nigdynigdynigdy84 07.01.22, 21:46 Ematki, czym sobie pomagacie mając emocjonalny dół? Taki dół bez powodu, bo życie macie zadowalające Okres się zaczął, i emocje mnie dziś rozdeptaly. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliawodna222 Re: Dół 07.01.22, 21:48 Dogadzam sobie i wówczas najmniej myślę o innych, skupiam się egoistycznie na sobie. Czyli jedzenie, rozrywka, zakupy pode mnie A czasem po prostu zakopuję się i śpię. Odpowiedz Link Zgłoś
frequenter.light [...] 08.01.22, 01:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Dół 07.01.22, 21:52 Przeczekuję, bo wiem że miną. Takie doły bez powodu msm tylko w czasie pms. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Dół 07.01.22, 21:56 Na przykład oglądam różne takie: Pani Lola - Bronisław Maj Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Dół 07.01.22, 23:44 Pani Lola! Ja bym to mogła uwielbiać w kółko. Uwielbiam, jak Stuhr składa się ze śmiechu w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Dół 08.01.22, 11:33 Genialne, dzieki ewka! Lola to z maniery troche moja babcia, troche Irena Kwiatkowska i troche nasza Hrabcia (tak ja sobie wyobrazam). Az mi sie troche zatesknilo za krakiem😛 Odpowiedz Link Zgłoś
czere-mcha Re: Dół 08.01.22, 12:07 ewka.n Dziękuję! dawno nie obejrzałam tak zabawnego występu Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Dół 07.01.22, 22:02 Kupuję sobie czekoladę „z okienkiem” i zjadam całą. Albo dwie 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Dół 08.01.22, 00:46 Całą tabliczkę czekolady zjadasz jednego dnia?! 😲 Odpowiedz Link Zgłoś
ju_mi Re: Dół 08.01.22, 10:10 W jeden dzień? - Jak mam takiego doła, że czuję, że potrzebuję tej czekolady to zjadam całą w 30 minut 😉 Zdarza mi się to może raz na rok 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Dół 08.01.22, 10:58 A to takie dziwne? Ja potrafię zjeść całą czekoladę naraz i zwykle tak właśnie robię, jak mnie najdzie ochota. Zajmuje to jakieś 10 minut a ty się całym dniem dziwujesz Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Dół 07.01.22, 22:06 Wygaduję się przez telefon koleżankom, zawsze jakieś zwrotne słowo nastraja mnie pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olkka_99 Re: Dół 07.01.22, 22:22 Ide spać, czasem sobie popłacze, a co. No i myślę, że to minie przecież. Kiedys zajadałam doły, ale jakoś tak samo mi minęło, a potrafiłam zjesc wtedy 3 paczki ciastek na raz. Generalnie sen i przeczekanie mi pomaga najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Dół 07.01.22, 22:23 Kieliszek wina, dobra książka i gucio do głaskania Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Dół 07.01.22, 22:56 Coś se w necie oglądam, jakiś serial, gorąca herbata z cukrem (zazwyczaj nie słodzę) i jakoś tak staram się wytrwać. Odpowiedz Link Zgłoś
fitfood1664 Re: Dół 07.01.22, 23:16 Nie miewam dołów bez powodu, nie pomogę. Na okres garść MagneB6 powinna pomóc, mój małżonek od razu po tym wydaje mi sie mniej wmurwiający w te dni, nawet miła potrafię być Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Dół 07.01.22, 23:42 Pomagam sobie słodyczami albo paczką serowych chitosów. Czasem drinkiem albo winem. A jak mam chęć w tym dołku sobie potrwać to włączam łzawą muzyczkę. Czasem sobie popłaczę, bo tak, raz w miesiącu można I przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Dół 08.01.22, 09:12 Popieram - zbadać poziom tej witaminy. I zastanowić się nad tym czy aby na pewno wiedzie się satysfakcjonujące życie. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Dół 08.01.22, 09:50 Bardzo satysfakcjonujące, ale okres mnie pokonał. Brzuch bolał, głowa bolała to i emocjonalne cierpienie mi się włączyło. Płakałam bo chłop mi nieodpowiednia czekoladę kupił 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Dół 08.01.22, 11:10 Ja kiedyś się popłakałam bo mi kupił mleko sojowe z innej firmy niż miało być 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Dół 08.01.22, 11:08 Takie dołki bez powodu raczej są dość normalne, przynajmniej u niektórych. Ja tak mam w każdym razie od zawsze, nieczęsto ale się zdarza - dopadają mnie jakieś egzystencjalne smutki i ból istnienia Swojego życia nie zamieniłabym na żadne inne, wręcz chciałabym by zawsze było tak jak jest, więc to nie ten trop Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Dół 08.01.22, 10:27 Odhaczam, że to przed okresem lub okres i zapominam o dole. Kategoryzacja cierpienia mi bardzo pomaga. No dobra, rozpieszczam się też nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Dół 08.01.22, 11:04 Zdarza mi się jak mam pms głównie, na szczęście nie za często. Pomaga mi głaskanie kotów i w ogóle przebywanie ze zwierzętami - to mój antydepresant nr 1. Po Poza tym pyszne jedzenie, ciekawa książka, film, net - ematka często rozbawi, tylko unikam wtedy smutnych wątków. Jak mam bardziej socjalny nastrój to wyjście z mężem i znajomymi do restauracji czy pubu (choć przy większym dołku nie chce mi się zbytnio nikogo oglądać). Słuchanie ulubionej muzyki. A najważniejsza jest świadomość, że takie rzeczy są chwilowe i mijają bez problemu, więc tylko trzeba przetrwać Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Dół 08.01.22, 11:09 Trening - taki, że pot spływa po doopie, głodówka - nic tak nie wprowadza mnie w dobry nastrój i nie dodaje energii, jak 24 godziny bez żarcia. Kawa czarna, bez cukru. Dół mija, jak ręką odjął. Odpowiedz Link Zgłoś
nigdynigdynigdy84 Re: Dół 08.01.22, 12:52 Oj nie, ja z tych co w czasie miesiączki nie leje się pot po dupie a co innego 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Dół 08.01.22, 18:53 Kiedyś na takie akcje brałam Mastodynon N, teraz już nie mam PMS. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_niczyja Re: Dół 08.01.22, 19:14 Idę na spacer jak mi się chce, bo jak to dół taki, że nawet mi się nie chce mrugać to nie idę. Zwykle kąpiel, prysznic gorący, dresik, kocyk i jakiś film. Można też sobie popłakać. Odpowiedz Link Zgłoś