Dodaj do ulubionych

Kanapa z westwing

25.01.22, 10:37
Co myślicie? Mi się podoba, jest jeden problem, jest dłuższa od mojej dotychczasowej kanapy, więc musiałabym robić przemeblowanie całej powierzchni co by się wiązało z zatrudnieniem home stagera.
Obserwuj wątek
    • kot_filemon88 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 10:38
      Obicie to poliester.
      • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:32
        Jesli ci sie podoba to po pytasz?
        Poliestetry sa rozne, te kanapowe sa praktyczne. Pokrowce pierzesz w pralce i suchy juz po chwili, a pojedyncze plamy schodza po miejscowym potraktowaniu mokra scierka. Niezniszczalne wlasciwie.
        • ykke Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:37
          asia.sthm napisała:

>. Niezniszczalne wlasciwie.
          >
          Do momentu gościa w czarnych dżinsach 😉
          • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:59
            > Do momentu gościa w czarnych dżinsach 😉

Nie przesadzaj. Te obicia sa dostosowane do siadania big_grin
          • kot_filemon88 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 12:03
            Nie zamierzam takich przyjmować w gości.
            • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 12:14
              Nie przejmuj sie, poliester ciezko zafarbowac nawet kiepskimi dzinsami.

Gorzej jest z np. biala, skorzana sofa - to dopiero jest stres.
    • kira02 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:06
      Bardzo podobna do mojej obecnej kanapy. Rozkladana? Znasz producenta? Sprawdzałaś gdzies stacjonarnie, czy wygodna? Jeśli nie, to ja bym w to NIE szła.
      • kot_filemon88 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:45
        Nierozkładana, ale na tym mi nie zależy. Nie widziałam jej na żywo niestety.
    • lumeria Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:09
      Pomylil mi sie Westwing z Westworld i myslalam, ze bedzie taka

https://i.pinimg.com/originals/f3/40/58/f34058e3038e7f723f2a12beb5c6325c.jpg
      • ichi51e Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:12
        ta fajna bralabym
      • arthwen Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 20:00
        Ja też! Weszłam tylko dlatego, że skojarzyłam z Westworld big_grin
    • bigimax4 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:23
      To jest jedyna sluszna kanapa

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/721/740/efd.jpg
      • simply_z Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 12:38
        🤣
    • mia_mia Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:37
      Nie kupuj kanap na westwingu. Ja zrobiłam ten błąd, najgorsza kanapa ever, nie pamiętam producenta, ale włoski, często ma tam kampanie Wyglądała dobrze na obrazku, nawet po przywiezieniu, ale nie nadawała się do prania (obicie strasznie się brudziło, a plamy nie schodziły nawet po praniu), po dwóch latach nie dało się na niej siedzieć, bo deski wchodziły w tyłek.
      • kot_filemon88 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:46
        Tutaj nie ma nawet producenta podanego, ona jest na westwingnow. Ma dobre opinie.
        • mia_mia Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 11:47
          Rób jak chcesz, ja odradzam.
        • kira02 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 12:24
          Tez odradzam. Jakby byl producent, to zawsze mozesz zadzwonic, dowiedziec się, czy i gdzie maja showroom czy salon stacjonarny. To jednak nie komoda, tylko kanapa i musi byc wygodna.
          • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 12:31
            > i musi byc wygodna.

Tego rodzaju kanapy "uwygadnia" sie poduchami. Ktos chce siedziec grzecznie z kolankami razem to wpycha poduche za plecy, ktos inny chce sie rozwalic relaksowo wpycha poduche tam gdzie mu pasuje.
            Nie robic problemu na zapas, to najwazniejsze. Co tu moze byc niewygodnego? Kanap nie kupuje sie na miare wszystkich tylkow.
            • kira02 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 15:01
              Jak Ci bedzie twardo w tyłek przez deski/ zbyt malo gabki czy brak sprezyn - to nic sobie nie poprawisz poduszka pod plecy.
              • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 15:15
                Nie wiem jakim tylkiem chcesz przez te wysciolke sie do dech przebic. Te kanapy maja gruby spod, dechy daleko.
                • ginger.ale Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 15:54
                  Można się zdziwić, grubości wypełnienia są różne (jeślijest funkcja spania to grubościwypełnieniajest nieduż), mają różną elastyczność etc
                  • kira02 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 19:55
                    Oczywiście, że tak. Kanapa kanapie nierówna, szcegolnie ta produkowana po taniości.
                    • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 20:54
                      > Kanapa kanapie nierówna, szcegolnie ta produkowana po taniości.

Po taniosci? Ja nie wiem czym sobie lubisz dogodzic big_grin

Narożna sofa modułowa Sofia. Westwing Collection. od 7 699 zł. Sofa modułowa Lennon (3-osobowa), Tapicerka: poliester Dzięki tkaninie, Stelaż ...
                      • kira02 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 21:58
                        Jeszcze na głowę nie upadłam, zeby szukac sofy na stronie Westwing, skoro autorka nie podala linka.
                        Nadal nie wiadomo, czy jest czy nie jest wygodna. Tym bardziej przy 7k bym nie ryzykowala kupna mebla, ktorego na oczy nie widzialam, nie moglam dotknac tapicerki ani na nim usiąść, a zwrot jest klopotliwy i kosztowny. Ale kazdy niech robi, jak uwaza.
                        • asia.sthm Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 22:04
                          > Jeszcze na głowę nie upadłam, zeby szukac sofy na stronie Westwing, skoro autorka nie podala linka.

Ale pokazala fotke. Nie upadaj na glowe ale mozesz byc mniej krytyczna skoro i tak ci nie zalezy.
                          Zawodowa zniechecaczka jestes?
                          • kira02 Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 22:07
                            Nie, robię to prywatnie jako hobby 😗
    • ginger.ale Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 12:28
      Wizualnie ok, ale nie zdecydowałabym się na zakup sofy/narożnika, którego nie widziałam na żywo - nie chodzi o kolor, tylko możliwość wypróbowania. Ile ja sklepów zjeździłam, aż kupiliśmy. Jesteśmy wysocy i większość oparć była dla nas niewygodna. To duży wydatek, duży gabaryt i zakup na x lat.
    • madame_edith Re: Kanapa z westwing 25.01.22, 22:16
      Ja sobie ją wyobrażam z moim psem i kotem. Ten by ubrudził po 1 dniu, ona wydrapała dziury 😁
      Jak masz warunki to bierz, ładna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka