escollo 08.03.22, 22:46 Dzis 6 letnia dziewczynka w Ukrainie zmarła z odwodnienia, na pewno już wiecie. Nie mogę się pozbierać znów, przestać myśleć. Jestem obolała od tych krzywd dzieci zwłaszcza. Mam córeczkę w tym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga-ti Re: Dzieci 08.03.22, 23:29 Słyszałam. Ja płaczę na każdych wiadomościach, no nic nie poradzę. Mam dzieci w różnym wieku i zaraz sobie wyobrażam, że mogłyby siedzieć w schronie, być zgwałcone, czy walczyć... staram się nie myśleć, ale się nie da. Dziś zdjęcia ze szpitala położniczego w piwnicach. Filmy z ewakuacji. Serce się kraje. I ta bezsilność moja własna i niemoc wszelkich organizacji pomocowych. I info, że ostrzelali karetkę. Ku.wa mać. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Dzieci 08.03.22, 23:42 Mnie strasznie ruszyło zdjecie rodziny, ktorej nie udało się ewakuować. Ciała rodziców i dzieci przykryte jakimiś tkaninami, rozrzucone bagaże i wsrod tego transporter z kotem... Zwykli ludzie, zwykłe życie. Wyć się chce... Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Dzieci 08.03.22, 23:46 Bo to nie wojna tylko ludobójstwo. I tak powinno być w publicznej narracji, bez efemizmow. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Dzieci 09.03.22, 21:22 To ta rodzina. Nie mogę sobie również z tym poradzić. www.se.pl/wiadomosci/swiat/wojsko-putina-rozstrzelalo-matke-z-dziecmi-ocalaly-tylko-psy-aa-yWn5-F9iW-tbwZ.html Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Dzieci 08.03.22, 23:49 Nie oglądam. Z samego czytania wiem, że to niewyobrażalne zło. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Dzieci 09.03.22, 09:50 Ja już nie płaczę, skończyłam ze łzami, nakupiłam chlebów, robię kanapki, czekam na syna z autem, ma skończyć pracę wcześniej, dokupimy czego tam trzeba, podgrzane mleko do termosów i lecimy na dworzec. Odpowiedz Link Zgłoś
falka108 Re: Dzieci 09.03.22, 13:35 To zrób tak. Sprawdź, w której szkole zbierają wyprawki dla ukraińskich maluchów i zrób dla jakiegoś dzieciaka wyprawkę stulecia. Tamtej sześciolatce już nie pomożemy, ale innym - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
anilorak174 Re: Dzieci 09.03.22, 23:14 Od tygodnia segreguję rzeczy, szukam po znajomych tego co potrzebne. Nasze siły i możliwości lokalowe się wyczerpały, a wciąż dostajemy pytania o możliwość noclegu czy mieszkania, prosbyvo pomoc... Czuję się tak strasznie przytloczona i bezsilna. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Dzieci 09.03.22, 17:40 Czytam o szpitalu dziecięcym w Mariupolu i mam nadzieję, że piekło istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Dzieci 09.03.22, 20:50 Ostatnio szwagierka powiedziała, że zaczyna wierzyć w szatana. A ja jej się spytałam, czy nadal wierzy w boga? Bo dla mnie to wszystko jest dowodem, że go nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Dzieci 09.03.22, 20:15 Istnieje, ale tylko na ziemi. Piekło to mają i miały te dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Dzieci 09.03.22, 20:54 No ja właśnie liczę na to piekło-piekło. W wieczne męki dla tych małych c.h.u.j.k.ó.w, którzy robią teraz piekło innym. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Dzieci 10.03.22, 00:40 angazetka napisała: > Czytam o szpitalu dziecięcym w Mariupolu i mam nadzieję, że piekło istnieje. Istnieje. Na przykład w Mariupolu. Innego piekła nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Dzieci 09.03.22, 21:28 Po wiadomości, ze te putinowskie k*rwy dziś zbombardowały szpital położniczy, ze noworodki i ich matki są pod gruzami straciłam resztki nadziei, ze jeszcze będzie normalnie. Nic nie będzie normalnie po czymś takim. Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Dzieci 10.03.22, 01:04 Gorzej, że ruski straszą bronią chemiczną;-/ Idą qufa na całość. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Dzieci 10.03.22, 01:06 Jeszcze 9 reaktorow nie zdobyli Ruscy. Boje sie ze przy nastepnym ktoryms doprowadza do rozszczelnienia i skazenia. Celem.Putina jest totalna anihilacja Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś