Dodaj do ulubionych

Poszukiwany dobry dietetyk

17.04.22, 09:36
Nie jakaś tam aplikacja ale dietetyk który ma wykształcenie medyczne i byłby w stanie opracować dietę pod konkretne leki, które prowadzą do zaburzeń trawienia.
Obserwuj wątek
    • kocynder Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 09:40
      Podaj chociaż orientacyjnie z jakiej części świata/Polski. Znam dwie sztuki, ale żadna nie przyjmuje on-line. Obie są lekarzami, po uniwersytecie medycznym.
      • sueellen Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 09:44
        Wszystko jedno byleby konsultacje były właśnie telefoniczne i przez internet. Nie mam czasu na bieganie po lekarzach którzy nie muszą mnie badać 😊. Nawet z onkologiem widzę się na zoomie ( w szpitalu widziałam go ostatnio ponad rok temu ).
        • kocynder Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 09:55
          No to nie pomogę... Obie panie dr przyjmują TYLKO osobiście. Z tym, że są na serio dobre, mają doświadczenie kliniczne, współpracują z największym szpitalem akademickim w moim regionie, obie się cały czas rozwijają, szkolą, dokształcają...
          • sueellen Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 10:01
            Rozumiem. Szukam jednak kogoś dobrego ale używającego nowoczesnych form komunikacji 😊.
            • zerlinda Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 10:06
              Widzisz w Polsce społeczeństwo pcha się osobiście. Bo lekarz musi osłuchać profilaktycznie. Bo jak to nie? Należy się. A później płacz, bo jak dzieje się komuś coś faktycznie zagrażającego życiu to dopchać się nie można a jak się dopchasz, to lekarz, po przyjęciu tłumu idiotów, też traktuje cię sztampowo.
              • sueellen Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 10:50
                Jak dla mnie chore. Szkoda życia na lekarzy. Oczywiście, jeśli ma osluchac to wiadomo, ale co ma dietetyk odsłuchiwać?
            • chococaffe Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 10:08
              A szukałaś na angielskich forach?
              • sueellen Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 10:48
                Tak. Miałam już jednego. Nic nie wiedział. Szukam dalej. Potrzebuje kogoś z otwartą glawa kto się dokształci. Lek nowy, mało znany , na wyspach stosowany od roku. Efekt taki, że 50% pacjentów rezygnuje z leczenia bo nie radzi sobie ze skutkami ubocznymi.. szukam też w stanach bo tam ten lek jest od 3 lat.
                • snakelilith Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 15:06
                  Jeżeli ten lek taki inowatywny, to może być, że żaden dietetyk ci nie pomoże, bo nie ma na ten temat jeszcze dostatecznych danych. Mało prawdopodobne też, że dietetyk będzie chciał się "dokształcać" za zwykłą stawkę. To zresztą trudne, bo jeżeli lek ma takie skutki uboczne, jakie ma, to dieta zwykle nic nie daje, a co najwyżej podaje się leki redukujące symptomy jak np. nudności, biegunka, wzdęcia itd. Już prędzej pomoże lekarz (albo klinika) tej konktretnej specjalności, którego pacjenci ten lek stosują, bo ma najwięcej relacji bezpośrednio od pacjentów i wie, jakie preparaty można przy tym schorzeniu stosować/kombinować.

• ajr27 Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 15:13
            A Ty Kocyndrze, skąd masz te panie? Bo jak z Warszawy, to byłabym bardzo zainteresowana namiarami.
            • kocynder Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 18:34
              Niestety - Pomorskie.
              • ajr27 Re: Poszukiwany dobry dietetyk 18.04.22, 18:24
                Jeśli w Trójmieście to poproszę! Często bywam.
                • kocynder Re: Poszukiwany dobry dietetyk 18.04.22, 18:28
                  Dr Marta Stankiewicz
                  Dr Paulina Borek
                  Obie są bardzo dobre. Niektórzy wolą dr Stankiewicz inni dr Borek. Ale obydwie mają doświadczenie kliniczne, i jeśli nie będą umiały pomóc - to na pewno nie zaszkodzą. Od razu uprzedzam - dr Borek była sporo tańsza!
                  • ajr27 Re: Poszukiwany dobry dietetyk 18.04.22, 22:18
                    Bardzo dziękuję! Za tydzień będę to się umówię.
    • lilia.z.doliny Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 20:15
      Jak chcesz to.dam ci namiar na moją londynską dietetyczkę kliniczną. Pierwsza wizyta była osobista, potem już on line
    • sueellen Re: Poszukiwany dobry dietetyk 17.04.22, 21:38
      Dostałam już kilka namiarów. Wszyscy lekarze ze stanów. Wszyscy mają do czynienia z tym lekiem więc chyba trafiłam, ale dzięki za odpowiedzi..
    • dariamax Re: Poszukiwany dobry dietetyk 18.04.22, 23:26
      Doktor Patrycja Klein z Gdańska spotkania online nie są problemem. Mnie ustawiała dietę kiedy zalecenia lekarskie wzajemnie się wykluczaly, a wypis ze szpitala zabraniał jeść prawie wszystko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka