Dodaj do ulubionych

Shein. Kupujecie

19.10.21, 19:02
Warto % hit czy kit?
Obserwuj wątek
    • januszekxxl Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:09
      lalkaika napisała:
      > Warto % hit czy kit?

Na zimę nie za bardzo.
      https://img.ltwebstatic.com/images3_pi/2021/05/18/16213335603f4ddda19a6b02dfb2d51ff9f1d01621_thumbnail_600x.webp
      pl.shein.com/High-Waist-Ripped-Denim-Shorts-p-2437599-cat-1935.html?url_from=adpla-pl-pla-swshorts25210403712-S&gclid=EAIaIQobChMIyuXo_PrW8wIVjAZ7Ch27xQJTEAQYAyABEgJSxvD_BwE
    • tt-tka Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:11
      Nie kupuje, ale kamien z serca mi spadl, ze sie objawilas ! Juz sie tu dziewczyny o ciebie powaznie martwily.
    • mashcaron Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:14
      Chciałbym ale jednak nie :p Wiem, że to szmaty, mimo, że na stronie takie cudne :p

Come stai, bella? Tutto bene? Ti sei ripresa?
      • lalkaika Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:21
        Mash jak ja mam do ciebie napisac to nie wiem, bo ci wyslalam ze 3 conajmniej wiadomosci, ty nie odp to nie chcialam stalk. Bene.
        • mashcaron Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:23
          Używasz gazetowego? To ja napiszę do ciebie z mojego prywatnego.
          • lalkaika Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:34
            Attivato
            • mashcaron Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 21:08
              Napisałam z gazetowego, daj znać czy doszło. Jak nie, to spróbuję z innego.
      • fibi00 Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 14:05
        Nieprawda, kupiłam 2 sukienki za ok 55zł/sztuka i są naprawdę świetne! Spodziewałam się prześwitującego sztucznego materiału a tu zaskoczenie bo okazało się że i materiał super. Przede wszystkim trzeba czytać opinie i nimi się kierować.
        • mashcaron Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 14:08
          Czyli jaki ten materiał? W sensie składu.
          • fibi00 Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 15:47
            Qrcze nie znam się na materiałach ale mam "alergię" na sztuczne materiały. Do dziś koszmarem są rajstopy i zakładam je tylko kiedy naprawdę muszę- jak tylko dotknę ręką rajstop to od razu nam gęsią skórkę. Tak więc nie znoszę sztucznych materiałów. A sukienki ,które kupiłam są przyjemne w dotyku. Nie jest to 100% bawełna to fakt. Materiał jest "lejący" z lekką domieszką lycry.
          • fibi00 Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 15:54
            Mam tę:
            m.shein.com/pl/product-p-2509096-cat-1889.html?scici=Wishlist~~Wishlist~~1~~Wishlist~~~~
            • mashcaron Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 15:58
              Ładna smile
    • kosmos_pierzasty Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:17
      Nie. Transport z daleka, niecertyfikowane tkaniny, sztuczności... Do tego kwestia obsługi posprzedażowej. Nie, zdecydowanie. Dziecko niepocieszone 😉
      • lalkaika Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:36
        No wlasnie Dla mlodej
        • kosmos_pierzasty Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:45
          Bo dzieciom odbiło na punkcie tego sklepu. Zgodziłam się na jedno zamówienie za 100 zł jakiś czas temu z jakiejś okazji. Ale nie zgadzam się, żeby to były regularne zakupy. Jest wystarczająco dużo innych sklepów, bliższych geograficznie i lepszych pod każdym względem.
          • magdallenac Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:51
            U nas to samo- dzieciom odbiło na punkcie tego sklepu. Na 5 zamówionych rzeczy, w miarę ok są 2, obsługa klienta leży, zwroty niemal niemożliwe. U nas młoda ma ban na Shein, chyba, że sama będzie się bujać z zamawianiem, płaceniem i ewentualnymi zwrotami.
            • kosmos_pierzasty Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:53
              Globalizacja... Już nawet poważne artykuły czytałam o tym fenomenie...
              • aamarzena Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 22:23
                Katowice, a ja myślałam, że to tylko u mojej w klasie, jakiś lokalny fenomen
                Nie kupiłam jeszcze nic, ale dziecior męczy. Bo wszystkie gwiazdy klasowe tam kupują. PayPal nie mam, nr karty nie zamierzam podawać, zwroty jak wyżej pisano. No nie i juz
                • kosmos_pierzasty Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 08:15
                  Niestety blokiem można płacić...
                  • kosmos_pierzasty Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 08:16
                    Blikiem
          • lalkaika Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:53
            Widzisz, zamowilam dres z squid game, cholera jasna plus blusa angel i czokery. Zrobie recenzje 😂
    • primula.alpicola Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:18
      Nie.
      Jak się miewasz? Mam nadzieję że ten złamas to już przeszłość?
      • aniani7 Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:23
        No wlasnie. Ja juz pewnie bylabym osadzona, bo bym go w nocy zaciukala.
    • lalkaika Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:27
      Czy jesli wygasze tego janusza. I zaloz e nowy post, zeby wam opowiedziec to bedzie git bo kurwicy idzie dostac a wrazliwa jestem
      • iwoniaw Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 20:55
        Jak go wygasisz, to mozesz tu pisać, już go nie będziesz widzieć ani w tym watku ani w innych.
        • januszekxxl Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 08:47
          iwoniaw napisała:
          > Jak go wygasisz, to mozesz tu pisać,

A jak nie wygasi, to nie może tu pisać?
      • annaboleyn Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 13:56
        Będzie git, wygaszaj. Jak tu będziesz pisać po wygaszeniu go, to też będzie git, nie będziesz go widzieć. Nie kupuję na shei, choć wiem, że promil prawdopodobienstwa kupienia czegoś ok istnieje. Gdybym dziecku pozwoliła, to by tam każdy pieniądz puściło. Ta sukienka, co kupiłaś to i 4 miesiące może iść. Opowiadaj, jak u Ciebie.
    • lot_w_kosmos Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 19:38
      Ja nie.
      Dlatego że już od dawna nie kupuję tanich rzeczy na ilość.
    • cisco1800 Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 21:13
      Jakieś pierdółki dla córki typu rękawiczki bez palców okulary itp. głównie drobnicę bo to straszna chińszczyzna. Moda straszna na to. Ciuchy wolę porządniejsze chociaż też chińszczyzna ale pomacać chociaż można
    • piszaca.zza.swiatow Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 22:14
      Zamówiłam jedna sukienkę, rewelacja. Porządny materiał, nie gniecie się, po już kilkukrotnym praniu nie zmieniła formy, nic się z nią nie dzieje. Słyszałam komentarze, że wygląda mega.
      Kosztowała niewiele, stwierdziłam, że nawet jak nie będzie pasować to ja zostawię i nie będę bawić się w żadne oddawanie i odsyłanie (chociaż etykieta zwrotna na paczkę była w przesyłce)
      • piszaca.zza.swiatow Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 22:15
        Zdaję sobie jednak sprawę, że mogłam mieć po prostu szczęście i kolejna sukienka może okazać się szmatką.
    • madame_edith Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 22:32
      Moja córka z koleżankami postradały rozum jakoś kilka miesięcy temu. Zamówień było kilka i szczęśliwie już się trochę przekonały, że jakościowo to jest przeważnie katastrofa, a na pewno poważny rozjazd między obrazkiem a realiami 😂.
      O etycznej stronie przedsięwzięcia rozmawiamy i na razie spokój z dalszymi zamówieniami.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Shein. Kupujecie 19.10.21, 22:44
      Starsza córka kupuje jakieś drobiazgi. Topy, t-hirty, jakieś spodnie, jakieś sukienki, akcesoria typu opaski. Jestem zaskoczona, że nawet nieźle to po praniu się sprawuje. Lepiej niż popularna sieciówka na H. Corka ogląda zdjęcia "real" i dobrze mierzy.
      Droższych rzeczy bym nie pozwoliła tam kupić.
    • magata.d Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 08:50
      Nie, nie kupuje. Chińskie szmatki z poliestru.
    • runny.babbit Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 11:17
      Niestety, dzieci uwielbiają akcesoria z tego sklepu. Nie powiem, wzornictwo jest bardzo różnorodne, więc mamy mnóstwo biżuterii, jakieś torebki, plecaki, czasem ubrania, ale nic drogiego.
    • fibi00 Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 14:13
      Tak, na razie tylko 2 razy zamawiałam na shein ale napewno jeszcze coś zamówię. Dwie sukienki za 50-55zł/sztuka- obie rewelacyjne, materiał też super a spodziewałam się jakiegoś poliestru. Stój kąpielowy/bikini za 28zł-rewelacja ,a dodam że nawet stacjonarnie nie umiem stroju dopasować bo musiałabym mieć inny rozmiar góry a inny rozmiar dołu a tu niespodzianka-komplet a leży jak na mnie szyty. Materiał też ok. Bluzka za 24zł też okazała się całkiem fajna. Także ja jestem pozytywnie zaskoczona. Ale oczywiście trzeba się kierować opiniami.
    • nikita1908 Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 14:26
      Nie i nie zamierzam ale moja siostra kupuje tam sukienki i o dziwo trafia na same perełki. Ja wolę zalano.
    • gaskama Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 15:54
      Nie. To chińskie zelando. Parząc na ceny to nie chcę wiedzieć kto, i w jakich warunkach to robił. Jestem na grupie "polskie marki modowe" i dziewczyny wrzucają kradzione na shein zdjęcia polskich marek. To nie są podrabiane zdjęcia, tylko przeklejone i ubrania uszyte na wzór polskich marek. Podejrzewam, że tak robią na dużą skalę.
      Nie kupuję kradzionego.
      • fibi00 Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 16:52
        gaskama napisała:
        . Jestem na grupie "polskie marki modowe" i dziewczyny wrzucaj
        > ą kradzione na shein zdjęcia polskich marek. To nie są podrabiane zdjęcia, tylk
        > o przeklejone i ubrania uszyte na wzór polskich marek. Podejrzewam, że tak robi
        > ą na dużą skalę.
        > Nie kupuję kradzionego.
        >

Nie przesadzaj. Ja z kolei widzę odwrotną rzecz- na FB jest pełno sklepów internetowych gdzie sprzedają rzeczy zakupione z shein za raz tyle. Czas wysyłki ok 2 tyg. A czemu 2 tygodnie? Bo najpierw musi przyjść z Chin.
        • gaskama Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 16:55
          To można zweryfikować. Jak mam jakiekolwiek podejrzenia, nie kupuję. Tak mam i tyle.
    • princy-mincy Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 16:34
      Podłącze się.
      Córka bardzo chciała, kupiłam jej dwie Bluzy, obie za małe.
      Nie dostałam całości zwrotu, bo niby inny kurs, opłaty bankowe itp. Czy to zgodne z prawem? Ceny na stronie były w złotówkach.
      • moze_sprobowac_inaczej Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 16:40
        Wszędzie piszą, że lepiej sprzedaz na Vinted, niż zwracać. Przesyłki lubią też się zagubić.
        • princy-mincy Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 21:43
          Ale ja już je odesłałam i dostałam ok 20 zł mniej niż powinnam.
    • marcelinasok Re: Shein. Kupujecie 20.10.21, 20:13
      To to samo co aliexpress.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka