extereso 30.12.21, 15:13 Macie, używacie? Ja uwielbiam, stosuję dla samej przyjemności, natomiast nie wiem czy działają więc mądrzejszych pytam 😊 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chococaffe Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:24 Nigdy nie miałam ale widziałam reklamy - wyglądają bardzo kusząco i właśnie przyjemnościowo. Domyślam się, że działają tak jak ich składniki aktywne. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:25 p.s. a nie stosuję bo mam tylko jedną twarz i nie jestem w stanie kupować i używać wszystkiego co mnie kusi Odpowiedz Link Zgłoś
trampkoss1 Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:31 Używam 1. krem malinowy do twarzy - uwielbiam za zapach, konsystencje i "wogóle" (nie wiem czy coś robi, ale co tam, i tak go będę używać). 2. brązujący balsam pomarańcza z cynamonem - rewelacyjny i działa 3. balsam do ciała wersja żurawina i wersja ogórek - oba świetne, raczej działają, znaczy wygładzają/nawilżają Wszystkie pachną obłędnie, acz nienachalnie Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakonwalia90 Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:46 Uwielbiam Też używam dla przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:50 Uzywam i lubię. Jestem zapachowcem, nie lubię kosmetykow bez fajnego zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:54 Mam maskę liftingującą Owies i Bambus (uwielbiam ją), miałam żel do mycia twarzy Figa (też super). No i świece, chociaż więcej nie kupię, bo nie lubię tych w ciemnych szkle. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 16:19 Maska owsiana jest świetna i krem malinowy i do biustu też. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 15:54 Działają tak jak mają, składy mają dobre, więc jak ktoś trafi na to, czego mu potrzeba, to efekty są. Bardzo lubię ich kosmetyki, zwłaszcza balsam do ciała z żurawiną, balsam brązujący, błoto z Morza Martwego (to jest cudo) i sole do kąpieli, zwłaszcza te trochę bardziej lecznicze a nie zapachowe - karnalitowa, jodowo-bromowa itd. Kupuję już któreś z kolei opakowania ich kosmetyków, tzn. że zaliczam je do swoich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
brysia0 Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 16:12 Uzywam od kilku miesiecy olejek zurawinowy do paznokci i skorek. Paznokcie bardzo mi sie poprawily. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 16:21 Serum pod oczy z ogórka i eliksir do ciała z pomarańczy imo beznadziejne. Linia kawa i tabaka kompletnie mi nie pasują. Lubię kosmetyki z linii Figi. Malina i ogórek też są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 16:31 Czyli większości pasują, czasem nie. Ja mam teraz ciało pomarańczowe do ciała i krem malinowy. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Kosmetyki mokosh 30.12.21, 19:52 używałam kremu róża z jagodą, za jakiś czas wrócę, bo świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Kosmetyki mokosh 31.12.21, 06:02 Eliksir z pomarańczy, pięknie pachnie i ma tyle zastosowań. Wanilia z tymiankiem cudo. Krem do rąk tez bardzo ładnie pachnie i działa. Lubię te kosmetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
monika14131 Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 09:26 Od siebie polecam wam przeczytać artykuł na temat marki Mokosh i ich podejścia do produkcji kosmetyków: [url=http://hairoutine.pl/Mokosh-%e2%80%93-naturalne-kosmetyki-od-polskiego-producenta/]hairoutine.pl/Mokosh-%e2%80%93-naturalne-kosmetyki-od-polskiego-producenta//url]. Mnie osobiście kupili "naturalnością" i uświadomili, aby czytać składy kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 10:29 Przy okazji, skoro Mokosh wrócił- czy ktoś używał brązującego balsamu? Jaki efekt? Czy on zawiera chociaż kroplę tego czegoś co daje taki potworny smrodek na skórze? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 10:38 tzn. nie wiem co jest w składzie, ale ten smrodek jest jednak wyczuwalny a kiedyś się tym balsamem zachwycałam Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 10:43 Dzięki. To jednak poczekam na słońce. A tę nowinkę, balsam czekolada z wiśniami, próbowałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 10:45 Nie, do ciała mam dwa kosmetyki na krzyż Maska na dekolt, peeling z Ziaji i balsam wygładzający nivea Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 10:43 Mam i używam. Do niedawna był to dla mnie balsam brązujący numer 1, ale został zdetronizowany przez Only Bio z serii Ritualia. Dla mnie żaden z nich nie śmierdzi „tym czymś” z samoopalacza, ale spotkałam się z opiniami, że w Mokosh ktoś tę nutę wyczuwał 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 10:54 Mam węch jak pies. Jeśli w składzie jest to coś, to wyczuję. Znalazłam (z pomocą Lupy Kosmetycznej) i w Only Bio, i w Mokosh dihydroxyacetone. No niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 11:06 Ten jest chyba bez, ale nie znam z praktyki alkmie.com/product-pol-33-Hello-Sunshine-50-ml.html Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 12:41 Ma i troszkę śmierdzi, ale dla mnie akceptowalnie Z tym że dla mnie ten samoopalaczowy smrodek jest nieprzyjemny ale nie taki, że nie do zniesienia. Na plus - daje u mnie bardzo ładny odcień opalenizny i nie wysusza skóry, bardzo gładka i nawilżona jest. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 15:04 Zazdroszczę Ci neclearwinter, że to znosisz. Dla mnie to nie do wytrzymania, mam ochotę obedrzeć się ze skóry- bo mycie, szorowanie, peelingi nie pomagają. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 19:26 Oj nie, to aż tak to nigdy nie miałam z samoopalaczami, nawet z większymi śmierdziuchami. Ale fakt że niektóre są bardzo intensywne i ten zapach się wżera w ubranie później w ciągu dnia, nieprzyjemne Btw ostatnio dla mnie mistrzem kosmetycznego smrodu jest olejek z wiesiołka, który kupiłam do olejowania włosów. Działa ok, ale ten smród... Niby nie jest intensywny, ale taki mdlący, normalnie surowe zepsute mięso 🤢 Wolę każdy samoopalacz niż to Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 12:48 Dihydroxyaceton. „Zapach” zależny jest od konkretnej skory - na jednej śmierdzi bardziej, na drugiej - mniej, bo zależne jest to od ilości % składnika i pH skory. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 14:05 Też, ale to nie jest tak, że jeden kosmetyk pachnie tak samo (mocno) na wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 15:02 Wiadomo, to szczególnie widać przy perfumach. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 14:57 Niestety on też pachnie jak skwarki, tyle że nieco później i jest to przykryte tym głównym zapachem. Niemniej dla mnie jedyny krem tego typu, który wyfla naturalnie. Ale ja jestem blada, a tu robię się złota. Niestety na twarzy mnie zapychał. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 13:00 Bardzo lube i uwazam za genialna maskę liftingujaca, uwazam, ze to ich najlepszy kosmetyk i ze generalnie ma słaba konkurencje w tym zakresie. Poza tym zdecydowanie wole Hagi (do kąpieli - mydła, pudry) i Veoli (do twarzy). Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 13:03 A, bardzo dobry jest żel figowy, ale teraz juz nie kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 16:19 Z Mokosh używam tylko balsamu brązującego, ale maskę chętnie wypróbuję skoro polecasz Za to Veoli Botanica uwielbiam 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 21:33 Miałam balsam brązujący za słuszną cenę. Więcej nie kupię, miał byc piękny mocny zapach, był ledwo wyczuwalny. Efekt brązujący mizerny, codzienne smarowanie dawało lekki ton, i więcej ni hu hu. Fakt, ze nie robi zacieków jak inne balsamy, tzn zrobi ale jak się ewidentnie źle rozsmaruje. Nie jest wart swojej ceny, zachwytów z opinii z neta nie pojmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Kosmetyki mokosh 27.01.22, 21:37 Aha, jeszcze jedna zaleta, skóra nie śmierdzi jak po innych brązerach (nie cierpię tego zapachu), to na duży plus. Ale te dwa plusy (drugi to brak zacieków) to za mało aby byc zadowolonym. Odpowiedz Link Zgłoś