23.02.22, 23:59
Dylemat mam.
Wczoraj pierwszy raz byłam na wizycie u nowej lekarki, opinie z internetu miała dość stare, więc nie sugerowałam się nimi zupełnie.
Czekając na swoją kolej, z gabinetu wyszła kobieta, i mówiła do matki/siostry czy tam kogokolwiek z kim się zjawiła w przychodni, że lekarka "covidowo pierdolnieta", cokolwiek miałoby to znaczyć.
Weszłam do gabinetu, lekarka zadaje mi pierwsze pytanie, czy jestem zaszczepiona, mówię zgodnie z prawdą że nie, i tu zaczyna się tłumaczenie że to najlepsza szczepionka 21 wieku, itd, ale zauważyła brak mojej reakcji więc przeszla do problemu z którym przyszłam. No rewelacyjna się wydaje w swoim fachu, skierowania na badania dała, leki również, za trzy tygodnie mam się zjawić na kontrolę.
I tu mam dylemat.
Bo na koniec wizyty powiedziała coś w stylu, że ma nadzieję że do tego terminu przyjmę pierwsza dawkę.
I poradzcie mi, iść za trzy tygodnie czy szukać dalej specjalisty? Mam jakieś dziwne obawy że za trzy tygodnie to mnie wykopie z gabinetu jak usłyszy że szczepienia brak.
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Lekarz 24.02.22, 00:02
      A ta lekarka to sama czy w jakiejś przychodni? Bo w przychodni możesz przynajmniej zwrócić się do kierownictwa.
      • nowyniknik82 Re: Lekarz 24.02.22, 00:10
        I co powiem kierownictwu? Że lekarka w zalecaniach wpisała bezwzględne szczepienie? Wyśmieją mnie uncertain
        • taki-sobie-nick Re: Lekarz 24.02.22, 00:34
          W przypadku, gdyby cię wykopała, złożysz skargę, że cię wykopała.

Na razie niczego takiego ci nie wpisała, przynajmniej o tym nie wspominasz.

Mój okulista jest jeszcze lepszy, ale on chyba zakłada, że skoro jestem warszawianką, nie z Podlasia*, to z pewnością jestem zaszczepiona.

*Podlasie to taki region, gdzie nawet niektórzy lekarze się nie szczepią! (cytat z doktora)
          • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 00:38
            I jak daleko zajdziesz oddajc swoje zycie i zdrowie w rece kogos komu nie ufasz i na kogo naskarzylas do szefa?
          • gryzelda71 Re: Lekarz 24.02.22, 08:29
            A ty uwazasz, że wszyscy lekarze zaszczepieni? Poza Podlasiem of kors...
            • taki-sobie-nick Re: Lekarz 24.02.22, 22:23
              Potrafisz odróżnić mnie od doktora, o którym piszę?
    • m_incubo Re: Lekarz 24.02.22, 00:06
      Idąc do pracy, padał deszcz.
      • 1matka-polka Re: Lekarz 24.02.22, 07:56
        Troll imieslowowy🤔
    • fragile_f Re: Lekarz 24.02.22, 00:08
      Tak, idz do kogos innego, najlepiej znajdz homeopate albo kogos, kto leczy kosmiczna energia czy innymi kryształami. Dobrego lekarza zostaw ludziom wierzacym w naukę.
      • nowyniknik82 Re: Lekarz 24.02.22, 00:11
        Dziękuje, szczepienie na covid w obecnej sytuacji na pewno poprawi moje wyniki badań i samopoczucie.
        • taniarada Re: Lekarz 24.02.22, 00:27
          Przecież Ty się nigdy nie zaszczepisz .Byle nóżka się wygoiła . Życzę zdrowia .
      • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 00:26
        Najpierw naucz sie odrozniac "nauke" od polityki a potem wyrazaj takie opinie.
        • taniarada Re: Lekarz 24.02.22, 00:32
          Ty masz engine8 dziwne podejście do kobiet .Zawsze się nie mogę nadziwić ,że nie umiesz z nimi rozmawiać . Masz doświadczenie ,ale za cholerę nie umiesz .🤭
          • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 00:37
            Czyli wg ciebie jak opowiadaja kpmpletne bzdury raz za razem i wyrazaja to w sarkastyczny sposob to nalezy je chwalic czy pouczyc?
            • princess_rzepicha Re: Lekarz 24.02.22, 07:53
              Nalezy sie zamknac i nie wtracac, dziadersie.
    • bei Re: Lekarz 24.02.22, 00:25
      Albo masz zaufanie do lekarza, i poddajesz się zaleceniom, albo nie masz, i rezygnujesz z leczenia.
      • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 00:35
        Bzdura. Nie oddajesz sie rece konowala czy pseudo-lekarza
        Zmieniasz lekarza. Lekarz lekarzowi nierowny. Tak samo jak mechanik samochdowy czy doradca finansowy - wlasciwy dla ciebie poprowadzi cie w dobra storne a zly zniszczy.
        Lekarz to ani absolutna wladza ani kontrola zycia pacjenta wg widzimisie lekarza czy prawomocny terrorysta na uslugach farmy ale czlowiek ktory potrafi zrozumiec pacjenta i jego poglaady i ktory bedzie z pacjentem wspolprcowal.
        Nawet producenci szczepinek otwarcie mowia ze te szczepionki nie dzialaja - ludz szcxepieni choruja oraz przenosza wirusy i jedynie MOGA pomoc aby przechorowac lzej, Farma zas nalega na lekarzy aby stymulwac uzycie i dopelniac ich sakwe. A z farma sie nie dyskutuje bo nieposlusznych sa w stanie zniszczyc.
        Zmienilem w cigau ostatnich 5 lat lekarz 3 raz az znalazlem kogos komu ufam, z kom porozumiewamy sie na tych samych falach i kto sie kwalifikuje aby mnie leczy. to nie lekarz decyduje kogo chce leczyc ale pacjent - jakiego chce miec lekarza.
        • magdallenac Re: Lekarz 24.02.22, 00:41
          Gdzieś Ty w Kalifornii znalazł lekarza antyszczepa?? Jesteś pewien, że to nie jakiś konował, homeopata?
          • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 01:12
            A skad sie Tobie wzial ten wniosek ze ja znalazlem lekarza anyszczepa?
            A tak na marginesie.
            Co to za okreslenie "antyszczep" ?? Dumna jestes z tego i to na miare twojej intelignecji?
            Wydawalo mi sie ze kto jak kto ale ty potrafisz rozumowac i nie i oddzielic ziarno od plew arer pojac ze rozni ludzi moga i maja prawo decydowac ko i jak bedzie ich leczyl?

• engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 01:22
              O i przy okazji.

Mam nadzieje ze zauwazylas to o i masz opinie dlaczego tak sie dzieje ze im bardziej na lewo ludzkie pogady tym sa oni bardzije chmascy w stosunku do tych co mysla inaczej?

Ci ci sie nie szczepia nawet chyba nie maja okreslen na tych co bezmyslnie biegna po kazda nastepne dziabniecie ?
              Jedni szczepia sie bo chca , nosza maski bo chca i maja prawo a drudzi nie.
              Ale to lewicowcy z dzoka nienawiscia oceniaj tych co sie nie szczepia i zdecydowali sie brac na siebie ryzyko.
              Przyszlo ci kiedys do glowy aby obrazac i wyzywac kogos kto jedzie bez zapietych pasow
              w samochdzie?
              • magdallenac Re: Lekarz 24.02.22, 02:09
                Moje spostrzeżenia są dokładnie odwrotne, przypomnij sobie naszego pomarańczowego prezydenta - cham pierwszej wody.
                • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 02:44
                  Punkt wiedzenie jak widac zalezy od punktu siedzenia..
            • magdallenac Re: Lekarz 24.02.22, 02:08
              engine8 napisał(a):

>
              > A tak na marginesie.
              > Co to za okreslenie "antyszczep" ??

Oszczędzam klawiaturę, żeby zostawić mniejszy ślad węglowy.
              • fragile_f Re: Lekarz 24.02.22, 02:16
                Po co gadasz z dziadem, który uważa że aborcję dziecka bez mózgu robi się z lenistwa i chciałby żeby groziła za to kara śmierci? Tracisz nerwy i czas na tego śmiecia.
                • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 02:48
                  No coz magdalena sie wymigala i skontrowala a Ty potwierdzilas i to z akcentem to co napisalem smile
                  Chcialoby sie powiedziec ze Ciebie jednak Matka zdecydowals sie urodzic. Zalujesz?
                  • marta.graca Re: Lekarz 24.02.22, 08:14
                    Fragile jest dzieckiem bez mózgu?
                    • 1matka-polka Re: Lekarz 24.02.22, 08:52
                      Gdyby nie miala mozgu, to zaprawde powiadam wam, ze nie mialaby narzedzia by ocenic swe chujowe położenie🙄
                    • engine8 Re: Lekarz 24.02.22, 18:26
                      Dzieckiem juz nie jest.
                • jowita771 Re: Lekarz 24.02.22, 07:17
                  Zgadzam się co do słowa, Fragile. Nie rozumiem, jak komuś może się chcieć rozmawiać z tym tępym dziadem.
    • bi_scotti Re: Lekarz 24.02.22, 02:24
      1. Idac do szkoly, wiatr zerwal mi czapke.
      2. Idzze i zaszczep sie - good doctor dobrze radzi!
      3. What's your REAL problem?
      Cheers.
      • nowyniknik82 Re: Lekarz 24.02.22, 08:17
        Taki, że mam chorobe krwi, która w końcu ktoś umial zdiagnozować i nie interesuje mnie szczepienie na covid.
        • iwles Re: Lekarz 24.02.22, 08:35

A tak szczegółowo, to dlaczego nie interesuje cię szczepienie?
          Chyba specjalista od twojej choroby wie, czy szczepionka może źle wpłynąć na twoje zdrowie, jeśli tego się boisz?
          • nowyniknik82 Re: Lekarz 24.02.22, 11:19
            Boje się że umrę oo szczepieniu. Wylądowałam w szpitalu z dusznościami po zwykłym apapie, więc się cholernie boje
            • zerlinda Re: Lekarz 24.02.22, 15:12
              nowyniknik82 napisała:

> Boje się że umrę oo szczepieniu. Wylądowałam w szpitalu z dusznościami po zwykł
              > ym apapie, więc się cholernie boje

To może jeżeli złapiesz covid to się udusisz. Albo będziesz miała serce zniszczone i do przeszczepu.
              • nowyniknik82 Re: Lekarz 24.02.22, 17:45
                Covid miałam już
    • nangaparbat3 Re: Lekarz 24.02.22, 07:19
      Lekarka robi, co do niej należy, a ty idź się zaszczep.
      • katie3001 Re: Lekarz 24.02.22, 09:19
        Szczepienie przeciw covid jest dobrowolne i nikt nie powinien byc do niego przymuszany ani miec ograniczony dostęp do leczenia. Amen
        • eriu Re: Lekarz 24.02.22, 10:15
          Ona sama sobie ogranicza dostęp do lekarza. Lekarza obowiązkiem jest leczyć wg wiedzy medycznej, więc lekarka wyraziła według wiedzy medycznej sugestię by się zaszczepiła. Czy pacjentka podjęła dyskusję? Nie. Siedzi na forum i się zastanawia czy ją lekarka wyrzuci z gabinetu jak nie postąpi zgodnie z sugestią lekarza.
        • iwles Re: Lekarz 24.02.22, 10:21
          katie3001 napisała:

> Szczepienie przeciw covid jest dobrowolne i nikt nie powinien byc do niego przy
          > muszany ani miec ograniczony dostęp do leczenia. Amen

Skąd wiesz, czy szczepienie nie jest elementem leczenia? Może covid w jej przypadku, przyniósłby bardzo niebezpieczne skutki?
          • nowyniknik82 Re: Lekarz 24.02.22, 15:24
            Mam hemofilię. Na pewno covid mi się przyda.
            • iwles Re: Lekarz 25.02.22, 09:39
              nowyniknik82 napisała:

> Mam hemofilię. Na pewno covid mi się przyda.

Przecież już miałaś covid.
    • lilia.z.doliny Re: Lekarz 24.02.22, 07:29
      Zmień lekarza! Nie ufałabym.wariatce która chce !leczyć ludzi lekami.i szczepić na dodatek! Jeszcze może czytuje pisma medyczne i zagłębia się w jakieś badania naukowe!
    • ykke Re: Lekarz 24.02.22, 07:34
      Jeśli czujesz, że lekarka pomoże Ci w problemie to idź na kolejną wizytę normalnie.
    • milupaa Re: Lekarz 24.02.22, 09:09
      A przepraszam czy lekarz widzi tajemniczo czy byłaś szczepiona czy nie? Powiedz na wizycie ze byłaś, baba się zachwyci i koniec tematu.
      • marta.graca Re: Lekarz 24.02.22, 09:10
        Przecież dane o szczepieniu są w IKP.
        • bominka Re: Lekarz 24.02.22, 09:15
          Należałoby szukać lekarza niezaszczepionego, foliarza?
          • katie3001 Re: Lekarz 24.02.22, 09:20
            Nie rozumiem Twojego toku myslenia. Szczepienie jest dobrowolne. Propaganda mózg wyprała.
            • bominka Re: Lekarz 24.02.22, 09:26
              Oczywiście,że dobrowolne. Dobrowolnie można sobie też dobrać lekarza z jego najtrafniejszymi wyborami.
              Zajmij się mózgiem swoich najbliższych...
        • milupaa Re: Lekarz 24.02.22, 15:16
          Czyli widzi to od razu? Czy musi pogrzebać?
          • una_mujer Re: Lekarz 25.02.22, 07:49
            Musi pogrzebać. A skoro pyta, to pewnie nie grzebie, bo przecież sama by sprawdziła. Ale oczywiście zawsze można zmienić lekarza. Można też leczyć się lewoskrętną witaminą C, to przecież sprawdzona metoda, nie żaden eksperyment medyczny..
          • zerlinda Re: Lekarz 25.02.22, 14:01
            Tak, widzi od razu. Może pogrzebać to trzeba w innych, cywilizowanych krajach. Z Polaczkami kłamcami to inna sprawa.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Lekarz 24.02.22, 09:35
      Ja nie lubię chodzić z dzieckiem do lekarki która zawsze zachęca do szczepień na pneum... i menin...
      Teraz te pierwsze w obowiązkowych są, ale jak chodziłam z dziubusiem szczepionym dodatkowo na rota, na ospę, to ta zawsze nadawala jakie to ważne ....
      No pewnie tak ale tych szczepień sporo, może doszczepie, bo zaraz ze 2 miliony osób w tym dzieci ze wschodu się u nas zjawi.
      • picathartes Re: Lekarz 24.02.22, 15:06
        Współczuję Twoim dziubdziusią.
        Małż lekarz się w szpitalu naoglądał, co te "menin..." robią małym dzieciom. Do tego stopnia, że śmierć to raczej łagodna opcja. Zachodnich szpitalach, nie ze wschodu.
        Przypuszczam, że jakby Twoje dziubdziusie trochę starsze były i miały coś w temacie do powiedzenia, to byś solidnego kopa dostała i w te pędy na szczepienie pobiegła.
        • makurokurosek Re: Lekarz 24.02.22, 17:17
          Szczepiłam córkę z 16 lat temu , taka była nagonka na te szczepionkę, później okazało się że dostepna w Polsce szczepionka była na szczep który w Polsce nie występuje. Mało tego po kilku latach wyszło, że partia którą młoda była szczepiona została przez sanepid wycofana .
    • makurokurosek Re: Lekarz 24.02.22, 10:27
      Z jej podejścia do faktycznego problemu byłaś zadowolona dlatego temat covidu bym olała i umówiła się na kolejną wizytę, najwyżej powiedziałabym, że w najbliższej rodzinie mieliśmy trzy przypadki poważnych Nopów
    • megwhite25 Re: Lekarz 24.02.22, 14:37
      Lekarza obowiązkiem jest zachęcać do szczepień. Nie są obowiązkowe to Twoja decyzja. Nie skreślała bym.
      • verdana Re: Lekarz 24.02.22, 14:59
        Zdecydowanie idż do innego lekarza. Dobra lekarka potrzebna jest tym, co dbają o zdrowie swoje i innych.
      • taki-sobie-nick Re: Lekarz 24.02.22, 22:26
        Nic mi o tym nie wiadomo. Obowiązkiem okulisty jest badać mi oczy i sugerować badania tychze.
        • fragile_f Re: Lekarz 24.02.22, 22:27
          Hemofilia jednak ma wiecej wspolnego z covidem, niz wada wzroku.
        • dr.amy.farrah.fowler Re: Lekarz 25.02.22, 08:01
          A potem płacz, że cała współczesna medycyna to wonscy specjaliździ ograniczający się do swojego kawałka i nic poza tym ich nie obchodzi.
    • figa_z_makiem99 Re: Lekarz 24.02.22, 18:34
      Jeśli jest dobrą specjalistką, chodziłabym dalej, kiedyś leczyłam tarczycę u pani ginekolog-endokrynolog, namawiała mnie usilnie na dziecko, olewałam to i tyle.
    • aguar Re: Lekarz 24.02.22, 18:46
      Idź. Wybuchła wojna przy której ta niepoważna pandemia wydaje się jeszcze bardziej niepoważna. Może za 3 tygodnie już się wszystkim znudzi.
    • lauren6 Re: Lekarz 24.02.22, 18:50
      Cieciorka w nogę, alleluja i do przodu.
    • lumeria Re: Lekarz 24.02.22, 18:53
      Mozesz 'myśleć niezależnie' jak dotychczas i iść na kolejna wizytę. Jak cie wykopie, to pójdziesz do innego lekarza. A jak nie wykopie i zaproponuje jakieś leczenie bądź lekarstwa dalej możesz skorzystać ze swojego prawa do niezależnej decyzji i dostosować sie do zaleceń, bądź nie, wybrać lekarstwa, bądź nie. Nie ty jedna tak robisz. ¯\_(ツ)_/¯
    • chococaffe Re: Lekarz 24.02.22, 22:29
      big_grin
    • chococaffe Re: Lekarz 24.02.22, 22:32
      Szukaj dalej
    • cegehana Re: Lekarz 24.02.22, 22:32
      Najpierw bym zrobiła te badania i skupiła się na rozwiązaniu tego problemu zdrowotnego który masz - chyba niezbyt poważny skoro się martwisz o jakieś poboczne sprawy.
    • jammer1974 Re: Lekarz 24.02.22, 22:39
      W kwestii szczepionki jej nie ufasz a w reszcie bedziesz?
    • bulzemba Re: Lekarz 25.02.22, 08:04
      Aktualnie szczepie jest zalecane. Zaskakuje mnie twoje zaskoczenie.
      • nowyniknik82 Re: Lekarz 25.02.22, 09:37
        Jeśli mówię NIE to oczekuje że lekarka utnie temat. A nie drąży niewiadomo ile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka