mava1 Re: Mątaż rolet 20.10.22, 10:24 ale że co? za rolety płaci tylko jedna klasa (2000:70=28 płacących)? w szkole średniej raczej nie jest tak, że w sali uczy sie tylko jedna klasa więc już z założenia jest tu coś nie tak. Ja rozumiem, że szkołom jest ciężko i kasy nie mają ale 70 zł od ucznia to jakis przewał. Mogłabym wpłacić 10-20 zł, dla świętego spokoju. W szkole średniej mojego syna wpłacałam iles tam kasy na budowę boiska, i to od I kl syna. Boisko jakies super hiper, z nawierzchnią tartanową i w ogole...Boisko zostało ukończone dokładnie wtedy, kiedy syn zdał maturę. I tyle z tego miał Odpowiedz Link Zgłoś
wena-suela Re: Mątaż rolet 20.10.22, 11:03 Pewno z obawy przed takimi rodzicami nie było zamątowanych rolet w szkole moich dzieci. Typowa tysiąclatka, dobrze doświetlona, ogromne okna w każdej klasie wychodzące na nasłoneczniona stronę. Zawsze na wywiadówkach myślałam, jaka to musi być męka przy świetle słonecznym, tylko cienkie, krótkie zasłonki. Ale cóż, tez pewno bym się powstrzymała przed propozycją drenującego kieszenie mątażu Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: Mątaż rolet 20.10.22, 11:08 Zapłać, szkołę masz za darmo. Pamiętam jak w przedszkolu dzieci męczyły się okropnie, sami w końcu kupiliśmy rolety i dywan. Daj spokój, 70 zł nie majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Mątaż rolet 20.10.22, 11:52 W każdej szkole funkcjonuje rada rodziców, która zebrane corocznie pieniądze przeznacza właśnie na takie cele jak montaże rolet w klasach, jest to istotne, bo wiele dzieci jest z problemami padaczkowymi, a mocno świecące słońce może spowodować niespodziewany atak. Poza tym rolety pomagają przy wyświetlaniu treści na ekranie dojrzeć wszystko wyraźnie z ostatnich ławek. Polecam zwrócenie się o sfinansowanie tych rolet do RR zamiast płacić z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Mątaż rolet 20.10.22, 15:54 Czytam i oczą i niewieźę: dlaczego klasa ma się składać na rolety do gabinetu w publicznejszkole ??? To szkoła publiczna,tak ? Ma organ prowadzący,który na takie środki przeznacza fundusze. Andaba ,ja bym napisała do organu prowadzącego (miasto,gmina ) I zapytała czy szkola w ogóle się do nich o te środki zwróciła. Bo to jakiś przekręt-ktoś chyba że znajomych wychowawczyni chce zarobić. W życiu bym nie dala nawet grosza na wyposażenie gabinetu w publicznej szkole. Dziecko niech okulary przeciwsłoneczne wkłada,gdy ma tam lekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Mątaż rolet 20.10.22, 15:58 ja tez się zastanawiam czyja to inicjatywa. Kiedyś przecież w szkołach były zasłony. Czy to nie któryś z rodziców (pani?) ambitnie chce mieć ładnie w klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Mątaż rolet 20.10.22, 16:08 Zasłony, firanki mają to do siebie, że z czasem się niszczą, więc nawet jak były to ich moze juz nie być. I akurat rolety są dużo lepszym pomysłem niż zasłony. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Mątaż rolet 20.10.22, 16:57 I akurat rolety są dużo lepszym pomysłem niż zasłony. Za to rolety psują się i trudniej utrzymać je w czystości... Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Mątaż rolet 20.10.22, 16:12 a rodzice jak te barany robią co każe, choć dzieciom to niepotrzebne. Nie to co na głównej: „Jak relacjonuje Onet.pl, mężczyzna natychmiast spotulniał i zaczął zachowywać się jak baranek. Nie trzeba było skuwać go w kajdanki ani stosować innych środków przymusu bezpośredniego” Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Mątaż rolet 20.10.22, 16:23 Pani od mątażu zapewne ukończyła edukację z zaświadczeniem o dysortografii, tak będzie pisać wiele osób w przyszłości, przecież magicznie nie ustąpią im zaburzenia. Co do rolet chyba powinna być jakaś ankieta przed zebraniem, bo rzeczywiście część osób mogła zostać postawiona w niezręcznej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Mątaż rolet 20.10.22, 16:50 Nawet nieuzbrojonym okiem wygląda to na zbiórkę na "horom curke"... Odpowiedz Link Zgłoś
szare_kolory Re: Mątaż rolet 20.10.22, 18:30 Ale tam jest błąd, w tym słowie. Powinno być mątasz. A co do meritum: a jeśli nie zapłacisz to co będzie? Dziecko nie ucierpi skoro wychowawczyni nie teges? A w przyszłym roku szkolnym dziecko z tej sali nie będzie korzystać? Kasy sporo ja bym pytała przynajmniej o kontrofertę (opisaną po polsku a nie w narzeczu tej pani). Odpowiedz Link Zgłoś