Dodaj do ulubionych

Oscary 2022

22.12.21, 12:31
Dlatego warto odnotować, że w tym roku nominację do niej uzyskał film "Sukienka" Tadeusza Łysiaka z Anną Dzieduszycką w roli głównej. Film dostał już mnóstwo prestiżowych nagród na międzynarodowych festiwalach, a teraz nadeszło zwieńczenie, czyli ta nominacja film "The Dress") Jest to poruszająca historia młodej kobiety, której uwarunkowania fizyczne nie ułatwiają życia. Anna Dzieduszycka jest karlicą (sama tak o sobie mówi wkurzając piewców zakłamanej nowomowy) i wspaniale wciela się w rolę zagubionej, niepełnosprawnej kobiety, którą tak naprawdę nie jest.Wspaniała kobieta Powielam ten wątek z Salonu bo się wzruszyłem . www.salon24.pl/u/pietrasiewicz/1191452,oscary-2022-anna-dzieduszycka-i-sukienka
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Oscary 2022 22.12.21, 12:39
      Jej wywiad . A Ty spotykasz się z wysokimi chłopakami. Ludzi spotykam na imprezach, koncertach, eventach i nie mam wpływu na to jacy się tam pojawią, wysocy czy niscy. Nigdy nie miałam faceta karła, ale nie postrzegam ich przez pryzmat wzrostu. To dosyć irytujące, że ludzie „parują nas” jak gdybyśmy byli odrębną rasą. To trochę tak, jakby blondynka musiała być z blondynem. Ale niczego nie wykluczam. Korzystasz z Tindera, czy jesteś raczej tradycjonalistką?
      Wiesz co, portale randkowe chyba nie są dla mnie. Wolę poznawać ludzi osobiście. Kiedyś zarejestrowałam się na stronie o charakterze „matrymonialnym” (swoją drogą w kontekście zleceń aktorskich). Po kilku godzinach miałam skrzynkę zawaloną dwuznacznymi propozycjami. Wiesz, dlatego cieszę się że mogę występować i uświadamiać ludzi. Szczególnie dzieci, bo to one są „przyszłością”. Tłumaczenie dzieciom odmienności jest bardzo ważne, bo nie mają uprzedzeń. Są po prostu ciekawe. I taki rodzic, zamiast odwracać uwagę dziecka, które zaczepi mnie w sklepie powinien powiedzieć: słuchaj, są różni ludzie, chudzi, grubi, blondyni, rudzi, niscy i wysocy.Cudowna . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kobieta.pl/artykul/118-cm-energii-rozmawiamy-z-aktorka-anna-dzieduszycka-wywiad&ved=2ahUKEwi46sbkp_f0AhWilYsKHROrDCcQFnoECG0QAQ&usg=AOvVaw2V6KfMTACeM4mhQnl5-G3j
    • melisananosferatu Re: Oscary 2022 22.12.21, 12:43
      Osoba niskorosla jest. Karla (zaplutego) mamy (niestety) na Nowogrodzkiej.
      • taniarada Re: Oscary 2022 22.12.21, 12:44
        I to jest ta twoja odpowiedż .Spadaj.
        • melisananosferatu Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:09
          Sam spadaj skoro na kulturalne zwrocenie uwagi reagujesz agresja.
          • taniarada Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:25
            Sama się pogrążasz .Co ma wspólnego z tym Kaczyński i nie jest to agresja ,tylko zachowanie pełne kultury .Możesz mieć sygnaturkę ,ale obrażasz tą cudowną kobietę i robisz zadymę .
            • melisananosferatu Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:29
              Absolutnie jej nie obrazam. To nie jest biedna kobieta ani karzel. To osoba niskorosla i rozni sie ode mnie tylko wzrostem.
              Co do kaczynskiego- karzel jest slowem brzydkim, negatywnie nacechowanym dlatego podalam ci wlasciwe uzycie tego slowa.
      • tiszantul Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:08
        Chcesz narzucać osobie z tą przypadłością, jak ma o sobie mówić? Wiele osób ma alergię na hipokryzję, a w przypadku ofiar tej hipokryzji alergia może być szczególnie silna
        • taniarada Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:29
          Na tym forum rozmawiamy tylko pięknych,młodych ,reszta nie jest nic warta .Ludzkie cierpienia ,choroba ,łzy .Warto zobaczyć ten film .
          • melisananosferatu Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:32
            Alez zgadzam sie, ze warto ten film zobaczyc. I rzeczywiscie, mea culpa, nie doczytalam, ze ona sama nazywa sie 'karlica'. Obserwuje profil jednej dziewczyny niskoroslej, ktora tego akurat slowa nie znosi i sie tym zasugerowala. Dlatego: przepraszam, moja wina- za szybko wyciagnelam wnioski, Taniarado.
    • woman_in_love Re: Oscary 2022 22.12.21, 12:48
      sama tak o sobie mówi wkurzając piewców zakłamanej nowomowy

To tak jak ja! Ja też mówię na Polactwo, Polactwo - czyli o sobie chyba też i sypię żartami o Polaczka, czym wkurzam piewców zakłamanej nowomowy prawackiej.
      • taniarada Re: Oscary 2022 22.12.21, 12:52
        Ma mnóstwo znajomych mimo swojej niepełnosprawności .Bo tak naprawdę nią nie jest.
        • melikles Re: Oscary 2022 22.12.21, 13:30
          taniarada
          18.12.21, 21:09
          Jutro znowu do spowiedzi .Nie umiem pohamować swoich emocji.

taniarada
          19.12.21, 14:51
          Pytania zadajesz Adam z cyklu katechizm dla dzieci.A proszę księdza skąd wzięły się aniołki .A kurwa spadły z księżyca .Idę się nachlać..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka