Dodaj do ulubionych

Lekcja online

03.01.22, 17:22
Bo mnie za chwilę coś trafi. Dziecko przesiedzieli przed kompem czas kiedy powinna być lekcja religii. Lekcji nie było bo był problem z połączeniem. Teraz okazuje się, że lekcja z 10 minutowym poślizgiem się odbyła. Tylko nie mam pojęcia na jakim łączu. W lekcji brały udział dwie osoby.
Wychowawczyni nic nie wie. Baba od religii jeszcze nie raczyła odpisać. Dziecko dostało dwa razy nieprzygotowany.
Pisać od razu do dyrekcji czy poczekać na odpowiedź katechetki. Poradzicie bo za chwilę zacznę aferę od kuratorium..
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Lekcja online 03.01.22, 17:24
      Ojoj, nie prościej zrezygnować z religii czy czekacie jeszcze na prezentowy wypas komunijny?
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:27
        Jesteśmy wierzący i dziecko będzie uczęszczać. I nie chodzi o prezenty komunijne. Ten sakrament ma zupełnie inny wymiar. Wiem że jesteś ateistką i tego nie zrozumiesz.
        • araceli Re: Lekcja online 03.01.22, 17:32
          zerlinda napisała:
          > Jesteśmy wierzący i dziecko będzie uczęszczać.

To rozumiem lecisz zaraz do kościółka wyspowiadać się z 'baby od religii'?
          • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:34
            Źle rozumiesz. Co najwyżej mogę na leniwe babsko skargę złożyć. W kuratorium oraz w kurii.
            • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:36
              Wygląda, że łamiesz przykazanie, bo nie kochasz baby od religii tak bardzo jak siebie, przebaczanie też leży, nieładnie.
            • araceli Re: Lekcja online 03.01.22, 17:36
              zerlinda napisała:
              > Źle rozumiesz.

Aż za dobrze. Morda polskiego katolicyzmu...
              • izabelka55 Re: Lekcja online 05.01.22, 18:47
                Kobieta się zdenerwowała, no a Wy się nabijacie, że wierzącą, że religia. No nieładnie... Człowiek wierzący, to też człowiek, ma prawo się zdenerwować, wściekać. Toż wiara z emocji go nie wyprała. A co zrobi później, to już jej sprawa i jej sumienie. A do zdenerwowanej mamy, może poczekaj, niech pani wyjaśni co się stało i tyle. A do dyrektora, że na jakiejś innej platformie się łączy i nie informuje zawsze zdarzysz napisać.
            • malia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:43
              tak, nie wiesz ci sie stało, ale aż do kuratorium big_grin Idz tam od razu, nie czekaj na nic
            • natalia.nat Re: Lekcja online 03.01.22, 17:44
              zerlinda napisała:

Co najwyżej mogę na leniwe babsko skargę złożyć. W kuratorium oraz w kurii.

Leniwe, bo prowadziło lekcje dla dwóch uczniów? Skoro uważasz, że jest powód do składania skargi, to składaj. Ktoś ci broni?
            • kropkaa Re: Lekcja online 03.01.22, 17:56
              A Watykan? Dlaczego pomijasz Warykan?
            • elf1977 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:36
              zerlinda napisała:

> Źle rozumiesz. Co najwyżej mogę na leniwe babsko skargę złożyć. W kuratorium or
              > az w kurii.
              Złóż. Język miłości.
        • niemoralna Re: Lekcja online 03.01.22, 18:19
          ""Ten sakrament ma zupełnie inny wymiar"

O naiwności 😃
          srutututu . Opisz reakcje dziecka gdy podczas komuni dostanie tylko biblie i inne dewocja zgodnie z tym katolickim wymiaren a gdyby otrzymało podarunku jakimi obecnie rowiesnicy sa obdatowywani . Zobaczymy po reakcji gdzie wymiar przyjęcia komuni św się zaczyna a gdzie konczy . Hipokryzja jak zwykle
        • jednoraz0w0 Re: Lekcja online 03.01.22, 19:11
          zerlinda napisała:

> Jesteśmy wierzący i dziecko będzie uczęszczać. I nie chodzi o prezenty komunijn
          > e. Ten sakrament ma zupełnie inny wymiar.

no sakrament sakramentem, ale

> Dziecko dostało dwa razy nieprzygotowany.

za te dwa nieprzygotowania do piekła pójdzie.
          • morekac Re: Lekcja online 04.01.22, 07:55
            Do komunii nie dopuszczą i tyle z duchowego wymiaru będzie...
            • anorektycznazdzira Re: Lekcja online 04.01.22, 11:05
              Albo obniżą ocenę, a ona miała średnią podwyższać nie obniżać
              i cały wymiar duchowy się przestanie opłacać
        • jowita771 Re: Lekcja online 05.01.22, 13:26
          To nieś swój krzyż. I twoje dziecko też niech niesie.
    • huang_he Re: Lekcja online 03.01.22, 17:24
      Wypisac
      • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:25
        I to jedyne słuszne rozwiązaniewink
    • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:24
      Aferę z powodu nieodbytej lekcji religii? Powodzenia😂
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:28
        Akurat religii. Ale również może to następnym razem dotyczyć angielskiego czy matematyki. Chodzi o sam fakt.
        • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:33
          Mogło się dziecko w tym czasie pomodlić😃Stawianie znaku równości między matematyką i religią nie znajduje mojego zrozumienia. I tak przy zdalnym różnym nauczycielom zdarzały się problemy, tak samo jak dzieciom.
          • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:36
            Nie było połączenia. A dziecko ma wpisane nieprzygotowanie. Tym razem religia, jutro inny przedmiot. I tak cała robota spada na rodziców w domu. Leniwa larwa niech zmieni prace jak jej za ciężko.
            • araceli Re: Lekcja online 03.01.22, 17:39
              zerlinda napisała:
              > Nie było połączenia. A dziecko ma wpisane nieprzygotowanie. Tym razem religia,
              > jutro inny przedmiot. I tak cała robota spada na rodziców w domu. Leniwa larwa
              > niech zmieni prace jak jej za ciężko.

Skoro w lekcji uczestniczyły 2 osoby to 'leniwa larwa' jak najbardziej pracowała.
            • m_incubo Re: Lekcja online 03.01.22, 17:49
              Jaka robota spadła na ciebie w domu? Musiałaś pokolorować obrazek ze świętym Piotrem?
            • elf1977 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:38
              zerlinda napisała:

> Nie było połączenia. A dziecko ma wpisane nieprzygotowanie. Tym razem religia,
              > jutro inny przedmiot. I tak cała robota spada na rodziców w domu. Leniwa larwa
              Jeśli to nie trolling, to żadna z Ciebie chrzescijanka.
              • alpepe Re: Lekcja online 03.01.22, 18:48
                Wręcz przeciwnie, miłość bliźniego się sączy jak Święte Rany...
                • yenna_m Re: Lekcja online 05.01.22, 18:59
                  alpepe napisała:

> Wręcz przeciwnie, miłość bliźniego się sączy jak Święte Rany...
                  >
                  Autorka świadectwo wiary dała big_grin
            • umi Re: Lekcja online 03.01.22, 18:46
              I ta larwa wszystkich przedmiotow uczy? big_grin To co sie ograniczasz, niech larwa zmieni prace. Wtedy rodzicom w domu nie bedzie ciezko, zostana tylko te wszystkie przedmioty bez nauczyciela.
            • cosmetic.wipes Re: Lekcja online 03.01.22, 20:03
              zerlinda napisała:

> I tak cała robota spada na rodziców w domu.

A to nie rodzice są odpowiedzialni za wychowanie w wierze? No chyba, że są leniwymi larwami😁

> Leniwa larwa

Chrześcijański język miłości, .urwa jego mać...
            • basiastel Re: Lekcja online 03.01.22, 23:19
              Twierdzisz, że "leniwa larwa", jak czule nazywasz panią od religii, jest odpowiedzialna za brak połączenia? Ogarnij się, bo najwyraźniej peron ci odjechał.
            • chebellacosa92 Re: Lekcja online 04.01.22, 08:10
              zerlinda napisała:

> Leniwa larwa
              Ojojoj, a czegóż to nauczał Jezus - czy nie czasem "kochaj bliźniego jak samego siebie"? Wspaniały przykład chrześcijańskiego miłosierdzia - zamiast porozmawiać spokojnie z panią od religii od razu wyzwiska. Jezus też wyzywał ludzi?
              • morekac Re: Lekcja online 04.01.22, 08:17
                chebellacosa92 napisała:

> zerlinda napisała:
                >
                > > Leniwa larwa
                > > niech zmieni prace jak jej za ciężko.
                > Ojojoj, a czegóż to nauczał Jezus - czy nie czasem "kochaj bliźniego jak samego
                > siebie"? Wspaniały przykład chrześcijańskiego miłosierdzia - zamiast porozmawi
                > ać spokojnie z panią od religii od razu wyzwiska. Jezus też wyzywał ludzi?

Przekupniów ze świątyni przepędził, nie byłabym pewna, że był wtedy grzeczny i obyło się bez wyzwisk...
                • jowita771 Re: Lekcja online 05.01.22, 13:33
                  Nieodmiennie mnie dziwi, że w kościele nadal czyta się ten fragment, przecież wystarczy minimum rozumu, żeby wiedzieć, kogo by dzisiaj przepędził ze świątyni, gdyby tak pojawił się w Polsce (i nie tylko w Polsce). A oni czytają bez cienia wstydu.
            • izabelka55 Re: Lekcja online 05.01.22, 18:49
              Już odpuść, bo się kompromitujesz. Można być złym, ale wyzywanie ludzi jest co najmniej żenujące...
                To było do zerlindy, źle się podpięli.
                  Podpięło🤦‍♀️
        • elf1977 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:37
          zerlinda napisała:

> Akurat religii. Ale również może to następnym razem dotyczyć angielskiego czy m
          > atematyki. Chodzi o sam fakt.
          A dlaczego już nie napiszesz. Z wyprzedzeniem...
        • hanusinamama Re: Lekcja online 03.01.22, 19:04
          Akurat w sprawie religii dyrektor gwno może. smile Pisz do kurii
    • gaskama Re: Lekcja online 03.01.22, 17:24
      😀
    • g.r.uu Re: Lekcja online 03.01.22, 17:26
      Nadstawić pokornie drugi policzek
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:28
        Czyli jutro wizyta u dyrektora.
        • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:34
          Ja bym do proboszcza od razu pisała albo do biskupa😉
          • m_incubo Re: Lekcja online 03.01.22, 17:50
            Co tak skromnie? Do wszystkich świętych!
        • mnnm Re: Lekcja online 03.01.22, 17:49
          zerlinda napisała:

> Czyli jutro wizyta u dyrektora.
          Nie zapomnij tylko się umówić, bo może mieć inne plany albo dyżur dla rodziców w innym terminie.
          • morekac Re: Lekcja online 03.01.22, 20:41
            Połączy się online...
          • georgia.guidestones Re: Lekcja online 05.01.22, 13:09
            mnnm napisał(a):

> zerlinda napisała:
            >
            > > Czyli jutro wizyta u dyrektora.
            > Nie zapomnij tylko się umówić, bo może mieć inne plany albo dyżur dla rodziców
            > w innym terminie.
            To katechetka wiec pewnie proboszcz lub wyzej (biskup), prawdopodobnie tez trudno bez umawiania.
            Moze od razu skarga najwyzej gdzie sie da, via jakis mecenas K.Rokodyl, ale od prawa kanonicznego?
        • elf1977 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:40
          zerlinda napisała:

Lepiej w kurii. Dyrektor w sprawie katechetów ma niewiele do powiedzenia.
        • alicia033 Re: Lekcja online 03.01.22, 20:00
          zerlinda napisała:

czyli mało ci, że pokazałaś, jaką jesteś idiotką na forum, zamierzasz to jeszcze zaprezentować w szkole?
          Słuszniewink, tak trzymaj! Niech wiedzą, z kim mają do czynienia.
    • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:30
      Chodzi o niekompetencję nauczycielki. Mało że leniwe larwy nic nie robią to jeszcze wpisują nieprzygotowanie na lekcji której nie było.
      • m_incubo Re: Lekcja online 03.01.22, 17:51
        Skoro dwie osoby wzięły w niej udział, to chyba jedak lekcja była. Może te osoby mają więcej darów ducha świętego, skoro były w stanie ogarnąć połączenie?
        • iwoniaw Re: Lekcja online 03.01.22, 18:49
          m_incubo napisała:

> Skoro dwie osoby wzięły w niej udział, to chyba jedak lekcja była. Może te osob
          > y mają więcej darów ducha świętego, skoro były w stanie ogarnąć połączenie?
          >

🤣🤣🤣
        • jowita771 Re: Lekcja online 05.01.22, 14:05
          m_incubo napisała:

> Skoro dwie osoby wzięły w niej udział, to chyba jedak lekcja była. Może te osob
          > y mają więcej darów ducha świętego, skoro były w stanie ogarnąć połączenie?
          >

Swoja drogą, u mnie religia nieźle weszła, przeczytałam o darach ducha świętego i bez większego wysiłku wyrecytowałam je sobie w głowie. Byłam naprawdę pilną katoliczką i do bierzmowania przygotowywał mnie ostry ksiądz, umiałam wszystko na blachę. Jak klasa mojej młodszej córki przygotowywała się do komunii, to matki strasznie narzekały, ile tej nauki, a ja się cieszyłam, że zaoszczędziłam tego dzieciom.
          • m_incubo Re: Lekcja online 05.01.22, 15:32
            Rozumiem cię lepiej niż myślisz. Moje dzieci nie są nawet ochrzczone, najstarsza ma 19 lat, najmłodsza rok, ostatni raz w kościele byłam spokojnie z 25 lat temu, nie licząc pogrzebów itp, a do tej pory potrafię zaśpiewać każdą pieśń kościelną do dwóch zwrotek, każdą modlitwę, wszystkie te prawdy wiary, przykazania miłości, błogosławieństwa Chrystusa. To zostaje na zawsze smile
            • georgia.guidestones Re: Lekcja online 05.01.22, 17:07
              m_incubo napisała:

> Rozumiem cię lepiej niż myślisz. Moje dzieci nie są nawet ochrzczone, najstarsz
              > a ma 19 lat, najmłodsza rok, ostatni raz w kościele byłam spokojnie z 25 lat te
              > mu, nie licząc pogrzebów itp, a do tej pory potrafię zaśpiewać każdą pieśń kośc
              > ielną do dwóch zwrotek, każdą modlitwę, wszystkie te prawdy wiary, przykazania
              > miłości, błogosławieństwa Chrystusa. To zostaje na zawsze smile
              >
              Niestety takie rzeczy ryją mozg w okoloomunijnym dziecinstwie dosc mocno. Jak z grzecznosci bywam np w trakcie pogrzebów, to po wielu latach pamietam, kiedy mowi sie jaka formułkę oraz kiedy wstac/klękać/usiasc.
      • little_fish Re: Lekcja online 03.01.22, 17:53
        To w czym uczestniczyła ta dwójka uczniów? I na czym konkretnie polega lenistwo tej nauczycielki?
      • kropkaa Re: Lekcja online 03.01.22, 17:54
        Ach, ta miłość bliźniego!
      • koko8 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:24
        zerlinda napisała:
        Mało że leniwe larwy nic nie robią

Jakież te epitety chrześcijańskie big_grin
      • elf1977 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:41
        zerlinda napisała:

> Chodzi o niekompetencję nauczycielki. Mało że leniwe larwy nic nie robią to jes
        > zcze wpisują nieprzygotowanie na lekcji której nie było.
        Nie używaj liczby mnogiej.
    • kropkaa Re: Lekcja online 03.01.22, 17:31
      Wypisać i nie narażać dziecka na kontakt z pedofilami i mafią.
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:38
        Przykro mi że masz takie doświadczenia. Ja mam raczej dobre. Pomijając katechetkę.
        • hiacynta.bukiet123 Re: Lekcja online 03.01.22, 17:44
          A ja mam takie, że lekcje religii na każdym szczeblu edukacji to były zwykle dupogodziny do wysiedzenia. Teraz są to dupogodziny przed kompem, więc jeszcze gorzej. Podstawówka 8 lat plus liceum 4 lata, religia 2 razy w tygodniu, czyli razem ok 900 godzin lekcji religii, a człowiek wychodzi z tej szkoły i zna raptem kilka modlitw na krzyż. Strata czasu jak mało co, szkoda mi dzieci zmuszanych do uczestnictwa.
          • kropkaa Re: Lekcja online 03.01.22, 17:51
            U nas w szkole była kiedyś 1 godz. w tygodniu. Więc jeszcze ok. Ale po wprowadzeniu dwóch, mijało się z celem zmuszanie dzieci do siedzenia na przedmiocie, który absolutnie nic nie wnosi. Sporo dzieci zostało wypisanych. A już 2h w tygodniu w LO to w ogóle kuriozum.
        • kropkaa Re: Lekcja online 03.01.22, 17:45
          A skąd ty się urwałaś? Wikary nie należy do kk?
        • jednoraz0w0 Re: Lekcja online 03.01.22, 19:14
          No wiesz, dziecko które było zgwałcone przez proboszcza też może mieć raczej dobre doświadczenia, pomijając proboszcza.
    • szafireczek Re: Lekcja online 03.01.22, 17:37
      To można mieć nieprzygotowane dziecko z religii ( i to 2x) w wierzącej i praktykującej rodzinie, przecież bez problemu pomożesz dziecku w tych "zaległościach". Kłopotów z połączeniem nie rozwiąże ani kuratorium, ani dyrekcjasmile Opóźnienie do 15 min. to tradycyjny kwadrans akademicki i jest wpisany w edukację.
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:39
        Dziecko nie ma zaległości. Po prostu lekcji nie było. Kwadrans akademicki to raczej nie w sp.
        • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:41
          Mam pomysł! Zażądaj odrobienia tych zajęć, klasa będzie wam wdzięczna i to w ramach zadośćuczynienia już po powrocie nauki stacjonarnej
        • szafireczek Re: Lekcja online 03.01.22, 17:42
          Eee, to luz. Ale czasami - dobrze jest spróbować zalogować się ponownie.
          • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:43
            Nie było połączenia.
            • araceli Re: Lekcja online 03.01.22, 17:44
              zerlinda napisała:
              > Nie było połączenia.

Ładnie tak kłamać?
              "Teraz okazuje się, że lekcja z 10 minutowym poślizgiem się odbyła. Tylko nie mam pojęcia na jakim łączu. W lekcji brały udział dwie osoby."

Nadal nie widzisz powodów do spowiedzi?
              • zerlinda [...] 03.01.22, 17:49
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • araceli [...] 03.01.22, 17:51
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • nangaparbat3 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:09
                  Czemu? Przecież ma rację.
        • halinahelena Re: Lekcja online 03.01.22, 17:44
          "Teraz okazuje się, że lekcja z 10 minutowym poślizgiem się odbyła".

To była ta lekcja czy nie?
          Sama napisałaś, że się odbyła, to z czym do kuratorium?
        • larix_decidua77 Re: Lekcja online 03.01.22, 17:45
          Idź do proboszcza, to on zatrudnia katechetki. Zwolni leniwą larwę i po kłopocie bo nowej nie znajdzie.
          • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:51
            larix_decidua77 napisał(a):

> Idź do proboszcza, to on zatrudnia katechetki. Zwolni leniwą larwę i po kłopoci
            > e bo nowej nie znajdzie.
            Nasza szkoła na brak katechetów nie narzeka. Gorzej z matematykami czy fizykami.
            • larix_decidua77 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:11
              To jakaś wyjątkowa szkoła, katechetów jest jak na lekarstwo wszędzie.
        • joana012 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:37
          zerlinda napisała:

> Dziecko nie ma zaległości. Po prostu lekcji nie było. Kwadrans akademicki to ra
          > czej nie w sp.
          Jak lekcji nie było, to w czym brały udział te 2 osoby?
          Napisz do wychowawczyni usprawiedliwienie przez dziennik i tyle.
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:42
        Dziecko było przygotowane. Katechetka nawaliła.
        • kamin Re: Lekcja online 03.01.22, 17:50
          Wypisz dziecko z religii zapisz na dodatkowe zajęcia komputerowe. Może będzie 3 w klasie, który potrafi skomunikować się i dołączyć do zdalnego spotkania.
          • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:51
            To nie wina dziecka.
        • nickbezznaczenia Re: Lekcja online 03.01.22, 17:53
          Powiedz jej spier.dalaj!
        • alicia033 Re: Lekcja online 03.01.22, 20:03
          zerlinda napisała:

> Katechetka nawaliła.

znaczy jak nawaliła?
    • la_mujer75 Re: Lekcja online 03.01.22, 17:46
      Dałabym "szanse" katechetce. Niech wyjaśni, jak do tego doszło.
      Znam takiego jednego, co cały czas mówi matce, że pani się nie połączyła, a on- bidulek, grzecznie czekał, a ma nieobecność.... A prawda wygląda inaczej.
      • zerlinda Re: Lekcja online 03.01.22, 17:52
        Dziecko jeszcze nie w tym wieku żeby kombinować.
        • m_incubo Re: Lekcja online 03.01.22, 18:05
          Napisz skargę do papieża!
        • nangaparbat3 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:10
          Oj, żebyś się nie zdziwiła big_grin
        • mia_mia Re: Lekcja online 03.01.22, 18:30
          Pierwsza klasa i w zeszłym roku nie miało zdalnego? Nie wpadło, żeby ci o tym powiedzieć? A jakby w szkole nauczycielka miara rozwolnienie i by się spóźniła też byś zrobiła aferę? Zaprawdę niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto nigdy nie spóźnił się na zdalne spotkanie, bo mu internet czy komputer nie zadziałał tak jak trzeba. Od chrześcijanina można oczekiwać więcej miłosierdziawink
    • mae224 Re: Lekcja online 03.01.22, 17:46
      Godzina prania mózgu mniej, powinnaś się cieszyć.
    • lauren6 Re: Lekcja online 03.01.22, 17:48
      Jesteś ochotniczką. Dziecko możesz wdrażać do życia religijnego w domu, sakramenty załatwić na własną rękę. Wolisz jednak użerać się z dyrekcją i rąbniętą katechetką.
      Nawet mi cię nie żal.
    • nangaparbat3 Re: Lekcja online 03.01.22, 18:13
      Poczekać na odpowiedź nauczycielki religii.
      Możliwe, że zapomniała, jak się prowadzi zdalnie, a może nigdy tego jeszcze nie robiła, i popełniła jakiś błąd.
      A może nie ma w tym w ogóle jej winy.
      Coś piszesz o wpisanym nieprzygotowaniu - to dziwne, albo nieobecność, albo nieprzygotowanie.
      Warto spokojnie wyjasnić, bo zaczną się piętrzyć nieporozumienia, a po co?
      Pisać skargi do dyrektora, a potem do kuratorium, zawsze zdążysz.
      • alicia033 Re: Lekcja online 03.01.22, 20:05
        nangaparbat3 napisała:

> Możliwe, że zapomniała, jak się prowadzi zdalnie, a może nigdy tego jeszcze nie robiła, i popełniła jakiś błąd.

że CO?
        Lekcja się odbyła, to nie katechetka nawaliła.
    • katriel Re: Lekcja online 03.01.22, 18:19
      Trzeba było nie pisać na forum, że to akurat religia. Byś więcej zrozumienia znalazła.
      "Baba" OK, ale z "leniwą larwą" to mogłabyś się powstrzymać, zwłaszcza że lekcja - jak piszesz - się odbyła. No i nie wiesz w sumie, co z tym łączem: czy pani nieogarnięta, czy twoje dziecko (tamtych dwoje jakoś znalazło), czy problem techniczny z netem, czy zwykłe nieporozumienie. Nie rób drugiemu, co tobie niemiłe: nie zakładaj od razu, że to pani wina, tak jak nie chcesz, żeby ona zakładała od razu, że winne jest twoje dziecko (i automatycznie wpisywała mu np).

Sprawę nieprzygotowań oczywiście należy wyjaśnić. Piszesz, że pani "nie raczyła odpisać" - od jak dawna? Przecież dziś jest pierwszy dzień zajęć po przerwie świątecznej. Komunikacja pisemna (email, sms, wiadomośc w librusie) jest z natury komunikacją asynchroniczną, nie ma żadnego powodu, żeby pani odpisywała częściej niż raz dziennie. Jak przez trzy dni nie odpowie, a ty jesteś niecierpliwa, to faktycznie poproś kogoś, kto ma z panią kontakt, żeby szturchnął ją o odpowiedź. Może być dyrekcja, chociaż ja bym pewnie prosiła wychowawczynię. Nie szkodzi, że nic nie wie - niech się dowie. Dyrekcja pewnie też nic nie wie.
      • umi Re: Lekcja online 03.01.22, 18:44
        To chyba jest trolling. Religia po to, zeby zazarlo.
        • iwoniaw Re: Lekcja online 03.01.22, 18:57
          umi napisała:

> To chyba jest trolling. Religia po to, zeby zazarlo.

To byłaby wersja optymistyczna. W realu takich ludzi jednak jest legion. Najbardziej mnie frapuje, że nawet przez moment ich nie zastanowi fakt, iż byli tacy w klasie, którzy się na tę lekcję zalogowali i że może należaloby z tego jakiś wniosek na przyszłość wyciągnąć...
          • mamalgosia Re: Lekcja online 03.01.22, 19:17
            To byli ministranci i larwa im po znajomosvi smsa wyslala
            • iwoniaw Re: Lekcja online 03.01.22, 19:42
              mamalgosia napisała:

> To byli ministranci i larwa im po znajomosvi smsa wyslala
              >

To dziubdziuś autorki nie jest ministrantem?! Zaprawdę slusznie dostał np z religii zatem 🤣
              • m_incubo Re: Lekcja online 03.01.22, 22:22
                Może ma córkę wink
                • mamalgosia Re: Lekcja online 03.01.22, 22:46
                  Ale to sie nie wyklucza
                  • georgia.guidestones Re: Lekcja online 05.01.22, 13:13
                    mamalgosia napisała:

> Ale to sie nie wyklucza
                    >
                    Produkuj sie dalej, kk wyklucza kobiety nawet na etapie sluzenia do mszy.
                    • memphis90 Re: Lekcja online 05.01.22, 18:04
                      No litości, ministrantki były w czasach, w których ja byłam w podstawówce...
        • nocnamagia Re: Lekcja online 03.01.22, 19:08
          Też tak myślę, trolluje i śmieje się, że tak gładko poszło
          • umi Re: Lekcja online 03.01.22, 19:15
            Owszem, zacny troll, jesli to troll big_grin Poziom, powiedzialabym, mistrzowski.

Jesli nie, to... eee... wspolczuje tym, ktorzy maja nia kontakt.
    • stephanie.plum Re: Lekcja online 03.01.22, 18:20
      która klasa?
      • stephanie.plum Re: Lekcja online 03.01.22, 18:39
        pytałam, która klasa, bo ja mam młodzieńca w pierwszej, i dopiero zaczynam "przygodę" z teamsami.

już się mądrze naumiałam, że jak się kończy "nauczanie wczesnoszkolne", to trzeba najechać na "kalendarz" i kliknąć na angielski, etykę, religię, bo inaczej się nie połączymy z odpowiednią panią. sorki, jeśli mój poziom rozkmin jest dla ciebie śmieszny!
        • alicia033 Re: Lekcja online 03.01.22, 20:10
          bombalska napisała:

> ale zadziwiająco podobna do Sheryl Crow.

nic dziwnego, to ona we własnej osobiesmile
    • morekac Re: Lekcja online 03.01.22, 18:54
      Zerlindo, dyrektor szkoły czy kuratorium nie mają żadnej władzy nad katechetami...
      • umi Re: Lekcja online 03.01.22, 19:12
        No i juz dostala rade - kuria i Watykan. Ja bym sie nie ograniczala, niech wali od razu do Watykanu. Nalezy skrupulatnie opisac- dziubdzius nie zalogowal sie na lekcje, podczas gdy koledzy tak. Niech przyjada i ukaza pania, pewnie nie szczepiona i dlatego chip jej nie dziala suspicious
        • mamalgosia Re: Lekcja online 03.01.22, 19:18
          Do Watykanu nie ma sensu, ten papiez w ogole sie nie zna na polskim kosciele, dal juz tego wyraz nie raz.
          • jowita771 Re: Lekcja online 05.01.22, 13:51
            No to może do naszego_papieża niech napisze i niech on coś zadziała.
          • memphis90 Re: Lekcja online 05.01.22, 18:15
            Do Watykanu nie ma sensu, bo przecież ten nowy papież nie umie po polsku...
    • kozica111 Re: Lekcja online 03.01.22, 19:12
      Najwiekszy szkopuł że to akurat religia była.
    • escott Re: Lekcja online 03.01.22, 19:40
      Myślę, że w sprawie kłopotu z łączem, który spowodował, że dziecko nie mogło wziąć udziału w lekcji, wystawienia nieprzygotowania, bo pani, choć uczy religii, to nie jest duchem świętym i nie wie, czemu ktoś nie odpowiada, oraz nie-natychmiastowego odpisania, należy na babę nasłać nie tylko kuratorium, ale policję, WOT, prezydenta i Trybunał Praw Człowieka.
    • bombalska Re: Lekcja online 03.01.22, 20:04
      Przede wszystkim wyluzowac. Napisz do katechetki, ze dziecko bylo i czekalo, a spotkanie w kalendarzu sie nie pojawilo (bo jak przypuszczam trzeba bylo sie przelogowac, bo cos poszlo nie tak). I zapytaj co trzeba dostarczyc, zeby anulowac te nieprzygotowania. Pełen luuuuzz. Jeszcze sie doczekasz nieobecnosci na lekcji, na ktorej byla cala rodzina. Normalka...
      • raczek47 Re: Lekcja online 03.01.22, 23:14
        3 stycznia a już się robi wątek roku 🙃
        • nigdynigdynigdy84 Re: Lekcja online 04.01.22, 08:09
          Szanowna Pani katechetko, jestem mamą Zdzisia Kowalskiego z klasy 3a.
          W dniu 2 stycznia br mój syn czekał przed komputerem z różańcem w dłoni, w oczekiwaniu na lekcje katechezy.
          W związku z kłopotami z łączem internetowym zdziś nie był w stanie połączyć się z Panią na lekcji, wobec czego dostał od Pani nieprzygotowanie.
          Cała lekcyjna godzinę modlił się, zmówił koronkę do miłosierdzia Bożego, czy wobec tego mógłby dostać obecność na lekcji?
          🙃
          • jowita771 Re: Lekcja online 05.01.22, 13:52
            Oraz leżał krzyżem na kafelkach w przedpokoju w ramach pokuty za niepołączenie się.
    • lucky80 Re: Lekcja online 03.01.22, 23:16
      Serio chcesz robić borutę przez lekcję religii?
    • nigdynigdynigdy84 Re: Lekcja online 04.01.22, 08:06
      Katolicy to jednak inny sort ludzi.
    • iwles Re: Lekcja online 04.01.22, 08:22

Nie za bardzo chyba dziecko lubi religię, skoro już ma 2 nieprzygotowania big_grin
      • jowita771 Re: Lekcja online 05.01.22, 13:57
        Mój mąż ma kolegę, zaangażowanego katolika. I ten kolega zapytał kiedyś mojego męża, dlaczego nasze dzieci nie chodzą na religię i do kościoła, na co mąż odpowiedział: "bo nie chcą". Na to kolega: "to trzeba dzieci nakłaniać". Sam swoje nakłania, jak jednemu kupił rower, to nie dał pojeździć, dopóki dziecko nie poszło na mszę podziękować Bogu za rower.
    • mja-15 Re: Lekcja online 04.01.22, 09:24
      Usprawiedliwić i olać.
    • ykke Re: Lekcja online 04.01.22, 09:57
      Rany, takie awanturnice naprawdę istnieją. Co poszlo nie tak w danym dniu, że zapieklił Cię taki drobiazg?