alpepe 17.01.22, 21:29 Moja suka zmienia futro na letnie. Właśnie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bylam.stara.mostowiakowa Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:31 Wiosno przybywaj, czekam niecierpliwie! Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer.00 Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:36 A ja wolę jak zimą jest zima I w ogóle wszystkie pory roku na właściwym miejscu, nie rozumiem tego "przyspieszania" czasu Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Wiosna idzie 17.01.22, 22:47 Mam tak samo. Wiosna w styczniu mnie nie cieszy ani trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wiosna idzie 17.01.22, 23:57 Mnie też nie. Herezje, tfu. Jak jest zima to musi być zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:38 A wez! Pies partnera dopiero co skonczyl zmieniac futro na zimowe (w praktyce byl to pewnie koniec listopada moze ), a Ty tu takie herezje prawisz. Pocieszam sie, ze u mnie wiosna pozniej przychodzi jakby co. Pies super poza tym, ale te kleby klakow wszedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:41 Tak tak, wróbelki się ostatnio darły jak szalone Słońce się pojawiło i w ogóle światło jakieś inne A koleżanka widziała pączki na krzakach Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Wiosna idzie 18.01.22, 06:35 O dzięki Nanga Chyba w sobotę zrobię pączki ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Wiosna idzie 18.01.22, 13:43 Na pączki to ja czekam do tłustego czwartku. A w styczniu ma być jeszcze zima. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:42 Dziś była wiosenna burza Pioruny waliły jak głupie, trochę tylko śnieg wadził Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:45 A weź, u nas po burzy była taka nawałnica śnieżna, i teraz ten śnieg leży. I poleży trochę. Owszem dnia przybywa, ale do wiosny to jeszcze trochę. I dobrze: styczeń- ma być zimowo. Wiosna niech przyjdzie wtedy, gdy ma przyjść wiosna . A sierść póki co u moich psiurów zimowa. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Wiosna idzie 17.01.22, 21:54 Zmiana futra jest zależna od doświetlenia. Jeśli na naszej szerokości geograficznej się doświetla zwierzęta to szybciej linieją albo w ogóle nie rośnie im zimowa okrywa. Zupełnie im nie robi, czy świeci słońce czy diody led. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: Wiosna idzie 17.01.22, 22:23 No nie wiem moj kot je jak głupi, a mądrość ludowa mówi że to zwiastuje nadejście ostrej zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
kautokeino Re: Wiosna idzie 18.01.22, 02:15 Inna madrosc ludowa wskazuje na luty, jako bardzo zimny miesiac. A my dopiero w polowie stycznia jestesmy, wiec moze byc jakies wahniecie, a potem przyjdzie luty i pokaze co to znaczy zima. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Wiosna idzie 17.01.22, 22:54 Patrzac na zime jaka mam, to juz wiem, ze ona znowu zacznie sie zacznie w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Wiosna idzie 17.01.22, 23:26 Gdzie wy macie tę wiosnę i bazie? U mnie -2 i śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wiosna idzie 18.01.22, 00:24 U mnie. Nie tylko bazie, ale mamy kwiaty na drzewkach owocowych, jakieś krzewy całe na żółto i widziałam już nawet kwitnące narcyzy. Małe i mzierne, ale jednak. Ale to dlatego, że w okolicach Nowego Roku było 10 stopni, a i teraz temperatury tylko na krótki czas w nocy spadają ciut poniżej zera. W dzień mamy 4-7 stopni. Obawiam się jednak, że zima wróci i moje wyrośnięte już nieco tulipany ucierpią. Tak było zresztą w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
chebellacosa92 Re: Wiosna idzie 18.01.22, 06:32 Moja chyba królowa chyba też zaczyna zmieniać suknię. Ale do wiosny jeszcze daleko....jak tylko styczeń minie będzie bliżej. Nienawidzę stycznia, dla mnie najgorszy miesiąc w roku. Na razie kupię sobie żonkile. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Wiosna idzie 18.01.22, 09:09 Moje psy co 3m a szczeniaki co 6 tyg mają wiosnę u groomera. Kot niewychodzący, to futro bez zmian kalendarzowych. Wiosnę mam na stole - kupiłam hiacynty i narcyzy. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: Wiosna idzie 18.01.22, 13:49 To chyba do Ciebie ma dużo bliżej, bo u mnie na razie stanowczo się nie zanosi - zapowiadają lekki mrozek i śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wiosna idzie 20.01.22, 02:28 Wiem, że styczeń to nie jest żadne przedwiośnie jeszcze. Ale też mimo śniegu miałam wrażenie przed przedwiosennej przyrody wczoraj. Po pierwsze słońce jakieś jakby już inne i nie zimowe. Po drugie pierwsze świergoty i śpiewy ptaków w ogrodzie i w lesie. I to powietrze jakby już - inne. Nadal czekam na więcej śniegu, żeby pojeździć na sankach ale na stole w kuchni mam już hiacynty🙂. Odpowiedz Link Zgłoś