Dodaj do ulubionych

Male krwiaczki- dziwne

16.06.22, 20:50
Słuchajcie, właśnie pod prysznicem zauważyłam, że zrobiło mi się kilka takich malutkich krwiaczkow , takich czerwonych kropek. Pewnie mogłabym na to nie zwrócić w ogóle uwagi, gdyby nie dziwnie symetryczne rozmieszczenie: po jednym na każdej piersi, po jednym na wewnętrznej stronie obu przedramion i jeden na brzuchu zaraz pod piersiami idealnie na linii " pomiędzypiersia".
Martwić się tym? Rano tego jeszcze chyba nie miałam, a przynajmniej nie zwróciłam uwagi.
Zdjęcie dla zobrazowania o co mi chodzi.
Obserwuj wątek
    • anilorak174 Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 20:51
      Wyglada jak naczyniak, a nie krwiak.
    • szmytka1 Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 20:51
      Wygooglaj palmy rubinowe. Zwyczajnie starość cie jebię 😜 też mam kilka
      • mashcaron Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 20:55
        Ale to tak nagle wyskakuje, symetrycznie na ciele?:p mogłabym sobie pentagram narysować po połączeniu kropek 🤣
        • anilorak174 Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 20:58
          Mi tez się pojawiają znikąd. A przynajmniej takie mam wrażenie, ze nagle są.
        • asia.sthm Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:00
          Czuj się jak nieboskłon, a to gwiazdy poczàtkujàce urocze gwiazdozbiory.
        • geez_louise Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:02
          Nagle, nagle. Jednego dnia masz piękną skórę i na lato nie możesz sobie kupić wystarczająco rozgogolonej sukienki żeby wyeksponować piękne ramiona, plecy i nogi, a w następnym sezonie budzisz się jako ropucha z katalogiem zmian skórnych i eksponat na zajęcia dla studentów kosmetologii.
      • perspektywa Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:48
        Tak, to to. Będzie ich coraz więcej i coraz więcej wątków o różnych innych nieatrakcyjnościach. Aż w końcu zmienimy forum na ebabcia.
    • majenkir Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 20:52
      Starość 😅
    • geez_louise Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 20:58
      Starość, czasem starość plus słabująca wątroba. Co jakiś czas łapię kosmetologa, uwalam się na leżankę tylko w stringach niczym Jakimowicz i jedziemy z laserem i plazmą, tłuczemy wszystkie rubinki, włókniaki, brodawki łojotokowe i pokrewne ohydztwa.
    • bei Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:15
      Nie zgadzam się, ze starość, jedni mają w starszym wieku, inni nie, lub jeszcze nie. Mój ojciec miał 82 lata i nie miał żadnych takich atrybutów starości na skorze ( znamion barwnikowych, naczyniowych czy innych).
    • chersona Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:21
      takie geny. ja mam takich kropek całe mnóstwo na brzuchu, a kiedyś dziwiłam się, że moja mama jest taka nakrapiana.
      • szmytka1 Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:35
        Ja też się dIwilqm i w dodatku myślałam o rety jakie to brzydkie, żeby tylko minsie nie zrobiło na starość. No i mam. Tak że 38 lat chyba miałam jak mi się zaczęły pojawiać.
        • mashcaron Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:58
          Ja mam 37, więc najwyraźniej najwyższą pora 😅
          • szmytka1 Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 22:05
            No może i 37 miałam, aż tak dokładnie nie pamiętam, jestem już po 40, skleroza 😜
          • celandine Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 22:50
            w zeszłym tygodniu takie dwa odkryłam, nie wiedziałam, że to ze starości, za kilka mcy kończę 40, a niech to,
            • anilorak174 Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 22:53
              Ja mam 40 lat i mnóstwo tych plamek, zwlaszcza na tułowiu. Pogodziłam się.
    • simply_z Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:22
      jaka starość..mnie się to zrobiło w wieku 25 lat, jasna skóra itd.
    • princesswhitewolf Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:26
      Starosc przypelzla. Zaloze sie ze tez nie masz ochoty chodzic juz w szpilkach

To czas kiedy wg niektorych ematek masz sie otulic calunem i powoli czolgac w kierunku cmentarza....(przez nastepne 40+ lat)....🤣
      • mashcaron Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:59
        Ej, ja dopiero zaczynam moją przygodę ze szpilkami :p
        Późno dojrzewam 🤣
    • kiddy Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 21:34
      To punkty rubinowe. Starość, pani, starość 😉. A tak serio, to one się pojawiają z wiekiem. Nic groźnego.
    • primula.alpicola Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 22:12
      To naczyniaki rubinowe. Łatwo się usuwa laserem albo termokoagulacją.
      • mashcaron Re: Male krwiaczki- dziwne 16.06.22, 22:37
        E tam, może jak się zrobi więcej to będę o tym myśleć.
        Bardziej niż ich nagły wykwit zaskoczyła mnie symetria :p
        • 35wcieniu Re: Male krwiaczki- dziwne 17.06.22, 11:05
          Symetria dziwna, no ale to przypadek. A że wyskakują to normalne, niektórzy mają tendencję. Też to mam. Ponoć z wiekiem ich przybywa, ale łączenie ich wyłącznie ze starością jest naciągane, ja mam niektóre od dziecićstwa, poźniej kolejne sie pojawily jak mialam z dwadziescia kilka lat i pozniej nastepne.
          Podobno wpływ mogą też mieć poparzenia słoneczne z czasów dziecinstwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka