Dodaj do ulubionych

Pralko-suszarka - jaką polecacie

25.01.23, 11:54
Muszę kupić do mieszkania w bloku pralko - suszarkę.Na dwa osobne sprzęty nie mam miejsca.Nigdy takiego sprzętu nie użytkowałam,kompletnie nie wiem na co zwrócić uwagę przy zakupie.Naczytałam się w necie różnych opinii ,rankingów , ale co ranking to inne opinie i inne modele są polecane .Wiem tylko tyle ,że nie kupię pralko -suszarki z pompą ciepła ze względu na zaporowe jak dla mnie ceny ...
Myślałam o czymś z firm Bosch, Siemens , może LG .Samsungi odpadają - mam złe doświadczenia z tą firmą i nic od nich już nie chcę.
Możecie mi coś polecić? Coś co same użytkujecie i się sprawdza.
Obserwuj wątek
    • princy-mincy Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 12:02
      Nie znam sie na pralko-suszarkach, ale wybieralabym w produktach Bosch.
    • alina460 Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 13:27
      Żadną. Miałam i się nie sprawdziła.
    • magrathh Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 14:16
      Elektrolux, jest w porządku, jak na pralkosuszarkę. Mam suszarkę osobną, ale nadal niekiedy coś w niej dosuszam, albo kiedy zależy mi, żeby coś odrobinę skurczyć, bo jest za duże. Zmniejsza ubrania w programie o najwyżej mocy, przy niższej nie zmniejsza raczej i można suszyć również swetry.
      • basiastel Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 15:34
        Ile ja masz? Bo jak zaczną się naprawy, to jest tragedia, bo koszt jednej to 1/3 wartości pralko-suszarki.
        • magrathh Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 17:40
          Nie pamiętam dokładnie, ale jakieś 8 lat. Nie była nigdy naprawiana.
    • dorotaifilip Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 14:52
      W jednym mieszkaniu mam pralko-suszarkę Ariston. Wybierałam ze względu na kierunek otwierania drzwi. Jest bardzo cicha podczas prania, głośniejsza przy suszeniu.Jest bezawaryjna. Na początku coś się zepsuło i okazało się, że trzeba wymienić panel elektroniczny i od tego czasu śmiga spokojnie od 5 lat. Do suszenia pobiera jednak wodę, nie jest super oszczędna.
      Dlatego do drugiego mieszkania wybrałam pralko-suszarkę z pompą ciepła. Jest taka z Elektroluxa i AEG. Ja wybrałam tą ostatnią. Jest głośna. Lubię w niej używać funkcji suszenia, bo mniej kurczą się w niej ubrania niektóre w porównaniu do Ariston. Piorę w niej nawet swetry i suszę w suszarce.
    • alicigo123 Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 15:03
      Mam LG do sporadycznego suszenia ok. Suszę tylko ręczniki i pościel. Prób mialam wiele, ale nie umiem wyczuć tego sprzętu. Część rzeczy zmniejszyło rozmiar, część wygnieciona strasznie. Mam model kupiony w 2017 roku najdroższy wtedy w LG, jak będę w domu mogę sprawdzić dokładnie.
    • alinalen Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 15:15
      Elektrolux. Mam w mieszkaniu od 7 lat. Jest Ok. W porównaniu z samą suszarką dużej różnicy nie widzę choć przy jednym i drugim urządzeniu trzeba pamiętać o wyładowaniu jak skończy program i o nie upychaniu w suszarce ile wlezie.
    • bombalska Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 15:16
      Mialam pralko-suszarke. Porownujac z suszarka, to pralko-suszarka nigdy nic nie wysuszyla. Jesli po suszeniu i tak musialam wszystko rozlozyc, bo bylo wilgotne, to jak to nazywac suszarka?? Obecna suszarka suszy do sucha i to ja rozumiem. Pamietaj, ze Pralke i suszarke tej samej firmy mozna postawic jedno na drugiej (z odpowiednim łącznikiem).
      • emateczka Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 15:40
        Zadna. Mialam kilka, ostatnio Samsung. No do niczego jest... kupilam odwilzacz powitrza i pranie schnie blyskawicznie.
    • bajgla Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 15:46
      Nie polecam Electroluxa, ze względu na brak filtra kłaczków. Czyszczenie uszczelki bębna to masakra.
    • mayaalex Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 25.01.23, 16:02
      Mam Beko bo byla jedna z niewielu wowczas dostepnych plus byla tania wiec sie skusilam - i wszystkim odradzam. W drugim mieszkaniu mam Siemensa, jest swietna. Ja raczej nie korzystam z suszarki, poza wyjatkowymi przypadkami (ale wtedy sie sprawdza bardzo dobrze), natomiast bardzo czesto korzystam z szybkiego programu pranie+suszenie - po godzinie mam prawie suche, czyste, pachnace i niewygniecione ubrania.
    • kira02 Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 26.01.23, 08:06
      Mam Electrolux. Jestem ogólnie zadowolona..., ale po dwóch latach doświadczeń, chyba i tak starałabym się gdzieś wcisnąć dwa oddzielne sprzęty. Mój Electrolux pierze bardzo dobrze i tutaj nie mam zastrzeżeń. Natomiast z funkcji suszarki korzystam rzadko, niby suszy, ale mam wrażenie, ze jednocześnie trochę niszczy ubrania (szczególnie widać to po recznikach, ktore zawsze suszę). Niby daję program do suszenia bawełny, a i tak suszenie nie jest delikatne, jeśli dobrze to ujelam.
    • jehanette Re: Pralko-suszarka - jaką polecacie 26.01.23, 10:18
      Duży bęben żebyś mogła uprać i wysuszyć cały wsad, pojemność suszenia jest mniejsza niż prania. Ja mam Hotpoint Ariston - 10kg prania, 7kg suszenia.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka