panna_lila 10.12.22, 17:08 podobno nawet stres potrafi powodować ból piersi, co jeszcze? etap "przed miesiączką" nie wchodzi w grę, któraś wie czemu boli pierś, a może któraś tak ma i odkryła przyczynę bólu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
auksencja15 Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 17:58 Poszłabym do lekarza gdyby nie mijał. Mnie czasem bolą po intensywnych ćwiczeniach albo jak się gdzieś zwyczajnie uderzę (poza dniami przed okresem) Aaa i kiedyś od zbyt ciasnego stanika czy tam wbijajacej się fiszbiny, ale to już od lat nie nosze sztywnych staników Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 18:20 Bo się starzejesz i zbliżasz do menopauzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bominka Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 19:04 Miewam, i też na tle stresogennym. Czasem zdarzy się jakiś temat stanu zapalnego. Nurofen ubija uczucie bólu. Po 40tce piersi potrafią boleć, nie mam żadnej diagnozy. Wystarczy iść do lekarza na spokojnie sobie porozmawiać, zbadać. Kiedyś jedna ginekolog proponowała mi jakieś " witaminy", gdyby bol piersi się przeciągał. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 21:23 Ja już jestem stara i po menopauzie. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 20:50 U mnie spożycie kurczaków przemysłowo tuczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 21:25 może to to🤔 kurczaków co prawda nie jem ale indycze mięso tak Odpowiedz Link Zgłoś
autumna Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 21:21 Przy większych torbielach może występować ból (nawet promieniujący aż do pachy) z powodu ucisku na otaczające tkanki. Obmacaj się, nie urosło ci coś? Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 21:32 Miewałam często torbiele które wymagały odbarczenia, bo były duże i bolesne. Teraz nic takiego nie wyczuwam, choć w mammografii wyszły jakieś torbiele olejowe Odpowiedz Link Zgłoś
sweterwkrate Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 22:09 Mnie bolą od torbieli właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 21:33 Kurczę wychodzi, że od tego kręgosłupa to wszystko potrafi boleć 😕 Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 22:14 No u mnie tkliwosc/lekki bol przy dotyku były przy nowotworze zlosliwym. Byl tez niewidoczny na mammografii. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_lila Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 22:29 no to teraz się wystraszyłam 😕 Uporałaś się z nim? Odpowiedz Link Zgłoś
infinitypool Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 23:20 U Ciebie bedzie na pewno wszystko ok, tym bardziej, ze piszesz o bólu piersi (calej) a nie jej czesci, tak jak to bylo u mnie. Tak, jestem już po leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
nena20 Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 22:52 Torbiel, guz, a ogólnie piersi mastopatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
totutotam.org Re: czemu boli pierś? 10.12.22, 23:21 Poza powyższymi; od nagromadzenia wody w organizmie, od niewłaściwego dezodorantu, od zbyt intensywnego wysiłku, z powodu urazu. Odpowiedz Link Zgłoś