Dodaj do ulubionych

zdrowotnie

05.04.22, 22:21
Jaki cel przyświeca lekarzowi, który na podstawie nieprawidłowych wyników morfologii, zleca badania bardziej szczegółowe, które mają wykluczyc bądź potwierdzić ewentualny nowotwór i każe je wykonać dopiero za 2, 3 miesiące... Pacjent ma zaufanie do lekarza, nie można wykluczyć, że i jemu takie odsuwanie w czasie jest na rękę... Poradzicie? Chodzi o seniora.
Obserwuj wątek
    • saszanasza Re: zdrowotnie 05.04.22, 22:27
      Jeżeli to starszy człowiek, to mógł przekręcić słowa lekarza. Nie jestem lekarzem, ale naprawdę rak może wyjść w samej morfologii?
      • faustine Re: zdrowotnie 06.04.22, 07:11
        Niestety, np szpiczak, choc trzeba go potwierdzic biopsją
    • clk Re: zdrowotnie 06.04.22, 07:21
      Na mniejsza skale mi w tym roku wyszły bardzo niepokojące badania krwi. Lekarka kazała nie googlowac, odczekać 2 tygodnie , odstawić kilka rzeczy i powtórzyć.
      Wygooglowalam po tygodniu omal nie spadłam z kanapy. Powtórzyłam. Nic nie było.
      • faustine Re: zdrowotnie 06.04.22, 07:28
        Dziękuję🙂 te podstawowe badania które wyszły źle, też ma powtorzyc za dwa tygodnie i nie ukrywam, że liczę na cud.
    • 35wcieniu Re: zdrowotnie 06.04.22, 08:10
      Bo widać ma powody zakładać że odchylenie od normy może być efektem jakiegoś tymczasowego czynnika.
      Natomiast jeżeli chce stwierdzać lub wykluczać nowotwór wyłącznie na podstawie morfologii to trochę dziwne - o jakim nowotworze mowa?
      • faustine Re: zdrowotnie 06.04.22, 11:58
        o szpiczaku
    • nigdynigdynigdy84 Re: zdrowotnie 06.04.22, 08:42
      Ostatnia morfologia tragiczna
      Wdrożenie leczenia- wyniki tak samo tragiczne
      Podejrzenie raka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka