kub-ma Re: Solarium zlo wcielone? 23.04.22, 19:18 Nigdy nie byłam i nie zamierzam. Moja pani dermatolog chyba by mnie udusiła gdybam coś takiego wymyśliła Dla mnie sytuacja jest prosta - solarium jest szkodliwe, dla moje skory tym bardziej, więc nie korzystam. Poza tym mam przykaz stosowania na co dzień najwyższych filtrów. Mam tyle "ciekawych" rzeczy na skórze, że lekarka stwierdziła, iż studenci dermatologii mogliby się na mnie uczyć (w młodości tyle tego nie było). Poza tym mam usunięte kilkanaście znamion i pamiętam jaki to stres gdy czeka się na wynik. Po co więc kusić los? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Solarium zlo wcielone? 24.04.22, 00:26 Kiedyś dawno temu chodziłam, nigdy nie częściej niż 2x w miesiàcu i nigdy na skwarek. Bardzo dobrze mi robiło na łuszczycę i na urodę w ogole 😌. Ale potem tak zaczęli straszyć, to przestałam. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Solarium zlo wcielone? 25.04.22, 01:26 Mi się zdarza. Przed wyjazdem na wakacje, aby nie straszyć blado siną skórą. Przed imprezami typu wesele, bal sylwestrowy. Owszem jedna sesja kilka minut to jak cały dzień na plaży, ale przecież to jest mniej niż 10 sesji w roku w moim przypadku. Nie ma znaczenia. Latem też nie chodzę w worku. Na wakacje wyjeżdżam, też w miejsca bardzo nasłonecznione. Filtr 50 używam, przy tym filtrze spokojnie się opalam. Poparzeń nie miewam. Strachy na lachy, z umiarem wszystko jest dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Solarium zlo wcielone? 25.04.22, 01:29 Ja chodzę co 2, 3 dzień i zaczynam od 4 minut, potem stopniowo zwiększam, nie przekraczam 10. Myślę, że to jest bezpieczne. Aby zyskać ładny lekki kolor wystarczy 3-4 sesje. Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Solarium zlo wcielone? 25.04.22, 12:24 Zło wcielone, rzuca się na głowę. Bez dyskutowania już o grubszych kalibrach, miłośniczki solariów latają potem po lekarzach i kosmetyczkach, wydają tysiące na ratowanie skory, ale dalej idą w zaparte ze to nie od smażenia się te wszystkie utraty elastyczności i przebarwienia. Każda ma rozbudowaną historię, że to od siedzenia przed komputerem, diety w 1998 i stresu w 2012. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Solarium zlo wcielone? 25.04.22, 18:18 chodziłam, chodziłam wiele lat temu aż zasłabłam. więcej nie poszłam. Odpowiedz Link Zgłoś