ivaz 27.08.22, 14:42 Zaproponujcie coś, pies rasy grzywacz chiński, kolor szary, najlepiej żeby zaczynało się na literę F Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tanebo001 Re: Imię dla psa 27.08.22, 14:46 Brutal, pożeracz ludzi, cerber, zgniatacz, bestia. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Imię dla psa 27.08.22, 14:46 Figiel. Frycek. To samiec? Bo jeśli nie, to Feta, Fama. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:10 No co do grzywacza chińskiego pasuje 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
jakijaki16 Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:16 To była moja pierwsza myśl - Falco jak przeczytałam tytuł wątku😀👍 tylko napisałam Falko 😁 jakoś syn Wiśniewskiego mi się nasunal. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Imię dla psa 27.08.22, 18:49 A czy znaczenie imienia nie ma znaczenia? Nazwać pieska o kosmicznej urodzie 'sokołem'? Przecież to jak kpina. Jeśli już mamy iść we włoszczyznę, to może coś w rodzaju "Furibondo", "Favoloso", "Furfante", "Fanciullo"/"Fanciulla", "Fiocco" itd itd. Włoski jest cały ze słów, które mogłyby być imionami dla małych, dziwnych piesków. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Imię dla psa 27.08.22, 19:07 Ja wiem czy kpina, mój kolega nazwał psa Zlew Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Imię dla psa 27.08.22, 21:00 bene_gesserit napisała: > A czy znaczenie imienia nie ma znaczenia? Nazwać pieska o kosmicznej urodzie 's > okołem'? Przecież to jak kpina. No jak kpina?! Nie oglądałaś Gwiezdnych Wojen? Tak Han Solo latał Sokołem Milienium czyli Millenium Falcon Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:28 Tamten był jedyny i niepowtarzalny, ale może chyba być brzydsza wersja tego pięknego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Imię dla psa 27.08.22, 17:14 😀 E.T. Wygląda jak kosmitek. Foks, Fiki, Faki, Fado, Fafik ( chyba najlepsze, oststnio mam też fazę na Pikusia - cudowne imię ! dla grzywacza) Odpowiedz Link Zgłoś
niezwykladziewczyna Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:06 Fircyk, Frodo, Filet (bo goły) Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:12 Frodo, Forest, Fafik, Franco, Floki, Figo, Fresco, Fire, Fakir, Fado, Felix, Farel, Freddie, Ferris, Faber, Frugo, Fabio, Fidel, Frolo, Figiel, Fergus Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:18 U mnie imiona zwierząt "same" się nadają. Miałam Kłopota (duży, zniszczony przez ludzi, strachliwy), mam Turbinę (małe "ADHD"), kota nazwanego Facet (zawsze kładł się przy pilocie od telewizora), szczura o imieniu Matka (zgarniała wszystkie pluszaki w jedno miejsce), myszkę chińską o imieniu Matrona (w życiu nie widziałam tak leniwej myszy). Teraz mam króliki Comber (wielki, "słodki" w sam raz do schrupania), Jadźka (takie skojarzenie, nie mam pojęcia czemu), Miśka (straszny przytulak, garnie się do ludzi), trzecia nie ma jeszcze imienia, ale pewnie coś się wykluje. Psa sąsiadów malutki pinczer, ale zadziora nazywam Ivan. A koguta, który czasami do nas zajrzy nazywam Rosół. A i na działce u mnie mieszkał kot "Fiskus". On sobie tam mieszkał, był oswojony. W każdym bądź razie jak na nie mojego kota generował dość duże koszty . Miałam tez papużkę falistą o imieniu Nalot. Musiałam ją w klatce zamykać nawet wtedy gdy matka chciała mi do pokoju wejść Pies nie musi mieć imienia natychmiast, za kilka dni imię przyjdzie samo. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Imię dla psa 27.08.22, 22:32 Zapewne musi zaproponować jakieś imię na F hodowcy do metryki. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Imię dla psa 28.08.22, 15:56 No pewnie tak. Ale, to że psiak ma w metryce wpisane Felek, wcale nie znaczy, że nie można mówić do niego ZORRO. Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Imię dla psa 28.08.22, 15:58 No, mój ma w papierach Falco proponowane wyżej:p Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Imię dla psa 28.08.22, 16:25 Nie wygląda On to na Czarusia wygląda Z innej parafii. Mam kolegę Czarka, wszyscy nazywają go Czaruś. Już od podstawówki potrafił swoim uśmiechem rozbroić każdą jędzę nauczycielkę Gość idzie do urzędu i mu się wszystkie papiery "same" wypełniają. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:18 Franek, Fokus - tak miał mój pies na imię, Forest. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:53 Żadne z podawanych tutaj mi się nie spodobały - poza Freddym. Freddy/Fredi jest fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: Imię dla psa 27.08.22, 15:59 Fifąż I tort mu kupcie! A tak powaznie: pokaż zdjęcie. Może coś z pyska wyczytamy Odpowiedz Link Zgłoś
cud_bogini_w_bikini Re: Imię dla psa 27.08.22, 16:23 Czytam między wierszami, że ma być światowo. A zatem nazwałabym FARRELL. Czasem mógłby bywać Kolinem. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Imię dla psa 27.08.22, 16:24 Grzywacz chiński... po co komu takie brzydactwo to pojęcia nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
yadaxad Re: Imię dla psa 27.08.22, 19:58 Słodkie są, ale fuj miało by mu się kojarzyć jednoznacznie. Fri free , krótkie, a przez "r" zupełnie inny dźwięk dla pieska. Odpowiedz Link Zgłoś