Dodaj do ulubionych

Putin jest wściekły

26.02.22, 23:02
A ja się chłopu nie dziwię. 1/5 jego armii nie jest w stanie zająć nawet Kijowa. No po prostu druga wojna zimowa. Zaraz się okaże że straty sięgają kilku tysięcy. A tymczasem zaraz się okaże że iphony nie działają bo procesorów nie da się sprowadzić i nie ma kasy bo SWIFT odcięli...
Obserwuj wątek
    • alicia033 Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:10
      no, raczej.
      Szkoda, że nie można zobaczyć tego, co się na kremlu teraz dzieje.

Oby Ukraina doczekała do realnej pomocy!
      • morekac Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:17
        Ukraina cały czas dostaje amunicję i uzbrojenie.
        • panna_lila Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:26
          nawet Niemcy dorzucili im pocisków.

Szczęśliwie Ukraina ma też poparcie części ludności i ludzie w rosyjskich miastach wychodzą na ulicę, a nie jest zapewne łatwo zorganizować w rosji demonstracjesad
          www.rferl.org/a/yekaterinburg-protest-russia-invasion/31725152.html

• bywalec.hoteli Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:31
            to jest bardzo ważne: te protesty wewnętrzne w rosji.

oraz żeby ludzie w rosji dowiedzieli się o zbrodniach ich rodaków na Ukrainie
        • hanusinamama Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:32
          NO nawet Niemcy się zrehabilitowali, wyślą od siebie i przestali blokowiać m.in. Estonię, zeby ta mogła wysłac niemeicki sprzet na Ukrainę.
      • nangaparbat3 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:48
        Na jakim Kremlu? Ponć siedzi w jakimś bunktrze na Uralu.
        • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:04
          nieistotne, gdzie on fizycznie jest, Kreml to nie tylko nazwa miejsca ale również po prostu określenie rosyjskiego ośrodka władzy.
    • cegehana Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:31
      Jeśli to prawda to Putin naprawdę zwariował. Nawet ja wiem, ze wojny trwają miesiącami i latami a taki wydawać by się mogło doświadczony polity liczył na zakończenie wojny w ciągu doby i choć nie minął tydzień kończy mu się broń??
      • mamdomek Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 02:35
        Bo zakładał, że sie ukraińska armia raz dwa rozsypie, władze uciekną i po prostu do Kijowa wjedzie. Może nie witany kwiatami (choc pewnie by się troche ruskich znalazło, żeby witać czołgi), ale szybko i bez strat. Jak Hitler do Czechosłowacji. I nie sądził, że spotka się z nienawiścią, zawziętością i oporem na śmierć i zycie. Tu zupełnie mu się posypało.
        Na dodatek żołnierze rosyjscy, wszysko na to wskazuje, że zostali oszukani. Nie mieli walczyć, tylko się przejechać, może strzelić parę razy. Dlatego w ogóle ich nie przygotowano na konfrontację.

Zdobycie Kijowa nie jest raczej dla Rosji problemem, ale im nie chodzi o zdobycie za wysoką cenę. Zdobycie kupy gruzów z tysiącami zabitych cywilów? Jaką miałby z tego korzyść? Jak by to wytłumaczył Rosjanom, którym się wciska, że on wyzwala Ukrainę od banderowców?
        Dlatego już przegrał. Świat już wystawił rachunek, zysków w kraju nie widać.
        Jeszcze liczy, że jednak mu się uda jakoś tego dokonać, ale chyba już kombinują nad zmianą taktyki. Tyle że trudno tu o jakieś opcje. Nie widać sensownego planu B.
        • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:34
          mamdomek napisał:

> Jeszcze liczy, że jednak mu się uda jakoś tego dokonać, ale chyba już kombinują nad
          > trudno tu o jakieś opcje. Nie widać sensownego planu B.

Bo go pewnie wcale nie było i to kolejne egzemplum na pychę kroczącą przed upadkiem. Miał być wyłącznie upadek niezależnej Ukrainy i tylko to.
          najlepszą opcją dla świata i dla rosji byłoby definitywne pozbycie się putina rękami otoczenia i zwalenie calej odpowiedzialności na niego. Ale obawiam się, że na taki obrót spraw nie można liczyćsad.
          Z innych, kończących szybko tę wojnę opcji widzę po prostu rozpoczęcie negocjacji pokojowych z, jak to rosjanie mają w zwyczaju, całkowitym, bezczelnym wykręceniem kota ogonem i upieraniem się, że to Ukraińcy ich zaatakowali. Niemożliwe? Tylko dlatego, że jednak mocno by godziło w pychę rosjan. Ale innych rozwiązań za specjalnie nie mają, bo na ciągnięcie tej wojny ich nie stać. Z plusów: koniec walk plus zachód by to suto Ukainie w euro osłodził, minus: putin wciąż będzie problemem.
      • leni6 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 03:10
        Bez przesady, on raczej nie liczył na zajęcie całości tylko na to że zajmie Kijów/parę innych punktów i Ukraina się podda, a w idealnej wersji że podda się bez walki (jak Afgnistan). Po to poszedł na ilość żołnierzy a nie na ich jakość - żeby wyglądali groźnie stojąc przy granicy. Postawą Ukrainy wszyscy są zaskoczeni, jeszcze w piątek Niemcy się wypowiadali, że teraz już nie ma sensu wysyłać broni na Ukraine (bo zaraz padnie). Oby tylko Putin w akcie desperacji nie uruchomił broni niekonwencjonalnej.
        • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:40
          Liczył na ciepłe powitanie.
          Ukraińcy powitali ich wręcz gorąco.
      • mikawi Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:20
        Obym się myliła, ale nie wydaje mi się, że Putin nie przygotował się militarnie do wojny. Od początku swoich rządów nieustannie podkreślał, że potężna Rosja to przede wszystkim armia. Do tego od lat gromadził rezerwy walutowe i w złocie. Nie wierzę, że nie przygotował armii. Niestety sad
        • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:33
          mikawi napisała:

> Obym się myliła, ale nie wydaje mi się, że Putin nie przygotował się militarnie do wojny.

Że się nie przygotował to właśnie aukrat widać.

> Od początku swoich rządów nieustannie podkreślał, że potężna Rosja to przede wszystkim armia.

no, podkreślał. A jak wyszło - widać.

> Do tego od lat gromadził rezerwy walutowe i w złocie.

a to w sumie dobra wiadomość. Bo gdyby to wydał na armię, to dziś byłoby już po Ukrainie.
          > Nie wierzę, że nie przygotował armii.

To dlaczego kolejny dzień traci tam ludzi i sprzęt?
      • aqua48 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:00
        Przecież jest totalnie oderwany od rzeczywistości. Otacza się samymi poplecznikami i potakiwaczami. Kto miałby odwagę mu się sprzeciwić? Widzieliśmy to podczas relacji z podejmowania decyzji ataku na Ukrainę.
      • wapaha Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:13
        Są głosy że w armii rosyjskiej od dawna źle się działo ale trawa była malowana na zielono, przekazywano ze jest zajebiscie, tabelki się zgadzały a tymczasem.. tongue_out To by pasowało do odezw rosyjskich oficerów, którzy na początku lutego apelowali do putina o rozwagę i nieagresję
      • kornelia_sowa1 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 16:57
        Nie brał na poważnie Zełenskiego. Nie on jeden zresztą. I bardzo się pomylił.

• bei Re: Putin jest wściekły 26.02.22, 23:38
      Szykują atak tej nocy na wiele miast Ukrainy, bardzo zmasowany atak. Gdyby tylko mieli się czym bronić! Strasznie późno zdecydowano o wspomożeniu bronią.
      • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 00:12
        Właśnie czytałam. Mam nadzieję że Ukraina da sobie radę ale będą się bała rano sprawdzić wiadomości
      • mamdomek Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 02:50
        Miasto strasznie trudno jest zdobyć, jeśli się nie zamierza obrócic go w gruzy i wytłuc cywilów. To labirynt z masą uzbrojonych wrogów. Jeden dobry celny rzut butelką z benzyną i pojazd pancerny jest praktycznie zniszczony.
        Obstawiam, że do jutra postępy Rosji będą nadal niwielkie, przynajmniej jesli chodzi o zdobywanie miast.
    • kiddy Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 01:00
      Tak i zastanawiam się, co w tej wściekłości zrobi. Rosyjskie samoloty ganiały się w berka nad elektrownią w Czarnobylu. Rosjanie ściągnęli niesławnych Czeczenów. Wzmógł się ostrzał Kijowa i Charkowa.
      • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 01:57
        Czeczenów jakby trochę nie wyszło ...podobno.
        • leni6 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 03:13
          Z Czeczenem ten problem, że się nie podszyje pod Ukraińca. A do tego Ukraińcy są zadziwiająco dobrze poinformowani co się dzieje.
          • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:25
            A jak myślisz dlaczego? 😉
          • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:43
            No i tak jakby potwierdzone, że elitarna rzekomo jednostka czeczeńska jakby poszła na spotkanie z hurysami. Z generałem na czele.
            • spirit_of_africa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:55
              To nie Czeczeni. To Kadyrowcy byli. Prawdziwi Czeczeni nie są zbyt chętni żeby nadstawiać głowę za Rosję
    • nowyniknik82 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 01:08
      Słyszałam inne wieści. Że więcej żołnierzy, że więcej sprzętu
      • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 01:11
        Spadaj trolliu!
        • nowyniknik82 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 01:15
          Nie jestem trollem. Posłuchaj sobie innych wiadomości niż TVP czy TVN.
          • sko.wrona Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:01
            Słuchamy. Nie ma więcej żołnierzy. A sprzęt w kiepskim stanie.
            • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:30
              Jaki sprzęt jest w kiepskim stanie? Stingery?
          • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:04
            Jakich? Z Moskwy?
    • chicarica Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 01:21
      To nie jest wcale dobrze. Oszalały starzec u krańca życia, wściekły, chuj wie co on tam z tego zanadrza wyciągnie. Jebał go pies, jebała cała wieś. Nie mogę spać.
      • q_fla Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 04:59
        chicarica napisała:

> To nie jest wcale dobrze. Oszalały starzec u krańca życia, wściekły, chuj wie c
        > o on tam z tego zanadrza wyciągnie. Jebał go pies, jebała cała wieś. Nie mogę s
        > pać.
        >

Nie kłam.
        • chococaffe Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:47
          O q-fla . Załoga sie zbiera
          • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:55
            Wstali i zasiadają do raboty.
      • nangaparbat3 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:58
        Jakaś nadzieja się we mnie błąka, że podzieli los Ławrentija Pawłowicza.
    • biszkopty35 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 02:50
      Na razie to to jest tylko optymistyczna propaganda naszych mediów i pobożne życzenia.
      Czy wy nie widzicie, że jedyni, którzy mogliby zrobić najwięcej, czyli Niemcy, odmawiają pomocy? Trzeba ich prosić o sprzęt, dzisiaj obiecali że wyślą... tylko jak i kiedy, bo może nadal nie mają adresu jak na 5 tysięcy kasków? Że zawetowali blokadę Swifta, a tu trzeba by jeszcze zablokować płatności krypto (bo w ubiegłym tygodniu Rosja przyjęła takie płatności) ? I mówią prosto w oczy ambasadorowi Ukrainy, że nie warto jego narodowi pomagać. Zachowują się jak sojusznicy Putina.
      • leni6 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 03:15
        Sprzęt niemiecki (i holenderski wyprodukowany przez Niemców) już podobno dostarczony.
        • biszkopty35 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 03:20
          Już? W kilka godzin? Byłoby super.
          • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:07
            Powiem tak: mają sprzęt od Brytyjczyków, Amerykanów, Francuzów, Turków i Polaków dostarczony wcześniej. Pewnie z tych lżejszych. Część była dostarczana/kupowana wcześniej w poprzednich latach.
            Tydzień temu koleżanka wracając z Lublina po nocy widziała spory konwój wojskowy jadący w tamtym kierunku.
            Brytyjczycy rozbrajają Ukrainę conajmniej od stycznia (co się wysypało w Parlamencie ostatnio).
            Co ty myślisz, dlaczego nowa patronką Ukrainy jest St. Javelin?
            • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:30
              Tfu, miało być Brytyjczycy dozbrajają.
            • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:42
              morekac napisała:

> Powiem tak: mają sprzęt od Brytyjczyków, Amerykanów, Francuzów, Turków i Polakó
              > w dostarczony wcześniej. Pewnie z tych lżejszych. Część była dostarczana/kupowa
              > na wcześniej w poprzednich latach.

Toteż dlatego Ukraina dotąd przetrwała. Ale to już (prawie) poszło a nowym dostawom do piątku przeszkadzali niemcy. Oby teraz przynajmniej to już działało sprawnie.
              • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:48
                Cały czas idzie. Brytyjczycy po prostu latali z bronią omijając Niemcy. Podobno nie dlatego, że nie mogli, tylko dlatego, że się wkurwił na ich świętoszkowate oburzenie.
                • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:49
                  Wkurwilo
                • wkswks Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:44
                  Dziś nad ranem wjechał pociąg z dostawa broni z Czech.
      • fragile_f Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 03:17
        O, cześć fanko rodzenia płodów bez mózgu. Zajmujesz się teraz sianiem defetyzmu?
        • biszkopty35 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 03:28
          Bynajmniej, cieszy mnie każda dobra wiadomość. Ale napisałam o faktach, bo wobec nich potrzeba konkretnych działań.
          To w poście startowym jest wizja: "Swift zablokowany..."
          Nie zbudujemy sobie morale na huraoptymizmie, który pryska jak mydlana bańka.
          Przykro mi, że zafiksowani na swift dziennikarze nie mają pojęcia o polityce Rosji względem kryptowalut.
          • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:02
            Idi nachoj.
        • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:01
          To jest nowy zestaw argumentow ruskich trolli, pewnie z moskwy przyszly wytyczne.
      • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:21
        To co piszesz to klamstwo. Czytales wiadomosci dzisiaj rano? Nie? To doczytaj.
        • biszkopty35 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:57
          Sama doczytaj. Nawet forum zaczyna już lepiej rozumieć sytuację.
          • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:59
            Ruski trollu, wyp.ierdalaj!
            • biszkopty35 [...] 27.02.22, 14:43
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 14:51
                Nie, nie kazdy jest ruskim trollem, ale ty akurat jestes.
                A teraz szybciutko wyypierdalaj!
                • bistian Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 14:59
                  rzepicha-piastowa napisała:

> Nie, nie kazdy jest ruskim trollem, ale ty akurat jestes.
                  > A teraz szybciutko wyypierdalaj!

Tak, biszkopty35 jest ruskim trollem
                  • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 16:53
                    potwierdzam, widziałam na screenach z Anonymusa - było na nich wyrażnie wdać transakcje Kremla z biszkopty35
                    • bib24 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 16:58
                      na tweeterze były.
    • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 06:17
      Ja się tylko boję żeby stary dziad nie sięgnął po coś ostrzejszego.
      Może jakiś mały atom na jedno z miast, żeby reszta ze strachu się poddała ( co tam jedno miadto, ma ich tyle przecież) albo po jakieś inne chemiczne czy biologiczne świństwo.
      Teraz. Jak zobaczył że świat go zdeptał jak papierek po cukierku, to może być różnie. Wszyscy się od niego praktycznie odwrócili i Rosja wygląda na to przez 10 lat będzie się mierzyć z potwornym ostracyznem świata. Jego własni obywatele za chwilę go zdepczą.
      Oby okazał się dorosłym facetem, a nie bobasem, który zrobi na złość na zasadzie: po mnie choćby potop .....
      Tu pozostaje liczyć tylko na jego otoczenie, że innym będzie zależeć jednak na dobrym życiu i w porę go zwiążą.
      • thank_you Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:14
        Rosja przyzwyczajona, wlasnie tak załatwił ich Reagan.
      • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:00
        lot_w_kosmos napisała:

> i Rosja wygląda na to przez 10 lat będzie się mierzyć z potwornym ostracyznem świata.

Get real, kosmos.
        Cały ostracyzm wobec rosji zniknie zapewne już 5 minut po tym, jak rosjanie ogłoszą, że są gotowi do negocjacji z Ukrainąsad. Świat chce ich taniej ropy, innych surowców i ich miliardów wydawanych na zachodzie. Trzeba było tak barbarzyńskiego, otwartego najazdu, żeby im to przymknąć ale nie miej złudzeń - kraje zachodnie gładko kupią retorykę, że rosjanie zostali oszukani przez putina i on i tylko on jest winien temu, co się stało, też są jego biednymi ofiarami i nie należy już ich za to karaćsad(

> Jego własni obywatele za chwilę go zdepczą.

Oby, bo to jedyny sposób, żeby tego zbrodniarza odsunac od władzy. Rozwiązałoby to też pewnie kilka problemów na zachodzie.
        • pade Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:45
          Dokładnie tak samo myślę.
    • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 06:56
      Jarkacz się znalazł. Cały czas był zajęty przypinanie sobie ukraińskiej flagi do marynary

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/wojna-na-ukrainie-jaroslaw-kaczynski-solidarny-z-ukraina-wpial-flage/sec7cl0
      • taniarada [...] 27.02.22, 07:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • thank_you Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:15
          Ktoś moze zablokować pierdolenie tego trolla?
          • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:23
            Mozi i czasem pierdole ale żeby od razu troll.....?!? 🙄
            • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:26
              To chyba do taniejrady wink
              • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:26
                Popieram. Ban na trolle!
                • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:06

> Popieram. Ban na trolle!

Mój jest długo twój jeszcze ciepły nikuś
              • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:26
                lot_w_kosmos napisała:

> To chyba do taniejrady wink

To nie jest wątek o Kaczyńskim i PIS .Mój został usunięty .Poszedłem spać .A tu histeria na forum i sąd kapturowy.
            • thank_you Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:30
              Ty możesz pierdolic do woli, rozumiem, ze na telefonie to szczególnie niewygodne. 😀 To do tego kretyna niżej, tego bełkotu zwanego swobodnym strumieniem świadomości nie da sie dłużej czytać.
              • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:36
                Wygasilam większość trollerstwa 😊
                • thank_you Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:39
                  On jest tak aktywny, ze wątki po jego wygaszeniu są dziwnie pocięte, ale masz racje, zaraz go dorzucę do reszty pajaców.
                  • pade Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:48
                    thank_you napisała:

> On jest tak aktywny, ze wątki po jego wygaszeniu są dziwnie pocięte, ale masz
                    > racje, zaraz go dorzucę do reszty pajaców.

Pisałam już o tym wielokrotnie, też mam go serdecznie dosyć. Psuje całe forum, jest w każdym wątku i w każdym płodzi po kilka-kilkanaście postów.
                    • thank_you Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:51
                      A Zgłaszanie nic nie daje. ;/
                      • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:53
                        O co chodzi z moderacja? Przeciez tu ewidentnie dziala grupa trolli. Poszlyby dziewczyny na jakies szkolenie z walki z dezinformacja, moze moderacja bylaby lepsza.

Taniarada to chyba nie troll, za glupi, ale jest bardzo meczacy i rozwala forum. To styl, ktory bardzo przypomina jednego meczyd'upe, ktory zasmiecal juz kilka forum gazety.
                        • pade Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:57

> O co chodzi z moderacja? Przeciez tu ewidentnie dziala grupa trolli. Poszlyby d
                          > ziewczyny na jakies szkolenie z walki z dezinformacja, moze moderacja bylaby le
                          > psza.

Obawiam się, że polityka moderacji to właśnie efekt szkoleń.
                          >
                          > Taniarada to chyba nie troll, za glupi, ale jest bardzo meczacy i rozwala forum
                          > . To styl, ktory bardzo przypomina jednego meczyd'upe, ktory zasmiecal juz kilk
                          > a forum gazety.

Nieważne czy troll czy obłąkany. Oprócz tego, że klepie jakieś farmazony, doczepia się do ematek jak rzep do psiego ogona i je obraża.
                          Wiele razy klikałam przy jego postach kosz - zero efektów.
                          • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:04
                            Widze to samo. I tez licze na zmiany.
                            Szkolenie moze nauczyc, ze nie chodzi o wycinanie postow z przeklenstwami. Chodzi o spojrzenie na dzialalnosc na forum w szerszym kontekscie. Moderator to nie jest ktos, kto tu "tylko sprzata".
                        • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:20

> O co chodzi z moderacja? Przeciez tu ewidentnie dziala grupa trolli. Poszlyby d
                          > ziewczyny na jakies szkolenie z walki z dezinformacja, moze moderacja bylaby le
                          > psza.
                          >
                          > Taniarada to chyba nie troll, za glupi, ale jest bardzo meczacy i rozwala forum
                          > . To styl, ktory bardzo przypomina jednego meczyd'upe, ktory zasmiecal juz kilk
                          > a forum gazety.

Wiesz dobrze że mój nick jest tu długo i mam tu przyjaciół .Twój jest jeszcze ciepły .Ale dzięki .Tylko żal ze się wpisujesz u człowieka co negował wojnę i nie wierzył, że będzie .
                        • thank_you Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:17
                          Przecież to strzał w kolano - klikalność się liczy, każdy wpis takiego kretyna to dla nich pieniądze; każdy wpis antyszczepionkowca to kolejna burza - czyli pieniądze.

• mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:54
                      wiele osób, wiele razy to pisało. O taniuszu i paru innych namolnych nickach. Tymczasem wczoraj kilka forumek dostało bana za krytykę koreańskiego wątku, chociaż niczego łamiącego regulamin czy obrażliwego nie napisało. Mam nadzieję, że biełeem pożegna się z uprawnieniami.
                      • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:04
                        mid.week napisała:

> wiele osób, wiele razy to pisało. O taniuszu i paru innych namolnych nickach. T
                        > ymczasem wczoraj kilka forumek dostało bana za krytykę koreańskiego wątku, choc
                        > iaż niczego łamiącego regulamin czy obrażliwego nie napisało. Mam nadzieję, że
                        > biełeem pożegna się z uprawnieniami.
                        Zmiana nicka na inny nic nie i obrażanie ludzi też .Piszesz w wątku nie na temat i jeszcze stosujesz prawo do wyboru admina ..Kim ty jesteś .Piszę dłużej od Ciebie .
                        • rzepicha-piastowa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:05
                          Taniarada, ruski trollu. Uciekaj stad szybko!
                          • chococaffe Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:31
                            więcej szacunku - taniarada jest doświadczomym trollem, specjalistą
                            • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:43
                              chococaffe napisała:

> więcej szacunku - taniarada jest doświadczomym trollem, specjalistą
                              >
                              Myślałem że jesteś poważniejsza .Ale wpadłaś w histerię wojenną .Powiedz koleżankom że stałych użytkowników GW nie banują .Piszę na forach GW od początku istnienia forów .Gdy jeszcze istniały regionalne .Chyba tak długo jak Asia .Więc wybacz.Niech zajmą się swoim nieudanym życiem.Mój nick jest niezmienny i nie zamierzam go zmieniać .Co tu niektóre wapmirzyce robią .A mają ich po kilka l.
                            • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:56
                              chococaffe napisała:

> więcej szacunku - taniarada jest doświadczomym trollem, specjalistą
                              >

dla Rzepichy to w ogóle Pan Taniarada big_grin
        • morekac Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:23
          Kaczyński?
          Morawiecki - tak, Duda - tak, pewnie kilku innych ministrów/urzędników pracuje ciężko. Ale Kaczyński? Nad czym? Nie jest wojskowym, specjalista od broni, nie zna się na dyplomacji, językach czy czymkolwiek istotnym w tej sytuacji.
          • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:28
            Siedzi dziadzio w foteliku i ogląda tivi.

Swoją drogą jeszcze nie jest taki stary.
            Prawie w wieku Putina.
            A skapcaniały jak zgrzybiały starunio ....
            Bez formy, bez ikry. Fascynujące.
            • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:48
              lot_w_kosmos napisała:

>
              > Swoją drogą jeszcze nie jest taki stary.
              > Prawie w wieku Putina.
              > A skapcaniały jak zgrzybiały starunio ....
              > Bez formy, bez ikry. Fascynujące.

Nie gadaj... W życiu bym im nie dala tyle samo lat, Jarkacz wygląda na ojca Włada. Zgrzybiały tetryk.
          • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:48
            morekac napisała:

> Kaczyński?
            > Morawiecki - tak, Duda - tak, pewnie kilku innych ministrów/urzędników pracuje
            > ciężko.

Swoją drogą coż za zwrot akcji u naszych naczelników. Wyniuchali, że całe społeczeństwo za Ukrainą i rwie sie do pomocy to płyną fiutki z nurtem, aż bryzga woda. Jak zwykle bez opamietania, na hurra, już natychmiast strofować UE o włączenie Ukrainy do wspólnoty, do NATO.... pogadać se mogą, nic ich to nie kosztuje ale jak pięknie brzmi i jakże cudownie bedzie można zwalić lata niegospodarności na "koszty pomocy Ukrainie"
            • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:07
              Masz jakieś pojęcie czy tylko hejtujesz wszystkich .I nawet władze polskie .
    • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 07:46
      Talibowie nawołujący do pokojowego rozwiązania konfliktu 🤯🤯🤯😂😂😂
      • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 08:10
        Wczoraj już o tym pisałyśmy.
        Też trochę ze wstydem ale się uśmiałam big_grin
        Bo głupio w tej sytuacji rżeć wink

Policzyli sobie z kim trzymać.
        Zresztą oni od początku wiedzą z kim mają trzymać i z kim mają układ. Ale to lepsze niż z kacapami, wiadomo.
      • milupaa Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:18
        Śmiechłam 😅
    • wasylkap Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:36
      Ja mam w sobie obawy, dlaczego zaczął wojnę, aż tak nieprzygotowany ? Młodzi, nieprzygotowani żołnierze, czytam że stary sprzęt. Aż tak był pewny siebie ? Gdzie wywiad ? Przecież decyzja nie zapadła wczoraj, a pewnie była kalkulowana od dawna. Nie wierzę, że Rosja jest aż tak słaba militarnie. Z perspektywy, że dzięki temu skończy się szybciej - super, ale zaskoczona jestem bardzo. Potrafi ktoś mi wytłumaczyć ?
      • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:45
        Scrolluję kolejny filmik z jeńcami i ze scenkami spotkań Ukraińców z rosyjskimi żółnierzami i widzę młodych, przerażonych chłopaków, którzy nigdy nie chcieli walczyć, strzelac, zabijać.
        • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:48
          Nie ulegałabym tak łatwo ich urokowi....
          • milva24 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:55
            Cześć na pewno spanikowana, część napruta i im wszystko jedno a część pojebana. Tak jak ci co przejeżdżają po cywilnych samochodach, ostrzeliwują karetki i zabijają cywilów.
          • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:55
            Nie chodzi o uleganie urokom, tylko o zrozumienie dlaczego ten atak , mimo wielu lat przygotowań, idzie niemrawo.
            • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:03
              Inne powody to na przykład brak broni precyzyjnej. Oznacza to że żołnierz musi zbliżyć się do wroga. A ten może go zabić.
            • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:27
              Ci się dali złapać i twraz robią wszystko aby umościć się jak najlepiej w niewoli. Tacy sami jak oni strzelali do przedszkoli, szpitali i domów.
              A ci robili i zrobiliby to samo.
              A ematki przyjmują retorykę żalu nad biednymi chłopczykami.
              Już na pewno nie wiedzieli gdzie i po co jadą.
              20latkowie, którzy sa od 10 lat przyspawani do tabletów i smarfonow.
              A dla ematku to biedne synki, rzucone złą historią w złe miejsce.
              Nooo.
              • mid.week Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:55
                na każdej wojnie, w każdym wojsku są ludzie. Jedni tacy inni śmacy. Dzieci z uczciwych rodzin z wpojonymi zasadami i patolska dzicz. Biedni i trochę bogatsi. Agresywni z natury i kompletnie niezainteresowani przemocą. Z jajami i chęcia do bitki oraz sparalizoawni i przerażeni zagrozeniem. Naprawdę bez sensu jest to generalizowanie i uogólnianie. Wojna ma swoje ofiary, swoich bohaterów i bandytów po obu stronach barykady
                • milva24 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:00
                  Mid.week zgadzam się co do joty.
                • lot_w_kosmos Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:32
                  Masz rację.
                  Ale nie popadajmy w skrajności.
                  Bo ogólnonarodowy żal na jeńcem wojennym, który zdążył być może wystrzelać całą amunicję, zanim się poddał, jest śmieszny.
      • milva24 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:54
        Ktoś tu już pisał, że pycha kroczy przed upadkiem i moim zdaniem to właśnie pychą zgrzeszył. Spodziewał się, że prezydent zwieje a reszta spanikuje.a kto wie, może w rosyjskim wywiadzie ktoś działał na dwa fronty i przekazywał nieprawdziwe informacje?
        • kiddy Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:35
          Prawdopodobnie to wielkie, wieloletnie straszenie niezwyciężoną i wszechpotężną armią rosyjską to największy blef w historii. I że Europa i USA dały się na to nabrać...
      • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:54
        Dyktatury mają to do siebie że współpracownicy dyktatora mu kadzą. Myślisz co się stałoby z generałem który by mu odpowiedział że armia jest w kiepskim stanie? Poza tym ruska armia ma pewne zwyczaje. Pamiętasz film "Wróg u bram"? Tam ruscy żołnierze szturmują niemieckie pozycje a tylko połowa ma broń. Ale to nie oznacza że broni zabrakło. W I wojnie też ruska armia tak robiła. To jeden ze zwyczajów tej "armii". Inny to tzw. "buchta". "Buchta" to coś w rodzaju "brudy pierzemy w rodzinie". Czyli jak czegoś brakuje bo ukradli to dowódcy meldujemy że jest i kradniemy to innemu oddziałowi. Jak na ćwiczeniach oddział zawalił to meldujemy że wykonał zadanie. Więc na papierze to armia jest glanc a w rzeczywistości to kolos na glinianych nogach. A na wojnie wróg nie przebacza. Dlatego ruska armia więcej wojen przegrała niż wygrała...
        • wasylkap Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:06
          To oni są mentalnie daleko w tyle sad cała nadzieja, że młode pokolenie wychowane w dużej mierze przez internet będzie miało inaczej poukładane w głowie.
          • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:11
            A jak było w Afganistanie? Widziałaś film "Pan życia i śmierci"? Tak było w rzeczywistości - broń jechała do Afganistanu, po drodze generałowie sprzedawali ją handlarzom za gruby hajs a handlarze opychali ją mudżahedinom. Myślisz że teraz jest inaczej?
      • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:55
        wasylkap napisała:

> Potrafi ktoś mi wytłumaczyć ?

Raczej nikt.
        Można tylko snuć domysły. Np. takie, że jak to w satrapii - po wycięciu tych, którzy mieli odwagę mówić dyktatorowi niewygodną prawdę, zostają tylko ci, którzy wolą kłamać mu tak, jak dyktator sobie życzy. A to powoduje i napędza błędne decyzje. Putinowi najwidoczniej za mocno weszła wiara w możliwość pokazania mocarstwowości rosji. A wyszła tylko cała degrengolada rosyjskiego państwa. Cóż, trzeba było mniej kraść.
        • milva24 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 09:57
          Tak też może być, nie ma odważnego w bliskim otoczeniu co by mu prawdę powiedział.
      • norra.a Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:11
        Miejmy nadzieję, że to kolos na glinianych nogach, a nie że lepszy sprzęt i personel oszczędza na konfrontacje z NATO.
        • pade Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:15
          No właśnie.
          Ja tu nie chcę siać defetyzmu, ale Rosję chyba stać na doskonale wyposażoną i wyszkoloną armię.
          Koktajle mołotowa po stronie ukraińskiej rozumiem, ale tego co odpitala strona rosyjska nie.
          • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:27
            pade napisała:

> Ja tu nie chcę siać defetyzmu, ale Rosję chyba stać na doskonale wyposażoną i wyszkoloną armię.

sądząc po wysokości rezerw finansowych to na pewno.
            Tylko, że albo rezerwy albo armia. Zdaje się, że wybrali rezerwy. Do tego dochodzi tam to, o czym pisał tanebo - potworna skala kradzieży i marnotrawstwa, ze szczególnym uwzględnieniem tego, że żołnierz to tylko mięso
            armatniesad.
            Dobrze wyposażone i wyszkolone oddziały na pewno też mają tylko raczej trzymają je do własnej obrony. Najwyraźniej nie liczyli, że zobycie Ukrainy będzie wymagało tych elitarnych.
            • pade Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:32
              Oby.
              Ja się boję, że trzymają coś w zanadrzu.
            • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:34
              W to doskonałe wyposażenie nie wierzę. Mają jeden lotniskowiec. Czyli powinien być najlepszy. Ostatnio gdy wypłynął to wpadł w sztorm. I musiał zawrócić do portu bo zaczął przeciekać. Plamę oleju jaką zostawiał było widać z kosmosu.
              • alicia033 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:42
                tanebo001 napisał:

> W to doskonałe wyposażenie nie wierzę.

to, w co wierzysz, jest kompletnie nieistotne.
      • wkswks Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:48
        Przecież niemal cały czas przy okazji rosyjskich parad wojskowych padają hasła, że mają sprzęt albo przestarzały albo swoje wynalazki - bardzo awaryjne.
        • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 11:52
          Ostatnio czołg armata wymagał pchania. Tyle w kwestii nowoczesności...
        • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:11
          wkswks napisał(a):

> Przecież niemal cały czas przy okazji rosyjskich parad wojskowych padają hasła,
          > że mają sprzęt albo przestarzały albo swoje wynalazki - bardzo awaryjne.

T-14 Armata ma nawet toaletę.Wystarczy poczytać .A drugie po to się wywołuje wojny by zmieniać sprzęt i napędzać gospodarkę .Ty nie musisz tego wiedzieć,ale kolega co buja się po wszystkich forach .To już tak .
          • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:20
            Toaleta w ruskim czołgu to konieczność - jak w nim siedzisz i widzisz walące na ciebie abramsy pielucha może nie wystarczyć. Zresztą, czy widziałeś kiedyś czołg który wygrał dzięki toalecie? W innych rodzajach wojsk nie jest lepiej - nawet ostatnio pieprzneło coś jądrowego na poligonie i musieli paru ruskich pochować w ołowianych trumnach...
      • zona_glusia Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:29
        Niektórzy specjaliści od Rosji tłumaczą to sytuacją wewnętrzną. Putin chce się utrzymać przy władzy.
    • tanebo001 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 10:08
      To o czym piszę niesie ze sobą dalekosiężne skutki. Ruscy żołnierze wrócą do domów i powiedzą "nasza armia jest do dupy. Dlaczego?". A w domu biednie bo są sankcje. Putin liczył że będzie jak w Gruzji - trochę postraszy a zachód przyleci i da mu to czego chciał - uznanie. I się przeliczył. Nawet jeśli wygra to spadnie na poziom Kima - niedotykalnego.
    • nangaparbat3 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:02
      Ludzie pod wpływem doświadczeń i obserwacji zmieniają poglądy. To jakiś grzech?
    • nangaparbat3 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:34
      Ile razy widzę tytuł tego wątku, przypomina mi się, jak to w "Ogniem i mieczem" rozsierdził się Tujak-Bej. Od 1 minuty
      www.youtube.com/watch?v=dX9TKJbkYvg
      • nangaparbat3 Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:35
        Proszę się nie oburzać - nie wyrabiam napięcia.
    • wapaha Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:40
      "MSW Ukrainy uruchomiło stronę internetową, za pomocą której Rosjanie mogą poszukiwać swoich bliskich wysłanych na wojnę z Ukrainą - podał Ukrinform.

Na stronie będą publikowane nagrania z jeńcami i dokumenty poległych rosyjskich wojskowych - przekazał przedstawiciel MSW Ukrainy Wadym Denysenko."
      • taniarada Re: Putin jest wściekły 27.02.22, 12:59
        Tworzymy legion dla ochotników z zagranicy. Razem pokonaliśmy Hitlera, pokonamy też Putina” W niedzielę rano ukraiński prezydent Wołodymyr Zełenski w opublikowanym nagraniu poinformował, że trwa tworzenie legionu cudzoziemskiego dla ochotników z zagranicy.To nie dla tchórzy na tym forum . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.ndtv.com/world-news/ukraine-president-volodymyr-zelenskiy-ukraine-to-raise-army-with-foreign-volunteers-2792400&ved=2ahUKEwi77-2c6Z_2AhUQmYsKHa5SDzAQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw1k2ZPckXCWdS103dcbzD53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka