a-be-te 27.05.22, 16:48 A właściwie dwa: 1.co nałożyć na puszące się włosy aby je maksymalnie wyprostować, bez używania prostownicy? 2.czy możecie polecić odżywkę (emolient) bez spłukiwania? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mashcaron Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 17:02 1. Chyba nie istnieje nic takiego :p Odpowiedz Link Zgłoś
klaramara33 Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 18:04 Na pierwsze nie odpowiem bo nie lubię całkowicie prostych włosów. Na drugie pytanie z chęcią, świetna jest odżywka Anwen Morela bez spłukiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 18:07 1. Bez prostownicy prostowałam na okrągłą dużą szczotkę...ale chyba nie o to ci chodziło 2. To zależy od porowatości włosa. Odpowiedz Link Zgłoś
a-be-te Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 18:24 > 2. To zależy od porowatości włosa. Nie potrafię ocenić czy włosy są porowate. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 21:37 Wszystkie są porowate. Jedne to wysokopory, kolejne to średniopory i niskoporowate. Zrób sobie test na porowatość na Napięknewłosy, Anven. I tak dobieraj pielęgnację. Potem po pół roku zrób znowu i ewentualnie pielęgnację modyfikuj po zejściu o etap nizej/wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
madzioreck Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 21:51 Jeśli się puszą, to są wysoko- lub średnioporowate. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 18:55 Wejdź sobie na profil herybymery na Instagramie, ma falowane włosy i dużo patentów na wygładzanie. Duża rolę odgrywa suszenie włosów. Stylizator do wygładzania to już sobie trzeba samemu dobrać, ciężko doradzić, dla mnie najlepszy obecnie to No Inhibition. Jeśli włosy się puszą - olejowanie przed myciem, zwłaszcza olejami z kwasem erukowym, a więc idealny będzie olej brokułowy. Nie bać się silikonów. Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 20:39 Ja staram się prostować, mam pusz. Najlepiej wychodzi po olejowaniu na całą noc, potem emulgowanie odżywką i odżywka emolientowa najlepiej anwen róża lub Barwa octowa, a na koniec jeszcze bez spłukiwania cantu z masłem shea lub anwen morela. Potem suszę wygładzając szczotką. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_a Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 21:22 Be bio. Daje szampon, maske, olej i potem olejek na koncowki. Puch robi sie na prawde gladki. No i suszyc na okraglej szczotce, kazde pasemko powoli. A w ogole prostownice sa teraz takie, ze mozesz prostowac bez obaw. Ja prostuje wlosy odkad mialam 17 lat czyli ponad dwie dekady i mam ladne zdrowe lsniace acz bez kosmetykow dosc puszace sie wlosy ale takie juz sa. Ma to tez swoje plusy. Jak sobie zrobie duze loki to sie trzymaja i wygladaja jak u lewandowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Pytanie do włosomaniaczek 27.05.22, 21:37 Szukałam ostatnio serum do włosów.bez silikonów i kupilam, kierujac się dobrymi opiniami, olaplex nr 9. Rzeczywiscie eliminuje puszenie i świetnie nawilża, ale prawie zupełnie prostuje moje z natury kręcone włosy. Nie o taki efekt mi chodziło, ale może to coś dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś