Dodaj do ulubionych

Święta, język i problem z teściową

• afro.ninja Re: Święta, język i problem z teściową 20.12.22, 14:04
      Teściowa by mnie na swietach nie zobaczyła. Męża napraw.
    • aniani7 Re: Święta, język i problem z teściową 20.12.22, 15:25
      Ciesz się, że jej nie rozumiesz. Rozciągałabym tak długo naukę jej języka, że nigdy bym nie rozumiała. Normalnie polska teściową jak nic xd
    • berdebul Re: Święta, język i problem z teściową 20.12.22, 18:34
      Faktycznie, to strrrraszne, że nie masz wspólnego języka z wredną teściowa. Leć makowce ukręć. suspicious Bóg Cię opuścił? Udawaj, ze nic nie kumasz, przestań się starać, ogranicz wizyty.
    • mimfa Re: Święta, język i problem z teściową 20.12.22, 19:36
      To może mów do niej po polsku. Wolno.
    • forumologin Re: Święta, język i problem z teściową 21.12.22, 22:28
      fiorika.ejmon napisała:

> Nie stanowi to dla mnie problemu w życiu codziennym, z mężem rozmawiamy po angi
      > elsku, tego języka używam w życiu zawodowym, ze współpracownikami, a także w ży
      > ciu prywatnym ze znajomymi.
      > Moi teściowie nie mówią po angielsku, więc de facto nie możemy sobie za bardzo
      > pogadać.
      (...)
      > Oczywiście uczę się jezyka, ale przychodzi mi to z trudnością, widocznie nie je
      > stem w tym kierunku specjalnie utalentowana,

To nie rzekomy brak talentu a po prostu nie uzywanie jezyka. jak masz sie czrgokolwiek nauczyc jak rozmawiasz w tym jezyku tylko z tesciami raz na rok.

(to tak pomijajac ze trolujesz😅)
      • asia.sthm Re: Święta, język i problem z teściową 21.12.22, 23:20
        > (to tak pomijajac ze trolujesz😅)

Potrolowała niezdarnie i uciekła precz big_grin
        • forumologin Re: Święta, język i problem z teściową 22.12.22, 21:05
          szkoda, umieram z ciekawosci co to za kraj😁
    • obrus_w_paski Re: Święta, język i problem z teściową 22.12.22, 09:15
      Hehe jak ktos na początku mojej przygody z hiszpańskim się odważył w ogółe komentować mój hiszpański zawsze odpowiadałam (po hiszpańsku) „a teraz powiedz to po polsku. Nie potrafisz? To siedź cicho, ja mówię w 5 językach”. Polecam. Poziom uprzejmosci zależał od mojego nastawienia do danej osoby. Naucz się tego zdania w języku teściowej, możesz użyć grzeczniejszej formy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka