Dodaj do ulubionych

Facet o umyśle informatycznym

09.04.22, 23:10
Czy może być niebezpieczny? Jeżeli podam mu swój numer telefonu, to zdobędzie o mnie jakieś informacje, typu gdzie mieszkam i gdzie pracuję? Pracę ma związaną z bezpieczeństwem narodowym, właśnie od strony informatycznej, nie wiem jak to ująć.
Obserwuj wątek
    • klaramara33 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 00:01
      A to tak na pewno, o hakowaniu wie wszystko taki.
    • bombalska Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 00:18
      Zeby poznac adres po numerze telefonu musialby miec dostep do bazy klientow operatora. A operator to prywatna firma, a nie panstwowa. Nie wiemy, co on tam dokladnie robi i do jakich baz ma dostep, ale bez uzasadnienia i zgody policji? sadu? raczej nie uzyska informacji od prywatnej firmy. Jesli pracuje w sluzbach, to moglby ci zainstalowac pegasusa. Ale gdyby to zrobil, to ja bym nie chciala miec z szuja nic wspolnego.

A tak w ogole, to skad twoje obawy? Masz cos do ukrycia? Bo miejsce zamieszkania i pracy to sie ujawnia na pierwszej randce.
      • arthwen Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 12:15
        Pegasusa jej "zainstaluje"?? Taki zwyczajny, szeregowy pracownik? I firma (nieważne, że państwowa) łyknie to, że musi bulić konkretną kasę (bo za każdy dodany do systemu numer), żeby facet sobie panienkę kontrolował?
    • tanebo001 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 00:24
      Spoko. No chyba że będzie chciał ci pokazać swój pokój zabaw...
    • matacznik Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 07:17
      fantastyczna88 napisała:

> Pracę ma związaną z bezpieczeństwem narodowym,
      >
      Jeszcze nie ma Twojego numeru telefonu, ale już Ci powiedział, że ma pracę związaną z bezpieczeństwem narodowym? Cóż — jaka ekipa tacy bezpieczniacy.
      • tanebo001 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 07:20
        Albo ma taką nawijkę. No wiesz, jestem ważnym samcem alfa...
      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 07:35
        Ma Instagram podpisany swoim imieniem i nazwiskiem, znalazłam go na linkein. Studiował jakieś przedmioty ścisłe, ale programowaniem zajmował się od dziecka, jest nawet jego wywiad w gazecie. Stąd moje obawy, że wykorzysta swoją wiedzę.
        • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 11:07
          A przeglądałaś linkedin w przeglądarce w trybie anonimowym? Bo nie chcę Cię martwić ale jeśli nie i byłaś zalogowana na swoim koncie to facet już wie gdzie pracujesz i gdzie mieszkasz mniej więcej bo to można wywnioskować z profilu na linkedinie albo ma się to wpisane.
          • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 11:13
            Nie byłam zalogowana.
      • heca7 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:54
        matacznik napisał:

> fantastyczna88 napisała:
        >
        > > Pracę ma związaną z bezpieczeństwem narodowym,
        > >
        > Jeszcze nie ma Twojego numeru telefonu, ale już Ci powiedział, że ma pracę zwią
        > zaną z bezpieczeństwem narodowym? Cóż — jaka ekipa tacy bezpieczniacy.

Jak fałszywy agent w Prawdziwych Kłamstwach wink
    • pani_tau Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 07:33
      Wujek koleżanki był woźnym w podstawówce i w żartach nazywał siebie kontrolerem lotów, bo gdy dzieciaki zaczynały na przerwie latać po korytarzu to wkraczał i ogarniał sytuację.
      Możliwe, że ten twój też sobie jaja robi.
    • kira02 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 07:46
      Czekaj, ale to ten czeski dentysta stomatologiczny czy ten nowy- arabski Muzulmanin? Bo się pogubiłam 🤷
      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 08:36
        Nie chcę pisać o szczegółach, w każdym razie ma już parę minusów. Chyba nie posiada samochodu. Ma szofera, który wozi go po lotniskach. Ale to w związku z pracą, więc nie wiem jak on wyjezdza na weekendy.
        • kk345 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:49
          Może ma szofera na każdym lotnisku? Tak, jak marynarz ma dziewczynę w każdym porcie?
      • lauren6 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 08:54
        Arabski muzułanin o umyśle informatycznym. On już przejrzał ją na wylot i zna jej numer buta, stanika oraz numer telefonu.
        • mallard Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 14:36
          lauren6 napisała:

> Arabski muzułanin

Powtarzam jeszcze raz: islamski Muzułmanin!
          • tapatik Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 18:40
            Określenie "islamski muzułmanin" jest bez sensu, coś jak masło maślane. Natomiast arabski muzułmanin ma sens, bo wskazuje, że delikwent pochodzi z kraju arabskiego.
            • ritual2019 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 18:53
              ??? Dziwna logika. Arab generalnie wskazuje na pochodzenie, Muzulmanin moze pochodzic skadkolwiek.
      • mallard Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 14:35
        kira02 napisał(a):

> arabski Muzulmanin

Islamski Muzułmanin
    • droch Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 07:55
      Rozkmina nie całkiem poważna, on na pewno już zdobył twój numer telefonu…
    • no_name33 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 08:57
      fantastyczna88 napisała:

> Czy może być niebezpieczny? Jeżeli podam mu swój numer telefonu, to zdobędzie o
      > mnie jakieś informacje, typu gdzie mieszkam i gdzie pracuję?

To akurat może sprawdzić każdy pracownik urzędu. 😂
    • trampki_w_kwiatki Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 09:05
      Wiesz co, weź ty se lepiej kup kota.
      Randki nie są dla ciebie.
      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 10:11
        To smutny wniosek, ale możesz mieć rację. Ja po prostu chcę postawić na właściwego konia.
    • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 11:16
      Czy któraś z was zna się na tego typu firmach i wie, czy facet rokuje zawodowo? Ma to znaczenie drugorzędne, ale wczoraj coś tam gadaliśmy do San Francisco i padło zdanie, że mieszania są tam bardzo drogie 16k za miesiąc. Tyle, że ja tam chciałam poleciec na parę dni pozwiedzać. Ale martwi mnie już słowo to drogie, to drogie.
      • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:13
        Jasne, ma to drugirzędne znaczenie, ale robisz rozpoznanie czy facet rokuje 🤣

Wiesz, że jakby ktoś się uparł to ktoś może pisać do wszystkich kolesi na tym stanowisku po sprawdzeniu kto nie na żony, co nie będzie trudne po sprawdzeniu ich social mediów, że jakaś nawiedzona laska robi rozpoznanie w necie czy jest w ogóle rokujący? I jeszcze załączy screeny. Koleś sobie przetłumaczy Google translatorem
        • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:30
          Ale tu się nie trzeba upierać, wpisz pierwszą linijkę w googla i masz pana jak na dłoni. Nawet przystojny wink Pytanie, czy rzeczony wie, że jakaś... eee... dyskusyjnie stabilna mentalnie dama z Polski rzuca jego stanowiskami na otwartym forum wink
          • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:49
            Jestem jak najbardziej stabilna, ale również ostrożna.
            • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:23
              Przyjmijmy na moment, że Twoja historia jest prawdziwa, chociaż w części. Nie, nie jesteś ostrożna. Moje zainteresowania, zawód wyuczony i wykonywany mają zero wspólnego z cyberbezpieczeństwem, a znalezienie pana zajęło mi piętnaście sekund. Już rozumiesz, dlaczego nie jesteś ostrożna? Zakładając, że jak w pierwszym zdaniu, oczywiście wink
              • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:16
                Mi też znalezienie pana zajęło sekundy, ponieważ jak pisałam wcześniej jego konto instagramowe jest podpisane imieniem i nazwiskiem. To chyba chce, żeby potencjalne kandydatki wiedziały kim jest. A instagrama na podpiętego pod tindera. Nie randkujesz to nic nie wiesz.
                • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:24
                  Skup się, gołębico, nie chodzi o to, ile Tobie zajęło, zwłaszcza z jego imieniem i nazwiskiem, tylko jak bardzo trzeba mieć zwolniony procesor, żeby umożliwić całemu forum identyfikację człowieka, którego stalkujesz, bo na pewno nie jesteś obiektem jego uczuć. Jaśniej się nie da, niech ci to inżynier politechniczny jakiś rozrysuje może.
                  • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:31
                    To, że ty leciałaś z wypiekami na twarzy do wyszukiwarki nie znaczy, że każdy tak robi. Popatrzyłaś sobie, pomarzyłaś i wróciłaś do rzeczywistości. Rozumiem twoją frustrację i chęć obrażenia mnie, naprawdę.
                    • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:47
                      Obawiam się, że jak na potencjalną duennę faceta O UMYŚLE INFORMATYCZNYM prezentujesz porażający brak logiki i umiejętności łączenia kropek. O czym pomarzyłam, nieszczęsna? Żeby pół forum robiło sobie ze mnie pośmiewisko? Czy o tym, żeby wyszukiwać facetów w sieci i bredzić, że mnie zapraszają na randki? big_grin Masz dwanaście lat, czy po prostu jesteś zdesperowana? big_grin
                    • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:16
                      Dalas czyjes dane na forum i masz pretensje, ze ktos sprawdzil czlowieka.
                      WTF
                      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:43
                        No ja tego nie robię! Skąd miałam wiedzieć, że ktoś jest nienormalny. Teraz wiem i nie będę wklejać czyjegoś zawodu i innych danych.
                        • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:47
                          Napisalas, ze masz kogos na oku i wkleilas jego dane.
                          Ja sama juz mialam ruszyc do akcji, ale tu poprzedniczki napisaly.
                          BTW - facet wzial rok na napisanie ksiazki. Ej, to jest naprawde ciekawe...
                          I moje pytanie - jak sie poruszasz po linkedin bez zalogowania?
                          • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:01
                            Jego image jest rzeczywiście spójny, ale nie pasujemy do siebie. W nocy wpisałam w googla „kobieta w islamie” i się przeraziłam. Poza tym jak powiedziała moja mama, nie biorę ślubu z zawodem, tylko z człowiekiem. I że nie ma nic gorszego niż religia. W którymś momencie musiałabym mu podać numer telefonu, a wtedy to bym już chyba nie zasnęła.
                            • sumire Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:05
                              To może jego numer telefonu tu podaj, skoro już wklejasz dane pozwalające zidentyfikować człowieka.
                              Ten wątek powinien wylecieć, stalking nie jest zabawny.
                              • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:07
                                Nie, nie, nic nie rozumiesz. Skoro, używając podanych tu danych, zidentyfikowałaś faceta, to TY jesteś nienormalna i na pewno robiłaś to z wypiekami na twarzy, skąd Fantastyczna mogła wiedzieć, że posuniesz się do tak drastycznych kroków??
                            • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:06
                              ok, czytasz w myslach, czytasz w zyciorysie.
                              Facet jest urodzony i wychowal sie w Niemczech i moze byc tez chrzescijaninem (no chyba ze juz czatowaliscie o religii). Moze byc z rodziny ateistycznej albo imoze byc muzulmanskim terrorysta.
                              • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:26
                                Nie jest chrześcijaninem skoro obchodzi ramadan.
                            • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:06
                              No pewnie, gdyby spotkał taki konglomerat zalet, to by się przecież chłopina nie opanował. Zaczynasz od numeru telefonu, kończysz w haremie, jasna sprawa.
                              Chociaż, bo ja wiem, może ten harem to rozwijające miejsce, w porównaniu do kamienia, pod którym przebywałaś do momentu "wpisania w googla hasło kobieta w islamie"? Moja propozycja na twoje kolejne wyszukiwanie: jak próbować rozbawić forum emama, nie popadając w mitomanię i grafomanię. Powodzenia, Fantastyczna Osiemdziesiąt Osiem! big_grin
                              • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:09
                                a on pewnie wpisuje kobieta w polskim katolicyzmie i ma dosc konserwatyzmu
                                • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:12
                                  Swoją drogą myślę, że biedaczyna by kucnął, gdyby do niego dotarło, że jest ofiarą urojeń jakiejś zaburzonej dziuni z forum. Już widzę jak się w popłochu rozgląda po kobietach z pracy, dumając, która to ta zakamuflowana wariatka-stalkerka big_grin
                                  • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:19
                                    A ja mam wizje ze go ktos spotyka, kto o nim czytal na tym albo na innym (??) forum.
                                    Serio.
                                    Swiat jest maly. Moj kolega pracuje w tej branzy w Berlinie, ale nie w tej firmie.
                                    To naprawde jestdelikatnie piszac nie fair, udostepnianie takich informacji.
                                    Czatujesz z kims, a potem inni czytaja twoj zyciorys. To jak wszyscy instagramerzy, krecacy w silowni filmiki. A w tle obcy ludzie.
                                    • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:24
                                      Tyle dobrego, że nikt nie uwierzy w to, że ta cała Fantastyczna naprawdę z nim randkuje. Z drugiej strony - przez to sprawa jest jeszcze bardziej creepy. Czujesz, robisz sobie swoje spokojnie, a jakaś Crazy88 wybiera cię na obiekt chorych rojeń. Grube.
                                      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:30
                                        Ale ja z nim nie randkuję, zostałam zaproszona i odmówiłam.
                                      • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:31
                                        No wlasnie. Zawsze mozesz byc centrum czyichs urojen, analiz zyciorysu i nastawienia do religii.
                                        • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:35
                                          Napisałam tu ostatnio wątek, pytając czy któraś chciałaby być z muzułmaninem i 100 procent odpowiedzi było, że nie. W połączeniu z tym co uważa moja mama i koleżanki, nie zdecyduję się na związek z osobą religijną.
                                          • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:37
                                            Jest jak myslisz. skoro wiesz, co ten czlowiek mysli i jak sie zachowuje, to po co zadawac pytania na forum?
                                            (publikacje czyichs danych osobowych pomijam).
                                            Juz teraz rozumiem ludzi, ktorzy niechetnie opowiadaja innym, obcym, co robia i gdzie pracuja.
                                            • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:39
                                              Naprawdę nie wiedziałam o tym, że wpisując jego pracę będzie wiadomo o kogo chodzi. Ucięłam inne informacje, w tym zdjęcie. Serio nie miałam pojęcia, że ktoś siedzi w necie i wyszukuje ludzi w ten sposób. Mój błąd.
                                              • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:42
                                                Sama siedzisz i wyszukujesz ludzi w necie.
                                                To tez ciekawe zajecie
                                                • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:45
                                                  Już pisałam. Na tinderze jest opcja połączenia konta z insta. Na insta jest jego imię i nazwisko. To jemu zależy, żeby kobiety wiedziały kim jest, poza stalkerkami z forum emama, rzecz jasna.
                                                  • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 18:01
                                                    W bardzo interesujące miejsce przyniosłaś zatem swoją rzewną story wink Nie wiem, może masz jakieś koleżanki, którym mogłabyś się zwierzyć? Zamiast stalkerkom z forum emama? Albo wiem, zadzwoń do mamy!
                                              • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:59
                                                Jako zacięta tropicielka błędów czynionych w językach obcych - zwróć może uwagę na byki, które sama sadzisz. "Wpisując jego pracę będzie wiadomo". Moje oczyyyyy.
                                    • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:27
                                      Weź, jak mnie zczerstwiła ostatnio taka dziunia z telefonem, ja na bieżni, pot mi kapie z nosa, a dziunia robi sobie filmik od góry z moją bieżnią w tle. Miała rzęsy na pół metra i b. spoko tyłek, ale to nie powód, żebym robiła za tło uwydatniające jej urodę!
                                    • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:29
                                      Świat jest mały. Mieszkamy w jednej dzielnicy, a Berlin jest ogromny.
                          • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:04
                            Nie licz, że ci panna odpowie konkretnie na zadane pytanie big_grin Jakiś tam szkielet historii skomponowała, ale takie gwiazdy się zwykle wysypują na prostych szczegółach big_grin
                        • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:52
                          Nawet nie rozumiesz swojego błędu. Nie wkleiłaś jego zawodu. Wkleiłaś konkretne stanowisko w konkretnym dziale w konkretnej firmie. Dlatego uważam, że nie jesteś inteligentna.

Dosłownie wrzuciłaś cudze dane osobowe na forum, bo są to dane umożliwiające identyfikację osoby i jeszcze śmiesz pisać, że inni są nienormalni bo umieją wykorzystać takie dane i znaleźć taką osobę?

Ty srasz w gacie, bo kolesiowi dasz nr telefonu a on będzie wiedział gdzie pracujesz a Ty całemu forum dałaś informacje o tym facecie - o całej jego karierze zawodowej i wszystkich miejscach pracy.
                          • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:20
                            normalnie mozna mu napisac maila
                            • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:33
                              Śmiało. On już czyta to forum. Wczoraj narzekałam, że oszczędza. Trochę mnie jego błędy w angielskim rażą. To już nie pierwszy raz.
                              • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:35
                                No nie podoba ci sie, bo inaczej by cie nie razily bledy (o ile je robi).
                                Normalnie szukasz czegos, zeby sie przyczepic. A to u kazdego latwo znalezc.
                                • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:42
                                  No i nie zapytał ani razu o mojego psa. Znam akurat stosunek muzułmanów do zwierząt i chyba to jest główny powód dla którego nie mogłabym z nim być. Inni zawsze pytają.
                                  • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:43
                                    Sa ludzie, ktorzy nie lubia zwierzat pozaludzkich
                                    • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:46
                                      A nie istot pozaludzkich? Za dużo Dr Spurek.
                                      • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:49
                                        Czlowiek to zwierze, masz 96% tych samych genow co mysz.
                                  • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:58
                                    A o chomika?
                                    Wrzuć w gugla zapytanie: "stosunek muzułmanów do chomików".
                              • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 18:00
                                Czyta? big_grin Po polsku? big_grin Czy wrzuca w translator? big_grin
                              • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 18:13
                                Weź poudawaj, że masz klasę i przestań się pogrążać z tym co tu wrzucasz, bo za chwilę się doczekamy zdjęcia jakiejś dyrektorskiej prezerwatywy na dowód, że jak zechcesz to i dyrektorskie plemniki mieć będziesz, bo przecież „tysiąc takich czeka na wallu”.
                                • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 19:58
                                  Czytaj i zapisuj słówka.
                                • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 20:06
                                  Może mu trzeba tę rozmowę jednak podesłać, najlepiej w wersji po Google Translate.. big_grin
                                  • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 09:24
                                    A w dodatku fcet sie naprawde stara, tak ja to widze, bo fantastyczna wyslala tez kawalek rozmowy. I napisal, ze na weekend cos kupil (i to nie za malo pieniedzym, czyli chce wyjsc na takiego ze go stac) i jednoczesnie dodal, ze sie na weekend uczyl nowego jezyka programowania, zeby wysilic glowe (czyli nie chce wyjsc na materialiste). I nawiazal do rozmowy, bo spytal, czy fantastyczna obejrzala jakis tam film lub czy zasnela.
                                    Nie kazdy sie tak stara z netu, oj nie!!!
                                    • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 13:59
                                      Masz rację, na tle innych wypadł powyżej przeciętnej. Jak znajdzie się ateista tak mną zainteresowany jak on, to pofrunę na tę randkę.
                                      • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 14:03
                                        Ateista, pytajacy o psy.
                                        Znam wielu ludzi, ktorzy nie mieli psa ani innego ziwerzaka i tez by sie spytali.
                                        Ciekawe jak szybko sie rodzi uprzedzenie.
                                        I jeszcze musi sporo zarabiac, zeby ci kupic jakis dom/mieszkanie.
                                        • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 14:18
                                          Podejrzewam, że większość Niemców jest ateistami, 8 na 10 pytało o psy. Przecież tu nie chodzi o faktyczne zainteresowanie, tylko o zagajenie rozmowy.
                                          Mieszkanie posiadam, gdzie wyczytałaś, że chciałabym tego typu rzeczy od faceta.
                                          • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 14:29
                                            znam bez zastanowienia paru ludzi niemieckich, ktorzy nie mieli zwierzat domowych i nie bylby to dla nich temat do rozmowy.

Ludzie zagajaja rozmwoy roznie - mniej i bardziej udanie. Natomiast jesli wiesz, ze zagajacy jest Arabem, wg ciebie zagadal zle ty i dorabiasz do tego cala ideologie, to sa - byc moze - uprzedzenia.
                                            Uprzedzenia ulatwiaja myslenie, ba zastepuja je. Natomiast czesto prowadza do falszywych wnioskow (np ja, ateistka od dawna, jestem dla wielu Niemcow z autormatu katoliczka). Czasem zdarza sie tak, ze jesli ktos byl wiele lat konsultowany z uprzedzeniami innych, nagle zaczyna na to zwracac uwage.

Pisalas duzo o miejscu pracy, karierze. A to tez pieniadze i tzw dobry material na meza.
                                            "Przebierna bedziesz. na koszu osiedziesz", przyslowie.
                                  • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 16:52
                                    Byłam przekonana, że już to zrobiłaś.
                                    • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 17:07
                                      co masz na mysli?
                                      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 17:15
                                        To było do Anny.
        • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:48
          Tak, sama mam dobrą pracę i ma to dla mnie znaczenie. Nie chcę natomiast żyć z kimś, kto oszczędza.
          • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:59
            Ty chyba masz problem z przyswajaniem informacji. U człowieka jest wpisane jak byk że jest związany z cyberbezpieczeństwem a ta wrzuca jego dane tak żeby każda laska mogła sobie z forum wejść na jego profil. Dodatkowo napisane, że dyrektor a ta pyta czy facet rokuje.

Czy u Ciebie wszystko z głową jest w porządku?
            • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:18
              To do niego napisz. Przecież to ty googlujesz i dociekasz.
            • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:24
              Myślę, że zmyśla aż echo idzie, tylko nie bardzo widze cel.
              • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:36
                Nie wszystkie kobiety są żonami spawaczy. Nie żebym miała coś przeciwko. Ale to on pierwszy we mnie kliknął, bo tak samo zależy mu na pewnych cechach, które ja posiadam.
                • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:44
                  Patrząc na ten wątek myślę, że bardzo szybko zweryfikuje i odkliknie.
                  • tt-tka Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:53
                    Nie, gosc po prostu testuje smile
                    i juz wie, kto wszystkie info posiadane i domyslne calkiem bezmyslnie wrzuci w siec, wiec tez komu nie nalezy podawac zadnych prawdziwych danych, nawet co do wieku kanarka sasiadki
                    • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:33
                      Ok, czytasz w myslach...
                  • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:57
                    Nie będę płakać, takich jak on to mam ponad 1000 na wallu.
                    • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:08
                      Ach, profesjonalistka. To zmienia postać rzeczy smile
                    • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:12
                      Jest różnica między przyciągnąć profilem czyli zatrzymać spojrzenie a utrzymać zainteresowanie 😉
                      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:22
                        Dokładnie, na razie zaprosił mnie na randkę, a ja biję się z myślami.
                        • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:28
                          Ależ absolutnie się nie bij. Tak zapunktowałaś wrzucaniem informacji pozwalających na natychmiastową identyfikację pana, że nic tego nie przebije. To będzie randka roku!
                          • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 16:05
                            Zwłaszcza jak się facet zorientuje jak ona jest lotna. Aczkolwiek może on nie szuka inteligentnej. Nie dla każdego jest to cecha poszukiwana u partnerki.
                            • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 16:19
                              O, za pozwoleniem, lotna jest. Jak gołębica.
                        • buldog2 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 20:20
                          Gratulacje. Zamiast się bić, zrób mu schabowe.
                        • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:49
                          fantastyczna88 napisała:

> Dokładnie, na razie zaprosił mnie na randkę, a ja biję się z myślami.

Jeżeli z czymś się bijesz, to z poczuciem własnej porażki ; Wydumałaś sobie grubo szytą historyjkę o realnym człowieku, przyszłaś nam ją sprzedać, zostałaś dość jednomyślnie wyśmiana i zweryfikowana, następnym razem wroć z czymś staranniej opracowanym. NEEEEXT!
                          • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:53
                            Dobrze się czujesz?
                        • engine8 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 02:21
                          A wiec mozesz byc pewna ze sprawdzi to co moze i bez wzgledu na to co znajdzie to zawsze mozna potraktowac jak samochod czyli nie trzeba kupowac aby zrobic probna jazde?
                • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:55
                  fantastyczna88 napisała:

> Nie wszystkie kobiety są żonami spawaczy.

Niewątpliwie, sądzę, że większość nie jest. A co to ma do dyskusji?
                  • efka_454 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 12:29
                    annaboleyn napisała:

> fantastyczna88 napisała:
                    >
                    > > Nie wszystkie kobiety są żonami spawaczy.
                    >
                    > Niewątpliwie, sądzę, że większość nie jest. A co to ma do dyskusji?

To odchodząc jeszcze bardziej od tematu: doświadczenie życiowe pokazuje, że znaleźć fachowego spawacza wcale nie jest łatwo. A idąc tym tropem można przyjąć, że żona dobrego spawacza może wieść lepsze życie niż żona przeciętnego dyrektora wink
                    • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 15:06
                      No ale pewnie, że tak. Ileż razy pytałam ukochanego meżczyznę, po co mu było to wykształcenie, skoro ja dekarza! Dekarza potrzebuję! A jak dekarz przyszedł, to hoho, ile policzył big_grin
            • kandyzowana3x Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:36
              Z tym dyrektorem to akurat moze miec jak najbardziej racje, Associate Director w firmie konsultingowej moze byc rownie dobrze odpowiednikiem starszego specjalisty
              • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:37
                Nie, nie, chodziło mi o to, że zmyśla akcję z panem.
              • trampki_w_kwiatki Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:58
                Starszy specjalista w branży IT to absolutnie fantastyczna kasa, więc jeśli naszej kandydatce chodzi o to, czy będzie żyć dobrze z tym panen, to należy jej powiedzieć, że będzie.
                • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 21:59
                  W wymyślonym związku żyje się fantastycznie, niezależnie od kasy, więc na pewno będzie big_grin
                • tt-tka Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 22:06
                  trampki_w_kwiatki napisała:

> Starszy specjalista w branży IT to absolutnie fantastyczna kasa, więc jeśli nas
                  > zej kandydatce chodzi o to, czy będzie żyć dobrze z tym panen, to należy jej po
                  > wiedzieć, że będzie.

No nie, pan ciagle narzeka, ze to drogo, tamto drogo, a ona nie lubi oszczedzac (cudzych pieniedzy), wiec nie wiadomo, czy bedzie dobrze, skoro pan pieniezny, ale nieszczodry tongue_out
                  • trampki_w_kwiatki Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 23:52
                    No nie wiem, metr mieszkania w San Franciszku jest drogi niezależnie od tego czy jesteś Kowalskim czy Obajtkiem.
                    Ta pani powinna po prostu wyjść za jakiegoś ruskiego Oligarchę, ale tych z kolei próżno szukać na tinderze czy linked inie. Generalnie babka się za to wszystko z dupy strony zabrała, bo trzeba było raczej zacząć od zakupu biletów do Dubaju. Szejkowie to nie grymaszą na ceny nieruchomości.
      • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 13:24
        No, to teraz już wszystkie znamy pana imię, nazwisko i miasto, w którym pracuje.
        • przystanek_tramwajowy Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:00
          I wiemy, jak wygląda. Nie w moim typie.
          • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 14:18
            Jest niski…
            • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:17
              Prince mial 158 i rzucil Kim Basinger 180
          • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:17
            Nie jest zly..
    • jednoraz0w0 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 15:21
      Lepszy o umyśle informatycznym niż dentystycznym. Znam takiego z dentystycznym i on wszystkim zęby ocenia, nie na życzenie tylko się przygląda kiedy mówią i wyłapuje wady.
      • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:18
        on by mnie zmobilizowal do pojscia do dentysty.
    • trampki_w_kwiatki Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 22:01
      Czytam ten wątek i nie mogę przestać się dziwić. Serio analizujesz pozycję zawodową EWENTUALNEGO partnera? Serio?
      Jestem chyba z innego świata, ale dla mnie ważne w randkowaniu było to czy dobrze nam się spędza razem czas, czy jest fajnie w łóżku, czy mam ochotę budzić się obok tego człowieka. Jego cv miałam jakoś w dudzie...
      • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 22:09
        Tu się w ogóle wszystko trzyma kupy wink Chce postawić na właściwego konia, ale takich jak on ma tysiąc na wallu (WHAT big_grin), tak naprawdę to on "ją kliknął", bo ona ma pewne cechy, których on szuka (pewnie wysokie IQ i ogólne obycie), ona nie chce zdradzać szczegółów, ale poda takie, które identyfikują gościa w sekund pięć, a w ogóle to jej nie zależy, ale martwi się, czy pan nie jest nadmiernie oszczędny, bo o mieszkaniach w SF mówi, że drogie wink I w związku z tym przyszła po rady na forum, tak naprawdę chcąc zapytać, czy gość jej nie znajdzie w internecie.
        W zasadzie cofam, śliczna historia wink
      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 22:17
        No i tak powinno być. Na razie gadamy online, nie robi błędów, stawia przecinki ale nie raz rozmawiało mi się z kimś lepiej. On jest jakby poważny. Poza tym pisałam w poprzednim wątku, że nie byłby to wymarzony zięć mojej mamy.
        • trampki_w_kwiatki Re: Facet o umyśle informatycznym 10.04.22, 23:48
          No tak. To ci dopiero dramat. To może niech Ci mama tego męża szuka?
        • annaboleyn Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 00:02
          Za to ty o tych przecinkach ciutkę zapominasz big_grin
        • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:21
          Spotkaj sie i juz. Takie gadanie to jego pisanie przez twoj filtr. Moze on sie stara byc na luzie i jest dla siebie, a dla ciebie to jest powazny. Sztywny jakis
        • eriu Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:58
          Ja bym jeszcze spytała sąsiadki z dołu czy jej taki sąsiad nowy by odpowiadał i zrobiła wywiad z panem jak bardzo śmierdzące gazy puszcza w skali 1-10, bo w perspektywie małżeńskiego życia to istotnie informacje.
          • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:01
            😂
      • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:19
        Jak to ujela moja dawna kolezanka z LO - nie byl dobrym materialem na meza.
    • anorektycznazdzira Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 15:01
      "Nie wiem jak to ująć"

To trzeba ująć tak, że on Ciebie oszukuje i nadużywa łatwowierności, bo jakby był informatykiem od cyber bezpieczeństwa, to od dawna by miał Twój numer telefonu, e-mail, adres i ściągnięte Twoje zdjęcia z Twojej komórki.
      Zapewne siedzi u matki w M2, całe dnie gra w CSa i wymyśla historie kim to on nie jest a Ty to biedactwo łyknęłaś sad Przytulam.
      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 17:02
        Dałaś mi do myślenia. Będę płakać dzisiaj do poduszki.
    • znana.jako.ggigus Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 16:20
      A moze byc tak ze mu sie nie bedzie chcialo sprawdzac.
      Zreszta to zadna filozofia, moja kumpela Moni zajmuje sie tym chetnie, a ma przerwane studia humanistyczne.
    • redaktorjoanna Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 18:02
      Marta, weź leki.
    • malenka9 Re: Facet o umyśle informatycznym 11.04.22, 20:19
      Weź ....
      • tt-tka Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 16:45
        malenka9 napisała:

> Weź ....

Malenka, buzi !
        to jest pyszne i jak swietnie zagrane. lece nabyc zalecany specyfik big_grin
    • toadette Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 14:58
      a wlasciwie to po co chcesz mu podawać numer tel?
      • fantastyczna88 Re: Facet o umyśle informatycznym 12.04.22, 16:50
        Rozważałam to w momencie, kiedy tu pisałam. Już nie rozważam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka