ichi51e 15.09.22, 21:20 zebrało mi się na wspomnienia. Kto się dorzuci? Perfect - Kołysanka dla nieznajomej Perfect - Nie płacz Ewka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
3-mamuska Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:33 m.youtube.com/watch?v=DvlRiFmbZBM;;DvlRiFmbZBM;;https://i.ytimg.com/vi/DvlRiFmbZBM/default.jpg;;Budka Suflera & Felicjan Andrzejczak - Jolka, Jolka pamiętasz... (Opole 2004) #BudkaSuflera Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:37 o tez dobre... i to Lady Pank : "Zawsze tam gdzie ty" Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:39 Uwielbiam te klimaty te piosenki tez czasem tak mnie ogarnia i słucham tego. Z🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:43 Mam wrażenie ze na moja młodość najlepsze lata polskiej piosenki przypadły. Potem już kanał Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:52 A to fakt, już nie ma takiej muzyki jak kiedyś😏 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Melancholijnie 16.09.22, 21:40 Też mam takie wrażenie i o dziwo moim nastolatkom się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Melancholijnie 16.09.22, 21:39 Za Lady Pank nie przepadałam, ale ta jedna piosenka to było coś, oczywiście, że wspomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:39 Mimo JP na pierwszym planie, dalej kawał dobrej muzyki no i wspomnienie jednej z najpiękniejszych nocy w moim życiu youtu.be/-S3MKOVSY_A Odpowiedz Link Zgłoś
totu.sthm Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:47 Nieco ponad 30 lat temu, też jesienią, po przypadkowym spotkaniu na konfrontacjach filmowych... 11. Hołdys i Inni [;I Ching]; - Milo (1983) Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Melancholijnie 16.09.22, 06:08 Mistrzostwo. Dokładnie to nagranie rok temu puszczałam na okrągło Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: Melancholijnie 16.09.22, 10:57 Też bardzo lubię, jak zresztą resztę "staroci" w tym wątku, chociaż I Ching wolę ten kawałek. 13. Hołdys i Inni [;I Ching]; - Kołysanka dla misiaków (1983) Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Melancholijnie 15.09.22, 21:49 Kocham Cię kochanie moje - Maanam. Matko, jaka byłam wtedy zakochana😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Melancholijnie 15.09.22, 22:40 > Matko, jaka byłam wtedy zakochana😂 do tej piosenki tanczylam pierwszy raz przytulona do chlopaka, kolegi z druzyny harcerskiej ... nawet pamietam co mialam na sobie LOL Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: Melancholijnie 15.09.22, 23:23 Proszę, mają mi to zagrać na pogrzebie: Your Latest Trick - Dire Straits Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Melancholijnie 16.09.22, 02:23 #3 Nie mogę Ci wiele dać - Perfect #2 KRYSTYNA PROŃKO - Jesteś lekiem na całe zło (1983) #1 Katarzyna Sobczyk - Mały Książę (Opole1967) HQ & bonus Ewa DEMARCZYK- Grande Valse Brillante - II m -SOPOT 1964- (oldies, black-white) (by LESIO) Enjoy Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Melancholijnie 16.09.22, 03:54 3-mamuska napisała: > A to fakt, już nie ma takiej muzyki jak kiedyś I takich tekstów Ładne dziewczyny w czarnych rajstopach Terroryzują podmiejskich bogaczy Którzy za czereśnie i za winogrona Testują je w nocy A brzydkie dziewczyny spod saturatora Które są warte góry złota Oddają się za talon na hokejówki Lub amerykański opiekacz Ref: A co wam powie zwierciadełko Kiedy staniecie przed nim z rana Wy studentki Uniwersytetu Wy robotnice huty 'Warszawa' Ładni chłopcy reklamują się W najnowszym modelu 'Pobiedy' I starsze kobiety paraliżuje Myśl o wspólnej z nimi kąpieli A brzydkie chłopaki w pocie i trudzie Budują pociągi, spychacze i statki Wszystko to dla dziewcząt z kas dworcowych Te słodkie ciastka, te tanie kwiatki Ref: A co nam powie zwierciadełko Kiedy staniemy przed nim z rana My studenci Uniwersytetu My robotnicy huty 'Warszawa' Powie nam, że nasze dziewczyny Są dla nas najpiękniejsze Że my dla naszych dziewczyn Jesteśmy najładniejsi! Róże Europy - Stańcie przed lustrami Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Melancholijnie 16.09.22, 04:02 Beyond the horizon of the place we lived when we were young In a world of magnets and miracles (...) The grass was greener The light was brighter With friends surrounded The nights of wonder Pink Floyd - High Hopes (Official Music Video HD) Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Melancholijnie 16.09.22, 19:39 Oj. Lubię, a dawno nie słyszałam. Twoje propozycje najlepsze w tym wątku jak dla mnie. Jolka niech szczeźnie ze swoim autobusem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Melancholijnie 16.09.22, 04:05 Sztywny Pal Azji - Wieża radości, wieża samotności (HQ) Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Melancholijnie 16.09.22, 04:14 Obywatel G.C. - Nie pytaj o Polskę (oryginalny teledysk) Odpowiedz Link Zgłoś
srubokretka Re: Melancholijnie 16.09.22, 04:30 ogranicze sie mocno Formacja Nieżywych Schabuff "Baboki" klip yachfilmowy 1991 Candy Dulfer & David A. Stewart - Lily Was Here Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Melancholijnie 16.09.22, 04:38 Ohh, can't anybody see We've got a war to fight Never found our way Regardless of what they say How can it feel, this wrong PORTISHEAD - Roads Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Melancholijnie 16.09.22, 19:29 Jesu, kocham. To moja ulubiona z tego albumu Wandering Star Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Melancholijnie 16.09.22, 10:42 o nie, do znudzenia ograne hity polskiej popkultury totalnej. im jestem starsza, tym bardziej mnie irytują. już nie odkrywam w nich niczego. lubię stare, ale np. w takim wydaniu: Anna Jurksztowicz - Zmysły Precz! (Roberto Bedross Edit) miałam okazję być na imprezie prowadzonej przez Roberto i to było coś! świetny dj. Odpowiedz Link Zgłoś
ewka.n Re: Melancholijnie 16.09.22, 11:42 Też lubię stare w nowym wydaniu The Dumplings - Ach Nie Mnie Jednej (nowOsiecka) Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Melancholijnie 16.09.22, 12:10 o tak, dumplingsy są SUPER! świetne, dzieki za link Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Melancholijnie 16.09.22, 19:35 //nie, do znudzenia ograne hity polskiej popkultury totalnej. im jestem starsza, tym bardziej mnie irytują Zgadzam się Te wszystkie jolki, autobiografie i kołysanki stały się dla mnie ostatnio zupełnie niestrawne. To już Sławomir ma w sobie więcej świeżości. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Melancholijnie 16.09.22, 19:24 Grażyna Łobaszewska - Czas nas uczy pogody Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Melancholijnie 16.09.22, 20:59 O tak! A która ematka wzrusza sie przy przy Kulcie? KULT - Komu bije dzwon [;OFFICIAL VIDEO]; Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Melancholijnie 17.09.22, 20:31 Ja. Chyba. KULT - Królowa życia [;OFFICIAL VIDEO]; Odpowiedz Link Zgłoś