07.04.22, 04:12
"W środę połączone komisje Administracji i Spraw Wewnętrznych oraz Finansów Publicznych zajmowały się rządowym projektem ustawy o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę. Tomasz Trela w imieniu klubu Lewicy zaproponował na posiedzeniu poprawkę, która wprowadzałaby zakaz używania litery "Z" jako wyrazu poparcia dla napaści Rosji na Ukrainę. "

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,28308902,uzywanie-symbolu-z-bedzie-zakazane-komisja-przyjela-poprawke.html#do_w=155&do_v=418&do_st=RS&do_sid=719&do_a=719&s=BoxNewsImg2
Może czekać nas olbrzymi wysiłek usuwania tej wstrętnej litery ze wszystkich tekstów. Poczynając od aktów prawnych a kończąc na bajkach dla dzieci. Trzeba będzie nauczyć się też nowej wymowy słów oczyszczonych z ruskich symboli. Już minister Bigniew Iobro nas dopilnuje.

S.
Obserwuj wątek
    • chococaffe Re: Nak Orro 07.04.22, 06:26
      Łatwina. Kiedyś epsuła mi się klawiatura i nie miałam litery "w". Naucyłam się pisać be "w"
      • ajaksiowa Re: Nak Orro 07.04.22, 06:45
        Ale takie Z jest poprawne??
      • marta.graca Re: Nak Orro 08.04.22, 12:36
        Też tak miałam smile przeklejałam sobie.
      • tt-tka Re: Nak Orro 08.04.22, 12:49
        latwi*na, latwi*na... pisac moge dowolnie, ale wymawiac ? W mowie te* bed*ie *aka*ane ?
        • chococaffe Re: Nak Orro 08.04.22, 13:08
          możesz seplenić albo cośsmile
    • lodomeria Re: Nak Orro 08.04.22, 13:53
      Czyli jak np. będzie przejazd kolumny samochodów z Z na maskach przez Warszawę (cos a la ten w Berlinie) to będziemy biadolić, że nie było z co ich zatrzymać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka