Dodaj do ulubionych

Zakupowy efekt covida

17.02.22, 11:25
Dziś ostatni dzień mojej izolacji, więc ostatni wątek, wiem, że już przesadzam z moją obecnością na forum, ale to proces leczenia 😅
Wpadłam w sidla zakupów, i tak kupiłam ciuchy sportowe Nessi ( bardzo mi się podobają), trzewiki Timberland ( super), biustonosze Triumph ( takie sobie ale niezłe i b tanie były), koszulki MD ( bardzo ładne), dżinsy Medicine ( takie sobie ale wynoszę) i buty pumy ( w drodze,). Miałyście w tych zakupach duży udział, więc dziękuję. Ten covid jest droższy niż sądziłam...
Obserwuj wątek
    • gorzka.gorycz Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:27
      A ja odwrotnie. Prawie nic nie wydałam w czasie izolacji. smile
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:28
        Tobie to dobrze.
      • 35wcieniu Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:29
        Ja chyba nic ubraniowego nie kupiłam od początku pandemii, jak tak teraz przemyślałam. big_grin
    • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:27
      Oczywiście raźniej mi będzie jak się pochwalicie co ostatnio kupiłyscie ☺️
      • piataziuta Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:33
        Nie pomogę tongue_out.
        Ja nie kupiłam nic, pomimo planów - nawet w trakcie izolacji, którą miałam chwilę przed tobą.
        Mam jakiś paraliż zakupowy - niby chcę, ale mnie wzdryga.
        • kurt.wallander Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 15:27
          piataziuta napisała:

> Mam jakiś paraliż zakupowy - niby chcę, ale mnie wzdryga.

Mam tak samo. Kupię, jesli czegoś bardzo potrzebuję, a to dosłownie zaatakuje mnie z wystawy sklepowej. Ostatnio kupiłam tak kurtke na wiosnę, której potrzebowałam od 2 lat. Ale żeby chodzić, szukać, przymierzać wiele rzeczy w wielu sklepach, to aż mnie wzdryga. Co nie jest fajne, bo zaraz zużyję ostatnie dżinsy, sztyblety mam w rozsypce, T-shirty znoszone.... Taki sam wstręt mam do kupowania stacjonarnie, jak i online. Czekam aż mi przejdzie wink
          • piataziuta Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 10:21
            Ja mam jednak większy wstręt online.
            Jak już zbiorę dooopę w troki i przejdę się do sklepów, to załatwiam szybko (ostatni raz byłam...yyyy... wiosną 2021 tongue_out).
            T-shirty też mam znoszone i sneakersy już wołają o pomstę do nieba, i dresy...🤦
            Pójdę na zakupy wiosną, teraz i tak jeszcze nie ma nowych kolekcji. tongue_out
      • mashcaron Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:33
        Dom 🤣
        A poza tym, to jeszcze nic, ale będzie tego dużo...
        • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:45
          Haha chyba muszę na nową izolację. Nowego domu mi się trochę zachciało
      • primula.alpicola Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 12:16
        extereso napisała:

> Oczywiście raźniej mi będzie jak się pochwalicie co ostatnio kupiłyscie ☺️

Prawie nic, tylko krem Pharmaceris, zieloną herbatę i ładowarkę do telefonu.
        • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 12:19
          Ja chcę z przytupem covid zakończyć więc jeszcze idę do wątku o maseczkach.
      • magdallenac Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:23
        Nie mam covida, ale kończą się właśnie ogromne wyprzedaże, więc zaszalałam trochę- sukienka o kroju marynarki dwurzędowej bez rękawów, 2 sukienki "zwierzęce", kilka bluzek do konkretnych spódnic, pierwsze w życiu mokasyny, pod wpływem forum 2 pary spodni o nietypowym dla mnie kroju, kilka dłuższych bluzek koszulowych do legginsów, gruby golf bez rękawów i ogromny sweter z wełny i mohairu. Uff.
        • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:25
          A jaki krój jest dla Ciebie nietypowy?
          • magdallenac Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:35
            Nie znam nazw spodni, ale zawsze nosiłam wąskie i dopasowane- kupiłam takie lejące się z ciężkiego lekko błyszczące go materiału i drugie wiązane w pasie zwężające się do dołu. Muszę przyznać, że są kompletnie out of my box, ale bardzo dobrze się w nich czuję.
            • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:39
              Te drugie to może marchewki. Noś z przyjemnością.
              • magdallenac Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:42
                Tak marchewki! Nie z dżinsu, ale z czegoś takiego grubego i miękkiego.
                • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:43
                  👍
      • arthwen Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 14:01
        Ubezpieczenie do auta. Wolałabym ciuchy, ale cóż wink
      • mama-ola Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 18:11
        extereso napisała:

> Oczywiście raźniej mi będzie jak się pochwalicie co ostatnio kupiłyscie ☺️

Sukienkę, dwie spódnicę, parę sweterków, ale mi się należało, bo chodziłam do pracy od paru lat w tym samym, no ile można.
    • borsuczyca.klusek Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:47
      Nic sobie nie kupiłam. I nawet na forum mniej pisałam bo jakoś siły i ochoty brak 🤷‍♀️
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:50
        Biedaku... Jak to mówią, indywidualna sprawa jak przechodzisz. Oby Ci się 💐
    • pade Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:54
      A które pumy kupiłaś i gdzie?
      Białe snickersy mi chodzą po głowiesmile
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 11:58
        Na Zalando longue jaśniutki róż. Teraz są sneakersy damskie do jutra chyba, białych dużo 🍀
        • pade Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:47
          właśnie kupiłam, ale nie na longue, nie odnajduję się w nimsmile
          • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:51
            Fajnie ☺️
    • gama2003 Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 12:04
      Popłynełam.
      Ale jestem usprawiedliwiona.
      Ciuchów mało, prawie wszystko do domu.
      Teraz zacieram ręce, bo zaczynam kupować rośliny.

Żeby teściowa mogła wydeklamować - sucho ma ta palma ! ☺

Tylko jaka palma byłaby pancerna ? Światła dostanie bardzo dużo, miejsca też.
      • katiemorag Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:43
        Mam tak samo, wszystko do domu. Przedpokój odnowilam, meble do łazienki nowe zamówiłam. Nic dla siebie.
      • kautokeino Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 14:16
        Ja po anturium sie wybiore, do palm jakos pociagu nie czuje. Pancerne moze byc doslownie wszystko, jesli sie mu u Ciebie spodoba. A jak sie nie spodoba, to zebys nie wiem jak sie starala, to chwasty pozdychaja tongue_out
        • gama2003 Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 14:32
          Przepisuję to o nieskuteczności starań !
          Mojej mamie suchy liść zakwitnie a u mnie różnie bywa. Raczej survival, żyje co ma żyć.
    • heca7 Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:30
      Kupiłaś sobie biustonosze, które z założenia powinny być mega wygodne dla ciała tylko dlatego, że były tanie?! A rozmiar się chociaż zgadza? big_grin I spodnie, które ci się nie podobają?! Nie sądzisz, że to jest większy problem?
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:35
        Nie,są bardzo wygodne. Znam ten model na wylot. Nic ciekawego w sensie nic nowego. Spodnie są bardzo wygodne, wyjątkowo. Nie są zbyt korzystne dla figury, się przez ich wygodę, wynoszę. Nie, nie mam problemu z kupowaniem nieidealnych rzeczy. Jak mogą być, to mogą.
    • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:35
      Też za dużo zakupów zrobiłam, choć nie mam izolacji. Muszę spasować. Problem w tym, że jestem mało wybredna najwyraźniej i wiele rzeczy mi się podoba. Ale nie napiszę, ile ostatnio kupiłam. Za dużo, aczkolwiek wszystko mnie cieszy, jest w moim stylu, i liczę, że długo posłuży smile Wszystko przez tę obecną luzacką modę big_grin Jak znam ten rytm, to następna będzie moda na elegancję - i wówczas nic dla mnie w sklepach nie będzie wink
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:36
        No ale co najlepszego kupiłaś, może się zainspirujemy.
        • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:49
          extereso napisała:

>może się zainspirujemy.
          Lepiej się nie inspirujmy smile

Ok
          www.reserved.com/pl/pl/1082h-08x/kurtka-k-bjt
          www.reserved.com/pl/pl/1071h-09m/kurtka-k-bjt
          www2.hm.com/pl_pl/productpage.1014091003.html
          Kilka rzeczy (bluzy, t-shirty, kurtka) z tej kolekcji:
          answear.com/k/ona?q=l%27arte
          allegro.pl/oferta/rozowa-torba-damska-z-organizerem-skora-eko-badura-10455190070
          www.superwnetrze.pl/torba-na-zakupy-reisenthel-shopper-xl-dots,t122175.html
          ee.diesel.com/en/sneakers/s-clever-mule-w/Y02690PR013.html?dwvar_Y02690PR013_color=T4250
          smile
          • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:52
            Sneakersy śliczne, na szczęście mojego numeru nie ma.
            • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 14:00
              Ze sneakersów jeszcze takie kupiłam:
              www.butsklep.pl/sneakersy-carinii-bezowe-b7009-r44-r16-000-e42-168958-p
              Mam nadzieję, że Ci nie przypadną do gustu, choć są mega wygodne! big_grin
              I takie trampki:
              sneakerstudio.pl/product-pol-1020708-Buty-Converse-Chuck-Taylor-All-Star-My-Story-170297C.html
              • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 14:14
                Wszystko ładne ale już tak mnie jak te Twoje pierwsze sneakersy na szczęście nie trafia.
      • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:37
        A... przyznam, że jak coś w realu jest inne niż online, to najpierw pytam dziecka, czy nie che (czasem chce), a potem ewentualnie zwracam. Nie zachowuję, jeśli nie spełnia oczekiwań.
        • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:42
          Ja też pytam dzieci czy nie chcą, potem mam zamiar zwrócić s potem się czasem okazuje że termin minął. Wtedy daję mamie, która i tak we wszystkim super wygląda. Ostatnio moj kupiony z myślą o pracy sweter powiedziała: no super, ja dużo w ogródku pracuję to jest po prostu i-de-al- ny.
          • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:52
            big_grin
            Moja teściowa na nowe dżinsy męża (klasyczne, bez dziur i przetarć, tyle że nie ciemnogranatowe, a niebieskie): "Ale czemu ty przyszedłeś w zniszczonych spodniach, może nadają się do prac ogrodowych...? Nie masz porządniejszych?"
            Szczęśliwie dziecko wyprowadziło babcię z błędu big_grin
            • extereso Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:54
              Babciu, to są wyjściowe spodnie taty! Już dwa razy krzyczał że mam na nie nie siadać bo impreza u babci w sobotę 😁.
              • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 13:54
                big_grin
        • beaucouptrop Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 11:03
          A to nie ty kilkakrotnie pisałaś tutaj o zachowaniach proekologicznych? Takie zamawianie x niepotrzebnych rzeczy i zwracanie polowy na pewno ekologiczne nie jest.
          • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 13:51
            Czyli jak kupię buty i okażą się niewygodne, to mam je zatrzymać i nie nosić czy wyrzucić, żeby być bardziej eko? Latem dużo chodzę boso, ale wiosną to jednak nie, no i nawet latem nie wszędzie 😁
            • beaucouptrop Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 16:47
              Po prostu nie zamawiać fafnastej pary butów, które tak na prawdę nie są ci do niczego potrzebne.
              • rich_coconut Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 17:12
                Ok, wiesz lepiej ode mnie, co mi potrzebne. Super 🙃 Proponuję jednak skupić się na własnych zwyczajach - tak jest znacznie efektywniej.
    • simply_z Re: Zakupowy efekt covida 17.02.22, 14:24
      nic sobie narazie nie kupilam, bo drogoo ale czaje sie na czerwona sukienke letnio-wakacyjna. Troche martwi mnie umiejscowienie talli (zbyt wysoko?) ale zobaczymy.
    • sopel.lodu Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 10:49
      Gdybym tak była szczuplutka ... ale nie jestem, a więc nie mam ochoty na zakupy ciuchowe.
      PS Extereso, w jakim czasie od ostatniej dawki, złapałaś covida?
      • piataziuta Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 10:53
        to nie do mnie pytanie, ale odpowiem: półtora tygodnia po trzeciej dawce złapałam omikron - przechodziłam bardzo lekko
        • daniela34 Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 10:57
          Czyli Ty już drugi raz? Tylko poprzednio inny wariant?
          • piataziuta Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 11:24
            Tak.
            Pierwszy raz delta, przed szczepieniami - luty 2021.
            Drugi raz omikron, po szczepieniach - koniec stycznia 2022.

Przy czym pierwszy raz był stresującą, uciążliwą (choć nie przechodziłam bardzo źle) chorobą, której skutki odczuwałam jeszcze przez kolejne dwa miesiące, a drugi raz był kilkudniowym przeziębieniem, przy którym głównie się wkooorwiałam - bo z takimi objawami jak miałam, nikt się wokół mnie nie testuje. Wszyscy łażą i roznoszą bo "to tylko przeziębienie", a ja czuję wewnętrzny przymus troszczenia się o wszystkich głąbów z okolicy i siedzę na izolacji - typowa ziuta.

• ivaz Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 11:33
        Pocieszę cię ja jestem szczuplutka (46kg) i też nie mam ochoty na zakupy ciuchowe.
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 12:08
        Chyba miesiąc
        • extereso Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 12:08
          Raczej dwa
    • panna.nasturcja Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 18:19
      A napiszesz gdzie tańiego Triumpha dopadłas? Proszę.
      • chlodne_dlonie Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 18:35
        Też się podepnę z prośbą smile
      • extereso Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 20:24
        Też Zalando longue 😁
        • panna.nasturcja Re: Zakupowy efekt covida 18.02.22, 23:52
          Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka