panna_lila
25.02.22, 16:46
źródło www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6902935308422197248/
[i]
NIE PANIKUJMY! Paliwa zabraknie. Banki padną i stracimy oszczędności. Róbmy zapasy jedzenia. NIE ZABRAKNIE NAM NICZEGO. To, co może zrobić nam teraz największą krzywdę, to panika. Na tym zależy Putinowi. Nasz system finansowy zawali się nie dlatego, że jest niebezpieczny. Mamy najbardziej innowacyjny system bankowy świata. Mówię to z całą odpowiedzialnością za to słowo. System zawali się, jak będziemy kopali go wypłatami.
Przed chwilą odebrałem telefon Leszek Wiwała Prezesa-Dyrektora Generalnego Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego. Prosił, bym we wszystkich swoich mediach społecznościowych udostępnił poniższą informację: „wczoraj sprzedaż na wielu stacjach paliw była 4 x wyższa, niż przed tygodniem. Dziś się trochę uspokaja, ale ciągle mamy wzrosty sprzedaż. Paliw mamy pod dostatkiem, ale trudno jest obsłużyć logistycznie takie skoki popytu i to w różnych częściach kraju. Nie zabraknie Polakom paliwa!”.
Proszę o pomoc w dystrybucji tej treści i dołączam się całym swoim sercem do apelu o racjonalność. Na Wojnie Cyfrowej jesteśmy od lat. Od wielu lat. I będziemy. Musimy nauczyć się z tym żyć. I NIE WOLNO NAM PANIKOWAĆ! Moje media społecznościowe w najbliższe dni oddaję w ręce ludzi, którzy robią wszystko by tak było. Będę udostępniał tylko zweryfikowane i pewne informacje z obszaru technologii, które mogą Wam pomóc. Jestem po rozmowach z kierownictwem wielu banków, wiceministrami i szefami największych spółek w kraju. Uwierzcie, będzie dobrze bo jesteśmy wielkim narodem, z absolutnie stabilną gospodarką i pod opieką najsilniejszych organizacji międzynarodowych świata. Róbmy swoje w spokoju i szacunku do innych.