arghail 02.10.21, 17:38 Czy miała któraś z was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umi Re: Próba samobójcza 02.10.21, 17:46 Pytanie celem? Jesli planujesz, wykrec numer do bliskiej osoby, niech Cie umowi do lekarza zanim problemy bardziej Cie przerosna. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Próba samobójcza 02.10.21, 17:53 Są grupy wsparcia dla osób po. Poszukaj, zapytaj lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
arghail Re: Próba samobójcza 02.10.21, 17:57 Myślałam że tu, na normalnej grupie jest ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Próba samobójcza 02.10.21, 18:01 Ja w wieku 18 lat z powodu zawiedzionej miłości. Dzisiaj na samo wspomnienie stukam się w czoło, ale człowiek był młody i głupi, kontakt z rodzicami żaden, i chyba tylko to mnie tłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
aniadawid1 Re: Próba samobójcza 02.10.21, 18:08 Pomyśl też o najbliższych. Mój tata później mój brat popełnili samobójstwo. Po jakimś czasie stwierdzono u mnie niedoczynność tarczycy i hashimoto. Bardzo możliwe, że przez stres. Mam wiele dolegliwości że czasami myślę o samobójstwie żeby sobie ulżyć, ale nie mogę tego zrobić mojemu synowi i mamie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Próba samobójcza 02.10.21, 18:23 Pewnie jest, ale nikt sie nie bedzie tu do tego przyznawal, zeby mu potem tego nie wyrzygiwali w kazdym innym watku. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Próba samobójcza 02.10.21, 18:50 Przytulam. Wiem, ze to teraz pewnie dla Ciebie nic nie znaczy, ale nie warto sie zabijac. Zwlaszcza pod wplywem emocnji. Kiedy zycie konczy sie niezaleznie od nas - np. w wyniku choroby i mozg dziala wtedy dobrze, jasno widac, ze to hooywoe jest niesamowicie. I na koncu czasu, w ostatniej sekundzie, kazdy chce zyc. Hooywoa jest swiadomosc, ze zaraz znikniesz kiedy masz zniknac realnie, a nie deklaratywnie i mozg to wie. Poszukaj grup wsparcia. Nie wiem, co Ci napisac zeby nie zaszkodzic, ale sporo pracy masz przed soba. Jak kazdy, kto wychodzi z choroby. Z zycia nie ma sensu rezygnowac, i tak zostanie Ci zabrane. Mamy je tylko wyporzyczone, niestety. Smierc czy podatki, jak qva, zawsze sie czai za zakretem zeby wszystko zepsuc. Wiec dobrowolnie lepiej tego nie szukac. Gorsze niz kredyt w kurwidencie. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Próba samobójcza 02.10.21, 20:56 Dokładnie Ja teraz uważam że umrzeć jeszcze zdążę Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Próba samobójcza 02.10.21, 20:28 Nie wiem co powiedzieć. W sąsiedniej wdi 9-letni chłopiec się powiesił kiedy miałam jakieś 20 lat. Wtedy strasznie to przeżyłam, znałam go z kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Próba samobójcza 02.10.21, 20:49 Ja się próbowałam otruć. Zjadłam dużo tabletek "leku na malarię" mojego ojca ( nie wiem co to tak na prawdę było, coś, co przywiózł z morza i nazywał lekiem na malarię). I tak na prawdę wcale nie chciałam się zabić, miałam nadzieję że zwrócę tym na siebie uwagę, że potem się wszystko zmieni i będziemy rodziną jak z pocztówki. Myślałam "zjem te tabletki i mnie tak znajdą i się przestraszą", ale wcale nikt mnie nie znajdywał i kiedy zaczęłam czuć się naprawdę źle przestraszyłam się i wyszłam z domu na ulicę gdzie po prostu padłam do nóg sąsiadom. Potem pamiętam jak się obudziłam na intensywnej terapii i byłam tak okropnie głodna.. marzyła mi się bułka z masłem, taka z przedziałkiem. Po intensywnej przenieśli mnie na psychiatrię dziecięcą a moja matka w tym czasie poszła na odwyk, dosłownie za płotem, w sąsiednim budynku. Na wiele się to wszystko jednak nie zdało. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Próba samobójcza 02.10.21, 21:58 Miałaś okropne przeżycia. Durne traumy z Dzieciństwa większości z nas są niczym woboc tego, co przeżywałaś. Twn chłopiec przestraszył się kierowcy autobusu który rano złapał go bez biletu i zagroził że doniesie do szkoły, dyrekcji i rodzicom. Dla dziecka był to koniec świata chyba. Zszedł wieczorem di kotłowni i powiesił się koło pieca CO. Miał na imię Michałek. Pisali o tym w różnych gazetach...... Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Próba samobójcza 03.10.21, 11:45 Nie jestem w stanie wyrazić, jak mi zaimponowałaś swoim wyznaniem, jaką odwagą się wykazałaś, opisując swoją historię. Masz we mnie od dzisiaj najwierniejszą fankę. Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 [...] 02.10.21, 18:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
juzjesien Re: Próba samobójcza 02.10.21, 18:24 Nie i nie wyobrażam sobie- kocham zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
arghail Re: Próba samobójcza 02.10.21, 18:43 Jestem po próbie. Napsialm inny watek Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Próba samobójcza 02.10.21, 19:56 Zapadła mi kiedyś w pamięć czyjaś refleksja o tym, dlaczego samobójstwo jest nieopłacalne. Osoba decydująca się na ten krok marzy o końcu cierpienia - ale w rzeczywistości nigdy tej ulgi nie doświadcza, bo byt, który mógłby tę ulgę poczuć, już przestał istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Próba samobójcza 02.10.21, 23:59 Śmierć na pewno jest końcem cierpienia skoro jest końcem wszystkiego. Osoby podejmujące próbę samobójczą chcą ulgi w sensie końca cierpienia Końca tak złego samopoczucia, że staje się nie do uniesienia. Należy zastanowić się jak wielkie, jak ogromne jest to cierpienie skoro aż tak bardzo chce się je przerwać. Za wszelką cenę. Ceną jest właśnie koniec wszystkiego nieodwołalny. Śmierć. Autorka pisze, że chce się ratować. Ma dzieci. Na terapii musi zająć się tym swoim samopoczuciem nie do zniesienia, tym cierpieniem swoim właśnie które popycha ją do myśli rezygnacyjnych i nawet do samobójstwa. Nikt nie dziwi się chorym np na raka czy inne nieuleczalne wiążące się z ogromnym bólem choroby, że mogą chcieć eutanazji. Żeby nie czuć tego bólu dłużej. Cierpienie to taki sam ból. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Próba samobójcza 03.10.21, 01:34 Oczywiście, tylko to jest doświadczenie p e r s p e k t y w y zakończenia cierpienia, a nie doświadczenie zakończenia cierpienia sensu stricto. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Próba samobójcza 03.10.21, 11:40 Fakt. Masz rację. Nie każdy ma.cierpliwość, siłę, dojrzałość i wytrwałość i wolę i wiarę w lekarzy/ terapię, zmianę okoliczności zewnętrxnych itp i nadzieję na lepsze by czekać i czuć nadal czekając na poprawę i ulgę, to co czuje. Czasem bezradność jest tak wielka i bezsilność, że jednak podejmuje próbę zakończenia życia. W autorki przypadku na szczęście nieudaną. Autorka oprócz pisania sobie na forum mam nadzieję robi coś, co realnie może jej pomóc. Są jakieś telefony zaufania czy masa organizacji, które profesjonalnie podchodzą ( nawet widziałam w starych wątkach kiedyś na forum, wyguglać trza też) i tam ona czy bliska jej osoba powinna zwrócić się oprócz tego lekarza/ leków ewentualnych i porządnej terapii. Cudów nie ma ale powoli coś tam zdziała. Moim zdaniem, nie wiem w jakim wieku są dzieci autorki), ale zdecydowanie to im powinna zapewnić mega wsparcie, w tym fachowe. Matka w stanie suicydalnym jak tu siebie dziewczyna opisuje, jest tzn NIE jest wystarczająco dobrym opiekunem dzieci. One bardzo tracą. Prawdopodobnie brak podstawowej stabilności itp. Ojciec dzieci, babcię, dziadki, ciocie itd MUSZĄ.dzieciakom pomóc w codzienności. Jeśli są same z mamą - bardzo bardzo niedobrze dla nich. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Próba samobójcza 02.10.21, 20:05 Poszukaj pomocy psychiatrycznej. Masz jakiś bliskich - powiedz im o tym jak się czujesz. Moja współpracowniczka - dwie próby, druga niestety skuteczna. Do dzis zastanawiam się czy mogliśmy zrobić więcej by ja uratować. Odpowiedz Link Zgłoś
arghail Re: Próba samobójcza 02.10.21, 20:43 Właśnie szukam lekarza. Bliską osobę mam. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon [...] 02.10.21, 20:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Próba samobójcza 02.10.21, 20:49 Powiedz to, nawet dorosłym już, dzieciom tych ludzi. Albo ich bliskim. Ty pewnie teoretyczka, ja sporo takich tragedii rodzin się naoglądałam. To jest największe świństwo, jakie można zrobić bliskim. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Próba samobójcza 02.10.21, 21:14 Nie, nie alkoholik. A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Próba samobójcza 02.10.21, 21:07 cruella_demon napisała: > Powiedz to, nawet dorosłym już, dzieciom tych ludzi. Albo ich bliskim. Ty pewni > e teoretyczka, ja sporo takich tragedii rodzin się naoglądałam. > > To jest największe świństwo, jakie można zrobić bliskim. > To miałaś pecha wyjątkowego w swoim nudnym życiu.Jedyna rozrywka to te samobójstwa .Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Próba samobójcza 02.10.21, 21:23 cruella_demon napisała: > Zawodowo debilu. > Zmień zawód i to forum .Bo się do niczego nie nadajesz .Wyrazy współczucia dla twoich bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Próba samobójcza 02.10.21, 21:40 Ja już dawno zmieniłam, za to ty braciszku przestań molestować w końcu kleryków. I trzepać przy ematkach. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Próba samobójcza 03.10.21, 00:12 Mam nadzieje ze nie jest lekarzem. Pani jest znana na tym forum z epatowania szokująca głupota. Odpowiedz Link Zgłoś
szorstkawelna Re: Próba samobójcza 03.10.21, 08:36 Jest po prostu prymitywem. Ciekawe czy to wrodzone czy raczej kwestia warunków w których przyszło jej dorastać. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Próba samobójcza 03.10.21, 12:03 71tosia napisała: > Mam nadzieje ze nie jest lekarzem. Pani jest znana na tym forum z epatowania s > zokująca głupota. I chamstwem Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Próba samobójcza 03.10.21, 12:29 Jezu, czemu ty nawet w wątku założonym przez osobę w kryzysie psychicznym musisz udowadniać, jakim jesteś pozbawionym empatii tłukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Próba samobójcza 02.10.21, 21:35 Znalam pare osob ktore mialy. Dzis sa naprawde szczesliwe. Co oznacza, ze bylby to bezsensowny krok. To co wydaje sie koncem swiata nigdy nim nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Próba samobójcza 02.10.21, 22:07 Zacznij żyć ,a nie użalać się nad sobą .Masz tyle rzeczy do wyboru i internet .Wystarczy chcieć . Odpowiedz Link Zgłoś
katarrynka Re: Próba samobójcza 02.10.21, 23:03 Bliska mi osoba ma za sobą próbę. Młoda kobieta. Uczęszcza na terapię od roku, bierze leki, pomału staje się dawną sobą. Mam nadzieję, że i Ty będziesz mieć to szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Próba samobójcza 03.10.21, 00:09 arghail napisała: > NIE UŻALAM sie Fajnie .Trzymaj się mc.dongs .Życzę Ci wszystkie najlepszego. Należy Ci się za Twoje cierpienia i ból. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Próba samobójcza 02.10.21, 23:54 arghail napisała: > Mój też był beż sensu Dobrze, że do tego wniosku doszłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Próba samobójcza 03.10.21, 01:20 Znajomego leczyli latami na rwe kulszowa az sie okazalo ze to guz na nerkach. Odpowiedz Link Zgłoś