04.03.22, 12:45
Używała może któraś z was szamponów z serii kerastase? Polecacie czy szkoda pieniędzy 🤔 chcę spróbować do moich kręconych a przy okazji strasznie suchych i łamliwych włosów
Obserwuj wątek
    • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 12:51
      Nie prowokuj.... 🤣
      • daniela34 Re: Kerastase 04.03.22, 12:56
        Miałam właśnie napisać, że nie mam pojęcia o zaletach i wadach Kerastese, ale liczę na dobrą jatkę w przedwojennym stylu. Gdyby przy okazji ktoś chciał coś wspomnieć o biedatubkach z Rossmanna, to niech się nie krępuje.
        • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 13:04
          Ja się wypsztykalam z zapału przy Brenyi, więc na mnie proszę nie liczyć, ale może ziuta ma jeszcze na to energię:p
          • nuclearwinter Re: Kerastase 04.03.22, 15:44
            Ja chyba nie mam energii, ale mogę napisać, że dla mnie żadna rewelacja, takie zwykłe fryzjerskie kosmetyki, nic szczególnego. A na pewno nie do codziennego użytku jak dla mnie, podrażniają skórę głowy. Z fryzjerskich marek polecam maski Insight.

Słabo mi wyszło, jatki z tego nie będzie raczej... Sorry 🙈
    • 18lipcowa3 Re: Kerastase 04.03.22, 12:59
      Kerastase są świetne ale moim zdaniem drogie.
      Probówalaś Loreal serie fryzjerskie? Tansze a tez bdb.
    • lot_w_kosmos Re: Kerastase 04.03.22, 13:05
      Poczytaj o serii Hairy Tale ze strony Na Piekne Włosy .
      Polecane m9cno na Włosingu prsez posiadaczki loków.
      Ja mam ich serum z ceramidami laminujace.
      Do każdych włosów.
      Rewelacja.
    • madami Re: Kerastase 04.03.22, 13:10
      Ja bardzo lubię, najbardziej serię dyscypline - diabelsko wydajne, nic nie podrażnia, włosy gładkie, zapach śliczny. Do tego odzywka - dla mnie super.
    • princesswhitewolf Re: Kerastase 04.03.22, 13:21
      tak, kilka serii. Zalezy jakie masz wlosy. Mi ten zielony Resistance najbardziej podchodzi i czarny Chronologiste
      Nutritive za bardzo obciazalo wlosy.

Ale lepsze mam doswiadczenia z Oribe marka zielony Moisture Control i czarny Gold Lust. Ale drozszy

Rownie dobre doswiadczenia mam z tanszym All Soft Redkena maska. I ciagle do niej wracam i do zielonego Kerastase.

Pewno za tansze zamienniki ale trzeba szukac

Z zupelnie naturalnych to Salkura odzywka na moich wlosach to rewelacja
    • lauren6 Re: Kerastase 04.03.22, 13:59
      Zależy, która linia. Ja lubię Discipline i Resistance. Tanie nie są, za to są mają bardzo wydajne. Poza tym używam olejku Chronologiste, bo włosy po nim ładnie pachną.
    • gaskama Re: Kerastase 04.03.22, 14:08
      Syn ma gęste, kręcone, długie włosy. Najbardziej zadowolony jest z produktów Kerastase. Próbowałam różnych ecco, sreko, polecanych na tym forum, włosomaniaczkach. Jak ktoś chce szybkiej, dobrej pielęgnacji (19 latek nie będzie olejował włosów ani nic wcierał!) to kerastase jest bardzo dobra.
      • elieka Re: Kerastase 04.03.22, 14:51
        A moje suche, falowane włosy nie lubią się z ketastese. Z żadną serią.
        Za to joico jak najbardziej
        • gaskama Re: Kerastase 04.03.22, 16:45
          Mój syn joico nie chwycił. Już nie pamiętam, co mu nie leżało.
    • koko8 Re: Kerastase 04.03.22, 15:02
      Kerastase to marka, nie seriasmile, ma killa serii.
      Dla mnie jedna z najlepszych firm do pielegnacji włosów ( wlosomaniaczki, teraz ze mną jedziecie!😜).
      Ja korzystam z serii curl manifesto i nie ma lepszych kosmetykow do włosów kręconych. Rożowy elixir ultime też jest wyczepisty.
      • afro.ninja Re: Kerastase 04.03.22, 15:06
        Prawdziwe włosomaniaczki mają włosy, że hohoho. Dziewczyny są prawdziwą reklamą dla kosmetyków eko. Kerastese składy wiadomo i nie widzę tej marki na grupach fejsa. A tam niektóre dziewczyny po glucie z siemienia mają takie włosy, że klękajcie narody.
      • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 15:09
        Nikt cię nie będzie zjadał, jak ci pasuje wydawać kasę na buteleczki pełne niczego to przecież twoja sprawa:p
        • koko8 Re: Kerastase 04.03.22, 15:21
          Ale to "nic" ze ślicznej buteleczki sprawia, że moje loki sa lśniące i sprężyste. Wiele kosmetyków eko, głównie te polecane na forum, zniszczyło mi wlosy. I dzięki za pozwolenie na wydawanie pieniędzy wedle woli😉
          • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 15:33
            Ja mam odwrotne doświadczenia :p mnie akurat nic ze ślicznych buteleczek zniszczyło, może nie tyle włosy, co skórę głowy.
          • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 16:02
            A w ogóle to przeprasza, jatka:
            Eko kosmetyki nie zniszczyły ci włosów. Po prostu nie zawierają silikonów, więc po zdarciu warstwy oblepiaczy z ładnych buteleczek pokazał się ich prawdziwy stan :p
            • zielonyjeziorak Re: Kerastase 04.03.22, 20:44
              Weźcie mi wytłumaczcie, nie pytam zaczepnie, serio jestem ciekawa, co jest złego w tym, że oblepia się włosy silikonem, żeby ładniej wyglądały? O ile pamietam, henna też poprawia wygląd włosów przez oblepianie - to też źle? Chyba sporo kosmetyków się tak stosuje, np. twarz się oblepia podkładem i posypuje pudrem, żeby wyglądała na bardziej gładką.
              • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 20:56
                Nie do końca jest prawdą to, co piszesz. Henna ( i inne tego typu zioła) nie tyle oblepia włosy, co wnika wgłąb i łączy się z cząsteczkami keratyny odbudowując włosy od środka. Silikony oblepiają włos na zewnątrz, każda kolejna warstwa się nadbudówkę, tworząc nieprzepuszczalny film ( coś jak kable w osłonkach) który nie pozwala na wnikanie żadnych składników odżywczych.
                Silikony same w sobie nie są złe, ale trzeba wiedzieć jak i kiedy ich używać oraz jak i jak często je z włosów usuwać. Np. silikony w szamponach to kompletna pomyłka. Szampon ma służyć do mycia, nie klajstrowania.
                Ale już lekki silikon w olejku na końcówki jest ok, zabezpiecza włosy przed uszkodzeniami.
                • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 21:00
                  Nadbudowuje*
    • afro.ninja Re: Kerastase 04.03.22, 15:04
      Dawno temu tak, ale nie zauważyłam żadnej różnicy i więcej nie kupowałam.
      • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 15:06
        No co ty?!! Żadnej różnicy?!!
        Ps. Brakuje mi Brenyi, nikt inny się tak nie nakręca o pierdoły jak ona 😢
        • lauren6 Re: Kerastase 04.03.22, 22:05
          Nie używasz tych kosmetyków to po co trollujesz w tym wątku? Nikogo nie obchodzą twoje utarczki słowne z brenyą. Autorka zadała proste pytanie o kosmetyki, a ty zalewasz wątek jakimiś smętami.
          • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 22:10
            Oj oj, wygaś mnie 🤷
    • alexis1121 Re: Kerastase 04.03.22, 15:57
      Polecam! Polecam! Polecam! Od miesięcy stosuję serię genesis. Nie dość, że nie łamią mi się włosy, to jeszcze pachną jak łąka. Najpięknieszy zapach ze wszystkich szamponów jakie miałam.
    • podaje_haslo_okon Re: Kerastase 04.03.22, 16:36
      Używałam, w przypadku szamponów nie było żadnego efektu poza podrażnieniem skóry,ale moją skórę podrażnia 99,99% szamponów, więc nie należy się sugerować. Natomiast to co na zdjęciu sprawdza mi się genialnie. Niczego innego do stylizacji włosów już nie stosuję.
    • melisananosferatu Re: Kerastase 04.03.22, 18:48
      Szampony rzyci nie urywaja, sa OK. Za to peeling z sola morska tej firmy jest swietny. I odzywka-maska fioletowa do blondow.
    • bergamotka77 Re: Kerastase 04.03.22, 19:41
      Ja lubię bardzo, używam lososiowego zestawu. Pachnie oblednie.
    • kota.helga Re: Kerastase 04.03.22, 20:31
      Używałam Discipline i faktycznie jakąś poprawę było widać. Ale już nie używam, nie stać mnie big_grin
    • ms.piggy Re: Kerastase 04.03.22, 20:45
      szamponów nie, ale miałam kiedyś serum "płynne światło" , szklana mała butelka
      niemoralna cena, ale z włosami robiło cudo, gładkie, błyszczące i takie superzdrowe

wyznaję zasadę, że szampon nie jest aż tak ważny, jak to co nakładam po (piszę to jako fanka pokrzywowego z biedronki + lepsza odżywka/serum/maska)
      • 18lipcowa3 Re: Kerastase 04.03.22, 21:00
        O Toto popieram
        Szkoda mi więcej niż 10-15 zeta na szampon którym głowie myje skórę głowy, spłukuje i 5 minut i po sprawie.
        Za to odżywki, maski , kremy, olejki kupuję już te lepszejsze bo że tak powiem zostają na włosach dłużej.
      • nuclearwinter Re: Kerastase 04.03.22, 21:08
        A to ja mam całkiem inaczej, u mnie szampon jest tak samo ważny jak maska/odżywka. Niedobrany szampon i mam podrażnioną skórę głowy albo kiepskie włosy, sprawdzam składy szamponów tak samo jak i innych kosmetyków.
        • mashcaron Re: Kerastase 04.03.22, 21:12
          Dla mnie ważniejsze od tego, co szampon zawiera jest to, czego nie zawiera:p pod tym względem sprawdzam składy, żeby się nie nadziać na CB albo M'sy, bo będę cierpieć.
          • nuclearwinter Re: Kerastase 04.03.22, 23:08
            Też ich unikam, choć CB w niektórych szamponach mi nie szkodzi, zależy jak jej dużo i jakie dodatki. M'sy dramat, unikam zdecydowanie. Ale nie lubię też szamponów z SLS, chyba że raz na jakiś czas, choć od dawna żadnego nie używałam. Moim ulubionym detergentem jest chyba glukozyd decylowy jak tak patrzę.
            • mashcaron Re: Kerastase 05.03.22, 08:10
              Ja w sumie też nie specjalnie używam rypaczy. Odkąd mi się skończyła kostka rypiąca ze dwa miesiące temu już nie dokupiłam. Raz na jakiś czas "odkamieniam" płukanka z octu jabłkowego i mi to wystarcza. Nie bardzo mam co rypac, bo nie używam nic, co by tego wymagało.
        • 18lipcowa3 Re: Kerastase 04.03.22, 23:13
          Mam bezproblemowe włosy. Mogę umyć nawet familijnym albo czymkolwiek i jest ok.
          • nuclearwinter Re: Kerastase 04.03.22, 23:19
            Oj to ja nie, mam kapryśne. Zresztą włosy jak włosy, ale skóra głowy by mi nie wybaczyła przypadkowych kosmetyków na dłuższą metę.
      • konsta-is-me Re: Kerastase 04.03.22, 21:09
        Jako fanką pokrzywowego ,masz niskopory raczej na pewno, więc na odżywkach i szamponach dla kręconych się nie znasz 🤪
    • konsta-is-me Re: Kerastase 04.03.22, 21:04
      Niestety nic lepszego nie znam (niestety bo tanie nie są).
      Discipline i ten zielony ( nie pamiętam nazwy).
      Jeszcze bardziej niestety, bo (tanim) zamiennikiem był Fitokosmetik- rosyjska firma 😔
    • spirit_of_africa Re: Kerastase 05.03.22, 01:21
      Uzywalam różowego z keratyną. Miał wygładzać włosy itp, ale nie pasował mi, nie byłam w stanie ich rozczesać. Wywalilam polowe butelki. Wole OGX brązowy, a z fryzjerskich najbardziej mi pasował Loreal Absolut Repair i Artego 02.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka