Dodaj do ulubionych

Antek Królikowski ma SM

14.04.22, 06:07
Podobno ogłosił właśnie.
Co ematki na to?

Znam sporo osób z tą diagnozą. Chyba więcej, niż z innymi, bardziej wydawałoby się popularnymi chorobami.
Mam nadzieję, że długo chłopak pożyje w dobrym zdrowiu. Moi znajomi wszyscy funkcjonują od wielu lat normalnie.
Obserwuj wątek
    • gralam.w.familiadzie Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 06:13
      A ja myślę, że próbuje ocieplić swój wizerunek. Zaraz się okaże że to przez SM jest takim idiota.
    • paschawielkanocna Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 06:48
      Jak widać zostawił informację o chorobie na specjalną okazję. Wcześniej przez 4 lata żaden paparuch nie spotkał go przed szpitalem? Najbardziej żałosny z żałosnych, nie mam słów na głupotę tego człowieka.
    • bei Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 06:58
      SM, to choroba, która ujawnia się najczęściej w określonym przedziale wieku. Wierzę, że ma. Znałam rodzinę, w której występowała ta choroba, chorzy od dziecka mieli już trudną osobowość.
      • lauren6 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:11
        Ta choroba nie ma nic wspólnego z charakterem. Przypadek, że trafiło na trudną rodzinę.
      • manon.lescaut4 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:01
        Co ma osobowość to SM? smile To choroba autoimmunologiczna a nie psychiczna, czy RZS czy Hashi wpływają na charakter?
        • ruscello Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:38
          No wiesz, jak mi tarczyca szaleje, to zdecydowanie widać zmianę charakteru wink
          • manon.lescaut4 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 11:33
            No może być i tak, tez mam niedoczynnosc smile
      • georgia.guidestones Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 12:59
        bei napisała:

> SM, to choroba, która ujawnia się najczęściej w określonym przedziale wieku. Wi
        > erzę, że ma. Znałam rodzinę, w której występowała ta choroba, chorzy od dziecka
        > mieli już trudną osobowość.
        Nie do konca prawda, znam dwie osoby ktorym postawili diagnoze w podobnym wieku co ma teraz Krolikowski lub wczesniej, i brak im zaburzeń, praktycznie moga robic za wzorce zdrowia psychicznego z Sevres (nawet z żałobą po dawnym życiu dali radę)
    • heca7 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 07:11
      Nawet jak to pierwsze słyszę aby miało to wpływ na zdradzanie ciężarnej żony. Koleżanka ma i męża nie zdradza...Nie urządza walk między sobowtórami itp głupot.
      • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 16.04.22, 16:14
        👍
    • anomaliapogodowa81 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 07:33
      Szkoda tylko, że próbuje wmówić ludziom, że jego ćpuńskie zachowania to tylko SM.
      Antek ćpa na potęgę od lat i nie zamierza przestać, to tłumaczenie pokazuje, że nadal nic mu się w głowie nie ułożyło. Głupi gówniarz.
      • mava1 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 07:57
        a Joasia nie wiedziała, że ćpa "od lat"? i weszła w ten związek jak w masło?
        Absolutnie nie próbuję wybielić Antka, bo zostawienie żony w ciązy uważam za karygodne.
        Niemniej próby układania sobie życia z kims takim, dowodzi skrajnej nieodpowiedzialnosci. Jeśli to prawda bo ja z nim nie ćpałam.
        Natomiast jesli naprawdę ma SM to współczuje i można miec tylko nadzieję, że medycyna ciągle idzie naprzód i facet nie skończy na wózku
        • 35wcieniu Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 08:47
          i można miec tylko nadzieję, że medycyna ciągle idzie naprzód i facet nie skończy na wózku

Większość osób z tą chorobą nigdy nie kończy na wózku.
          Antek jest jak widać z poczynań typu "kopanie w bramę ku uciesze gawiedzi i strzelającego teścia" dość sprawny fizycznie, a durniem jest bo taki się urodził, a nie "bo choroba".
          PS. Nie miał czasem dać sobie czasu na wyluzowanie bez mediów? Strateg... big_grin
          • primula.alpicola Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:57
            " a durniem jest bo taki się urodził, a nie "bo choroba".

Myślisz że jego durnota nie ma nic wspólnego z wychowaniem?
            N/t Nie wiem czy jest chory, czy to ściema. 13.04. zostaje "przyłapany" jak idzie do szpitala, kilkanaście godzin później mówi o chorobie. No, może.

• 35wcieniu Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:13
              Nie wiem jak był wychowany, ale myślę że i wrodzone predyspozycje do bycia takim jelopem trzeba mieć.
              • fornita111 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:15
                patrzac na aktywnosc jego mamuni w socjal mediach, mozna sie czegos tam domyslic o jego wychowaniu big_grin
                • wkswks Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:23
                  Mamusia jest zdecydowanie przyczyna jego zachowania. On nie zna żadnych granic. SM nijak się ma do jego postępków.
            • turbinkamalinka Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:49
              No nie do końca. Widziałam artykuł, w którym jest napisane, że on o tym mówił w programie "przez Atlantyk". Przecież to było nagrywane pół roku temu.
              • black_magic_women Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 13:47
                turbinkamalinka napisała:

> w
                > programie "przez Atlantyk". Przecież to było nagrywane pół roku temu.

Ale tzw. setki były nagrywane już w Pl, teoretycznie w dowonym czasie.
          • zielonakonwalia90 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:12
            Mam dwie znajome osoby z tą chorobą. Wykryta w wieku około 25 lat w obu przypadkach. Było oczywiście leczenie i jeszcze do 10, może 12 lat po diagnozie było naprawdę ok, prawie nie było widać choroby. Niestety w wieku około 45 lat u obu osób nastąpiło ogromne pogorszenie. Żadna samodzielnie nie poruszała się już w wieku 40 lat. Po 45 roku życia leżą już niestety sad
            Jedna ma około 48 lat, druga 65.
            • karme-lowa Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:39
              Moja mama ma 70 lat i SM od 24 rz. Nie jeździ na wózku, jeździ sama samochodem, podróżuje samolotem i ogólnie jest bardzo aktywna
            • georgia.guidestones Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 14:03
              zielonakonwalia90 napisała:

> Mam dwie znajome osoby z tą chorobą. Wykryta w wieku około 25 lat w obu przypad
              > kach. Było oczywiście leczenie i jeszcze do 10, może 12 lat po diagnozie było n
              > aprawdę ok, prawie nie było widać choroby. Niestety w wieku około 45 lat u obu
              > osób nastąpiło ogromne pogorszenie. Żadna samodzielnie nie poruszała się już w
              > wieku 40 lat. Po 45 roku życia leżą już niestety sad
              > Jedna ma około 48 lat, druga 65.
              Medycyma poszla do przodu, a czesc dosyc mlidych osob z PL zalapuje sie na refundowane programy lekowe, jest duza szansa na powolniejszy postep choroby. Poza tym jesli Krolikowski ma faktycznie to rozpoznanie, stac go na lepsze leczenie niz przecietnego rowiesnika.
            • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 16:46
              To zapewne było dawno. Nie można porównywać sm do sm i sm z kiedyś i sm z dziś. Dlaczego? A no dlatego, że sm różnie się objawia. Jeden ma problem z oczami, drugi z poruszaniem a trzeci z mową - zależy gdzie jest ognisko zapalne. Jeden będzie miał postać lekką, inny ciężką. Lekka będzie się wlokła, ciężka będzie miała rzut za rzutem.

Leczenie kiedyś to był interferon i to warunkowo dawany. Garstka szczęśliwców się na niego łapała, po bodajże drugim rzucie. Refundowany na pewno nie był długoterminowo, a do pewnego wieku. Na dodatek odkryto, że interferon najskuteczniejszy jest w fazie cis, później efekt terapeutyczny porównywalny był do placebo. Jeszcze później odkryto, że stare leki uderzają nie w tą grupę limfocytów, w którą powinny, aby dawać zadowalający efekt terapeutyczny sm. Jeszcze o niej pojawiły się nowoczesne, dużo skuteczniejsze leki na sm, które znacząco spowalniają postęp choroby i wydłużają okres sprawności o wiele lat. Następnie zarejestrowano pierwszy lek na ppsm, który wykazuje skuteczność w tej postaci sm. A wiadomo, że sm to postepujaca choroba i sm rzutowo remisyjne wchodzi w kolejno wtórnie postępujące i pp postępujące. Na którymś etapie tego procesu przebudowywania leczenia chorych na sm, odkryto przeciwciała przeciw akwaparynie. Pozwoliło to wyrzucić z worka SM osoby bardzo mocno dotknięte niepełnosprawnoscią, leczone na sm. Okazało się, że to odrębna jednostka chorobowa NMO, która błędnie była przypisana do stwardnienia rozsianego jako jego bardzo ciężka odmiana i złe leczona lekami na sm, które pogarszały stan pacjenta. Dziś wiele osób po latach diagnozy sm, ma rozpoznanie NMO i boryka się z skutkami leczenia sm, które pogarszało ich stan. Świat idzie do przodu, medycyna też. Nie ma co porównywać chorego sprzed 20/30 lat z nowozdiagnozowanym. W niedalekiej przyszłości pewnie szczepionka lub lek brany każdego dnia zatrzyma chorobę lub jej postęp na etapie skąoobjawoeym co najmniej. Niekoniecznie będzie to jednak lek, ktiru uratuje osobę z 40 letnim przebiegiem choroby, który doprowadził już do poważnych uszkodzeń neurologicznych.
              Wielu pacjentów ie chce wejść do programów lękowych bo czują się dobrze. Robiłem Olega na tym, że sm łatwiej zatrzymać i hamować aktualnie na najwcześniejszym etapie, zanim niezauważalny czasem dla chorego proces zapalny obejmujący nieme klinicznie obszaru mózgu rozpędzi się i wywoła coraz trwalsze uszkodzenia neurologiczne.
        • lauren6 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:12
          Medycyna już poszła do przodu i wiele osób z SM latami wiedzie normalne, aktywne życie.
          • sophia.87 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:18
            Dokładnie. I nie usprawiedliwiaja swojego karygodnego zachowania choroba
            • borsuczyca.klusek Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 13:15
              Warto też wspomnieć, że wśród znanych osób na SM choruje również Karolina Gruszka.
      • obrus_w_paski Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 13:57
        Nie próbuje wmówić, ze „cpunskie zachowania” to efekt SM tylko ze „cpunski wygląd”.
    • saszanasza Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 07:35
      lot_w_kosmos napisała:

> Podobno ogłosił właśnie.
      > Co ematki na to?
      >
      > Znam sporo osób z tą diagnozą. Chyba więcej, niż z innymi, bardziej wydawałoby
      > się popularnymi chorobami.
      > Mam nadzieję, że długo chłopak pożyje w dobrym zdrowiu. Moi znajomi wszyscy fu
      > nkcjonują od wielu lat normalnie.

Ale może mieć SM i być idiotą. Jedno drugiego nie wyklucza. Akurat w tym przypadku, to jakim jest człowiekiem nie definiuje stan jego zdrowia.
    • alpepe Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 07:46
      Żebrolajki
    • latarnia_umarlych Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 08:02
      Żenujące aż szczypie.
    • gdanskamarylka Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 08:21
      Błagam, niech on teraz nie ociepla sobie wizerunku chorobą, bo to już kolejny poziom niesmaku.
    • asfiksja Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 08:45
      Szkoda dziecka, bo nie dość że bez ojca to jeszcze obciążone genetycznie.
      • maja0026 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 16:22
        Ta choroba nie jest dziedziczna
        • memphis90 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:30
          " Ryzyko choroby znacznie wzrastało u młodych osób, które często zmieniały partnerów seksualnych, paliły papierosy lub zażywały narkotyki [49-51]. "

Ojejciu, kto mógł się spodziewać, prawda...?
          • annaboleyn Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 14:11
            memphis90 napisała:

> " Ryzyko choroby znacznie wzrastało u młodych osób, które często zmieniały part
            > nerów seksualnych, paliły papierosy lub zażywały narkotyki [49-51]. "
            >
            Hm, rozumiem, jak mogą rozwalać organizm używki, ale częste zmiany partnerów...? Chyba, że choroby przenoszone drogą płciową jakoś indukują SM? Ale taką chorobę można złapać i mając jednego partnera w życiu.
            >
            • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 15:25
              Ta samozwańcza profesor medycyny odleciała. Obecnie udowodniono związek SM z wirusem EBV. Tylko i wyłącznie. Czytałam niedawno wypowiedź profesora, leczącego SM, że obecne badania wskazują, że osoby nie zarażone tym wirusem praktycznie nigdy nie chorują n SM. Może to tłumaczyć przypadki rodzinnego występowania SM. Problem w tym, że około 95% populacji jest nim zarażona. Ciężko twierdzić aby te 95% często zmieniało partnerów seksualnych - jak rękawiczki. Żeby było dosadniej około 40/50% dzieci jest jego nosicielem. Tutaj już w ogóle to twierdzenie staje się komiczne.
              Wirus ten jest chorobą pocałunków, bo głównie przenosi się przez ślinę. Pocałunki mogą dotyczyć relacji rodzic/ dziecko np. Do zakażenia dochodzi też przez np picie z jednej butelki. ( krew, stosunek seksualny i inny kontakt z wydzielinami nos/ gardło, także na przedmiotach że śliną)
              Nie myliłabym więc tego wirusa z HPV i jakąś rozwiązłością.
              Wirus jest onkogenny i związany z nowotworami i chorobami auto.
              Niżej się też popisała. Brak słów.
              • annaboleyn Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 15:34
                Ja nie znam memphis i nawet jej nie kojarzyłam z medycyną, nie mam pojęcia, kim jest. Sprawdziłam, że EBV to herpes, więc, jak rozumiem, może być wnioskowanie. Acz wolałabym, żeby autor artykułu napisał konkretnie, zamiast sugerować, że to kara za rozwiązłość wink
                Jeszcze jeden powód, dla którego cieszę się, że zaszczepiłam dzieci przeciwko HPV.
                • lodomeria Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 17:32
                  EBV to nie HPV. Przenosi się przez slinę. Wywołuje mononukleozę.
                  Szczepionki na to dziadostwo jeszcze nie ma, ale... parę tygodni temu Moderna ogłosiła przejscie do etapu badań klinicznych szczepionki mRNA.
                  • annaboleyn Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 17:35
                    A, dobra, bez sensu skleiłam sobie w glowie jedną część Twojej odpowiedzi z drugą. Jestem owcą, wybacz smile
                  • umi Re: Antek Królikowski ma SM 16.04.22, 16:56
                    Niuepotrzebnie po niej jedziecie. Moze i nadinterpertowala, ale tak naprawde nie wiadomo, czy nie ma racji. Badania nad SM nadaj, zdaje sie, trwaja.
                    Poza tym udowodnionym jest, ze eee.... luzne podejscie do plci przeciwnej jesli chodzi o seks zle sie konczy dla zdrowia, zwykle glownego zaintereoswanego, czasem tez otoczenia. Wymiana bakcyli nie przebiega bezbolesnie. Z czasem ludzie coraz bardziej sie sypia.

Ta wylacznosc seksualna z czasow przed porzadna medycyna to glownie praktyczna byla. Jak nie bylo sposobow na leczenie, lepiej bylo nie chorowac. dzisiaj mamy ich wiecej, ale nie sa absolutne.
                    • annaboleyn Re: Antek Królikowski ma SM 16.04.22, 17:18
                      Nie jechałam po memphis. "Jedziecie" wydaje mi się nieuprawnione.
                    • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 16.04.22, 18:57
                      I rozumiem, że z tego tytułu że nie wiadomo to można bezkarnie zrzucić ludziom z sm, że to kąta za rozwiązłość?
                      Jw póki co udowodniono już naukowo zwiazek sm z wirusem EBV, nie jest to WIRUS HPV, a wirus tzw pocałunkow, bo przenosi się przez ślinę i wszystko cóż nią związane. Żebyś nie płakała 95 % populacji go ma, ty zapewne też. Ojej, takie tam luźne podejście do płci przeciwnej? A, czekaj niekoniecznie bo jest 40/50 % dzieci ho ma to o jakim luźnym podejściu może mówić 6 latek?
          • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 14:47
            I ty się kreujesz na lekarza na tym forum?
            • annaboleyn Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 14:49
              Ja???
              • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 15:27
                Nie, nie. Pani doktorowa Memphis.
        • asfiksja Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 15:21
          >nie jest dziedziczna
          Niestety istnieją genetyczne czynniki ryzyka, u identycznych bliźniąt ryzyko leci w kosmos, podobnie jak u krewnych 1. stopnia. Tu pierwszy z brzegu artykuł:
          www.nationalmssociety.org/What-is-MS/What-Causes-MS
      • karme-lowa Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:41
        asfiksja napisał:

> Szkoda dziecka, bo nie dość że bez ojca to jeszcze obciążone genetycznie.
        Przecież SM nie jest dziedziczne!
    • woman_in_love Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:26
      chyba dziurę w mózgu ma
    • fornita111 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:28
      No nie pyklo, zero wspolczucia. Ten jego nowy specjalista od wizerunku raczej do zwolnienia tongue_out
      • sophia.87 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:18
        Prawda? Oni naprawdę myśleli, że zdradzanie żony w zagrozonej ciąży usprawiedliwia chorobą?
        To już chociaż mogli wymyślić guza trzustki, nie tak oczywisty jak guz mózgu, a też może wpływać na zmiany zachowania.
      • black.imak Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 12:47
        Naprawdę nikt mu tutaj nie wierzy? Bo ja uwierzyłam, i aż mi się go żal zrobiło i głupio za tą wszechobecną krytykę, do której sama się przyczyniałam. On sugeruje, że to ciągłe naćpanie i nawalenie, które jest mu tak wypominane, to właśnie efekt choroby. Uważacie, że on sobie zmyślił to SM? Bo mnie się nie wydaje że aż do tego by się posunął. A choroba może przecież wpływać na psychikę, choćby przez to, że można wpaść w ciężką depresję czy nerwicę czując bezsens swojej sytuacji. A to z kolei wpływa na zachowanie.
        A z SM też chyba nie jest tak kolorowo, że medycyna poczyniła postępy i chorzy mogą żyć normalnie. To chyba zależy od konkretnego przypadku. Jeden będzie żył normalnie a drugiemu medycyna nie da rady pomóc i umrze w ciągu kilkunastu lat. Leczenie też jest chyba kosmicznie drogie.
        No nie wiem, ja mu chyba jednak wierzę i współczuję, mimo że sama tu wywlekałam jego występki.
        • borsuczyca.klusek Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 13:28
          Ależ ja mu w chorobę jak najbardziej wierzę. Nie on pierwszy i nie ostatni.
          Ale jakoś podejrzana wydaje mi się wybiórczość tej choroby, która z jednej strony umożliwia granie w filmach z dostateczną dykcją i niemiłosierne bełkotanie na wszelkich konferencjach prasowych i promocyjnych.
          • sophia.87 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 13:35
            Dokładnie.
            Poza tym, choroba nie jest winna temu, że porzucił żonę w zagrożonej ciąży.
            Moja koleżanka ma SM, zdiagnozowano ja gdy spodziewała się drugiego dziecka. Męża nie zdradza, stara się być jak najlepszą mamą, bardzo zdrowo zyje i się odzywia, bierze leki i NIGDY z tego powodu nie sprawia wrażenia pijanej albo nacpanej
        • latarnia_umarlych Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:20
          A ja się zastanawiałam, kto łyknie tę rzewną historię.
          Chyba nikt nie mówi, że typ udaje chorobę, chociaż jak na chorego, to wyjątkowo źle się prowadzi... Nie o to chodzi.
          Po prostu wymachiwanie chorobą jak sztandarem po to, żeby uratować leżącą reputację (po tym, kiedy się zrobiło wszystko, żeby ją zniszczyć), jest niskie, tanie, żałosne i desperackie. Ciężko uwierzyć, to że ktoś wpadł na taki pomysł.
          Mam ciarki z zażenowania.
          • annaboleyn Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 17:11
            Też jestem pełna podziwu dla błyskotliwości agencji PR. On jest chory przez ile lat, od 2016? I jak rozumiem - kompletnie mu w życiu ta choroba nie robi, bawi się, imprezuje, używa i używkuje. Czyli jak rozumiem - jest to postać bardzo łagodna. I co, teraz, TEARAZ tym zamajtał? Serio?
            Ależ wspaniale wymyślone, tylko że nie.
        • kocynder Re: Antek Królikowski ma SM 17.04.22, 10:46
          O ile choroby mu współczuję (jeśli faktycznie jest chory) - o tyle, sorry Winnetou, SM nie ma wpływu ani na ćpanie, ani na chlanie, ani na koorwienie się na boku mając ciężarną żonę. W zagrożonej ciąży zresztą. I jak się ma depresję czy nerwicę to się idzie do lekarza a nie do wyra innej baby.
          JEŚLI jest chory (co w sumie wcale nie jest pewne, to że sobie "ociepla" wizerunek pieprząc o chorobie jeszcze nijak nie świadczy, że na serio ma diagnozę) można mu współczuć. Ale ma się to nijak do faktu, że poza chorobą jest durnym, obrzydliwym, małym choojkiem. I o ile choroby można mu współczuć - o tyle jej fakt nie ma absolutnie znaczenia dla faktów z życia, które sam radośnie wywlekał i wyrzygiwał szmatławcom.
    • maze.runner Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 09:44
      Ach tak, standard. Wy tu hejtujecie a ja taaaaaki chory, nie jest wam glupio? Zalosne.
    • joyce_byers Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:11
      Ostatnio mówiono, że zatrudnił specjalistę od kreowania wizerunku po wiadomej wpadce.
      Widocznie specjalista właśnie zaczął swoją pracę.
      SM nie powoduje pojawiania się tak głupich pomysłów jak owa gala, zdradzania żony itp.
      • primula.alpicola Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:18
        A czy powoduje takie wypowiedzi?

"Niech to idzie oficjalnie - od tygodnia mówię, że latające ryby nie istnieją. Nie ma wróżki zębuszki, nie ma Boga, nie ma latających ryb. Wszystkich tych stworzeń mitycznych nie ma. No i okazało się, że latająca ryba istnieje i teraz czekam na dalsze rewelacje - skwitował z uśmiechem.

Zaraz ci pokażę, że Bóg istnieje. Zaraz zobaczysz, że Bóg istnieje, jak dostaniesz kopa po pysku. Lewacka k*rwo - wtrącił Królikowski, po czym się roześmiał."

Antonik Królikowski do Zygmunta Miłoszewskiego w programie "Przez Atlantyk".
        • borsuczyca.klusek Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:24
          No właśnie też to chciałam wkleić, więc się chętnie odniosę.
          Osobiście uważam, że można żartować ze wszystkiego o ile wszystkim uczestnikom takie żarty pasują.
          Tylko, że na coś takiego to można sobie pozwolić z wieloletnim kumplem od kielicha w zacichu domowym a nie z obcymi ludźmi w programie TV. Niestety, ale to wygląda coraz bardziej na konkretną patologię. Taki poziom prawilnego Seby z blokowiska. Brakuje tylko browca z Żąbki w łapie.
          • fornita111 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:33
            Mam podobne odczucia. Juz te tvnowskie celebrity show zmierzaja galopkiem w strone warsaw shore. (Zadnego z tych programow nie ogladam, ale czytam relacje na pudlu). Jak mozna promowac takie prymitywne patolstwo w tv? Gdybym tvn nie bojkotowala ze wzgledu na reklamy leroymerlin to bym chyba zaczela bojkotowac ze wzgledu na antka, serio.
            • borsuczyca.klusek Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:40
              Ha też tak mam, nie oglądam, ale wiem wszystko bo czytam Pudla i ematke 😅
              • primula.alpicola Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 11:46
                borsuczyca.klusek napisała:

> Ha też tak mam, nie oglądam, ale wiem wszystko bo czytam Pudla i ematke 😅
                >
                >
                >

Identycznie. Nie zniosłabym 5 minut oglądania tego badziewia, Pudelek mnie zaspokaja całkowicie, jeśli chodzi o te różne patoigrzyska.
            • lauren6 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 12:45
              > Juz te tvnowskie celebrity show zmierzaja galopkiem w strone warsaw shore

Poziom tych celebrity show jest żenujący. Ale po pierwsze tam nikt nikogo nie wyzywa od lewackich ku*ew. Po drugie jeżeli wśród uczestników pojawia się agresja przekraczająca szeroko rozumiane współzawodnictwo to jednak reżyser interweniuje i taka zaczepna osoba w końcu wylatuje.

Tu mamy poziom wypowiedzi rodem patostreamy. Do tego ci nieszczęśni celebryci, z których większość jednak reprezentuje sobą jakiś poziom kultury, do końca rejsu będą musieli znosić nabuzowanego, prostackiego, agresywnego Antka.

W innym wątku pisałam, że Przez Antlantyk to imo wyjątkowo obrzydliwe show. Powyższy cytat jedynie utwierdza mnie w tym przekonaniu.
          • wkswks Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:40
            To nie jest „Seba z blokowiska” imo, tylko wychowanie na zasadzie „wystarczy dzieci kochać i akceptować” a one same bedą wiedzieć co jest dobre i wyrosną na dobrych ludzi. Czyli kompletny brak feedbacku ze strony rodziców, kiedy dziecko zachowuje sie źle, mówi i robi śmieci.
            • borsuczyca.klusek Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:44
              Ja wiem, że to nie Seba z blokowiska tylko wychuchany synuś mamusi. Ale swoim słownictwem i zachowaniem przy ludziach właśnie taki poziom prezentuje.
        • 35wcieniu Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:29
          Miłoszewski bierze w tym udział? Olaboga...
          • primula.alpicola Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 11:46
            Też się zdziwiłam.
            • black_magic_women Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 13:50
              Money, money, money...
    • aguha Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:24
      Coś z wychowaniem Antka na porządnego faceta poszło nie tak. Żadna choroba nie jest usprawiedliwieniem dla paskudnego zachowania.
    • zuzanna_a Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:30
      Nie bronie tego idioty, ale on tą łajbą pływał w listopadzie ubiegłego roku i wtedy kręcili program z ów wyznaniem.
      Przed wizerunkowym upadkiem.
      • alpepe Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:40
        ów odmieniamy
      • fornita111 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:41
        Yyyy... zdania na ten temat sa podzielone wink Niektorzy pisza, ze to wklejona na chybcika dokretka wink
        • argentea Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 15:02
          Doklejona, bo program kręcili w listopadzie 2021 a Antek powiedział, że ma syna, a syn urodził się w lutym 2022.
          • anvalley Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 08:06
            Jak w listopadzie to Opozda była w takim razie w 6 miesiącu - spokojnie mogli już znać płeć. Sądzisz że płeć się poznaje po narodzinach?
            • fornita111 Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 08:46
              Niewazne, juz produkcja potwierdzila, ze to bylo krecone po narodzinach dziecka. Tak ze tak tongue_out
              • lauren6 Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 13:07
                Żal
      • hummorek Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 15:36
        Ów?
      • latarnia_umarlych Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 19:58
        zuzanna_a napisała:

> i w
        > tedy kręcili program z ów wyznaniem.

Z czym?
    • konsta-is-me Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 10:39
      Podobno zatrudnił też specjalistę do wizerunku, więc...
      Jak widać to pierwsza z jego porad.
      • lauren6 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 12:36
        Podejrzewam, że czytelnicy TeleTygodnia i Chwili dla Ciebie uronili łezkę: taki młody, a taki chory!

Sądząc po komentarzach na psim portalu wyznanie Antka wywarło na internautach efekt odwrotny od zamierzonego.

Specjalista do zwolnienia.
    • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 11:03
      Widziałam kilka nagłówków. Napiszę tylko tyle, że niezbyt podoba i się wydźwięk, który ta informacja spowodowała. Po pierwsze niektóre portale samo SM zdefiniowały jako śmiertelną chorobę. Taa, jeśli weźmiemy pod uwagę, że każdy kiefyś umrze, a życie ogólnie jest śmiertelną chorobą, to może pokrętnie będziemy mogli uznać, że SM także.
      Po drugie, informacja ta jest wypuszczona aby ocieplić wizerunek. Myślę nawet, że zrobiono piękną szopkę tuż przed wyjściem tej informacji, jak to upadły anioł zgłosił się na noc do szpitala na badania.
      Jestem zdecydowanie zniesmaczona próbą zrzucenia na SM świńskiego zachowania w stosunku do ciężarnej żony, zorganizowania i reklamowania żenującego przedstawienia oraz prowokowania hejterow. O ile jestem przerażona ilością szamba i potrzebą innych ludzi do brania w tym udziału, nie mogę nke zauważyć że Antek prowokował ludzi i robił to specjalnie, bo twierdził ze kontrowersje budują zasięgi. Nie można bawić się w rosyjską ruletkę, dziwić, że padł strzał a na koniec powiedzieć bo jestem bardzo chory i dlatego tak zrobiłem a ludzie mnie hejtują i jeszcze nazywają ćpunem. To jest słabe. Choroba nieprzyjemna, ciężka nie ma tutaj w ogóle dyskusji, ale zasłaniać nią takie zachowania?
    • obrus_w_paski Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 13:59
      Wierze ze choruje, a SM to parszywa choroba.
      Chory człowiek tez może być idiota (vide ten od ujebanego stołu i „rurka”), ale faktycznie SM może mieć wpływ na wygląd albo ruchy, częściowy paraliż itp. Faktycznie SM pewnie jest powodem dlaczego czasem porusza się jakby był pod wpływem
      • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 14:39
        Chciałam zauważyć, że w sm często też świadomie dawkuje się pewne substancje, które dobrze robią na spastykę. Nie każdy jednak zachowuje umiar.
        • joana012 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 15:00
          Ten facet cierpi na brak dojrzałości emocjonalnej. Skoro cierpi na tę paskudną chorobę autoimmunologiczną to po kiego spłodził dziecko. Nie zdecydowałabym się świadomie na potomka mając taką diagnozę. Na dodatek ojcem roku chyba nie jest. Obawiam się że czekają go chude czasy. Jechał dotychczas na nazwisku ojca bo wybitnym aktorem nie jest a po tej aferze z walką Putina oferty nie będą się sypać.
          • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 15:28
            A ty masz dzieci?
          • jednoraz0w0 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 16:42
            A nie wiem czy to przechodzi na dzieci, żona Mitta Romneya ma SM a urodziła piątkę. Fakt że to pobożni konserwatyści ale nie idioci, są multimilionerami więc na porządną diagnostykę ich było stać.
            • black.imak Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 19:08
              SM nie jest dziedziczne. Właśnie sprawdziłam.
              Nadal twierdzę, że świadomość choroby może powodować depresje, nerwice itp., a te mogą wpływać na zachowanie i powodować np. agresję, podejmowanie pochopnych decyzji, czy "używanie życia" za wszelką cenę, póki się może.
              • fornita111 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 19:12
                www.pudelek.pl/ekspertki-bezlitosnie-oceniaja-strategie-ratowania-wizerunku-przez-antka-krolikowskiego-zaslanianie-sie-choroba-jest-ponizej-pasa-6758200243030656a
                Bardziej zainteresowani i zorientowani w temacie troche inaczej to widza.
              • memphis90 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:50
                >SM nie jest dziedziczne. Właśnie sprawdziłam.
                U dzieci chorych jest zwiększone ryzyko zachorowania.
              • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:56
                Myślę, że mocno się zagalopowałaś.
                Zacytuję, to co firnita wkleiła.

"Bardzo nie chcielibyśmy, żeby łączyć wprost tę chorobę z negatywnie ocenianymi społecznie zachowaniami" - stwierdziła sekretarz generalna Polskiego Towarzystwa Stwardnienia Rozsianego. Znów przeholował?"
          • obrus_w_paski Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:54
            A wcześniej była teoria ze to wpadka i stad ten szybki ślub. A teraz nagle AK planował tacierzyństwo
      • latarnia_umarlych Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:05
        obrus_w_paski napisała:

> Wierze ze choruje, a SM to parszywa choroba.
        > Chory człowiek tez może być idiota (vide ten od ujebanego stołu i „rurka”), ale
        > faktycznie SM może mieć wpływ na wygląd albo ruchy, częściowy paraliż itp. Fak
        > tycznie SM pewnie jest powodem dlaczego czasem porusza się jakby był pod wpływe
        > m

I te dziwne ruchy, rozbiegane oczy, bełkotanie magicznie znikają, kiedy ma zarobić kasę i gra w filmie, za to pojawiają się rautach, imprezach, promocyjnych, konferencjach i nocą na ulicach miasta?
        Nie kupuję.
    • cegehana Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 19:15
      Wielka szkoda, ze na niego padło, bo bardziej lubiany celebryta z sm mógłby przyczynić się do wzrostu wiedzy o chorobie, może stać się twarzą pożyteczne kampanii. A po drugie jestem bardzo zaskoczona że dało się to przez tyle lat ukryć, choć przecież mnóstwo osób musiało o tym wiedzieć. I ani jednej plotki.
      • umi Re: Antek Królikowski ma SM 16.04.22, 17:03
        Zartujesz? Porzadniejszemu czlowiekowi zyczysz choroby? Lepiej niech nikt nie choruje, natomiast Antos nie za bardzo dbal o zdrowie. Z cpania rozne zle rzeczy wychodza.
        • cegehana Re: Antek Królikowski ma SM 16.04.22, 18:03
          Lepiej niech nikt nie choruje, ale skoro już ktoś musi to lepiej żeby wynikło z tego coś lepszego niż dalszą fala hejtu i coraz bardziej żenujące wpisy na portalach plotkarskich.
    • memphis90 Re: Antek Królikowski ma SM 14.04.22, 20:45
      "Powtarzające się używanie rozpuszczalników i innych podobnie działających substancji zazwyczaj prowadzi do poważnych neurotoksycznych zmian w mózgu. Najczęstsze to rozsiane i rozlane ogniska demielinizacji (podobne do stwierdzanych w stwardnieniu rozsianym) "
      " Z używaniem grzybów halucynogennych może wiązać się wieloogniskowa demielinizacja mózgu. "

Ot i cała tajemnica... Ćpanie powoduje zmiany analogiczne do SM...
    • mid.week Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 07:09
      Mnie za serce nie chwyciło. Ujowym człowiekiem nie stajesz się przez chorobę tego typu.

Ciekawe czy Opozda wiedziała, że wiąże się i rozmnaża z chorym na SM
    • mid.week Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 07:16
      I jeszcze:

Osoba publiczna chorująca na dziadowska przypadłość może zrobić dużo dobrego dla sprawy. Jak np zmagająca się z niepłodnością Rozenek dla odczarowania IV.
      Antek zamiast piętnować system, w którym leki na SM refundowane są do o ile dobrze pamiętam 40roku zycia, a potem zdychaj człowieku, poszedł w robienie dziecka, nieprzemyślany ślub, awantury z dziennikarzami, rozrywkę patologii zwana MMA, pier... e 3po3 na środku oceanu. Wyjątkowo bezsensowna jest jego egzystencja.
      • trzebasiebawic Re: Antek Królikowski ma SM 15.04.22, 12:54
        "(...) leki na SM refundowane są do o ile dobrze pamiętam 40roku zycia, a potem zdychaj człowieku(...)

Nie, nie jest to prawda. Są nadal owszem kryteria, które trzeba spełnić aby dostać się do programu, ale jeśli obraz kliniczny pozwala postawić diagnozę SM, większość chorych otrzymuje leki bez problemu. Moment leczenia ustala lekarz, opierając się o aktywność choroby. Dużo jest jeszcze do zrobienia, ale tutaj zdecydowanie i w końcu ktoś poszedł po rozum do głowy i nie robi z młodych ludzi kalek, odmawiając im leków. Osoby starsze z rzutowo remisyjną chorobą również dostają leki, po diagnozie. Problem jest taki, że im więcej się ma lat, tym bardziej prawdopodobne zachorowanie na pierwotnie postepujące sm. Leczenie jest trudne bo nie ma konkretnego i skutecznego leku na tą postać choroby. Aktualnie stosuje się jeden lek zarejestrowany na tę postać, który wykazuje jakąś skuteczność. Od 2019 roku refundowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka