mia_mia Re: Ignorowanie kwarantanny 13.11.21, 17:10 Cholera jasna mnie trafia, wyjazdu nie było, ale jeśli to prawda co słyszę, to moje dziecko pewnie zaraz będzie znów na kwarantannie🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Ignorowanie kwarantanny 13.11.21, 18:06 Ludzie widza duzy bezsens i paranoję.Na dłuższa metę nie da sie robic z człowieka idioty. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Ignorowanie kwarantanny 14.11.21, 11:50 Nie da się, chyba że covidianie robią z siebie idiotów na własne życzenie Jak widać, wtedy można. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Ignorowanie kwarantanny 13.11.21, 20:14 Prawa jednak należy przestrzegać, bez względu na to, jakby absurdalne nie było. Po drugie, ja również znałam osoby które zmarły na covid i bardzo mnie irytuje drwienie z tego. To, że w Waszym otoczeniu wszyscy chorowali lekko, lub zmarli to "grubasy, którzy sami sobie na to zasłużyli" i "starzy ludzie" nie uprawnia do naśmiewania się z tego, że ktoś zmarł na covid. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Ignorowanie kwarantanny 14.11.21, 09:25 Ale na pewno na kwarantannnie? Bo w szkole po kontakcie sanepid nakłada nadzór epidemiologiczny, co nie jest tożsame z kwarantanną, ale ludzie tak właśnie mówią Odpowiedz Link Zgłoś
ela.dzi Re: Ignorowanie kwarantanny 14.11.21, 09:40 W Waszym przypadku to decyzja konkretnej osoby z sanepidu, tylko się cieszyć, że Was to omija. Natomiast jest to wbrew obowiązującym przepisom, i w szkole i w przedszkolu moich dzieci lecą kwarantanny. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Ignorowanie kwarantanny 14.11.21, 09:54 Miałam idiotyczną sytuację - syn ze szpitala wyszedł z kwarantanną (bo ktoś na oddziale miał dodatni, osoba, z którą nawet się nie widział). Po wyjściu pojawiły się problemy zdrowotne z powodu ubocznych działań leków. Pojechaliśmy do szpitala w reżimie - syn czekał w samochodzie, w masce, z drgawkami a palanty z IP chcieli na nas nasłać policję. Na szczęście w drugim szpitalu syn uzyskał pomoc. Co do przebiegu kwarantanny i ten syn, i drugie dziecko w tym samym czasie na kwarantannie, bo zachorował nauczyciel, którego dzieciak widział z 10m, nie mieli kontroli.w ogóle bałagan - jednemu dali 12 dni kwarantanny i jak próbowałam wyprostować, to pytali "a robi to Pani różnicę?". Noż, kuźwa, mogę w więzieniu siedzieć na dożywociu. Odpowiedz Link Zgłoś