boogiecat
22.08.22, 17:16
Z przeogromnym bulem wrocilam do roboty po urlopie. Mialam znalezc bogatego meza i juz nie wracac, niestety- inflacja, strajki, pozary letnich rezydencji i wszystkich Dyrektorow gdzies wywialo.
I tak sobie pod koniec dnia myslalam, pochlipujac "Dlaczego ja tu znowu przyszlam i pracuje, zamiast sie obijac albo cos?"
Wchodze na fejsa oblukac te oczytana wielodzietna dinke z pogladami, co ja wywalilyscie z forum, a tu panel odpowiedzi na moje pytanie! I juz nie musze prosic forum o pocieszanie.
(tak, troluje, przepraszam, ale z bardzo powaznych spraw to zauwazcie, ze w panelu odpowiedzi mozna wytypowac kazda ematke :p)
Kurczak jest na poboczu drogi. Przechodzi ja. Dlaczego kurczak przeszedł przez ulice?
RENÉ DESCARTES: Aby przejść na drugą stronę.
PLATON: Dla własnego dobra. Po drugiej stronie jest Prawda.
ARYSTOTELES: Naturą kurczaka jest przechodzenie przez drogi.
KARL MARX: To było historycznie i społecznie nieuniknione.
HIPOKRATES: To z powodu nadmiaru wydzieliny z jego trzustki.
MARTIN LUTHER KING JR. : Mam wizję świata, w którym wszystkie kurczaki będą mogły swobodnie przejść przez ulicę bez konieczności usprawiedliwiania swojego działania.
MOJŻESZ: I Bóg zstąpił z raju i powiedział do kurczaka: „Musisz przejść przez ulicę”. I kurczak przeszedł przez ulicę i Bóg zobaczył, że było to dobre.
TRUMP: Kurczak nie przeszedł przez ulicę, powtarzam, kurczak NIGDY nie przeszedł przez ulicę.
SIGMUND FREUD: Twoja obawa, że kurczak przeszedł przez ulicę, ujawnia twoje silne poczucie ukrytej niepewności seksualnej.
BILL GATES: Właśnie opracowaliśmy nowy Chicken Office 2020”, który nie tylko zabierze twoje kurczaki na ulice, ale także wykluje ich jaja, sortuje je według wielkości itp.
GALILEUSZ: A jednak przechodzi.
ERIC CANTONA: Kurczak, kurczak jest wolny. Drogi, kiedy chce, przecina je.
KOŚCIÓŁ SCIENTOLOGII: Powód, dla którego kurczak przechodzi droge, jest w tobie, ale jeszcze o tym nie wiesz. Za skromną sumę 1000 € za sesję analiza psychologiczna pozwoli Ci to odkryć.
EINSTEIN: To, czy to kurczak przechodzi przez drogę, czy to droga porusza się pod kurczakiem, zależy wyłącznie od układu odniesienia, w którym się znajdujesz.
ZEN: Kurczak może przejść przez ulicę, tylko Mistrz zna dźwięk jego cienia za ścianą.
NELSON MONTFORT: Mam obok siebie niezwykłego kurczaka, który dokonał niesamowitego wyczynu przebycia tej wspaniałej drogi:
"Dlaczego przeszedłeś przez ulicę?"
"Koko!"
Cóż, mówi, że jest niezwykle dumny, że osiągnął to wyzwanie, to wyzwanie, ten wyczyn. To była bardzo trudna przeprawa, ale trzymał się i..."
RICHARD VIRENQUE: To nie był królik?
JEAN-CLAUDE VANDAMME: Kurczak przechodzi przez ulicę, bo wie, że ją przekracza, widzisz, droga to jego życie i śmierć, droga to Bóg, to cały potencjał jego życia, a ja Jean Claude Super Star, kiedy ciężarówka przybywa do mnie, myślę o kurczaku i Bogu i łączę się z całym potencjałem życia drogi! I to jest piękne!
FOREST GUMP: Biegnij kurczaku, biegnij!!!
STALIN: kurczaka trzeba rozstrzelać na miejscu, a także wszystkich świadków miejsca zdarzenia i 10 innych osób wybranych losowo, za to, że nie zapobiegli temu wywrotowemu czynowi”
EMMANUEL MACRON: „To dlatego, że kurczak znalazł pracę”.
Pytanie koncowe filozoficzne: czy praca zarobkowa jest dla was wartoscia, w kazdym mozliwym sensie? I dlaczego?