marzeka11 16.08.22, 08:39 Jak emamy to widzą? Bo przyglądam się, jak rozkręca się kolejna akcja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 08:43 Walka freakow w imię czegoś tam nie zachwyciła więc panna szuka agencji tradycyjnie, cyckami. Jestem pewna, że wielu dorastających chłopców i panów będzie kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:03 Najgorsze, że robią jej krzywdę, czasowo pozwalając jej na tę sławę za wszelką cenę. Już widzę, jak do tej patowalki pójdzie z gołym biustem, myśląc, że walczy o wolność. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:07 O, i widzę, że podłączyła się pod większą akcję. Pani Maja Ostaszewska na Insta tak akcję tłumaczy:' "Wczoraj ruszyła bardzo fajna społeczna i oddolna akcja TOPFREEDOM.PL, której twórczynie upominają się o równość do odsłonięcia klatki piersiowej wszędzie tam, gdzie połowa społeczeństwa ma do tego prawo, w tym na plaży. O nieseksualizowanie kobiecego ciała. O szacunek dla każdego ciała - takiego, jakie jest. Takie myślenie jest mi bardzo bliskie więc polecam kampanię Waszej uwadze. " Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:11 Jest sprawa, w imię której Mają Ostaszewska nie trzymała kartki? Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:17 Niestety tak. I myślę że to nie koniec żenady w jej wykonaniu, niejedno jeszcze zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:14 Emamy widzą, że stara dewota nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:39 evening.vibes napisała: > Emamy widzą, że stara dewota nie zrozumie Dlatego, proszę, młoda niedewoto, wytłumacz Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:02 marzeka11 napisała: > Dlatego, proszę, młoda niedewoto, wytłumacz Myślę, że nie jestem w stanie odwrócić lat tresury w katolickiej nienawiści do 'grzesznego' kobiecego ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:18 Ten "podręcznik" zasługuje na osobny wątek 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:22 borsuczyca.klusek napisała: > Ten "podręcznik" zasługuje na osobny wątek 🙂 Na poranny skok ciśnienia zamiast kawy Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:24 Czy to jest serio z tego słynnego podręcznika? Jakoś mnie to akurat ominęło, myślałam że to mem. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:31 Ash dziennik, ale to prawda: aszdziennik.pl/131883,przeczytalismy-poradnik-dla-mlodziezy-seks-wg-jana-pawla-ii-cytaty Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:04 To w końcu "poradnik" czy "podręcznik"? Dla ematek-emigrantek: to nie jest to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:51 Dzięki, myślałam że to z tego podręcznika do HiTu, ale i tak gruuuuubo 🤯 Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:17 nie jestem w temacie wolności wszystkich sutków, ktoś dostał mandat za latanie topless? Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:19 aaaa, ok, o topfreedom.pl się rozchodzi. widzialam na insta ane ratownicy, nie sądzę żeby więcej kobiet się w to zaangażowało. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:18 Katole twojego pokroju nie powinni się zajmować lewakami, tylko np. księdzem z Białegostoku, który po pijaku nie mógł trafić z komunią do ust wiernych. A wiesz co by się mogło stać, gdyby nie trafił do ust ministranta? Mógłby mu się w oko wbić i mu wydłubać. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:21 woman_in_love napisała: > Katole twojego pokroju nie powinni się zajmować lewakami, tylko np. księdzem z > Białegostoku, który po pijaku nie mógł trafić z komunią do ust wiernych. Ojtam, ojtam - najważniejsza spódniczka w kolanko i skromna bluzeczka żeby księdza nie PROWOKOWAĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:39 kropkacom napisała: > Marzeko, zaskocz mnie. Choć raz. Kropko, po tylu latach Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:26 Ale ona ma akurat rację. Istnieje tak durna cenzura sutków że czasem nawet zdjęcia staników nie przechodzą na fejsie bi, o zgrozo, widać spod nich kobiecy sutek. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:28 O ile mi wiadomo, to Facebook jest firmą prywatną która sobie sama ustala standardy. Jak się nie podoba, można nie korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:36 Tyle że pierdolec na tle sutków nie dotyczy wyłącznie fejsbuka czy Instagrama. W realnym świecie też istnieje. Myślisz że sakd tyle pierdolenie o "wywalaniu cycków" przy karmieniu piersią w miejscach publicznych? Golizna wszędzie wokół, panie w strojach z dekoltami do pasa nikogo nie gorszą ale niech no się pojawi kawałek sutka w celu podania piersi niemowlęciu och jej jaka od razu obraza, jakie zgorszenie, jacy wszyscy wokoło delikatni. To się nie bierze z nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
pomozeciepomozemy Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:42 Kiedyś był Kodeks Haysa, który na lata ustalił, co zobaczysz w hollywoodzkich filmach. Kij wie, kto co dziś ustala, ale konserwa nie odpuszcza łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:45 Pamiętam jeszcze jakąś aferę z jakąś działaczką. Kurcze, to nie był ktoś z Polski. Pamiętam tylko że pani przeciwko czemu protestowała ale na nieszczęście miała na sobie białą koszulę i była bez stanika. Cały impet w mediach poszedł nie ma to przeciwko czemu ona protestowała tylko na to że była BEZ STANIKA i znowuż, o zgrozo SUTKI było widać pod bluzką. Zbrodnia i jak ona mogła, to niepoważne, nie licuje wizerunkiem itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:50 Pani protestowała przeciwko reżimowi Łukaszenki. Cóż to się wtedy działo na Twitterze 😱 warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,27163237,jana-shostak-o-co-ten-krzyk-i-po-co-ten-dekolt.html Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:54 Aa, no właśnie. Pamiętam to święte oburzenie. Gdyby na jej miejscu był jakiś gość bez koszulki NIKT by mordy na temat gołej klaty nie otworzył. A tak? Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:12 Widuję mnóstwo facetów z piersiami większymi, niż ma ta pani. Wywalają je radośnie na widok publiczny i nikt się nie oburza. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:31 A chciałabyś, żeby u faceta fiut prześwitywał przez białe cienkie majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:34 A nigdy nie widziałaś w przestrzeni publicznej facetów rozsiadających się w taki sposób, że wszystkie żyłki na penisie i jądrach można policzyć? Dziwne, bo zjawisko manspreadingu jest dość powszechne. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:54 nutella_fan napisała: > A chciałabyś, żeby u faceta fiut prześwitywał przez białe cienkie majtki? Co jest z Tobą ne tak, ze porownujesz genitalia do piersi? Mialas zwolnienie z biologii w podstawowce? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:02 A co jest z Tobą nie tak? Jedno i drugie to "element" seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:03 nutella_fan napisała: > A co jest z Tobą nie tak? Jedno i drugie to "element" seksualny. Dla zboczeńcow być może wyłącznie seksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:07 W takim razie 99% z nas to zboczeńcy, za to wy takie normalne Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:18 nutella_fan napisała: > A co jest z Tobą nie tak? Jedno i drugie to "element" seksualny. Glodnemu chleb na mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:08 Normalnemu. Weź zankietuj randomowych facetów i zapytaj ich, czy kobiece piersi nie są elementem seksualnym dla nich. I podaj tutaj wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:15 No tak, jak seks sprowadza się do wsadzenia penisa do pochwy i ponaprawiania gaźnika to człowiek postrzega kobiecie piersi jako element seksualny a męskie są aseksualne jak -dajmy na to- grasica. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:42 Ty prawniczka to logikę powinnaś mieć na studiach, a samozaorałaś się Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:53 A w jaki sposób?Ja męską klatę postrzegam jako seksualną. Tylko że to co ludzie postrzegają jako seksualne to nijak się ma do odsłaniania bądź nieodsłaniania. Po prostu. Seksualna może być i męska i kobieca pierś. W seksualnym kontekście. Teraz już jasne, specjalistko od biologii ssaków? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:49 Nie kompromituj się. Napisałaś: "No tak, jak seks sprowadza się do wsadzenia penisa do pochwy ... " -> jakby seks się sprowadzał do wsadzania penisa do pochwy, to piersi byłyby obojętnym kawałkiem mięcha, a seksualne byłyby organy wymienione przez ciebie: penis i pochwa. Ponieważ jednak dla nas seks jest czymś więcej niż mechaniką tych dwóch narządów, piersi zajmują w akcie seksualnym bardzo ważne miejsce. I tak, są one obiektem seksualnym dla większości ludzi obojga płci. A wy możecie sobie zaklinać rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:52 A doczytałaś dalej czy nie? Napisalam: "jak seks sprowadza się do wsadzenia penisa do pochwy i ponaprawiania gaźnika" A teraz idź obejrzyj Chicago to dowiesz się, co to jest naprawianie gaźnika Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:54 Aha, tak, bardzo ważnym elementem są piersi: kobiece i meskie. A także usta i dłonie, a szczególnie palce. No chyba ze ktoś tylko pochwa-penis-gaźnika. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:43 Słynna kołdra o kształcę litery L w Hollywood Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:08 daniela34 napisała: > Słynna kołdra o kształcę litery L w Hollywood O, nie znam tematu, można coś więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:12 Zakrywa mężczyznę do pasa, a panią pod szyję. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:13 Sceny łóżkowe w filmach amerykańskich. Post coitum leży sobie para, oboje na wznak, czasem nawet kamera filmuje ich nieco z góry. Ona jest zakryta po pachy a on ma gołą klatę. Przy czym kołdra nie nosi śladów zmięcia i zwinięcia. Cuuud... A w scenach miłosnych zadziwiająco często kobieta uprawia seks w staniku. Tu niby naga a tu stanik. Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:24 Dzięki 😁 Tak, seks w staniku zawsze mnie bawi, występuje chyba tylko w amerykańskich filmach. Krew może się lać strumieniami, głowy i nogi odpadać, ale kawałek cycka i apage satanas 🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:44 Ale z drugiej strony czasem aktorka nie ma ochoty pokazywać cycków, wiec chyba dobrze, ze nikt jej nie zmusza? Wiem, ze Sarah Jessica Parker miała taka klauzule w kontrakcie w SATC. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:48 Jak nie ma sama ochoty to oczywiście nie powinna być zmuszana. Natomiast mam jednak wrażenie, że zbyt często ten seks w stanikach widuję w amerykańskich filmach i że to raczej kwestia "nie pokazujmy piersi, bo olaboga!" Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:51 Dodajmy jeszcze, że w wielu przypadkach te sceny są zupełnie niepotrzebne, niczego nie wnoszą i można by je było bez straty wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:54 No, akurat jeśli mówimy na przykład o SATC to raczej sceny seksu były potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:50 A ta slynna podstepem odslonieta piers Janet Jackson, ktora zniszczyla jej kariere? Justin Timberlake zyskal na tym skandalu, Janet zas zaplacila najwyzsza cene. Jest o tym film dokumentalny, warto zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:30 Bo wywalanie cycków do karmienia dla większości jest obrzydliwe, przykro mi, że muszę ci to uświadomić. Były badania na ten temat, jest to dla większości (obojga płci) żenujący widok. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:33 nutella_fan napisała: > Bo wywalanie cycków do karmienia dla większości jest obrzydliwe, przykro mi, że > muszę ci to uświadomić. Były badania na ten temat, jest to dla większości (obo > jga płci) żenujący widok. Żenujący dla takich prymitywów jak ty i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:09 Sama jesteś prymitywna ekshibicjonistka. Nikt normalny bez skrępowania nie wywala piersi publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:36 > Nikt normalny bez skrępowania nie wywala piersi publicznie. Jak to nie? Matka Boska karmiaca wisi jako przyklad w kosciolach i w muzeach. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:04 nutella_fan napisała: > Sama jesteś prymitywna ekshibicjonistka. Nikt normalny bez skrępowania nie wywa > la piersi publicznie. Sęk w tym seksualna frustratko że ja NIE WYWALAM. Ja po prostu daję innym prawo do nie zakrywania ciała jeśli mają na to ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:19 A ok. Jestes trollem, trzeba bylo tak od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:45 Nic o tym nie wiem. Wróciłam z plaży. Co druga kobieta topless włącznie ze mną 😅🏖️ Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:01 Zrobiłam miliony kilometrów tej wiosny, żeby kupić PROSTY jednoczęściowy strój kąpielowy BEZ MISECZEK i czułam się już, jakbym szukała św. Graala🙄W końcu znalazłam coś normalnego, miski były ale wyciągane. I Pani przy kasie mowi: ale po co Pani będzie wyciągać? Bez tych gąbek sutki się Pani będą odznaczać! Noż, kuffa, to muszę schnąć godzinami, bo komuś moje sutki pod materiałem przeszkadzają?! Może temu panu, który dziś robił zakupy w markecie z gołą klatą, wielkim bebzonem i w krótkich gaciach, spod których wystawał mu rów? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:30 lella_two napisała: > Zrobiłam miliony kilometrów tej wiosny, żeby kupić PROSTY jednoczęściowy strój > kąpielowy BEZ MISECZEK i czułam się już, jakbym szukała św. Graala🙄 Ja szukałam kąpielowego z miękkimi miseczkami na większy biust - z prostego powodu - w większym rozmiarze usztywniane miseczki zajmują pół walizki... I gucio Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:49 Mam wrażenie, że większość strojów jest do leżenia na dmuchanym łabędziu podczas strzelania foty. Nikt nie bierze pod uwagę, że kobieta może pływać lub wiosłować. Odpowiedz Link Zgłoś
pomozeciepomozemy Re: Cenzura sutków 16.08.22, 09:31 Widzę to tak: kto chce, niech swoje uwalnia. Ja widząc tę hołotę wokół mam ochotę jeszcze szczelniej się zakrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:00 Jako właścicielka minipiersi z wyraźnymi sutkami i wielbicielka plażowania topless, zdecydowanie popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:09 Sutki sutkami, ale ta "aktywistka" juz wyraznie pokazala, ze jedyna "sprawa", ktora jej lezy na sercu, to zeby fejm i hajs sie zgadzaly. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:13 Zdziwiona? Po to jest aktywizm 99% aktywistów. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:21 Zdziwiona? W zyciu. Akurat o Stasko od poczatku mialam zle zdanie. Nawet w watku o Lewej jest, ku pamieci Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:23 fornita111 napisała: > Zdziwiona? W zyciu. Akurat o Stasko od poczatku mialam zle zdanie. Nawet w watk > u o Lewej jest, ku pamieci O tak! Lewa to prawdziwa feministka! Jej niestrudzony bój o prawo do bycia bizneswoman za pieniądze i na nazwisku męża zasługuje na wielki szacunek. Ona uratuje polskie kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:26 fornita111 napisała: > Uwazasz, ze to bylo na temat? Uważam, że nie nie zrozumiałaś. I wcale mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:33 Wazne, ze ty zrozumialas, blyskotliwy nowy nicku Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:35 fornita111 napisała: > Wazne, ze ty zrozumialas, blyskotliwy nowy nicku Ważne, że ty rozumiesz Lewą. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:38 Glosy ci to powiedzialy? Tlumaczenie dla niepelnosprytnej: wyraznie napisalam, ze mialam zle zdanie o Stasko, nie, ze dobre o Lewej. Teraz sprobuj to zdanie przyswoic i nie wracaj, zanim ci sie to nie uda. Kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:33 Akurat w przypadku Lewej miała 100% racji 🙄 I to jest chyba największy dramat, że laska kompromituje ważne i potrzebne inicjatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:34 Nie, laska kompromituje wylacznie siebie. A pod wazne inicjatywy zawsze sie beda podczepiac takie hieny, nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:35 borsuczyca.klusek napisała: > Akurat w przypadku Lewej miała 100% racji 🙄 > > I to jest chyba największy dramat, że laska kompromituje ważne i potrzebne inic > jatywy. Kompromituje bo nie spełnia standardu grzecznej dziewczynki? Przykre, że kobiety same w ten sposób stawiają poprzeczkę innym kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:44 Poprzeczka wysoko ustawiona??? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:47 marzeka11 napisała: > Poprzeczka wysoko ustawiona??? Aha. Owszem. A takie jak ty - które w sprawach kobiet nie kiwną palcem a wręcz z całą mocą 'miłością bliźniego' inne kobity udu.ią są największymi krytykami. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:00 Tak, Triss, wiemy, że wiedzę o aktywizmie masz z pudelka. Odpowiedz Link Zgłoś
potworia116 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:39 triss_merigold6 napisała: > Zdziwiona? Po to jest aktywizm 99% aktywistów. Rozumiem, że łatwiej ci z takim przekonaniem przeżyć życko w błogiej bezczynności, z przekonaniem, że jak się komuś dzieje krzywda, to widać na to zasłużył. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:44 potworia116 napisała: > Rozumiem, że łatwiej ci z takim przekonaniem przeżyć życko w błogiej bezczynnoś > ci, z przekonaniem, że jak się komuś dzieje krzywda, to widać na to zasłużył. A jak sytuacja kobiet się pogarsza to dlatego, że te feministki źle walczyły! Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:49 evening.vibes napisała: > potworia116 napisała: > > Rozumiem, że łatwiej ci z takim przekonaniem przeżyć życko w błogiej bezc > zynnoś > > ci, z przekonaniem, że jak się komuś dzieje krzywda, to widać na to zasłu > żył. > > A jak sytuacja kobiet się pogarsza to dlatego, że te feministki źle walczyły! A walczą ZAWSZE źle. Nieestetycznie, niegrzecznie albo za grzecznie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:52 paskudek1 napisała: > A walczą ZAWSZE źle. Nieestetycznie, niegrzecznie albo za grzecznie itp. Oczywiście. Zawsze nie tak jakby sobie tego krytykantka życzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:41 A pogarsza się? Nieodmiennie proponuję, żeby panie aktywistki, którym balon odleciał zainteresowały się możliwościami ekspresji kobiet w Afganistanie, Sudanie, ZEA czy innych dzikich krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:55 Ale one żyją tu gdzie żyją, i tu tez jest sporo do zrobienia, więc twoja nieodmienna propozycja jest jakby nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:00 Tak. I ja coś robię zamiast pochylac nad jakże istotnym zagadnieniem "stanik czy bez stanika", na przykład kilku kobietom, które wypadły z rynku załatwiłam pracę (przyzwoitą, na etat, w nieobciachowych miejscach, zgodną z kompetencjami). Praca zawodowa i własna kasa, rozumiesz, dają wolność, jakiej nigdy nie uzyska przeterapeutyzowana dziunia aktywistka na utrzymaniu męża lub rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:24 triss_merigold6 napisała: > Tak. I ja coś robię zamiast pochylac nad jakże istotnym zagadnieniem "stanik cz > y bez stanika", na przykład kilku kobietom, które wypadły z rynku załatwiłam p > racę (przyzwoitą, na etat, w nieobciachowych miejscach, zgodną z kompetencjami) A skąd wiesz, że one innym kobietom nie pomagają? > . Praca zawodowa i własna kasa, rozumiesz, dają wolność, jakiej nigdy nie uzysk > a przeterapeutyzowana dziunia aktywistka na utrzymaniu męża lub rodziców. Może te 'dziunie' nie mają korupcyjnych kontaktów w budżetówce, żeby kogoś swojego wcisnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:25 Same nie pracują to niby jak mogą pomóc. Nie załatwialam do budżetówki.😁 Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:39 triss_merigold6 napisała: > Same nie pracują to niby jak mogą pomóc. Pracują i mają sporą siatkę kontaktów. > Nie załatwialam do budżetówki.😁 Czytaj: 'Napisałam iksińskiej, że w firmie XYZ szukają sekretarki, żeby złożyła papiery'. Ach, ach... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:44 Mhm... jasne i żebrza w internetach jak to starsze dziewczę od Jasia Kapeli. W takiej sytuacji nie pisałabym o załatwianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:46 triss_merigold6 napisała: > Mhm... jasne i żebrza w internetach jak to starsze dziewczę od Jasia Kapeli. Jak widać z całej rzeszy feministek znasz 2 > W takiej sytuacji nie pisałabym o załatwianiu. W takim razie co rozumiesz pod pojęciem 'załatwienie'? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:36 0, to ta trzydziestoletnia dziumdzia, która szukała pracy przy wprowadzaniu piesków jest feministka? Sądziłam, że tylko aktywistka internetową. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:09 triss_merigold6 napisała: > 0, to ta trzydziestoletnia dziumdzia, która szukała pracy przy wprowadzaniu pie > sków jest feministka? Sądziłam, że tylko aktywistka internetową. I oczywiście nie odpowiedziałaś na pytanie o działania, które określasz 'załatwieniem pracy' Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:29 Informacja, że można pogadać ze znajomym "słuchaj, taka X pilnie potrzebuje pracy, ma sytuację ABC, wykształcenie D, zajmowała się tym i tym, może coś byś znalazł, kobieta jest ok" i umówienie zainteresowanych, nie była Ci do niczego potrzebna. Sporo dużych podmiotów szuka kanałami nieformalnymi kogoś akceptowalnego z polecenia, nie ogłaszają się. Z kolei te konkretne osoby nigdy by tam nie trafiły, ponieważ wypadły z rynku pracy kilka-kilkanaście lat temu i nie mogły mieć takiej wiedzy ani znajomych. Prace niefizyczne, oczywiście i nie dla wąskich specjalistek, ale za średnią krajową. Konkret zamiast kołczowania bezrobotnej 40+, że powinna - do wyboru z rad forumek - założyć własną firmę, iść na podyplomowke, zastanowić się co lubi robić. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:33 triss_merigold6 napisała: > Informacja, że można pogadać ze znajomym "słuchaj, taka X pilnie potrzebuje pra > cy, ma sytuację ABC, wykształcenie D, zajmowała się tym i tym, może coś byś zna > lazł, kobieta jest ok" i umówienie zainteresowanych, nie była Ci do niczego pot > rzebna. Sporo dużych podmiotów szuka kanałami nieformalnymi kogoś akceptowalneg > o z polecenia, nie ogłaszają się. Czyli poleciłaś kogoś do pracy a nie załatwiłaś. I to jest bardzo częste. Mam na FB kilka znajomych feministek-aktywistek i takie polecanki są niczym szczególnym. Poszukiwania mieszkań czy potrzebnych usług również. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:16 No to cudownie, ale jedne mają problem z pracą, a inne ze stanikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:25 Ale, że dobrać nie potrafią? Od tego są brafitterki. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:24 Mnie się we wczesnej młodości zdarzyło ze leżałam sobie z koleżankami na pustej plaży topless i nagle znikąd przyszli policjanci z cieknącą ślina i próbowali nam wlepić mandat. No coś mi mówi, ze gdyby, leżała jako facet to nikt by mnie nie próbował za to karać finansowo ani nie stawiał w sytuacji „ja tu jestem umundurowanym przedstawicielem władzy a ty jesteś kompletnie bezbronną, półgołą laską”. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:26 Nie była to plaza publiczna ani w pobliżu żadnego publicznego miejsca, dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:50 No cóż, założyliśmy kostiumy a oni stali i się gapili. Byłyśmy za granicą i jakoś nam nie przyszło do głowy się kłócić z władzą, nawet, jeśli to co zrobili to było abuse of power. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:53 Mogło. Ale serio do dziś nie wiem, skąd oni się tam wzięli, bo nie było żywego ducha w promieniu kilometra. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:56 triss_merigold6 napisała: > Nieodmiennie proponuję, żeby panie aktywistki, którym balon odleciał zainteresowały Za kogo się uważasz, żeby dyktować innym ludziom czym mają się interesować? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:58 triss_merigold6 napisała: > A pogarsza się? A skądże. Wcale nie jest ograniczany dostęp do aborcji czy antykoncepcji. Wcale prawicowa indoktrynacja nie wchodzi do szkół. Wcale nie ma szczucia na osoby LGBT. Wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:22 No właśnie o to chodzi. Nie wiem kto się w ogóle nabiera na te jej akcje, wieje to wszystko fałszem na kilometr. Byleby pianę bić i dopieszczać swój atenszynhoryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:16 Dlaczego ja za chodzenie po ulicy z cyckami na wierzchu dostałabym mandat, a otyły Janusz, który ma cyce większe od moich, gdy wyjdzie gdzieś bez żonobijki to mandatu nie dostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:20 No ale plaża plażą, chcesz, chodź z cyckami na wierzchu- ale cycki na wierzchu czy otyłego Janusza z cyckami rozmiar F, czy kobiet, nie powinno być oczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:36 marzeka11 napisała: > No ale plaża plażą, chcesz, chodź z cyckami na wierzchu- ale cycki na wierzchu > czy otyłego Janusza z cyckami rozmiar F, czy kobiet, nie powinno być oczywistoś > cią. Bo? Jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:56 Ale czasami te cycki po prostu się odznaczają, bez lubieżnych intencji właścicielki - są kobiety, które mają duże sutki, albo takie z tendencją do sterczenia i męczą się potem w sierpniowych upałach w staniku pod podkoszulkiem, żeby ktoś nie zauważył i się zgorszył/oblizał/rzucił niewybrednym komentarzem. Stanik potem trzeba wyżymać, no ale przynajmniej nikt sutka nie widział. Jednocześnie wśród młodych mężczyzn panuje ostatnio moda na noszenie latem koszul rozpiętych praktycznie do pępka i co, i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:03 No właśnie. Albo kobieta nosi co prawda stanik ale mięciutki, cienki przez który TEŻ sutki się odznaczają. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:07 paskudek1 napisała: > No właśnie. Albo kobieta nosi co prawda stanik ale mięciutki, cienki przez któ > ry TEŻ sutki się odznaczają. Zgroza. > Nie, to ładnie potrafi wyglądać. Sama noszę od lat właśnie takie mięciutkie staniki. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:37 Dla kogo ładnie z dla kogo nie, zawsze się znajdzie jakiś "wrażliwy" albo i wrażliwa. I pretensje do kobiety zamiast do siebie że się gapi bezczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:46 Poza tym, powiedzmy sobie szczerze, że kryterium estetyczne to jest akurat...no dyskusyjne w tym wypadku. Wystarczy sobie przypomnieć, jak wyglądało odsłanianie przez kobiety nóg. Też część się oburzała, bo panowie się podniecą na widok kostki, albo co nie daj Boże, kobiecej łydki, a część mówiła, że nogi to nieestetyczne, bo za grube, za chude, za krzywe, za krótkie itd. Wystarczy sobie poczytać późniejsze kryminały A.Christie, w których autorka, ustami Ariadny Oliver mówiła coś w stylu: "no, odsłaniają te nogi, a przecież wcale nie każda ma ładne." Nogi już nie wywołują na ogół sprzeciwu "bo panowie się podniecą" (poza niedobitkami od gwałcącej spódniczki) a kwestie estetyki zostawiliśmy nosicielkom mini. Więc ocenę "potrafi łądnie wyglądać" to może zostawiłabym ocenie tych, które mają ochotę założyć taki a nie inny stanik (lub go nie zakładać wcale). Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:43 marzeka11 napisała: > Sama noszę od lat właśnie takie mięciutkie staniki. I szczujesz sutem? Zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:35 Nie ma sprawiedliwości na świecie, kobiece piersi są elementem sexualnym, a męskie nie Napiszcie petycję do Pana Boga, biologii, Matki Natury Kompletnie wam peron odjechał Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:04 Nie, kobiece piersi obiektem WYŁĄCZNIE seksualnym zrobili mężczyźni. A pożyteczne idiotki to wspierają i pilnują żeby się żadna nie wyłamała z tabu. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:44 Nie muszą być WYŁĄCZNIE żeby podniecały mężczyzn. I kobiety. Co to za zmiana narracji nagle? Wcześniej twierdziłyście, że ich cel jest inny, a teraz już zmiękczenie: WYŁACZNIE, bo brak argumentów. Ale z was bekę można mieć Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:38 No widzisz, dla mnie męskie sutki jak najbardziej są elementem seksualnym, uwielbiam. Ale w bardzo określonych sytuacjach. W życiu codziennym nie wpatruję się w sutki nieznajomych mężczyzn, nie zgłaszam postów z sutkami jako naruszających standardy moralności i generalnie mogę z nimi żyć. W drugą stronę to tak nie działa jednakże. Odpowiedz Link Zgłoś
lella_two Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:57 Nasze piersi są obiektem seksualnym bardziej niż częścią osobistego ciała😂 A co z fetyszystami stop, można chodzić na bosaka, czy powinnyśmy pamiętać również o tych nieborakach? Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:41 W nadchodzącą niedzielę panie z Hannoveru pojadą na rowerach bez górnego odzienia wierzchniego, za to panowie będą musieli zakryć klatkę piersiową . Powiem tak: rozumię ideę, ale jednocześnie widzę, że absolutnie nie jesteśmy gotowi na podobne przełomy. Już widzę tych wszystkich zboków śliniących i masturbujących się po krzakach. Przykro mi, nagie kobiece piersi mają w naszym kręgu kulturowym zbyt wiele konotacji seksualnych, żeby przejść nad takimi widokami do porządku dziennego. Nie wspominając już o napływających tu kulturach obcych, dla których jest to przecież jasny sygnał, że skoro pani się obnaża, to widocznie ma ochotę na seks i można ją brać bez pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:45 nevertheless123 napisał(a): > W nadchodzącą niedzielę panie z Hannoveru pojadą na rowerach bez górnego odzien > ia wierzchniego, za to panowie będą musieli zakryć klatkę piersiową . > Powiem tak: rozumię ideę, ale jednocześnie widzę, że absolutnie nie jesteśmy go > towi na podobne przełomy. Już widzę tych wszystkich zboków śliniących i masturb > ujących się po krzakach. Przykro mi, nagie kobiece piersi mają w naszym kręgu k > ulturowym zbyt wiele konotacji seksualnych, żeby przejść nad takimi widokami do > porządku dziennego. Nie wspominając już o napływających tu kulturach obcych, d > la których jest to przecież jasny sygnał, że skoro pani się obnaża, to widoczni > e ma ochotę na seks i można ją brać bez pytania. Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 10:54 No to może właśnie należy ten pogląd panów zmieniać co? A nie utwierdzać ich w przekonaniu że kobiece piersi są dla ich przyjemności Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:10 Pewnie, byle nie z dnia na dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:16 paskudek1 napisała: > No to może właśnie należy ten pogląd panów zmieniać co? A nie utwierdzać ich w > przekonaniu że kobiece piersi są dla ich przyjemności > Podasz sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:23 Bardzo prosty: kobiece piersi na widoku i karanie za niewlasciwe reakcje na nie. (Oczywiscie piersi kobiet, ktore nie chca ich zaslaniac a nie, ze wszystkie mamy chodzic topless dla dobra sprawy ) Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:39 Kontrolerzy do spraw wzwodów? Ten plan musi się powieść! Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:43 Wzwody niech se maja. Ale juz komentarze podchodza pod molestowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:35 marzeka11 napisała: > paskudek1 napisała: > > > No to może właśnie należy ten pogląd panów zmieniać co? A nie utwi > erdzać ich w > > przekonaniu że kobiece piersi są dla ich przyjemności > > > Podasz sposób? A choćby przestać się przypierdalać do kobiet a piętnować zachowania panów? Tak, N początek? Pt proste - jest kobieta toples w przestrzeni publicznej, jakiś pan się oburza alb o niezdrowo podnieca to MOŻE DO NIEGO się przyczepić a nie do niej żeby mu z oczu zeszła bo się biedaczek rozprasza? Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:41 marzeka11 napisała: > paskudek1 napisała: > > > No to może właśnie należy ten pogląd panów zmieniać co? A nie utwi > erdzać ich w > > przekonaniu że kobiece piersi są dla ich przyjemności > > > Podasz sposób? Jako ze nie mam najlepszej opinii na temat twoich możliwości kognitywnych, wyjaśnię jak dziecku i uzupełnię kolorowymi ilustracjami : tak więc należy brać przykład z kultur w których piersi kobiece są traktowane tak samo jak noga czy szyja, Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:43 ...lecz należy uwzględniać i inne kraje, w których kobiece ciało jest traktowane tak: Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:49 alez bardzo prosze, jezeli jest ci w takim ubranku #dotwarzy, to do woli, mozesz smigac po ulicy, ja sie nie podniece i nie bede cie z tego powodu molestowac Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:51 Uważasz więc, że kobiety noszące burki, robią to... z wyboru? Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:58 ale czy my rozmawiamy o afganistanie, czy o wolnym demokratycznym kraju w srodkowej europie ? jezeli chcesz nosic gorset pancerny nikt ci tego nie zabroni, ale do qwy nedzy pozwolmy kobietom oddychac ze sie tak wyraze pelna piersia we wszystkich tego slowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:29 Kiedy ostatnio przeglądałaś statystyki migracyjne? Do wolnych, demokratycznych krajów napływają w sporych ilościach przedstawiciele kultur mniej wolnych i wcale nie demokratycznych. Swiat nie jest homogeniczną masą. Już o tym pisałam powyżej: to, co dla nas jest oddychaniem pełną piersią, może być zinterpretowane przez osoby z innego kontekstu kulturowego w sposób, którego skutków nie chciałabym później odkręcać. Potrzeba wielu pokoleń i solidnej edukacji, aby wytrzebić mylne przekonania z głów, w innym przypadku nie będzie oddychania pełną piersią, tylko strzał w stopę. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:07 nevertheless123 napisał(a): > Kiedy ostatnio przeglądałaś statystyki migracyjne? Do wolnych, demokratycznych > krajów napływają w sporych ilościach przedstawiciele kultur mniej wolnych i wca > le nie demokratycznych. rozmawiamy o PL ? do ktorej masowo emigruja afganscy talibowie Swiat nie jest homogeniczną masą. Już o tym pisałam po > wyżej: to, co dla nas jest oddychaniem pełną piersią, może być zinterpretowane > przez osoby z innego kontekstu kulturowego w sposób, którego skutków nie chciał > abym później odkręcać. ale o czym ty do mnie rozmawiasz ? moze przypomnij sobie o czym jest ten watek Potrzeba wielu pokoleń i solidnej edukacji, aby wytrzebi > ć mylne przekonania z głów, w innym przypadku nie będzie oddychania pełną piers > ią, tylko strzał w stopę. zapewne, tylko trzeba w koncu to zaczac robic, a jak na razie wprowadzaja nam hitowy podrecznik do szkol (to à propos solidnej edukacji) i mandaty za toples na plazy forumka wyzej wspominala juz o odslanianiu nog powyzej kostek i rabanu jaki to wywolywalo z argumentacja podobna marzekowej osobiscie dodalabym jeszcze zamach na obyczajnosc poprzez wyzwolenie sie z okowow gorsetow paradowanie z odkryta glowa w miejscach publicznych co do aktywizmu wysmiewanego przez dulska vel triss, to niesmialo przypomne #cowyrabialy sufrazystki walczac o prawa wyborcze kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:20 nevertheless123 napisał(a): > Uważasz więc, że kobiety noszące burki, robią to... z wyboru? Część oczywiście z wyboru. Tak jak te noszące staniki. S. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:39 A dlaczego należy brać przykład z tych kultur? Bo ty tak powiedziałaś? Mamy cofnąć się w rozwoju cywilizacyjnym do plemion pierwotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:45 marzeka11 napisała: > Podasz sposób? Ugryźć się w język zamiast atakować kobiety, które robią coś w stronę zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:48 evening.vibes napisała: > marzeka11 napisała: > > Podasz sposób? > > Ugryźć się w język zamiast atakować kobiety, które robią coś w stronę zmian. Doskonale podsumowanie. Wątpię jednak że ona zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:53 podzielam watpliwosci, jest to wzorzec z sèvre melanzu nienachalnej inteligencji z nachalnym koltunstwem Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 11:55 Wychowywać w przekonaniu, że nieładnie się gapić i że piersi nie służą wyłącznie do podziwiania i zabawy?... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:38 Ty tak serio? Jesteś głupsza niż ustawa przekonuje. Tak, przekonaj mężczyzn, że kobiece piersi nie są m.in. dla ich przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:05 Nie są. Nie bardziej niż stopy, dłonie ani uszy. W szkole podstawowej uczy się tego, jaka jest ich podstawowa funkcja, poza tym często sprawiają dużo problemów. Ale na pewno nie rodzimy się z nimi dla męskiej przyjemności. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:11 Bardziej niż stopy i uszy, przecież to już dawno seksuologowie zbadali. Naprawdę jesteścier jakieś lekko opóźnione? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:32 A ty? Jak widzisz odznaczający się pod ubraniem kobiecy sutek, to ci od razu staje? To bardzo niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:52 Mi nic nie staje bo kobietą jestem, a zakładam, że o penisie mówisz. A tak w ogóle, co ma twoje pytanie do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:19 To ICH problem ze umieją myśleć wyłacznie kutasem.. Nie widzę powodu żeby i me związku z tym cokolwiek ułatwiać. I nie życzę sobie żebyś mi prawiła morały Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:12 Nie trzeba myśleć wyłącznie kutasem, żeby uznać piersi kobiece za seksualny element kobiecego ciała. Jesteście ztraumatyzowane seksualnie, ktoś was molestował? To można leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:34 Na razie to chyba ciebie należy leczyć. Wiesz, ja nawet jak mi się zdarzyło przypadkiem zobaczyć gołego członka zupełnie obcego faceta to jak mi bogowie mili - NIE POCZUŁAM podniecenia., nie nabrałam ochoty na natychmiastowy seks ani z tym Panem ani z żadnym innym. Czyżbym jednak stała ewolucyjnie wyżej od mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:40 > Czyżbym jednak stała ewolucyjnie wyżej od mężczyzn? Wszystkie stoimy i dlatego trzeba narazac panow na widok piersi zeby im wreszcie ewolucja ruszyla w kierunku: nie twoje, nie rusz. Potem im sie wyrowna w kierunku: nie sam cycek jest podniecajacy tylko ta jedyna upragniona kobieta w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:48 Jesteś debilką, będziesz facetów ewolucyjnie zmieniać Kufa, pokażę ten wątek mojemu mężowi, niech zobaczy jakie ma szczęście, że ma normalną żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:53 > Kufa, pokażę ten wątek mojemu mężowi, niech zobaczy jakie ma szczęście, że ma normalną żonę. Pokaz koniecznie, chlopina potrzebuje troche porownania Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:53 On się z was śmieje jak mu co nieco pokazuję z emamy i mówi na was po...ane I że żadne normalny facet by was kijem nie tknął. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:00 Fajnie, ze tak zwani normalni faceci sie na odleglosc kija beda trzymac. Moga nawet zwiekszyc dystans, nie obraze sie (Swoja droga zabawne, ile glaskow zebralas w watku o fryzurze- jednak dla ematki temat wlosow to chyba swietosc ponad podzialami ) Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:20 nutella_fan napisała: > On się z was śmieje jak mu co nieco pokazuję z emamy i mówi na was po...ane > I że żadne normalny facet by was kijem nie tknął. No i masz swiety spokoj, chlop ci sie juz do konca zycia z zadna emama nie pusci. Ematka jako pas cnoty dla pana nutellowego Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:37 I tak by się nie puścił, bo ma zasady, więc spokojna twoja rozczochrana Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:44 nutella_fan napisała: > I tak by się nie puścił, bo ma zasady, więc spokojna twoja rozczochrana E, odpowiednio dobrany do gustu tyłek skusi go jak nic. Sam tylek wystarczy i juz masz chlopa pochlonietego obcym tylkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:51 Ma takie zasady jak jego zona-cudzoloznica? Wybacz, jest to tak cudowna beka i katolicja hipokryzja, ze nie moge sie powstrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:15 nutella_fan napisała: > I tak by się nie puścił, bo ma zasady, więc spokojna twoja rozczochrana W sumie to z tobą się puszcza - rucha cudzą żonę więc widać 'próg wejścia' ma niski Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:33 nutella_fan napisała: > On się z was śmieje jak mu co nieco pokazuję z emamy i mówi na was po...ane > I że żadne normalny facet by was kijem nie tknął. No po czymś takim to ematki się już na pewno nie podniosą 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:42 Ja czułam w zależności od okoliczności: obrzydzenie (ekshibicjonisci), zażenowanie (jakieś leśne dziadki na plaży nie nudystow), lekkie skrępowanie (sauna). W każdym razie far far away od podniecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:47 Być może stoisz, bo na twoim miejscu statystycznie więcej facetów by się podnieciło w analogicznej sytuacji. Nie o tym jednak mowa. Ja akurat nie miałabym ochoty oglądać męskiego członka obcego faceta. Sorry, ale to jest ekshibicjonizm. Dla mnie coś na granicy molestowania seksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:52 Popatrz, popatrz... Ale cycuszki to ślurp, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:13 paskudek1 napisała: > No to może właśnie należy ten pogląd panów zmieniać co? A nie utwierdzać ich w > przekonaniu że kobiece piersi są dla ich przyjemności > to zmieniaj-swoimi cyckami ja nie zamierzam swoimi nic W TEN SPOSÓB zmieniać- bo jest to z góry skazane na porażkę już widzę facetów zacierających łapki-i nie, wcale nie zboków, wszyscy faceci lubia patrzeć na półnagie kobiety i nigdy nie będzie sytuacji, że widząc je będą myśleli o niewinnym pisaniu wierszy Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:22 Ale mnie np ich przyjemnosc i mysli ni ziebia, ni grzeja Nie wiem jak inne kobiety, ale ja dopoki nie jestem napastowana slowem, lub dotykiem, to na facetow i ich subtelne reakcje nawet uwagi nie zwroce Podejrzewam, ze nie jestem odosobniona... Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:43 serio- i w sytuacji, w której wiesz, jakie reakcje i mysli wywołuje widok twojego nagiego ciała- totalnie cie to nie rusza ? no to ja jestem ta mniejszość w takim razie ba- zdarzalo się, że doświadczyłam odczucia niesmaku i molestowania na basenie, gdy widzę wzrok oblecha, który nie potrzebuje słów a brendzluje się w myślach a być może nawet krzywdzi Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:47 Mnie tez rusza, pamietam jak na plaży podszedł do nas znajomek, a nieopodal była plaza dla naturystów i powiedział, ze idzie sobie pooglądać nagie kobiece ciała, takim tonem i z taka miną że do dziś mnie mdli. Ale też dobrze by było, gdyby młodej dziewczyny nie dało się zaszczuć tym, ze ktoś ma zdjęcie jej gołych cycków i wszystkim je pokaże, a tak się przecież dzieje. Gdyby cycki były traktowane jak noga czy ręka, to nie dałoby się przecież nikogo tym szantażować. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:53 albo faceci patrzący przez lornetkę w kierunku plaży naturystów - nic złego nie mówią przecież.. Ale też dobrze by było, gdyby młodej dziewczyny nie dało się zaszczuć tym, ze ktoś ma zdjęcie jej gołych cycków i wszystkim je pokaże, a tak się przecież dzieje. Gdyby cycki były traktowane jak noga czy ręka, to nie dałoby się przecież nikogo tym szantażować. no nie- żyjemy w takiej a nie innej kulturze, takiej a nie innej szerokości geograficznej i cycki nie są ręką ani nogą - są częścią kobiecego ciała ściśle związana z seksualnością i intymnością. No sorry, poza fetyszystami gładzenie ręki kolana czy pięty nie powoduje uczucia rozkoszy czy orgazmu. Tego nie da się kulturowo zmienić ( a wklejanie zdjęć plemion jest bezsensu-bo to właśnie społeczno-kulturowa przepaść-skoro wklejamy zdjęcia piersi na wierzchu wklejmy również obrzezane lub zszyte łechtaczki czy zaobrączkowane szyje - idźmy na całość a nie tak wybiórczo ) młoda dziewczyna ma wystarczająco dużo na głowie i myśli samobójcze nieraz z powodu trądziku a co tu mówić z uczeniem młodych dziewczyn podejścia by traktować piersi jak kończyny Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:58 Ja wiem, ze tego, ze są związane z seksualnością się nie da zmienić. Ale można zlikwidować zawstydzanie dziewczyn z tego powodu. Myślisz, że w krajach w których nie ma takiego jobla na punkcie zakrywania sutków piersi nikogo erotycznie nie ruszają? Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:06 jednoraz0w0 napisał(a): > Ja wiem, ze tego, ze są związane z seksualnością się nie da zmienić. Ale można > zlikwidować zawstydzanie dziewczyn z tego powodu. jak chcesz wpłynąć na dziewczyny, że nie powinny się wstydzić ....? to nie nad nimi powinna być praca - patrząc ze swojej perspektywy i swojego życia- przez 3 dekady nie udało się wyrugować z męskiej częsci społeczeństwa negatywnych molestujących zachowań - gwizdów, pokrzykiwać, obleśnego śmiechu, żarcików, mizogini, szowinizmu - pomijam inne zachowania podpadające pod molestowanie seksualne- na które otoczenie się bezwolnie zgadza, udaje że nie widzi. Myślisz, że w krajach w który > ch nie ma takiego jobla na punkcie zakrywania sutków piersi nikogo erotycznie n > ie ruszają? nie wiem jak jest w innych krajach na punkcie jobla na punkcie zakrywania sutków -a tym bardziej nie wiem czy w tamtych krajach kogoś to erotycznie rusza Poza tym co innego, że kogoś rusza - a co innego że przejawia to ruszenie - myślą-mową-uczynkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:31 > jak chcesz wpłynąć na dziewczyny, że nie powinny się wstydzić ....? No jak to jak, pozwolic im nosic swoje piersi jak chca, a potepiac w czambuł molestujacych je osobnikow. Proste, ale wymagajace konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:21 wapaha napisała: > > jak chcesz wpłynąć na dziewczyny, że nie powinny się wstydzić ....? Nie zawstydzać ich. Wypierdolenie tych idiotycznych wkładek ze staników i kostiumów żeby nie czuły, że damskie sutki to jakaś porażka, byloby pierwszym krokiem. > to nie nad nimi powinna być praca - A ja mówię, ze nad nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:24 A zrobienie Barbie z biustem który niensterczy jak silikon i ma sutki byłoby nastepńym krokiem. Reklamy ciuchów pokazanych na laskach z biustem (rzadkość, jak mają biust to na ogół całe są XXL) bez stanika. No, są sposoby. Tylko, ze tak ematkowo polecę, trzeba chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:34 Ależ są takie lalki, do nabycia na aliexpress i w sex shopach. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:10 🙄 nie chodzi o lalki dla inceli tylko dla dziewczynek Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:25 jednoraz0w0 napisał(a): > Ja wiem, ze tego, ze są związane z seksualnością się nie da zmienić. Oczywiście że się da. Tak jak się zmieniło związanie z seksualnością kobiecej kostki, łydki czy kolana. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:22 Pierdolenie. Kostka i łydka nadal może być erotyczna, tyle, że nie zawstydzi się nikogo z jej powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:54 wapaha napisała: > serio- i w sytuacji, w której wiesz, jakie reakcje i mysli wywołuje widok twoje > go nagiego ciała- totalnie cie to nie rusza ? > no to ja jestem ta mniejszość w takim razie > ba- zdarzalo się, że doświadczyłam odczucia niesmaku i molestowania na basenie, > gdy widzę wzrok oblecha, który nie potrzebuje słów a brendzluje się w myślach > a być może nawet krzywdzi > Gdy byłam nastolatką, do teraz pamiętam sytuację, gdy miałam sukienkę na ramiączkach i byłam bez stanika i te teksty przechodzących chłopów, czego to mój biust nie robi- obrzydliwe. Może dlatego te teksty p. Staśko są takie... dziwne, nawet z poczuciem rozumienia wolności. Takie nierozumienie tych 2 pojęć: wolność do i wolność od. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:12 marzeka11 napisała: > Gdy byłam nastolatką, do teraz pamiętam sytuację, gdy miałam sukienkę na ramiąc > zkach i byłam bez stanika i te teksty przechodzących chłopów, czego to mój bius > t nie robi- obrzydliwe. > Może dlatego te teksty p. Staśko są takie... dziwne, nawet z poczuciem rozumien > ia wolności. Takie nierozumienie tych 2 pojęć: wolność do i wolność od. Czyli postulujesz otwarcie dyktaturę oblechów? Straumatyzowały cię capy więc trzeba się dostosować do tego poziomu? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:21 Chcesz, naśladuj Staśko; tak, było to niefajne doświadczenie, pomijam jednak, że wtedy byłam nastolatką, no i mimo wszystko gdy nosi się biustonosz 70F to chodzenie bez biustonosza nie jest specjalnie przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:22 Chodzilam bez stanika zanim ktos o Stasko uslyszal. Nikogo nie nasladuje, tak mi wygodnie i milo Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:26 marzeka11 napisała: > Chcesz, naśladuj Staśko; tak, było to niefajne doświadczenie, pomijam jednak, > że wtedy byłam nastolatką, no i mimo wszystko gdy nosi się biustonosz 70F to ch > odzenie bez biustonosza nie jest specjalnie przyjemne. I znów to tresurowe myślenie. Owszem kto CHCE powinien MÓC - nikt ci nie każe. Da się zrozumieć, że nie wszyscy muszą tak samo? Inni mogą inaczej i nic nie powinno być ci do tego. Oni nie mają problemu z twoim stanikiem więc przestań mieć problem z brakiem u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:56 No mnie akurat nie rusza. Z czasow chodzenia bez okularow wyrobilam sobie nawyk olewania ludzi, ich min itp. Ale: jesli ktos oblesnie taksuje wzrokiem, puszcza oko, czy cos- to ten ktos powinien sie spotkac z potepieniem. I wtedy nauczyliby sie, ze nie wolno, tak jak sie nauczyli, zeby publicznie w nosie nie dlubac. Przynajmniej niektorzy Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:08 fornita111 napisała: > No mnie akurat nie rusza. Z czasow chodzenia bez okularow wyrobilam sobie nawyk > olewania ludzi, ich min itp. wg mnie-to raczej mniejszość niestety ( a nie jak napisałaś wyżej : większość ) Ale: jesli ktos oblesnie taksuje wzrokiem, puszcz > a oko, czy cos- to ten ktos powinien sie spotkac z potepieniem. I wtedy nauczyl > iby sie, ze nie wolno, tak jak sie nauczyli, zeby publicznie w nosie nie dlubac > . Przynajmniej niektorzy a to bezsprzecznie i nie podlega dyskusji tylko- czy brak takich zachowań sprawiłby, że w naszej kulturze piersi stałyby się ręką czy nogą ? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:20 Nie musi sie stac reka-noga. Tylek nia nie jest a na plazy za gacie typu stringi nosza obie plcie (tak, nawet panow ratownikow w takich widzialam). Dziewczyny nosza tez leginsy, choc pewnie wielu panow to podnieca, ale to przeciez nie dziewczyn problem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:36 Nie wszyscy, pewna część lubi patrzeć na innych półnagich mężczyzn. Inna sprawa, że nie wszystkim zaraz krew spływa do drugiej główki - generalnie zdrowy na umyśle człowiek potrafi powstrzymać chuć, nawet wtedy, gdy widzi obnażony lub częściowo obnażony taki czy owaki organ u innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:33 Kiedys Chinscy mezczyzni podniecali sie "zlotymi liliami" czyli stopkami mierzacymi 8 cm, ktore w tym celu nalezalo dziewczynce kompletnie polamac a przez reszte zycia zawijac w ciasne bandaze. A potem procederu zakazano i jakos Chinczycy nie przestali sie przez to rozmnazac, a jakby wrecz przeciwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:26 Lewactwo zidiociało moim zdaniem. Ja nie zamierzam prezentować swoich piersi nikomu obcemu (oprócz lekarzy) w ramach debilnej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:35 Ależ masz do tego prawo. Możesz nie prezentować. Jednocześnie odwal się od tych które chcą to robić i nie oceniaj. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 12:36 A prezentujcie jak jesteście zboczone i to jedyna dla was okazja, żeby jakiś facet na wasze piersi spojrzał Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 13:57 nutella_fan napisała: > A prezentujcie jak jesteście zboczone i to jedyna dla was okazja, żeby jakiś fa > cet na wasze piersi spojrzał Na twoje pewnie żaden nie patrzy, niezależnie czy je pokazujesz czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:14 I tu się mylisz. Conajmniej mój mąż jest zachwycony i tyle mi wystarczy, nie muszę nimi epatować publicznie jak ekshibicjonistka. Dzięki Bogu to jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:15 nutella_fan napisała: > I tu się mylisz. Conajmniej mój mąż jest zachwycony i tyle mi wystarczy, nie mu > szę nimi epatować publicznie jak ekshibicjonistka. Dzięki Bogu to jest karalne. Który mąż? 'Boży' pierwszy, czy cudzołożny drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:49 Oboje byli zachwyceni, chociaż obecny jest bardziej fanem tyłka niż piersi (ponoć faceci dzielą się na dwie kategorie: tych co wolą piersi i tyłek). Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:58 nutella_fan napisała: > Oboje byli zachwyceni, chociaż obecny jest bardziej fanem tyłka niż piersi (pon > oć faceci dzielą się na dwie kategorie: tych co wolą piersi i tyłek). I bycie cudzołożnicą ci nie przeszkadza? Aha... Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:00 Oboje byli zachwyceni? Znaczy, zone i meza mialas? Grubo Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:07 fornita111 napisała: > Oboje byli zachwyceni? Znaczy, zone i meza mialas? Grubo 🤣🤣🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:36 nutella_fan napisała: > Oboje byli zachwyceni, chociaż obecny jest bardziej fanem tyłka niż piersi (pon > oć faceci dzielą się na dwie kategorie: tych co wolą piersi i tyłek). Już byś sobie mogła darować te niesmaczne wywody 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:23 No nie mow, ze ta nawiedzona fanatyczka religijna jest cudzołożnicą... No coz, mam tylko nadzieje, ze konsekwentnie nie chodzi do komunii oraz jest przygotowana na wieczność w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:15 “Na twoje pewnie żaden nie patrzy, niezależnie czy je pokazujesz czy nie.” I tym zdaniem pokazałaś swoje prawdziwe poglądy - że największym komplementem dla kobiety jest jak facet patrzy na jej cycki. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 14:14 Prawdziwy Batman nie ma sutków 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:08 jprdl ze skrajności w skrajności niech się odwalą od cudzych kuwa cycków jak czytam takie rzeczy to budzi się we mnie złośliwa przekora -i byłabym skłonna na plaży siedzieć zawinięta w ręcznik zayebista robota dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka11 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:38 wapaha napisała: > jprdl > ze skrajności w skrajności > > niech się odwalą od cudzych kuwa cycków > jak czytam takie rzeczy to budzi się we mnie złośliwa przekora -i byłabym skłon > na na plaży siedzieć zawinięta w ręcznik > > zayebista robota dla kobiet > Zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:45 boże co za masakra a w ogóle dlaczego tylko koszulka ? dlaczego nie chce ściągania majtek -i prawa do cudownego uczucia świeżości, wiatru między nogami, krocza pieczonego ciepłym powietrzem o wonią fiołków? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:54 Co nie? Przecież wszystko jest takie naturalne Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:56 A, to już było, "WO" swego czasu lansowalo panią od jogi nago. Bo rozumiesz, tylko wietrzenie krocza poza 4 ścianami własnego domu dawało jej spełnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:09 triss_merigold6 napisała: > A, to już było, "WO" swego czasu lansowalo panią od jogi nago. Bo rozumiesz, ty > lko wietrzenie krocza poza 4 ścianami własnego domu dawało jej spełnienie. no i zajebiście tylko to tak jakby coś innego niż podlewanie kwiatków w ogrodzie czy wyjście na zakupy.. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:44 wapaha napisała: > boże co za masakra > > a w ogóle dlaczego tylko koszulka ? dlaczego nie chce ściągania majtek -i prawa > do cudownego uczucia świeżości, wiatru między nogami, krocza pieczonego ciepły > m powietrzem o wonią fiołków? Coś post temu o skrajnościach wspominałaś czy mnie się zdaje? Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:45 Sąsiad robi zakupy bez koszulki, zmuszając otoczenie do obcowania z jego klejąca się nagością, co jest wybitnie oblesne i chamskie i aktywistka Staśko też by chciała? Aha. Może jednak dziewczynina powinna iść na tę terapię. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:04 Nie, cherie, chodzi o to, że gdy ten sąsiad zrobi zakupy bez koszulki, to się słowem nie zająkniesz na widok jego sutów, a może nawet spuścisz uprzejmie wzrok. Kobieta tymczasem nawet nie musi szczuć cycem, wystarczy, że nie ma biustonosza, i już dostanie lepkie spojrzenia i mlaski z jednej strony, oraz spojrzenia wyrażające szczere potępienie z drugiej. Been there, done that. Ty nie? To spróbuj kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:16 To proste. Sąsiad z nowymi klakami na wydatnym brzuchu nie wzbudzi zainteresowania erotycznego, ominę wzrokiem z obrzydzenia, identycznie jak omijam wzrokiem rozneglizowane babcie na RODOS (aczkolwiek one są o tyle ok, że rozbieraja się na własnych działkach). Lepkie spojrzenia na uwolniony biust dotyczą tylko młodszych, wątpię czy uwolniony biust pani 30 kg+ wzbudza takie odruchy. Identycznie, na rzeźbiona gołą klatę panie też z przyjemnością popatrza, co nie znaczy, że chcą ją oglądać w markecie czy w restauracji przy stoliku obok. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura sutków 16.08.22, 18:52 Nie, nie dotyczą tylko młodszych i nie, niczym nie różni się twoja adoracja muskularnej klaty jakiegoś 25-latka od adoracji do widocznych sutków kobiety w cienkiej sukience. Jednakże obecności tych pierwszych sutków w przestrzeni publicznej nikt nie skomentuje, ani się nimi szczególnie nie oburzy, no miło popatrzeć na młody męski tors, a drugie - i owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:54 tanebo001 napisał: > Mi też się marzy taki świat... > zakładam że 70% facetów ( ale z wyłączeniem własnych żon , matek , córek i partnerek ) Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:55 Dokładnie, może w ogóle faceci napuścili jakieś pożyteczne idiotki na tę akcję i siedzą i się śmieją z wariatek Odpowiedz Link Zgłoś
kloi0505 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:01 Przy dużym biuście chodzenie bez biustonosza boli. No ale skąd Staśko, Ostaszewska i Moro mają to wiedzieć. A obwisłe, nażyłowane biusty są tak samo podniecające dla panów, jak dla kobiet ciąża spożywcza u facetów. Te panie może w końcu zrobią coś pożytecznego bez rozgłosu np. wolontariat w schronisku. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Cenzura sutków 16.08.22, 15:51 Odpiernicz się od Batmana 🤬🤬🤬 Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:40 W teorii się zgadzam z akcją, w wykonaniu Staśko jak zwykle jest to zenujace Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:47 Na Ig dzieciaki_cudaki jest dziś cenzura brodawek. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Cenzura sutków 16.08.22, 16:59 Widzę to tak, że przed własnym domem opalam się topless, na plaży też mogę; ale już do baru przy plaży pójdę z zakrytymi piersiami i nawet w pareo. Kiedy będzie akcja #vulvafree? Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Cenzura sutków 16.08.22, 17:27 Kolejna dowciapna, ktora nie odroznia genitaliow od piersi. Jesoooo co z wami? Aha, na tej plazy to niekoniecznie mozesz, bo mozesz za to mandat dostac. Tak troche jakby o to chodzi a nie o nawolywanie do siedzenia w barach polnago. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.nasturcja Re: Cenzura sutków 16.08.22, 19:00 Sprawdźcie w jakiejś encyklopedii zdrowia co to jest sutek. Bo połowa dyskutantek myli go z brodawką. Odpowiedz Link Zgłoś