Dodaj do ulubionych

Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie

22.11.22, 17:41
Mam ochotę kupić sobie coś niepraktycznego i uwielbiam kicze. Zachorowałam na takie buty, ale obcas trochę za wysoki dla mnie:
Obserwuj wątek
    • geez_louise Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 22.11.22, 17:41
      Co podsyła mi internet?
      • geez_louise Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 22.11.22, 17:42
        No identyko!
        • arthwen Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 22.11.22, 18:52
          Przecież sama piszesz, że tamten obcas za wysoki dla ciebie, to ci proponuje coś z niższym big_grin
          • kira02 Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 08:40
            No przecież inteligentnie. Ale i tak najlepsze sa algorytmy z Allegro. Regularnie wyświetlają mi się reklamy lalek niemowląt, sztucznych małp i (chyba) pilarek. Oczywiście nieczego z ww kategorii nigdy nie wyszukiwalam. 😁
            • sol_13 Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 25.11.22, 23:11
              Mi się wyświetlają kubki z podobizną prezesa i życzeniami smacznej kawusi...
      • philippa_p Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 08:59
        No co? Dbaja o twoje stopy.

W sumie gorzej by bylo, gdyby podsylali ci dokladnie to czego chcesz, ZANIM bys zaczela szukac i googlowac - takie czytanie w myslach big_grin
      • nenia1 Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 12:07
        Moim zdaniem bardzo inteligentnie. Odczytałabym to jako:
        jak już lubisz taki kicz to naści, kupże sobie, ale przynajmniej zadbaj o zdrowy kręgosłup, na płaskim kup.
        I załóż czapkę z daszkiem, żeby cię znajomi na ulicy nie rozpoznali.
        • kira02 Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 12:22
          😆
    • fifiriffi Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 12:01
      A mnie sie podobają.
      Żałuję tylko, że nie mam małej stópki
    • alpepe Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 12:27
      Miałam kiedyś baleriny z Radoskóru, też w kwiaty, kochałam miłością wielką, nawet któraś forumka tu kojarzyła ten model.
    • la_felicja Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 20:38
      Logiczne to jest: jak już sobie zrujnujesz stopy w tych szpilach to będzie ci potrzebne coś wygodnego.
    • la_felicja Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 23.11.22, 20:39
      A tak przy okazji, jak się skończyła historia z paznokciem? mam nadzieję, że OK?
    • smoczy_plomien Re: Sztuczna inteligencja i śledzenie w necie 26.11.22, 00:17
      E, mylicie pojęcia. Póki ciągle jesteście w tej samej apce, to działa system rekomendacji sklepu, który nie wiadomo jak działa. Może działać na defaulcie, a może preferuje drogie produkty, a może przecenione, a może jeszcze inne. I tu nie ma żadnego śledzenia, bo jesteś cały czas w miejscu, w którym zostawiłaś informacje o sobie.

Magia zaczyna się dziać, jak zamkniesz apkę/stronę e-obuwie w telefonie, a potem na kompie otwierasz gazeta.pl i wyświetlają Ci się Twoje upatrzone buty, a obok inne tej samej firmy i kolejne innej firmy, ale w podobnym wzorze. I wszystkie w Twoim rozmiarze! Tam jest naprawdę śledzenie i algorytmy warte miliony $.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka