08.03.22, 22:46
Dzis 6 letnia dziewczynka w Ukrainie zmarła z odwodnienia, na pewno już wiecie. Nie mogę się pozbierać znów, przestać myśleć. Jestem obolała od tych krzywd dzieci zwłaszcza. Mam córeczkę w tym wieku.
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Dzieci 08.03.22, 23:29
      Słyszałam. Ja płaczę na każdych wiadomościach, no nic nie poradzę. Mam dzieci w różnym wieku i zaraz sobie wyobrażam, że mogłyby siedzieć w schronie, być zgwałcone, czy walczyć... staram się nie myśleć, ale się nie da.
      Dziś zdjęcia ze szpitala położniczego w piwnicach. Filmy z ewakuacji. Serce się kraje.
      I ta bezsilność moja własna i niemoc wszelkich organizacji pomocowych. I info, że ostrzelali karetkę. Ku.wa mać.
      • anilorak174 Re: Dzieci 08.03.22, 23:42
        Mnie strasznie ruszyło zdjecie rodziny, ktorej nie udało się ewakuować. Ciała rodziców i dzieci przykryte jakimiś tkaninami, rozrzucone bagaże i wsrod tego transporter z kotem... Zwykli ludzie, zwykłe życie.
        Wyć się chce...
        • koko8 Re: Dzieci 08.03.22, 23:46
          Bo to nie wojna tylko ludobójstwo. I tak powinno być w publicznej narracji, bez efemizmow.
        • lot_w_kosmos Re: Dzieci 09.03.22, 21:22
          To ta rodzina.

Nie mogę sobie również z tym poradzić.

www.se.pl/wiadomosci/swiat/wojsko-putina-rozstrzelalo-matke-z-dziecmi-ocalaly-tylko-psy-aa-yWn5-F9iW-tbwZ.html
    • chococaffe Re: Dzieci 08.03.22, 23:49
      Nie oglądam. Z samego czytania wiem, że to niewyobrażalne zło.
    • aqua48 Re: Dzieci 09.03.22, 09:50
      Ja już nie płaczę, skończyłam ze łzami, nakupiłam chlebów, robię kanapki, czekam na syna z autem, ma skończyć pracę wcześniej, dokupimy czego tam trzeba, podgrzane mleko do termosów i lecimy na dworzec.
    • falka108 Re: Dzieci 09.03.22, 13:35
      To zrób tak. Sprawdź, w której szkole zbierają wyprawki dla ukraińskich maluchów i zrób dla jakiegoś dzieciaka wyprawkę stulecia.

Tamtej sześciolatce już nie pomożemy, ale innym - jak najbardziej.
      • anilorak174 Re: Dzieci 09.03.22, 23:14
        Od tygodnia segreguję rzeczy, szukam po znajomych tego co potrzebne. Nasze siły i możliwości lokalowe się wyczerpały, a wciąż dostajemy pytania o możliwość noclegu czy mieszkania, prosbyvo pomoc... Czuję się tak strasznie przytloczona i bezsilna.
    • lot_w_kosmos Re: Dzieci 09.03.22, 17:39
      Sukinkoty.
      I tyle.
    • angazetka Re: Dzieci 09.03.22, 17:40
      Czytam o szpitalu dziecięcym w Mariupolu i mam nadzieję, że piekło istnieje.
      • headonshouldersbaby Re: Dzieci 09.03.22, 18:41
        istnieje.
        • la_mujer75 Re: Dzieci 09.03.22, 20:50
          Ostatnio szwagierka powiedziała, że zaczyna wierzyć w szatana. A ja jej się spytałam, czy nadal wierzy w boga? Bo dla mnie to wszystko jest dowodem, że go nie ma...
      • leosia-wspaniala Re: Dzieci 09.03.22, 20:15
        Istnieje, ale tylko na ziemi. Piekło to mają i miały te dzieci sad
        • angazetka Re: Dzieci 09.03.22, 20:54
          No ja właśnie liczę na to piekło-piekło. W wieczne męki dla tych małych c.h.u.j.k.ó.w, którzy robią teraz piekło innym.
      • m_incubo Re: Dzieci 10.03.22, 00:40
        angazetka napisała:

> Czytam o szpitalu dziecięcym w Mariupolu i mam nadzieję, że piekło istnieje.

Istnieje. Na przykład w Mariupolu. Innego piekła nie ma.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Dzieci 09.03.22, 21:28
      Po wiadomości, ze te putinowskie k*rwy dziś zbombardowały szpital położniczy, ze noworodki i ich matki są pod gruzami straciłam resztki nadziei, ze jeszcze będzie normalnie. Nic nie będzie normalnie po czymś takim.
      • anilorak174 Re: Dzieci 09.03.22, 23:16
        😟
    • geoardzica_z_mlodymi Re: Dzieci 10.03.22, 01:04
      Gorzej, że ruski straszą bronią chemiczną;-/ Idą qufa na całość.
    • princesswhitewolf Re: Dzieci 10.03.22, 01:06
      Jeszcze 9 reaktorow nie zdobyli Ruscy. Boje sie ze przy nastepnym ktoryms doprowadza do rozszczelnienia i skazenia.

Celem.Putina jest totalna anihilacja Ukrainy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka