje. Ale ty oczywiście bajeczki opowiadasz, że nowe mutacje, to wina nieszczepionych. Nie, to twoja wina i tych, którzy się szczepią.

www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.19.21262139v1.full?fbclid=IwAR1QetqjbDnZGhWmjVK8_YtbQjfLaZBNG90lP-0cyJQSiwXMj0RC3-rkfO8

Wg ciebie ważne są lockodny i sanitarny zamordyzm, a to kolejna prawda objawiona.
                                    www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30208-X/fulltext

Tak działają reklamowane przez ciepie szczypaweczki big_grin

stillnessinthestorm.com/2021/10/boom-sen-ron-johnson-drops-truth-bomb-on-senate-floor-63-of-uk-delta-deaths-in-last-7-5-months-were-fully-vaccinated-video/

corona-transition.org/corona-komodienstadel-spanien-22-personen-in-seniorenheim-auf-mallorca-trotz

• a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 09:57
                                      hope_25 napisał(a):

> Manipulacje to ty cały czas stosujesz, a głupotkami żyjesz i głupotkami nas kar
                                      > misz.

Niby jakimi? Chcialam Ci tylko zwrocic uwage, ze ja nie robie nic innego, jak wskazuje manipulacje, klamstwa i niedorzecznosci w Twoich tekstach i linkach. Skrocona liste podalam komentarz wczesniej.
                                      Badz laskawa zauwazyc, ze sama nie zamiescilam ani jednego linka. Jedynie punktuje Twoje, na co nie odpowiadasz (a przepraszam, raz odpowiedzialas - ze jestem naiwna, jesli mysle, ze mi odpowiesz).

> Jakież są te twoje prawdy objawione?

Zadne. Ja tylko wskazuje idiotyzmy w Twoich linkach, przeklejkach i ochoczo gloszonych tezach.
                                      • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:15
                                        a23a23 napisała:

> Badz laskawa zauwazyc, ze sama nie zamiescilam ani jednego linka.

> Zadne. Ja tylko wskazuje idiotyzmy w Twoich linkach, przeklejkach i ochoczo glo
                                        > szonych tezach.

No właśnie byłam łaskawa zauważyć, że nic nie zamieściłaś, bo nie masz co. Swoje prawdy objawione bierzesz z "nauki" głoszonej przez telewizor, więc co niby masz zamieszczać - złote myśli waszych "ekspertów", które są już wszędzie wyśmiewane? big_grin Umiesz tylko "idiotyzmy" wskazywać w naukowych tekstach, wyśmiewać naukowców nie mogąc przyjąć na klatę faktu, że twoi eksperci zrobili cię w bambuko big_grin
                                        • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:23
                                          hope_25 napisał(a):

> No właśnie byłam łaskawa zauważyć, że nic nie zamieściłaś, bo nie masz co.

Nie, cala narracje budujesz tak, jakbym tutaj robila expose i cokolwiek wyglaszala - a ja tylko pokazuje, gdzie sa bledy w Twojej narracji. Co z uporem godnym lepszej sprawy wytrwale ignorujesz i krzyczysz o propagandzie.

>Swoj
                                          > e prawdy objawione bierzesz z "nauki" głoszonej przez telewizor, więc co niby m
                                          > asz zamieszczać - złote myśli waszych "ekspertów", które są już wszędzie wyśmie
                                          > wane? big_grin

A to juz jest nudne. Jak nie masz co powoedziec, to piszesz o "sluchaniu TV". Tylko na Twoich ulubionych stronkach to nosne haslo, tutaj juz najwyzej smieszy. Nie wiem ile Ty tego TV ogladasz, ze zakladasz, ze inni robia tak samo.
                                          Poza tym juz kiedys Ci to pisalam, ja nie mam "autorytetow", w przeciwienstwie do Ciebie. Nikomu nie musze "wierzyc", bo nauka to nie wiara.

>Umiesz tylko "idiotyzmy" wskazywać w naukowych tekstach, wyśmiewać n
                                          > aukowców nie mogąc przyjąć na klatę faktu, że twoi eksperci zrobili cię w bambu
                                          > ko big_grin

Tak, umiem wskazywac idiotyzmy w pozornie naukowych tekstach. Cos, co dla Ciebie brzmi naukowo dla mnie jest po prostu belkotem i probuje Ci to pokazac. Co wytrwale ignorujesz.
                                      • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:18
                                        a23a23 napisała:

> Niby jakimi? Chcialam Ci tylko zwrocic uwage, ze ja nie robie nic innego, jak w
                                        > skazuje manipulacje, klamstwa i niedorzecznosci w Twoich tekstach i linkach.

I wiąż nie mogę zrozumieć, no bo skoro tak dobrze ci idzie w wyłapywaniu kłamstw, manipulacji i niedorzeczności, to jak to możliwe, że tak dałaś się nabrać? big_grin
                                        • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:26
                                          hope_25

> I wiąż nie mogę zrozumieć, no bo skoro tak dobrze ci idzie w wyłapywaniu kłamst
                                          > w, manipulacji i niedorzeczności, to jak to możliwe, że tak dałaś się nabrać? :
                                          > -D

Wlasnie dlatego nie dam sie nabrac na pusta manipulacje.
                                          • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:37
                                            a23a23 napisała:

> Wlasnie dlatego nie dam sie nabrac na pusta manipulacje.

Ależ ty już się nabrałaś, przecież się zaszczepiłaś big_grin
                                            • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:44
                                              hope_25 napisał(a):

> a23a23 napisała:
                                              >
                                              > > Wlasnie dlatego nie dam sie nabrac na pusta manipulacje.
                                              >
                                              > Ależ ty już się nabrałaś, przecież się zaszczepiłaś big_grin

Aha.
                                              Ale naprawde nie jest Ci przykro, ze zaufalas czlowiekowi z fb, a on zamiast rzetelnie podac zrodlo, to podal jakiekolwiek?
                                              Czyzby mysl, ze nie myslisz samodzielnie i ze nie sprawdzisz?
                                              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:48
                                                Oczywiście, że sprawdzam, dlatego nie wzięłam udziału w eksperymencie. Ty za to nie sprawdzasz, poddajesz się manipulacjom i wierzysz, że propaganda jest nauką. Gratuluję rozumku big_grin
                                                • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 11:19
                                                  hope_25 napisał(a):

> Oczywiście, że sprawdzam, dlatego nie wzięłam udziału w eksperymencie.

Na sprawdzenie definicji eksperymentu już czasu zabrakło.

> Ty za to
                                                  > nie sprawdzasz,

Sprawdzam, bardzo dokładnie sprawdzam. I widzę zły mikroskop. błędy w analizie statystycznej, manipulowanie cytatami, wymyślanie dermatologów i bzdury na temat ciężkiego zachorowania do białka S.

>poddajesz się manipulacjom i wierzysz, że propaganda jest nauk
                                                  > ą.

Znowu truizm. Jak nie potrafisz odbić piłeczki inaczej, to piszesz o propagandzie. I z nas dwóch, to Ty wierzysz w to, co przeczytasz (a w co wierzysz, to dowolnie sobie wybierasz). Ja w nic nie wierzę, bo nie muszę wierzyć.

> Gratuluję rozumku big_grin

Dziękuję, akurat na to narzekać nie mogę.

Więc teraz, może być mi odpowiedziała, czy nie czujesz się oszukana, że autor z fb, któremu uwierzyłaś, tak bardzo mocno Tobą manipuluje? I podaje nieistniejące odwołania.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 12:37
                                                    a23a23 napisała:
                                                    >
                                                    > Na sprawdzenie definicji eksperymentu już czasu zabrakło.
                                                    >

Chyba tobie big_grin
                                                    >

Zamiast wykazywać komuś jakieś mało istotne błędy, pokaż, że ty miałaś rację. Może przeoczyłam i gdzieś jednak szczepienia zahamowały pandemię? Albo może ludzie zaszczepieni mutacji nie powodują czy wirusa nie przenoszą? Albo nie chorują czy nie umierają? No śmiało, dawaj big_grin
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 13:24
                                                    hope_25 napisał(a):

> Zamiast wykazywać komuś jakieś mało istotne błędy

To nie są małe błędy. To albo celowa manipulacja, albo głupota, wybierz co bardziej pasuje Ci do Twojej wiary.

>pokaż, że ty miałaś rację.

Nie taka moja rola tutaj. Ja tylko punktuję głupotki, które przeklejasz. I ani razu nie próbowałaś wskazać, że się myliłam w merytorycznych kwestiach, które Ci punktuję- za to od razu wchodzi "propaganda" i wielkie expose, vide poniżej.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 13:53
                                                    a23a23 napisała:

> Nie taka moja rola tutaj.

Sama wyznaczyłaś sobie rolę widzę ... no ale cóż innego mogłabyś napisać, skoro obronić swojej tezy nie potrafisz big_grin

A moja rola jest taka, żeby obalać twoje prawdy objawione ... zieeew.
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 13:55
                                                    hope_25 napisał(a):

> Sama wyznaczyłaś sobie rolę widzę ... no ale cóż innego mogłabyś napisać, skoro
                                                    > obronić swojej tezy nie potrafisz big_grin

Przypomnij mi proszę moje tezy. Tylko z cytatem proszę, a nie to, co Ci się wydaje.

> A moja rola jest taka, żeby obalać twoje prawdy objawione ... zieeew.

Ale ja tutaj zero prawd objawionych głoszę, jedynie punktuję Twoje przeklejone tekściki.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 14:56
                                                    No to punktuj sobie dalej, zieew.
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 15:16
                                                    hope_25 napisał(a):

> No to punktuj sobie dalej, zieew.

Właśnie to będę robić.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 15:29
                                                    Skoro jesteś taka gorliwa, to może zacznij punktować drugą stronę, znacznie więcej pracy byś miała big_grin
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 15:37
                                                    hope_25 napisał(a):

> Skoro jesteś taka gorliwa, to może zacznij punktować drugą stronę, znacznie wię
                                                    > cej pracy byś miała big_grin

Swoją drogę, jesteś świetna w odwracaniu sytuacji, ale jeżeli myślisz, że taka tania manipulacja robi na kimkolwiek wrażenie, to się grubo mylisz.

Znowu, na prośbę o podanie konkretów, nie mówisz nic, tylko najpierw uciekasz, a później wydaje Ci się, że celnie atakujesz z drugiej strony. Zarzucasz mi coś, proszę o cytat, jest cisza. Mówisz, że Cię wyzywam, proszę o cytat, jest cisza. Wklejasz głupoty, proszę o odpowiedź na wirutną bzdurę, jest cisza - a przyparta do muru mówisz o nieistotnych błędach. Po czym wracasz za chwilę, w swoim mniemaniu w glorii i chwale, z kolejną nowością, ze swojej ulubionej strony na fb.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 16:25
                                                    Weź ty kobito się lecz, bo śmieszna już jesteś w tym punktowaniu naukowców i dziwne, że tego nie widzisz.
                                                    Już ci kiedyś napisałam, jeśli myślisz, że będę się wdawać z tobą w polemikę punkt po punkcie, to grubo się mylisz. Czepiasz się pierdół, a nie widzisz całości. Idź się utop w takim razie, bo nic nie poradzę, że zostałaś ofiarą swojej "nauki" i próbujesz wszystkich chwytów, żeby tylko twoja sytuacja nie wyglądała tak źle jak wygląda.

Poza tym dziś już kilka linków podałam. Jeszcze nie wypunktowałaś, więc siup do roboty zamiast tu nudzić.

Predominance of antibody-resistant SARS-CoV-2 variants in vaccine breakthrough cases from the San Francisco Bay Area, California
                                                    www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.08.19.21262139v1.full?

A country level analysis measuring the impact of government actions, country preparedness and socioeconomic factors on COVID-19 mortality and related health outcomes
                                                    www.thelancet.com/journals/eclinm/article/PIIS2589-5370(20)30208-X/fulltext

Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68
                                                    countries and 2947 counties in the United States
                                                    link.springer.com/article/10.1007/s10654-021-00808-7?fbclid=IwAR2eIhZXepFKnznjdOTifduDRaWHJijMspfxDVWfKv_g8xat8TKCNI_HKco

• a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 16:34
                                                    hope_25 napisał(a):

> Weź ty kobito się lecz, bo śmieszna już jesteś w tym punktowaniu naukowców i dz
                                                    > iwne, że tego nie widzisz.
                                                    > Już ci kiedyś napisałam, jeśli myślisz, że będę się wdawać z tobą w polemikę pu
                                                    > nkt po punkcie, to grubo się mylisz.

No właśnie, czyli zamiast odnosić się do tego, co ktoś pisze, to rzucasz charakterystyzcznym "no chyba nie myślisz, że będę Ci odpowiadać, sama sobie znajdź", a potem podrzucasz najwyżej kolejne linki, na zupełnie inny temat.
                                                    A prawda jest taka, że nie odpowiadasz, bo nie potrafisz, bo nie rozumiesz co czytasz, a jedynie wierzysz w jakąś narrację, która Ci pasuje.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 17:30
                                                    Nie, to ty się nie potrafisz odnieść do wykresów, tabel, danych z MZ, danych Public Health i wielu, wielu innych. Nie potrafisz, albo nie chcesz. Wybierasz natomiast fragmenty z cytowanych przeze mnie źródeł, w których możesz się do czegoś przyczepić. Tylko to niestety i tak nie zmienia całości. Przekaz jaki napływa z danych, czy badań jest jednoznaczny - szczepienia nie działają, powodują powstawanie mutacji, ludzie po nich zarażają, chorują i umierają na covid. Do tego niosą one ryzyko zakrzepów, chorób autoimmunologicznych i nie wiadomo jakich jeszcze, bo to wyjdzie w ciągu kolejnych lat trwania eksperymentu. I tego nie możesz przeżyć. Łyknęłaś propagandę jak młody pelikan i teraz żółć się z ciebie wylewa.
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 17:40
                                                    hope_25 napisał(a):

>Wybierasz na
                                                    > tomiast fragmenty z cytowanych przeze mnie źródeł, w których możesz się do czeg
                                                    > oś przyczepić.

Wskazuję, w których miejscach w cytowanych przez Ciebie rzeczach są błędy, nieprawdziwe interpretacje lub wręcz manipulacje. I jeżeli mogę się przyczepić, a Ty nie potrafisz mi wskazać, ze nie mam racji, to chyba jednak coś z tymi źródłami jest nie tak, nie uważasz?
                                                    I nie "czepiam się" literówek, a grubych rzeczy.

> Łyknęłaś propagandę jak młody pelikan i teraz żółć się z ciebie
                                                    > wylewa.

Jak nie ma argumentów, to pojawia się ten z propagandą. Już było, ziew.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 18:34
                                                    Już ci mówiłam, że rzeczy, które wskazujesz są nieistotne, bo nie wpływają na całość przekazu. A tego nie możesz przełknąć. Grube, to jest to, że wmówiono ci, że szczepienia zahamują pandemię, że ograniczają rozprzestrzenianie się wirusa. I pomimo tego, że większość już widzi, że to to był tylko marketingowy chwyt, ty dalej w to brniesz i chcesz, żeby inni dalej wierzyli w kolejne dawki. Kończ już, wstydu sobie oszczędź.

Żebym nie musiała cię już czytać, to cię wygaszam. Tak więc żegnam, a ty koniecznie punktuj, może inni przeczytają i się nabiorą big_grin Paaaaa!
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 18:49
                                                    hope_25 napisał(a):

> Już ci mówiłam, że rzeczy, które wskazujesz są nieistotne, bo nie wpływają na c
                                                    > ałość przekazu.

Tak, nieistotne jest to, że osoba, którą podajesz jako patologa-autorytet nie odróżnia typu mikroskopu - podstawy pracy patologa. Nieistotne jest, że autor Twojej ulubionej strony na fb wymyśla, co jest w artykule, który rzekomo cytuje. Nieistotne jest, że są błędy w analizie statystycznej, na którą się powołujesz. Nieistotne jest, że wymyślasz sobie dermatologów. Nieistotne jest, że wg cytowanych przez Ciebie stron, białko kolca powoduje ciężki przebieg kowid, ciekawe tylko, że u niektórych. Nieistotne jest, że pomylono typy odpowiedzi immunologicznej, a konkretny limfocyt nie może wywołaś określonej odpowiedzi (za to jest odpowiedzialna inna grupa, ale ona ups się nie obniża po szczepieniu, wg tego samego źródła). Nieistotne jest, że mechanizm zatorowości jest inny. I tak dalej, i tak dalej. To wszystko są nieistotne szczególiki, których miałam czelność się czepiać.

> Końc
                                                    > z już, wstydu sobie oszczędź.

Nie powiem, rozśmieszyło mnie to. Bo nawet cytatu z literatury w odpowiednim kontekście zamieścić nie potrafisz big_grin wiesz w ogóle co ten tekst znaczy?

> Żebym nie musiała cię już czytać, to cię wygaszam. Tak więc żegnam, a ty koniec
                                                    > znie punktuj, może inni przeczytają i się nabiorą big_grin Paaaaa!

Tak, właśnie. Dokładnie to, czego się spodziewałam - odpowiedzieć nie potrafisz, bo nie rozumiesz co cytujesz. A że na odwracanie sytuacji nie reaguję i jakoś dziwnym trafem nie chcę o takich drobnych szczególikach zapomnieć, to lepiej wygasić. Ziew.
                                                  • evee1 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 03:27
                                                    > Przekaz jaki napływa z danych, czy badań jest jednoznaczny - szczepienia nie
                                                    > działają, powodują powstawanie mutacji, ludzie po nich zarażają, chorują i
                                                    > umierają na covid. Do tego niosą one ryzyko zakrzepów, chorób
                                                    > autoimmunologicznych i nie wiadomo jakich jeszcze, bo to wyjdzie w
                                                    > ciągu kolejnych lat trwania eksperymentu.
                                                    OK, zalozmy, ze tak jest faktycznie. Co proponujesz w zamian?
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 08:39
                                                    W zamian? Głupie pytanie. Szczepienia nic nie dają więc jakie w zamian? Chcesz kolejnego gówna, które nic nie da? Zamiast szczepić, to proponuję leczyć, tak jak zrobili to w Indiach. Iwermektyna jest skuteczna, więc zamiast ją stopować, to należy nią leczyć ludzi. A poza tym, to żyć normalnie, skończyć z teleporadami, przyjmować do szpitali i skończyć z lockdownami i całym tym korona cyrkiem.

www.c-span.org/video/?c4930160/user-clip-dr-pierre-kory-senate-hearing-ivermectin-100-cure-covid-19&fbclid=IwAR0s3khEgY_giazDsLYlvoE-7RdJyWdBUQhL6Mx5ynRxKRvwhS38zKyNkps

www.oann.com/india-govt-declares-most-populated-state-officially-covid-free-after-widespread-use-of-ivermectin/
                                                  • morekac Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 09:09
                                                    Zdaje się, że inwermektyna w leczeniu covid jest jeszcze większym eksperymentem medycznym niż szczepionki. No przynajmniej powinna być waszym zdaniem.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 09:31
                                                    morekac napisała:

> Zdaje się, że inwermektyna w leczeniu covid jest jeszcze większym eksperymentem
                                                    > medycznym niż szczepionki. No przynajmniej powinna być waszym zdaniem.
                                                    >

A bo to iwermektynę stosuję się od roku, co? I została dopuszczona warunkowo?

Iwermektyna jest na rynku od lat siedemdziesiątych, jej działanie jest znane, tak jak są znane długoterminowe skutki uboczne. O jej pozytywnym działaniu w leczeniu covid mówią lekarze ją stosujący, efekty widzimy też w Indiach. Uporali się z covidem tylko dzięki Iwermektynie, natomiast reszta świata wybrała "naukę" i eksperymentalny lek, który jedynie powoduje, że pandemia ma się coraz lepiej, a nowe mutacje, odporne na szczepionki szaleją.
                                                  • evee1 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 11:27
                                                    Wiem, chodzi Ci pewnie o rozprowadzane w kweitniu/maju tego roku home kits zawierajace, miedzy innymi, ivermectin i doxycyline, ktore spowodowaly (wtedy) spadek zachorowan. Ciekawe tylko, ze mimo rzekomo spektakularnych efektow ivermectin (a takze inny wonder drug hydroxychloroquine) zostal usuniety z
                                                    Wiem, chodzi Ci pewnie o rozprowadzane w kweitniu/maju tego roku home kits zawierajace, miedzy innymi, ivermectin i doxycyline, ktore spowodowaly (wtedy) spadek zachorowan. Ciekawe tylko, ze mimo rzekomo spektakularnych efektow ivermectin (a takze inny wonder drug hydroxychloroquine) zostal usuniety z listy lekow zalecanych w profilaktyce i leczniu covid-19 przez tamtejsze medyczne organy zarzadzajace tj. Indian Council of Medical Research (ICMR) oraz National Task Force on Covid-19 (ale dozwolone sa nadal w badaniach i jak narazie w badaniach kontrolowanych niestety efekty nie sa takie same). Mozna oczywiscie powiedzie, ze te organizacje sa przkupione przez szczepionkowa Big Pharme. Zalozmy wiec, ze tak jest. Przekupstwo w Indiach ma sie dosc dobrze podobno.
                                                    Czym jednak tlumaczyc brak efektow w takim Zimbabwe, czy Brazylii, gdzie tez masowo stosowano ivermectin, czasem niesetety z oplakanym skutkiem (koniecznosc przeszczepu watroby na przyklad).
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 12:29
                                                    Nie, nie chodzi mi o to, o czym piszesz. Tylko o to:

"Ivermectin is highly safe, widely available, and low cost. Its discovery was awarded the
                                                    Nobel Prize in medicine, and is already included on the WHO’s “World’s List of Essential
                                                    Medicines.” We now have data from over 20 well-designed clinical studies, ten of them
                                                    randomized, controlled trials, with every study consistently reporting large magnitude and
                                                    statistically significant benefits in decreasing transmission rates, shortening recovery times,
                                                    decreasing hospitalizations, or large reductions in deaths. This clinical data is also supported by
                                                    multiple basic science, in-vitro and animal studies." Testimony of Pierre Kory, MD

www.hsgac.senate.gov/imo/media/doc/Testimony-Kory-2020-12-08.pdf

www.c-span.org/video/?c4930160/user-clip-dr-pierre-kory-senate-hearing-ivermectin-100-cure-covid-19&fbclid=IwAR0s3khEgY_giazDsLYlvoE-7RdJyWdBUQhL6Mx5ynRxKRvwhS38zKyNkps

www.youtube.com/watch?v=QAHi3lX3oGM
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 12:43
                                                    hope_25 napisał(a):

> Nie, nie chodzi mi o to, o czym piszesz. Tylko o to:
                                                    >
                                                    > "Ivermectin is highly safe

Zgłaszano przemijającą hipereozynofilię, zaburzenia czynności wątroby, w tym ostre zapalenie wątroby, zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych, hiperbilirubinemię i krwiomocz. Bardzo rzadko zgłaszano martwicę toksyczną rozpływną naskórka i zespół Stevensa i Johnsona.

Tak jest bezpieczny. Plus raportowane przypadki przeszczepów wątroby.

Poza tym to co wrzucasz, to jest "testymonial", czyli nie ma żadnej wartości naukowej.
                                                    Ja mogę stanąć i taki testymonial wygłosić - i założę się, że jeżeli bym powiedziała, że szczepienia są złe, to spisek bigpharmy, wszyscy są przekupieni, a należy się leczyć GKS, ale nikt tego nie robi, to bo stary tani lek,
                                                    to byście moje wypowiedzi zawzięcie cytowali. Wypowiedzi bez żadej wartości.
                                                  • morekac Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 15:45
                                                    >Iwermektyna jest na rynku od lat siedemdziesiątych, jej działanie jest znane, tak jak są znane długoterminowe skutki uboczne. O jej pozytywnym działaniu w leczeniu covid mówią lekarze ją stosujący, efekty widzimy też w Indiach. Uporali się z covidem tylko dzięki Iwermektynie,

Dowiedziono, że działa zabójczo na covid w stężeniach znacznie wyższych niż dotychczas stosowane i uznawane za bezpieczne. Owszem, robiono badania, ale dały dośc niejednoznaczne wyniki (albo działało albo nie, albo badanie nie bylo standaryzowane). No więc na razie brzmi to jak eksperyment medyczny.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 17:19
                                                    To o czym mówi ten doktor przeczy temu co piszesz. Tak samo przeczą temu badania: pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34513523/

"We believe that the evidence to date supports the worldwide extension of IVM treatments for COVID-19, complementary to immunizations. The indicated biological mechanism of IVM, competitive binding with SARS-CoV-2 spike protein, is likely non-epitope specific, as reviewed [8], possibly yielding full efficacy against emerging viral mutant strains. IVM has been safely used in 3.7 billion doses since 1987, well tolerated even at much greater than standard doses [34,35] and used without serious AEs in the three high-dose COVID-19 treatment studies noted above"
                                                    www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8383101/

"Moderate-certainty evidence finds that large reductions in COVID-19 deaths are possible using ivermectin. Using ivermectin early in the clinical course may reduce numbers progressing to severe disease. The apparent safety and low cost suggest that ivermectin is likely to have a significant impact on the SARS-CoV-2 pandemic globally."
                                                    journals.lww.com/americantherapeutics/fulltext/2021/08000/ivermectin_for_prevention_and_treatment_of.7.aspx

A tu jest wynik 64 badań c19ivermectin.com/

• morekac Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 17:40
                                                    Niczemu nie przeczy. Przecież używana od 1987 nie była używana do leczenia covid, tylko do leczenia innych rzeczy. W innych dawkach. Dawki skuteczbe do wybicia covidu w badaniu in vitro były jakby znacznie wyższe niż dawki dotąd stosowane do wybijania innych zaraz. Znaczy - zachodziła obawa, że wybiha i wirusa, i pacjenta...
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 18:22
                                                    Wiesz co, przeczytaj publikacje, a nie twórz swoich tez, a jeżeli tworzysz, to wrzuć badania na ich poparcie.

Nie rozumiesz prostego tekstu? "IVM has been safely used in 3.7 billion doses since 1987, well tolerated even at much greater than standard doses [34,35] and used without serious AEs in the three high-dose COVID-19 treatment studies noted above"
                                                    www.ncbi.nlm.nih.gov/labs/pmc/articles/PMC8383101/
                                                  • morekac Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 20:11
                                                    Cóż, a ja czytałam, że wyniki badań są niejednoznaczne, a próby niewystandaryzowane. W sumie nie wiadomo, czy to działa i jak to ewentualnie dawkować (i jakie są skutki uboczne takich czy innych dawek).
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 20:20
                                                    Nie wiem, gdzie tak czytałaś, możesz podać?

Jeżeli lekarze, którzy leczą Covid, twierdzą, że to działa, to ja im wierzę. Zresztą tych badań też już było sporo i jak widać nie ma ciężkich skutków ubocznych przy takim leczeniu, a efekty zastosowania iwermektyny we wczesnym leczeniu Covid są zadawalające.
                                                  • morekac Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 20:47
                                                    Ponieważ nie zajmuję się zawodowo pisaniem, czy coś działa czy nie, to nie pamiętam - jeden to był chyba komunikat EMA, a wyniki badan in vitro przywoływał wiele miesięcy temu Bywalec (w sensie, że covida niszczyły znacznie wyższe dawki niż dotąd stosowane ). Z tymi twierdzeniami lekarzy, że coś im działa, to byłabym ostrożna - niejedna kuracja im działała w przeszłości. Inna sprawa, że przy tych badaniach, to grupy były za małe, dawkowanie zbyt różne (w sensie dawek), by coś z tego bezsprzecznie wyszło itp.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 22:11
                                                    Rozumiem, że się nie zajmujesz, ale podałam ci link do 64 badań, z czego 31 to badania randomizowane, więc muszą oceniać i bezpieczeństwo i skuteczność. Więc ja byłabym ostrożna z wysuwaniem tez, że są zabójcze zarówno dla wirusa jak i człowieka smile
                                                  • morekac Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 22:18
                                                    I każde miało zapewne inną dawkę leku... Trochę metodologicznie zapewne polegli, dlatego jest problem ze stwierdzeniem, czy to cokolwiek daje.
                                                    BTW: czy nie boisz się, że zaraz nawet najcudowniejszy potencjalny lek przestanie działać, bo się wirus uodporni?
                                                    No i po co leki (poza objawowymi) na coś, co przechodzi się jak zwykłą grypkę (waszym zdaniem)?
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 22:27
                                                    Rozumiem, że przeczytałaś już wszystkie badania, że twierdzisz, że polegli? wink
                                                    Ja jednak zaufam tym lekarzom, którzy zajmują się leczeniem Covidu i jeśli oni twierdzą, że to pomaga i równocześnie nie daje trwałych skutków ubocznych, to im po prostu wierzę.

Większość przechodzi jak zwykłą grypkę i śmiertelność też jest taka jak zwykłej grypki, ale nigdy nie wiadomo, kto akurat będzie mieć pecha. Więc jeśli są jakieś leki, które brane na wczesnym etapie zagwarantują łagodny przebieg, to czemu nie?
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 12.10.21, 23:16
                                                    hope_25 napisał(a):

> Jeżeli lekarze, którzy leczą Covid, twierdzą, że to działa, to ja im wierzę.

Tyle razy Ci pisano, że takie twierdzenia nie mają żadnej wartości, a Ty dalej swoje.
                                                    Z moich własnych doświadczeń, na początku jak jeszcze nie wiadomo było nic albo prawie nic - włączano Arechin (chlorochina), o której też uwielbiacie mówić. I nie działało. Na własne oczy widziałam, że nie działa - potem się okazało, że nie miało prawa działać. Jedyne skutki jakie widziałam, to kilka uszkodzeń słuchu i ze dwa (na szczęscie przemijające) wzroku. Piśmiennictwo się dawno od tego odcięło - a Ty dalej swoje.
                                                    Widziałam też takich, którzy na własną rękę sobie amantadynę ładowali - i też bez efektu. Piśmiennictwo potwierdza.
                                                    I wszystko to, co napisałam powyżej nie miałoby żadnej wartości, jeśli później nie poszłyby za tym analizy i badania.
                                                    Wybierasz sobie kogoś, kto Coś powiedział i jak sama twierdzisz, wierzysz mu. Ale to jest wiara, a nie wiedza. I zachowujesz się jak kaznodzieja, który idzie i chce do swojej religii przekonać. Kaznodzieja też o konkretach rozmawiał nie będzie.

> Zr
                                                    > esztą tych badań też już było sporo i jak widać nie ma ciężkich skutków uboczny
                                                    > ch przy takim leczeniu

Nie, wcale nie ma. Tylko kilka przeszczepów wątroby. Nie licząc mniej poważnych jej uszkodzeń.

, a efekty zastosowania iwermektyny we wczesnym leczeniu
                                                    > Covid są zadawalające.

Nie ma wiarygodnych danych, które potwierdziłyby to, co napisałaś. A Twoje bajania o Indiach przypominają te prezydenta Zimbabwe, że u nich korony nie ma, bo się o to pomodlili - tego samego prezydenta, który na koronę zmarł.
                                                  • evee1 Re: Zmarła nagle... 13.10.21, 01:30
                                                    Niestety, ale fakt, ze bylo badanie i ono cos wykazuje nie znaczy, ze jego rezultaty moga byc uznane jako wiazace. To samo tyczy sie meta analiz, do ktorych sie odwolujesz. Oczywiscie mozna przymknac na to oczy i uczepic sie "jednoznacznych" wynikow badan, ale jednak uznacznie przez swiat medyczny jakiejs substancji za dzialajacy lek wymaga bardziej skrupulatnych badan i metodologii. To, ze ktos nazwie swoje badania "randomized control trial" nie oznacza, ze one faktycznie fakie sa. A tutaj cos na ten temat Misleading clinical evidence and systematic reviews on ivermectin for COVID-19
                                                    A propos dawki, to dawka majaca zapobiegac covidowi jest 10 razy wyzsza niz ta bezpiecznie stosowana i tolerowana od 1987 roku. I ta dawka w wielu przypadkah jest toksyczna i wielu ludzi padlo tego ofiara, chocby w Brazylii, o ktora wczesniej pytalam. Tam jakos szerokie stosowanie ivemectinu nie zwalczylo pandemii.
                                                    The regrettable story of the “Covid Kit” and the “Early Treatment of Covid-19” in Brazil
                                                    Problem jest taki, ze nadal nie wiadomo czy Ivermectin pomaga i w jakich dawkie, kiedy i jak podawany, ale nadal prowadzone sa w tym zakresie badania.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 13.10.21, 07:23
                                                    Słuchaj Eve, podałam 64 badania, z tego 31 to badania randomizowane. Wiesz co to badania randomizowane? Bo chyba nie bardzo. Więc sobie przeczytaj.
                                                    I na tym zakończmy tą jałową dyskusję. Jeśli chcesz się upierać, że iwermektyna jest nieskuteczna, to się upieraj, badania i doświadczenia z innych krajów pokazują co innego.
                                                    Szczepionki też są w trakcie badań do 2023 roku, przy czym ich długotrwałe skutki nie są w ogóle znane i jakoś ci to nie przeszkadza. Ani to, że są całkowicie nieskuteczne i powodują powstawanie mutacji. Ale co kto lubi smile
                                                  • evee1 Re: Zmarła nagle... 13.10.21, 07:56
                                                    A ja Ci przycroczylam, co na temat tych 64 badan (zapomnialas jeszcze o ivmmet.com) i ich metodologii twierdza specjalisci. Ale fakt, to sa "moi" specjalisci, wiec to co pisza, to o kant d... potluc.
                                                    Faktycznie, z Toba nie ma co dyskutowac. Nadal brak odpowiedzi na temat Brazyli i nieskutecznosci dzialania ivermectinu.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 13.10.21, 08:20
                                                    Bo badania, które podałam robili nie specjaliści tylko pewnie pani z marketu big_grin Ile podałaś randomizowanych badań na temat twoich tez? Bo ja 31. Więc się zastanów, co próbujesz obalić i po co.

Jaką odpowiedź na temat Brazylii? Nie zauważyłam, żebyś gdzieś zadawała jakieś pytanie. A ty odpowiadałaś na temat Indii? Poza tym podajesz jedną Brazylię. A nie przeszkadza ci, że jeśli chodzi o brak skuteczności szczepień, to można wymienić cały świat?
                                                  • a23a23 Re: Zmarła nagle... 13.10.21, 08:48
                                                    hope_25 napisał(a):

> Bo badania, które podałam robili nie specjaliści tylko pewnie pani z marketu :-
                                                    > D Ile podałaś randomizowanych badań na temat twoich tez? Bo ja 31. Więc się zas
                                                    > tanów, co próbujesz obalić i po co.

I jak zwykle nie czytasz, co w nich jest.
                                                    Otworzyłam pierwsze z nich - na wielkiej grupie 45 pacjentów, i to tą grupę trzeba było znierać w czterech szpitalach. Tak, badanie było z randomizacją, ale popatrz na punkty końcowe - tam nie ma nic o wyleczeniu, a jedynie o spadku viral load. I z osób, które inwermektynę dostawały, 40% miało objawy niepożądane - taki to jest bezpieczny lek, bierzmy go jak cukierki.

Na wykresach z metaanalizy widać, że nie w każdym badaniu lek "działał". Po drugie, kryteria wyboru prac do tego jest dyskusyjne - nie wystarczy pokrzyżeć, że randomizowane badania kontrolne - samo to jeszcze nic nie znaczy, trzeba na punkty końciwe patrzeć. Eh, znowu nie przeczytałaś tego, co jest w źródłowych materiałach, a linkujesz - i Ty chcesz być traktowana poważnie?
                                                    Ale to pewnie nieistotne szczegóły.
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 14.10.21, 11:12
                                                    evee1 napisała:

> Ale fakt, to sa "moi" specjalisci, wiec to co pisza, to o kant d... potluc.

W sumie tu się z tobą zgodzę. Wszystko, o czym do tej pory napisali twoi specjaliści można o kant d... potluc. Szczepionka miała zapobiec transmisji wirusa i pozwolić nam wrócić do normalności. Zamiast tego na całym świecie mamy więcej przypadków covid niż w zeszłym roku, kiedy szczepień nie było, a w krajach z wysokim stopniem wyszczepienia pandemia ma się wyjątkowo dobrze. Hulają tam nowe mutacje, odporne na szczepionki. Twoi specjaliści boją się leku, który jest od dziesiątek lat na rynku, ale nie boją się eksperymentalnej szczepionki o nieznanych długofalowych skutkach i zapewniają o jej bezpieczeństwie. Tymczasem ich lekarstwo okazało się gorsze od choroby i gdyby tylko były uczciwie zgłaszane Nopy oraz badane nagłe zgony ludzi w sile wieku, którzy w ostatnim czasie przyjęli ten niby bezpieczny preparat, mielibyśmy sytuację jak w Tajwanie. "W Tajwanie śmierć z powodu szczepienia COVID-19 po raz pierwszy przewyższa liczbę zgonów z powodu COVID-19"

medicaltrend.org/2021/10/10/taiwan-death-from-covid-19-vaccination-exceeds-death-from-covid-19/?fbclid=IwAR0vYeqXFCsY6kJ0e-3CeaH9thqlSLgTc4AQY93jvNRNZpZZSHz2_XZzz0o
                                                    www.tellerreport.com/news/2021-09-22-a-total-of-789-people-in-taiwan-died-after-receiving-the-new-crown-vaccine--mostly-related-to-astrazeneca-vaccine.rklXKgwOXt.html
                                                    A na koniec krótki spot reklamowy, na pewno zachęci kolejne ematki do szczepień, bo one lubią działać wbrew logice big_grin
                                                  • hope_25 Re: Zmarła nagle... 14.10.21, 11:22
                                                    A tu badania nad bezpieczeństwem iwermektyny.

covid19criticalcare.com/wp-content/uploads/2021/09/FLCCC-Information-Evidence-for-Safety-of-Ivermectin.pdf
                                        • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:32
                                          hope_25 napisał(a):

> I wiąż nie mogę zrozumieć, no bo skoro tak dobrze ci idzie w wyłapywaniu kłamst
                                          > w, manipulacji i niedorzeczności, to jak to możliwe, że tak dałaś się nabrać? :
                                          > -D

No ale powiedz, nie czujesz sie ani troche oszukana, ze autor Twojej ulubionej stronki klamie i manipuluje, bo podaje niby cytat do artykulu, ale na zupelnie inny temat? I w artykule nie ma nic na temat tego, o czym on pisze? Nie czujesz sie zle z tym, ze Toba manipuluja?
                                          • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 10:46
                                            a23a23 napisała:

> No ale powiedz, nie czujesz sie ani troche oszukana, ze autor Twojej ulubionej
                                            > stronki klamie i manipuluje, bo podaje niby cytat do artykulu, ale na zupelnie
                                            > inny temat? I w artykule nie ma nic na temat tego, o czym on pisze? Nie czujesz
                                            > sie zle z tym, ze Toba manipuluja?

A czym niby mam się czuć oszukana? Tym, że tobie coś się na czyjś temat uroiło albo tłumaczenie nie przypadło do gustu? Nie, nie czuję się oszukana, bo osoba, która prowadzi "moją ulubioną stronkę" bazuje na badaniach oraz wypowiedziach naukowców, którzy od miesięcy przestrzegali przed tym, co dzieje się obecnie. Czyli, że szczepienia nie zahamują szerzenia się wirusa, że szczepieni zarażają, chorują na covid i powodują, ze powstają mutacje odporne na szczepionki. Bez szczepień pewnie mielibyśmy już spokój z pandemią. A gdybyśmy jeszcze posłuchali tych naukowców i stosowali iwermektynę, to dziś mielibyśmy sytuację taką jak w Indiach.

www.oann.com/india-govt-declares-most-populated-state-officially-covid-free-after-widespread-use-of-ivermectin/
                                            • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 11:22
                                              hope_25 napisał(a):

> a23a23 napisała:

> A czym niby mam się czuć oszukana? Tym, że tobie coś się na czyjś temat uroiło
                                              > albo tłumaczenie nie przypadło do gustu?

Dokładnie wskazywałam Ci dlaczego. Nie, to nie jest kwestia tłumaczenia, a celowej (albo nie, ale wtedy mamy doczynienia z głupcem) manipulacji. Artykuł, który cytował był na zupełnie inny temat, a sposób doboru pacjentów nie miał prawa potwierdzić tezy, którą ow autor z fb stawiał.

Nie, nie czuję się oszukana, bo osoba,
                                              > która prowadzi "moją ulubioną stronkę" bazuje na badaniach

Bardzo swobodnie podchodzi do "bazowania na badaniach". Wiesz, opieranie się na źródłach naukowych nie polega na tym, że piszę to co mi się podoba, a później cytuję coś, co brzmi podobnie, bo przecież nie sprawdzą.
                                              • hope_25 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 12:41
                                                a23a23 napisała:
                                                >
                                                > Bardzo swobodnie podchodzi do "bazowania na badaniach". Wiesz, opieranie się na
                                                > źródłach naukowych nie polega na tym, że piszę to co mi się podoba, a później
                                                > cytuję coś, co brzmi podobnie, bo przecież nie sprawdzą.

Czepiasz się nie tego czego potrzeba. Już ci pisałam, że praktycznie wszystko, co naukowcy mówili się sprawdziło. To, co mówili twoi jakoś nie. Ciekawe na jakiej "nauce" się opierali i jak to możliwe, że wtedy nie zauważyłaś kłamstw i manipulacji? Jak mogłaś dać się tak podejść i kiedy w końcu przyznasz, że zostałaś oszukana?
                                                • a23a23 Re: Zmarła nagle... 11.10.21, 13:19
                                                  hope_25 napisał(a):

> Czepiasz się nie tego czego potrzeba.

Czepiam się dokładnie tego, czego trzeba. Czyli wskazuję nierzetelność w kopiowanych przez Ciebie tekstach. Właśnie po to, żebyś bezkarnie nie mogła sobie pisać co Ci slina na język przyniesie.

> Jak mogłaś dać się tak podejść i kiedy w końcu przyznasz, że została
                                                  > ś oszukana?

Ziew. Pokazuję Ci, gdzie przeklejasz głupoty, a Ty dalej swoje. Dobrze, że nie przekleiłaś o TV i propagandzie.
            • memphis90 Re: Zmarła nagle... 03.10.21, 08:26
              >jakieś dziwne rzeczy się w tym roku >dzieją - dzieci zdrowe, a dorośli >wciąż coś łapią
              Dzieci zdrowe??? Jest OGROM infekcji dziecięcych...
      • lauren6 Re: Zmarła nagle... 01.10.21, 08:38
        > Też się zastanawiam czy szczepionka mnie nie osłabiła 🤔

Nie, zawsze byłaś głupia.
    • sumire Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 14:49
      Pomijając fakt, że widać, do czego zmierzasz i jest to nieco żenujące, to nie ma żadnego obowiązku podawania przyczyn śmierci, bo tylko hieny to przeważnie interesuje. Kobieta mogła umrzeć na zawał, mógł jej pęknąć tętniak, mogła mieć chorobę przewlekłą, mogła przedawkować, mogła popełnić samobójstwo, mogła mieć nieszczęśliwy wypadek. Szerokim rzeszom społeczeństwa wiedza na temat przyczyny czyjejś śmierci jest całkowicie zbędna.
      • 35wcieniu Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:00
        Nawet otoczenia się często nie informuje. Wie rodzina a reszta nie musi. A co dopiero mówić o tysiącach obcych ludzi.
    • mae224 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:04
      Dwadzieścia lat temu w sąsiednim liceum w jednym roku zmarła trójka maturzystów : jedna długotrwała choroba, jedna nagła i jedno samobójstwo. Naprawdę kiedyś ni e slyszano o śmierci mlodych ludzi?
    • bergamotka77 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 15:51
      Ale ze tylko teraz ? No bez przesady. Ludzie zawsze umierali, w młodym wieku też i jak pisano, przyczyna śmierci jest znana, tylko niekoniecznie ujawniana. Ja nie znam dokładnej przyczyny śmierci kuzynki (miała 47 lat) bo jej mąż nikomu nie podał, znamy tylko okoliczności.
    • demono2004 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:08
      Widzisz, jakie masz w tym wątku piękne wyparcie? : D
      • iwles Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:09
        demono2004 napisała:

> Widzisz, jakie masz w tym wątku piękne wyparcie? : D

wyparcie czego ...?
    • bywalec.hoteli Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 16:43
      Nie chciałbym spekulować. Istnieje jeszcze inna przyczyna poza chorobą czy zawałem.
      • bywalec.hoteli Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:06
        inna możliwa przyczyna albo przyczyny
        • morekac Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:29
          Depresja to tez choroba.
    • tiszantul Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 17:02
      Informacja o tym, ze RMF wziął od rządu co najmniej dwa miliony na namawianie do szczepień jest oficjalną informacją uzyskaną od jednostki rządowej i podanie jej bynajmniej nie stanowi złamania prawa ani regulaminu. Osoba, o której mowa w wątku, pracowała w RMF, a zatem korzystała ze wsparcia rządowego.
      Tak się wstydzicie, ze trzeba kasować?
      • fitfood1664 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:21
        nie oni jedni, dzwoniła do mnie dziś jakaś "organizacja rządowa" żeby zaprosić mnie na spotkanie gdzie wytłumaczą mi jak mam dbać o zdrowie swojej i mojej rodziny, ciekawe ile kasy za to biorą w kraju gdzie w służbie zdrowia na wszystko brakuje, spuściłam panią na drzewo z prędkością światła, jak dbać o swoich to ja wiem
      • fitfood1664 Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:21
        ps, dbanie włączało przyjęcie szczepionki ma się rozumieć big_grin
        • sumire Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 18:47
          A nie mówili nic o profilaktycznym odrobaczaniu? Ojej.
    • maeve_binchy Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 22:46
      Masz, czytaj, troche tam zmarlych mlodych jest:
      www.sorryantivaxxer.com/
      • maeve_binchy Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 22:49
        Zebys nie musiaka szukac: ladna, szczupla, martwa
        www.sorryantivaxxer.com/post/kristen-lowery-40-escalon-california-anti-vaxxer-ex-vaxxer-died-of-covid
    • babazradomia Re: Zmarła nagle... 30.09.21, 22:55
      www.thetimes.co.uk/article/mystery-rise-in-heart-attacks-from-blocked-arteries-m253drrnf
      • tiszantul Re: Zmarła nagle... 02.10.21, 02:02
        Warto zwrócić uwagę, ze piszą o tym już duże media. Moderacja może kasować dziesiątki postów na forum, ale niech spróbuje zablokować publikację w The Times. Przypuszczam, ze The Times ma większą siłę rażenia niż forum emama

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka