Dodaj do ulubionych

Proszki holi

23.05.22, 10:43
Czy uważacie, że to dobry pomysł na dzień dziecka w szkole? Ze strony producenta: "Ze względu na to, że Kolory mają formę drobnego pyłu, osobom chorującym na astmę lub inne choroby płuc oraz dzieciom polecamy konsultację z lekarzem, rozwagę oraz stosowanie maski ochronnej."
Obserwuj wątek
    • rozaliaolaboga Re: Proszki holi 23.05.22, 21:14
      Jestem przeciw. Kolejne święto, które zakłada wydawanie pieniędzy i zaśmiecanie środowiska...
      • livia.kalina Re: Proszki holi 23.05.22, 22:53
        >zaśmiecanie środowiska...

Wrzuciłam w google skład:

nietoksyczne i bezpieczne.

na bazie 100% mąki kukurydzianej (skład: talk, mąka kukurydziana, barwnik )
        łatwo spierają się z większości materiałów.

Raczej jakoś szczególnie tego środowiska nie zaśmiecą.
        • lodomeria Re: Proszki holi 24.05.22, 01:52
          A w co są opakowane te proszki?
        • snajper55 Re: Proszki holi 24.05.22, 04:07
          livia.kalina napisała:

> >zaśmiecanie środowiska...
          >
          > Wrzuciłam w google skład:
          >
          > nietoksyczne i bezpieczne.
          >
          > na bazie 100% mąki kukurydzianej (skład: talk, mąka kukurydziana, barwnik )
          >
          > łatwo spierają się z większości materiałów.
          >
          > Raczej jakoś szczególnie tego środowiska nie zaśmiecą.

Barwniki zaśmiecają i nie spierają się łatwo z mniejszości materiałów.

S.
        • rozaliaolaboga Re: Proszki holi 24.05.22, 07:56
          A ten barwnik z czego? Z łez jednorożca zbieranych o północy? Czy z buraków eko-bio?
          Raczej chemiczny barwnik, może i nietoksyczny, ale na pewno zupełnie niepotrzebny. Splucze się z ubrań, pójdzie do kanalizacji, na dworze splynie z deszczem do ziemi... Nie twierdzę, że to najgorsze zło na świecie, ale jest zupełnie niepotrzebne.
    • alpepe Re: Proszki holi 23.05.22, 21:16
      Uważam, że nie każde gowno z krajów trzeciego swiata powinno być przeflancowane na nasz grunt.
    • szmytka1 Re: Proszki holi 23.05.22, 21:22
      W ogóle mi.sie to nie.podoba. jakby mnie kto obsypał tym, to bym.sie wkooorvila, że mnie ubrudzili.
    • eriu Re: Proszki holi 23.05.22, 21:28
      Nie, sporo dzieci jest alergikami i astmatykami.
    • agonyaunt Re: Proszki holi 23.05.22, 22:47
      Brokat lepszy 😈
      • eriu Re: Proszki holi 23.05.22, 23:18
        Od brokatu można stracić oko, więc na pewno niezalecany w szkole. A oko można stracić, bo się wbija bardzo boleśnie w rogówkę oka.
        • agonyaunt Re: Proszki holi 23.05.22, 23:28
          Ale za to jak błyszczy! I jak długo!

Tak zupełnie na serio, to niech autorka spyta tych, którzy tę szkołę potem będą sprzątać. Mnie by chyba szlag trafił.
          • ja_mamma Re: Proszki holi 24.05.22, 00:08
            Te proszki to raczej na zewnątrz szkoły...
            • biala_ladecka Re: Proszki holi 24.05.22, 07:06
              A przed wejsciem komora czyszczaca, czy reszta dnia na dworze? Aaaa i juz widze rodzicow, ktorzy wpuszczaja potem dzieci do samochodow...
    • mid.week Re: Proszki holi 24.05.22, 06:13
      Nie obchodzić holi bo Artur to astmatyk, nie obchodzić dnia pizzy bo gluten! precz z cukierkami na urodziny bo Zosia, Gosia i Alinka nie moga jeść i będzie im przykro, nie dla dnia matki bo Kaziu to sierota, zakaz przyprowadzania zwierząt na dzień ziemi bo sierść, ślina i w ogóle zwierzęta są fuj. Religia katolicka w szkole - super.
      • borsuczyca.klusek Re: Proszki holi 24.05.22, 08:14
        Oprócz ostatniego w pełni się zgadzam. Szkoła jest od nauki a nie mnożenia kolejnych nikomu niepotrzebnych pierdół. Wywalić odgórnie wszelkie mikołajki, jasełka, akademie wyklęte i od razu zrobi się luźniej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka