Dodaj do ulubionych

Kiecki na wesele

25.03.22, 13:03
Potrzebuję porady, bo kompletnie się na tym nie znam. Kiecki na wesele w czerwcu, dla mnie. Figura niezbyt dobra, rozm. 40, w typie gruszki.

Przeglądam różne sklepy i ciężko znaleźć coś fajnego. Takie 3 wpadły mi w oko, czy któraś się nada?

1. www.zalando.pl/trendyol-sukienka-koktajlowa-red-tru21c1ha-g11.html?size=40
2. www.zalando.pl/trendyol-suknia-balowa-burgundy-tru21c0nj-g11.html?size=40
3. www.peek-cloppenburg.pl/lipsy/kobiety-sukienka-wieczorowa-z-ozdobnym-obszyciem-i-cekinami-bordowy-1517139_10/
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 15:25
      Zrób sobie zdjęcie w takiej i pokaż, to się zobaczy.
    • mashcaron Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 15:29
      Generalnie, to wszystkie trzy się nadadzą, pytanie, jak będą na tobie leżeć i jak będziesz się czuć. Druga piękna.
    • borsuczyca.klusek Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 15:29
      A masz ładne ramiona? Bo wszystkie zalinkowane modele uwypuklą ewentualne problemy tej części ciała.
    • iwoniaw Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 15:46
      A jak u Coebie z biustem? Bo przy tych kieckach stanik raczej nie wchodzi w grę.
      • mamid Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 15:58
        Biust nieduży, ale całkiem ok. Ramiona mam ładniejsze niż tyłeksmile więc jeśli mam coś eksponować to raczej górę niż dół
        • evolventa Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 17:41
          Z tych trzech najbardziej podoba mi się ostatnia. Chociaż pierwsza też fajna, tylko ma wg mnie niekorzystną długość, rzadko kto dobrze w takiej wygląda. Zamów wszystkie i pomierz w domu, dobierz buty i będziesz wiedziała która najlepsza.
    • majenkir Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 17:47
      Jak nie masz figury modelki, to ta ostatnia.

Moja córka kupiła b. podobna do tej drugiej, wyjatkowo niekorzystnie sie w tym wyglada.
    • rozwiane_marzenie Re: Kiecki na wesele 25.03.22, 17:50
      Ja uważam, że sukienkę to trzeba przymierzyć. Bo na jednej figurze będzie dobrze leżeć, a na innej... niekoniecznie. Wszystkie sukienki, które pokazałaś są raczej dla figury idealnej, a przynajmniej proporcjonalnej, szczupłej. Nie twierdzę, że takiej nie masz smile
    • nowyniknik82 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 00:33
      3 razy nie.
      • odnawialna Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:37
        podpiszę się, a już trzecia targowiskiem trąci
    • nena20 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 05:54
      Ostatnia może coś tam zatuszować. Dwie pierwsze odpadają.
    • shellyanna Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 05:59
      Te kiecki nie są raczej na figurę „niezbyt dobra”.
      Pierwsza jest piękna, ale gruszce jeszcze bardziej optycznie podkreśli szerszy dół.
      Jest tez mało praktyczna w tańcu.
      Dwie długie są bardzo słabe moim zdaniem. Jakieś takie smutne.
      Skoro masz zgrabne ramiona i dobry cycek, to popieram wybór czegoś z odkryta góra, ale może idź w bardziej rozszerzany dołem krój?
    • kotejka Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 06:13
      Żadna
      To jakieś kiecki dla.modelki dla galę,a nie dał Kowalskiej na wesele
      Lekka koktajlowa kiecka, żeby się dobrze czuć, nie w przebraniu, w jeszcze później ja wykorzystać
      Zaraz coś znajdę
      • kotejka Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 06:30
        Typu takiego, niekrepujace i nierozebrane
        • koko8 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 10:41
          Prosze, nie obraź się- ale sukienki, ktore pokazałaś nadają się raczej dla babci ze Stepford... może poza pierwszą. I tą zieloną Vili, bo ta z kolei do prac w ogrodku w letni dzień 😉
          • lily_evans011 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 10:49
            Jestem gruszką i mam letnie rzeczy podobne do tej pierwszej, dupa wtedy znika, zostają cycki. Wolałabym to niż tamte tandety, które są poza wszystkim do nienagannej, proporcjonalnej sylwetki i dla raczej wysokich osób.
            • koko8 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:09
              Zgadzam się totalnie. Ale chyba miedzy gipiurami autorki a sukienkami cioci z kółka różancowego znalazłby się kilka modeli na elegancką imprezę z tańcami...?
              • lily_evans011 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:21
                No właśnie też czekam z niecierpliwością, bo szukam sukienki na ekstra okazje, w której mogłabym czuć się swobodnie i atrakcyjnie. Ale jakby miało być ciepło i nie znalazłabym w rozsądnej cenie nic, co by mnie nie spowijało jak baleron, to brałabym coś w stylu tej czerwonej z naf naf. Tam można zrobić fajny klimat butami, biżuterią itp., no i na pewno jest bardziej nowoczesna niż tamte propozycje (taki pseudoszyk sprzed 20 lat).
                • kropkacom Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:42
                  Mi się taka podoba.
                  • lily_evans011 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 15:04
                    Fajna i też można coś dodać pod kolor, a że kolorów kilka, to jest w czym wybierać.
                  • ga-ti Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 16:55
                    Na wesele?
          • lauren6 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:28
            Zielona wygląda trochę na bawełnianą szmatkę, cała reszta jest fajna. I dużo lepsza dla zwykłej kobiety, która nie ma figury modelki.

Wolę ubierać się jak babcia niż uwidocznić wszelkie mankamenty figury, tylko po to by się pochwalić sukienką z katalogu.
            • marta.graca Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 12:37
              Ale one wcale nie są babcine. Normalne kobiece. Te co zalinkowała autorka, to raczej na komers albo studniówkę dla pozbawionych biustu nastolatek.
      • ykke Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 13:29
        kotejka napisała:

> Żadna
        > To jakieś kiecki dla.modelki dla galę,a nie dał Kowalskiej na wesele
        > Lekka koktajlowa kiecka, żeby się dobrze czuć, nie w przebraniu, w jeszcze późn
        > iej ja wykorzystać
        > Zaraz coś znajdę
        >
        Popieram
    • lily_evans011 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 10:30
      Szczerze? Jak z innej epoki, tandentne prawie jak strój łyżwiarki. Pomijam, że dla osób wysokich i z figurą typu klepsydra, a nie gruszka.
      • kandyzowana3x Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:04
        Też mam wrażenie, że 20 lat temu owszem nadawały by się.
    • ga-ti Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:02
      Nie znam się i sama w kieckach chodzę rzadko, ale napiszę wink
      Pierwsza fajna, podkreśli tyłek wink ale w rozmiarze 40 można sobie na to pozwolić i będzie ok. Tylko czy będzie praktyczna na kilka godzin tańców? Nie będziesz ciągle jej podciągać i obciągać?
      Druga bardzo wysmukla górę, a podkreśla dół, więc jeśli jesteś gruszką i masz mały biust oraz większy tyłek to ta kiecka jeszcze bardziej podkreśli dysproporcje (zobacz na modelkę). Ale jeśli masz więcej na górze niż modelka to ok. Kolor piękny.
      Trzecia zatuszuje ewentualny brzuszek. Musisz tylko sprawdzić, czy się nie będzie za bardzo rozłazić na rozcięciu, żeby w czasie tańców majtek nie było widać. Czyli trzeba sprawdzić na Twojej figurze (zresztą jak wszystkie).
      I do drugiej i trzeciej ciężko dobrać coś na ramiona (tak mi się wydaje, że marszczenia z przodu jakoś wadzą okryciom wink ), a może trzeba będzie jednak coś mieć.
    • lauren6 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:30
      To są sukienki na figurę bez skazy, a na niezbyt dobrą.
    • kropkacom Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 11:41
      Jesteś wysoka? To są raczej bardzo wymagające figurowo sukienki.
    • stephanie_harper2 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 12:45
      Ostatecznie trzecia. Chodź ja bym szukała dalej.
    • ykke Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 13:27
      Czerwiec i takie grobowe, wieczorowe smutasy? I jak w tym.tańczyć. Tak bardzo boisz się pokazać trochę nogi? Szukaj lżejszych, letnich kiecek.
    • kamin Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 15:13
      Pierwsza mi się podoba na modelce, ale w prawdziwym życiu po pierwsze bym w niej strasznie zmarzła, a po drugie ciągle pociągała w górę i stresowała się, że zleci.
      Druga jest wyprzedana.
      Trzecia brzydka, zbyt strojna.
    • essther_35 Re: Kiecki na wesele 26.03.22, 23:19
      jesli masz figure gruszki to szukalabym sukienki, ktora ma jakies elementy przykuwajace uwage na ramionach - musi cos tam sie 'dziac' a na pewno ramiona nie moga byc odkryte. Tez dekolt 'w serek' jeszcze wyszczupla gore wiec dla gruszki to nie jest dobry kroj ... jak dla mnie 3 sukienki na nie sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka