Dodaj do ulubionych

Szkoły - sonda

04.11.21, 14:22

Jestem żywo zainteresowana. Dawno już pisałam, że najpierw nie (zgadza się), ale ostatecznie tak (będą się tłumaczyć pod publikę, choć naprawdę mają to gdzieś). Nie tracę jednak nadziei, że przemawia przeze mnie nadmierny pesymizm. Ciekawa jestem, co widzicie w Waszych szklanych kulach, Drogie Wiedźmy smile

A... nie robiłam żadnego rozgraniczenia na typy szkół, żeby wynik był czytelniejszy. Ale jak macie pomysły co do szczegółów, to piszcie.
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 14:26
      Na dłużej nie.
      Mogą na tydzień - dwa i sprawdzić wpływ na sondaże, jak sprawdzą, to szybciutko otworzą.
      • asia_i_p Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 14:29
        Argument za tym, że nie zamkną - na to mają wpływ. Ze złotym spieprzyli i jest to poza ich kontrolą, ale zawsze mogą się pochwalić, że nie pozamykali szkół.

Argument przeciwko - wytrwale usiłują sprowokować nauczycieli do kolejnego strajku. Moim zdaniem to nie przypadek, że Piontkowski wprost przyznaje, że to nie podwyżki, a przesunięcia i że MInisterstwo wyjątkowo uczciwie zgadza się, że będą zwolnienia. Więc chyba potrzebują tego strajku, żeby na niego zwalić winę za katastrofalne wyniki matur 2022 i 2023, tylko pytanie, czy chodzi tylko o poprzedni lockdown czy też o następne
    • jehanette Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 14:36
      Teraz jak tyle szkół właśnie choruje to zamykanie nie ma sensu. Przechowując i wrócą do zajęć.
      • bluea.nne Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 19:43
        Też tak myślę
      • kub-ma Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 10:21
        Na to liczę
    • lajtova Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 14:45
      Oby jak najszybciej i minimum do maja.
      • fraudes Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 10:33
        Nie żałuj sobie - maja 2030
    • woman_in_love Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 14:58
      A jakie to ma znaczenie?

Twoja córka i tak umrze w trakcie ciąży. To równie dobrze szkoda w nią inwestować i posyłać do szkoły.
    • z.szarych.stron Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 16:44
      Nie.
    • kropkacom Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 16:49
      Ja mówię, że tak albo nie. Taką mam wolę sprawczą big_grin Ludzie...
      • marzeka11 Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 17:15
        Raczej nie, jest nacisk, aby "szkoła była" , ale widać to zamieszanie.
    • ophelia78 Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 19:01
      Mam nadzieję ze sir nie poważa
    • zielonakonwalia90 Re: Szkoły - sonda 04.11.21, 19:22
      U moich dzieci cały wrzesień i październik oraz początek listopada wszystko działa normalnie, stacjonarnie. Nikt nie był na kwarantannie. Ale myślę, że jednak za miesiąc zamkną szkoły.
    • kosmos_pierzasty Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 09:14
      Hmmm... Szykują grunt?
      www.portalsamorzadowy.pl/edukacja/czarnek-szkoly-sa-przygotowane-do-przejscia-na-nauke-zdalna,325843.html
      • ursgmo Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 09:27
        Zebranie miałam w szkole w środę, wychowawca przekazał że jest wielce prawdopodobne, że ten przyszły długi weekend będzie przedłużony tydzień , może dwa . Szkoła jest z sanepidem w codziennym kontakcie, bo od połowy października mamy ciagle kwarantanny . Myśle ze jeśli się to sprawdzi to pociągną do świąt .
        • joanna_poz Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 09:34
          za to u nas szkoła działa normalnie.
          dopiero wczoraj dyrektorka wysłała do wszystkich wiadomość o pierwszych przypadkach zachorowań, syn wspomniał, ze na kwarantannie są 2 klasy.
          wiec w sumie byłam zaskoczona, że dopiero teraz..
    • szafireczek Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 10:17
      Jak już - to wyższe, ew. średnie - nie ma kasy na zasiłki opiekuńcze. Poza tym, celem są sondaże, a nie ochrona zdrowia. Rano słyszałam w radio, że galerie tez będą czynne, bo "niesamowicie" współpracują - zwiększą liczbę osób przypominających o obowiązku noszenia maseczeksmile
    • fraudes Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 10:32
      Moim zdaniem - jeśli w ogóle - pokombinują z przerwa świąteczną - np, wczesniej się zacznie, dłużej potrwa, dokleją ferie, itp.
    • bei Re: Szkoły - sonda 05.11.21, 11:04
      Zapewne nie, jest wdrożone nauczanie hybrydowe, to powinno się sprawdzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka