andaba
19.10.22, 21:12
Tak, mątaż.
Dostałam taką informację od przewodniczącej trójki
W dniu 08.09.2022 odbyło się zebranie klasy ,obecni na
zebraniu rodzice wyrazili zgodę na mątaz rolet w klasie 116.
W dniu 18.10.22 odbyło się spodnie z firmą XXXXX która
wykonuje :pomiar,wycenę i mata rolet.
Koszt został wyłączony na kwotę 2180,00 zł, udało nam się wynegocjować kwotę 2000,00zl.
Proszę opłacenie na konto:
XXXXXXXX
od osoby 70,00.
I tak:
Na zebraniu było 17 osób (na 30).
Rodzice nie tyle się zgodzili, ile nie protestowali.
Ja protestowałam, ponieważ: klasa córki ma w tej sali 3 lekcje tygodniowo i słońce wtedy tam nie świeci (o ile świeci kiedykolwiek).
Wg słów dziecka uczniowie są przeciwni roletom - nie widzą sensu. Rodzice się zgadzają, bo każdy się boi postawić, wiadomo, jak jest, a wychowawczyni wredna. A wychowawczyni na roletach baaardzo zależy. Ona ma tam zapewne więcej lekcji, niż jej klasa.
To szkoła średnia, nie maluszki.
Już raz za rolety w klasie płaciłam, ale to było w klasie 1-3, gdy dzieci w sali miały kilka lekcji dziennie, a okna były od południa - wtedy było to dla dobra dzieci i nie protestowałam (choć uważałam, że szkoła mogłaby się szarpnąć na te rolety, no ale nie było to warte dyskusji, rolety były potrzebne dzieciom)
Płaciłybyście bez dyskusji?
Dodam, że nie o kasę mi chodzi, tylko o to, że pani sobie życzy, a rodzice jak te barany robią co każe, choć dzieciom to niepotrzebne.
Pani to w ogóle jest temat rzeka, nawet jak córka koloryzuje, to co widzę na zebraniu mi wystarczy.