alina460 14.10.22, 09:59 Dziewczyny, polećcie jakiś wygodny domowy ciuch (nie jeansy). Jakieś wygodne, raczej luźne, miękkie spodnie. Nie wiem, może jakies dresy? Co nosicie? Gdzie szukac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:08 Noszę spodnie do relaksu i spania firmy Schiesser www.amazon.de/gp/product/B07JHP48LB/ref=ppx_yo_dt_b_search_asin_title?ie=UTF8&psc=1 są lekkie, z wiskozy i moja dwudziestoletnia córka też sobie takie spodnie kupiła na po domu. Z gołymi nogami za zimno, w jeansach za ciepło i niewygodnie, a w tych super. Lekkie, przewiewne, szerokie, wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 21:43 Naprawdę kupujecie do domu spodnie za ponad dwie stówy???? Ja to jednak ubożuchna jestem, i skąpa. Kupuję dresy w sieciówkach lub hipermarketach, modele no name. Za dwadzieścia parę złotych góra. Jak już wyglądają jak psu z doopy, kupuję następne. Jedyne kryterium - kieszenie, żeby telefon nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Wygodne domowe spodnie 27.11.22, 19:44 Od lat nie widziałam dresów za dwadzieścia złotych. Jeśli z bawełny to chętnie bym kupiła Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Wygodne domowe spodnie 27.11.22, 20:46 w dresach to można jechać do Lidla a w domu to trzeba ładnie i stylowo wyglądać, żeby nasz stary nie oglądał się za potem młodszymi te 200 to zatem inwestycja Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Wygodne domowe spodnie 28.11.22, 05:35 7katipo napisała: > Kupuję dresy w sieciówkach lub hipermarketach, modele no name. Za dwadzieścia p > arę złotych góra. > Jak już wyglądają jak psu z doopy, kupuję następne. Super, i eko, i oszczędnie. Zawsze wolałam jedną lepszą rzecz niż kilka chłamów. Na promocjach w zalando można znaleźć wiele markowych porządnych dresów, które długo posłużą. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:09 Co nosicie? Dresy albo legginsy ale polecić nie mogę bo każde które mam są wygodne a mam różne przypadkowe. Jak dresy to bawełniane, legginsy spoko są bambusowe ale nie wszyscy lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:14 ostatnio widuje welurowe dresy, niektore bardzo ladne. Ja nosze rozne luzne sportowe, w H&M i C&A kiedys takich sporo bylo, teraz nie wiem. Cos tego rodzaju: image01.bonprix.ch/assets/1400x1960/1641303870/18349284-7URtSJ4T.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
arista80 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:21 U mnie jest tak, że jak potrzebuję takich zupełnie domowych ciuchów to zazwyczaj zamawiam z Shein (jakość nie zawsze zadowalająca, ale niskie ceny), natomiast jeżeli chcę coś lepszej jakości, takie sportowe to Decathlon. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:31 kupuje spodnie sportowe, w sklepach sportowych, takie do jogi/pilates. Z szerokimi nogawkami (nie opinajace leginsy). Są elastyczne, nic nie uciska, rozciągaja sie jak trzeba, dobrze sie noszą. Najtańsze w ofercie. Ostatnio kupiłam kilka par podobnych, w Decathlon. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:33 Szokuje mnie to, że spodnie do chodzenia po domu muszą być kupione po kwerendzie i radzeniu się w necie. Dla mnie zabrzmiało to jak kpina z forum, ale widzę, że odpowiedzi są na poważnie, ja chodzę w tym, a ja w tamtym, ja polecam sklep x. I dziwi mnie ten wątek, i śmieszy. Powodzenia w wybraniu najlepszej opcji Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:36 nie...no mozna w szlafroku przelecieć cały dzień, oczywiście. Albo w ciuchu na "wykończenie". Skoro temat cie nie interesuje to po co tu wchodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:07 Ale chyba sklep, ktory sama wymienilas, zna KAZDY i wie, ze sprzedaja w nim dresy? Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:19 >Ale chyba sklep, ktory sama wymienilas, zna KAZDY i wie, ze sprzedaja w nim dresy? i...? bo nie bardzo rozumiem. Akurat ja nie "biegam" w dresach po domu i to, co pokazałam to też nie jest dres (jakbys nie zuważyła). dziewczyna pytała o wygodne spodnie. Nie o dresy, które były tylko sugestią w poscie startowym. I sklep, który "wymieniłam" nie jest jedynym na rynku 38 mln państwa, mogą być inne, lepsze pod kątem poszukiwań autorki. I niekoniecznie ktoś, kto nie uprawia żadnego sportu, musi znać ten sklep (dziwne, nie? ze moze być ktos inny niz "ja"). Nie rozumiem o co sie pieklisz. Moze zjedz śniadanie? to ci adrenalina spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:05 Ja przyznalam wlasnie autorce pierwsze miejsce w rankingu "zyciowa bezradnosc". Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wygodne domowe spodnie 27.11.22, 21:38 a to była inna użytkowniczka 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wygodne domowe spodnie 28.11.22, 07:04 suki-z-godzin napisała: > Ja przyznalam wlasnie autorce pierwsze miejsce w rankingu "zyciowa bezradnosc". > Tak, wybor portek "po domu" przebija nawet watek o pakowaniu plecaka na 4h spaceru po gorach. Jest tez szansa na rozwojową jateczkę miedzy krolowymi życia zawsze glamur a flejami w dziurawych i poplamionych dresach frotte. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:09 dziwi cie, ze dziewczyna szuka pomyslow co i gdzie kupic? Jak sie pojawia pytanie o plaszcz, to lepiej? Ja nie widze za bardzo roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:18 Tak, o płaszcz lepiej niż o spodnie do chodzenia po domu. Widzę dużą różnicę (zasadniczą). Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:21 a ja niekoniecznie. Jesli nie chce sie wygladac w domu jak fleja = kuchta domowa. Bo na ulicy to trzeba sie zaprezentowac (płaszcz "od koscioła") a w domu to mozna docierać każdy ciuch więc po co pytać? tak? Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:29 jakie plaszcze ludzie nosza i w czym dobrze wygladaja to widac po ulicach, a spodni domowych nie widac, wiec tym bardzej pytanie na forum ma sens. W domu tez dobrze jest wygladac schludnie a nie w byle czym spranym i z powypychanymi kolanami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:20 Wbrew pozorom, łatwiej jest znaleźć idealny płaszcz, niż idealne spodnie na „po domu”, takie które są super wygodne, dobrze się w nich wygląda i nie wypychają się kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:52 NO ale dla kazdego "idealne po domu" onacza co innego. Jednemu przeszkadza meszek od spodu, innemy gumka u dołu nogawki. MI wsio ryba, mają być miękkie i wygodne. Mogą miec nawet wypychające się kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:24 wątek jest spoko, przypomniał mi, że miałam kupić drechy dla starszego dziecka, bo wyrosło. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:33 9 na 10 wątków nie jest dla mnie interesująca, do głowy by mi nie przyszło, żeby tam wejść i zakomunikować ten fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:49 Ten wątek jest dla mnie bardzo interesujący jako zjawisko socjologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:28 mama-ola napisała: > Ten wątek jest dla mnie bardzo interesujący jako zjawisko socjologiczne. Dla mnie interesujące jest (popularne jak widać) zjawisko socjologiczne 'do ludzi wystarana a w domu może być fleja' Taki trochę brak szacunku do samego siebie i partnera. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:41 > Dla mnie interesujące jest (popularne jak widać) zjawisko socjologiczne 'do lud > zi wystarana a w domu może być fleja' Po czym widać? Znajome Cię powszechnie przyjmują w domach flejowato ubrane? Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:43 mama-ola napisała: > Po czym widać? Po twoim zdumieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 14:06 Po moim zdumieniu, że ktoś robi kwerendę, zanim kupi spodnie po domu, widać, że popularne jest chodzenie flejowato. Aha Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 14:11 mama-ola napisała: > Po moim zdumieniu, że ktoś robi kwerendę, zanim kupi spodnie po domu, widać, że > popularne Może nie popularne ale jak widać u ciebie to norma Byle co Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 14:32 Po moich słowach widać, że chodzę flejowato, aha Takie wnioskowanie to też jest zjawisko socjologiczne - już drugie w jednym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
evening.vibes Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 16:44 mama-ola napisała: > Po moich słowach widać, że chodzę flejowato, aha Widzenie 'zasadniczej' różnicy między pytaniem o płaszcz a o ciuchy domowe wskazuje na twoje priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:36 Noszę welurowe spodnie dresowe, na Allegro jest tego zatrzęsienie. Plus jest taki, że nie wypychają się kolana i nic się weluru nie czepia. Moje najstarsze mają kilka lat i nie widać po nich zużycia. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:46 Serio się nie wypychają kolana? Ja pracuje od ponad 2 lat tylko zdalnie, i nie ukrywam, że dres to mój strój służbowy, ale właśnie te wypchane kolana mnie dobijają. Nigdy nie miałam welurowych, muszę spróbować w takim razie. Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:05 Serio, mam i z grubszego weluru, i z cieńszego, są elastyczne, dopasowują się do figury i nie zmieniają fasonu, można śmiało siedzieć w kucki cały dzień, nie będzie worków na kolanach. Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:21 sasha_m napisała: > Serio, mam i z grubszego weluru, i z cieńszego, są elastyczne, dopasowują się d > o figury i nie zmieniają fasonu, można śmiało siedzieć w kucki cały dzień, nie > będzie worków na kolanach. A możesz polecić jakąś konkretną markę? Odpowiedz Link Zgłoś
sasha_m Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:28 Kupowałam na Allegro, dawno temu, nie pamiętam u którego sprzedawcy, ale przypuszczam, że wszyscy mają mniej więcej to samo. Jeśli chcesz markowe, szukaj po prostu weluru, tkanina to tkanina. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 17:29 furiatka_wariatka napisał(a): > A możesz polecić jakąś konkretną markę? Kolana się nie wypychają w spodniach dresowych z modną bardzo szeroką nogawką. Noszę takie z H&M jak niżej. Nie znoszę burych, obcisłych gaci z gumą na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:06 w bawelnianych spodniach wypychaja sie kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawka2020 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 10:38 Mam takie dres od Gatta , nosze już ze dwa lata ( w tym w pandemii) i nadal wygląda jak nowy. Jest miękki, milutki i elegancki. gatta.pl/pl/blog/nowosc-bawelniany-komplet-dresowy-od-gatta-active/ Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Wygodne domowe spodnie 26.11.22, 12:38 Wierzę, że jest miękki i milutki, ale z elegancją pojechałaś po bandzie 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:19 Kupuję na allegro, u użytkownika tylkokropek - spodnie dresowe i sobie i młodemu. Są przegenialne - tak jak piszesz, miękkie, wygodne i mi się podoba jak w nich wyglądamy. ( ja mam 3 pary, młody znosił już ze 4, musiałam dokupić kolejne ), mają świetny skład, kolor na czarnych sie nie spiera ( użytkuję normalnie ) , granatowe trochę strciły intensywność koloru Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:49 Są świetne. Obie moje córki w tym chodzą. Starsza ma kupowane dresy na WF (oni duzo wychodzą na WFie na dwór i kazdy musi miec dres) i te ciemne po ciagłym praniu wyglądają bardzo ok Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:55 młody ma granatowe, granatowe ze wstawkami, chyba ze 3 pary moro ja tylko 3x czarne Odpowiedz Link Zgłoś
alina460 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:21 Dzięki Wam serdecznie za polecające zakup wpisy. Właśnie chodziłoby mi o spodnie, które sa wygodne, ale nie wyglądają jak porozciągane i powypychane na kolanach dresy. No i żeby były tak do 100 zł, a nie powyżej. Sprawdzę Gattę i Decathlon. Do weluru, choć przyznaję, że miły, nie jestem przekonana, bo w moim z Cubusa są powypychane. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:27 Z tym że Decathlon ma beznadziejna stronę i trzeba sporo tam posiedzieć, żeby znaleźć to, co sie chce. Ale w sumie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:35 alina460 napisała: > Dzięki Wam serdecznie za polecające zakup wpisy. Właśnie chodziłoby mi o spodni > e, które sa wygodne, ale nie wyglądają jak porozciągane i powypychane na kolana > ch dresy. No i żeby były tak do 100 zł, a nie powyżej. Sprawdzę Gattę i Decathl > on. Do weluru, choć przyznaję, że miły, nie jestem przekonana, bo w moim z Cub > usa są powypychane. serio, zamów sobie te co ci podałam- cena jest mega przyjazna, co dziwne nie wypychają się i nie defasonuja najwyżej odeślesz Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wygodne domowe spodnie 28.11.22, 07:14 wapaha napisała: > nie wypychają się i nie defasonuja > najwyżej odeślesz > > Jak juz się zdefasonują? Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:25 Moje najwygodniejsze spodnie domowe, to spodnie od welurowej pidżamy z Lidla:p są luźne, milusie i mięciusie :p Odpowiedz Link Zgłoś
celandine Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:52 Mam zajebistą welurową bluzę oversize z Lidla, moja siostra znalazła ją w szmateksie, więc nie wykluczam, że to piżama, nigdy ich w Lidlu nie znalazłam a kupiłabym z 10 Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 14:09 Pokazują się okazjonalnie jakoś właśnie w październiku -listopadzie. Bardzo szybko znikają i ciężko trafić na rozmiar, ja do tej pory ustrzeliłam tylko ta jedną, innymi razami zostawały same ogromne i same malutkie :p Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 11:45 Mam różne, lidl, hm, reserved, c&a, medicine, by insomnia, MKTP, mosquito. Szukaj co Ci odpowiada cenowo i fasonowo, a luźne fasony obecnie są na topie, a więc często spotykane. Jeśli o mnie chodzi, może być cokolwiek, byle French Terry. Nienawidzę tego tego cholernego puszku pod spodem. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 12:01 Ja po domu noszę dresy z nubee najczęściej Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:51 Tatuum ma w ofercie dresowe spodnie? Nie wiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:17 W domu noszę wyłącznie legginsy Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 13:48 Przypadkowe dresy ( mam z reserved, z lidla i z tchibo). Te z chibo najlepsze akurat na "domowe" kupuje jak są na wyprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 14:17 Legginsy Dresy Krótkie spodenki z lata Sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 16:06 Właśnie kupiłam te. Milutki 100% poliester 😌 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 16:38 I jak tam kłaki na tym i elektryzowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 16:51 Kłaki się właśnie nie trzymają. Ja po domu MUSZĘ mieć szerokie (żeby nie otulały nóg) i miłe, żeby nie gryzły. Wygląd bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 16:43 ja lubie bawelniane leginsy kupuje w sinsayu Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans011 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 18:30 Spodnie rekreacyjne Tchibo. Fason dresowy, wygodny, a materiał cienki - w domu nie potrzebuję grubszych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
koperek85 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 20:29 Przez wiekszosc czasu noszę krótkie spodenki dresowe. Teraz trochę chłodniej to leginsy z Lidla za kolano. Zimą leginsy długie tez z Lidla. Lubię też spodnie od piżamy z esotiqa Odpowiedz Link Zgłoś
koperek85 Re: Wygodne domowe spodnie 14.10.22, 20:32 Chodziło mi o takie przylegające spodnie od piżamy jak tutaj Odpowiedz Link Zgłoś