matacznik 02.02.23, 11:50 W Finlandii przegłosowano samookreślenie płci dla osób dorosłych: Euronews W kraju o prawnej równości płci i równości małżeńskiej zdaje się to czystą formalnością. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suki-z-godzin Re: Trans Finlandia 02.02.23, 11:57 Robie zapas czipsow na olimpiade w Paryzu. Odpowiedz Link Zgłoś
sattwaguna Re: Trans Finlandia 02.02.23, 11:59 Przecież Olimpiady to i tak jest freak show. Zawody naćpanych dopingiem, trenowanych od pieluch i eksploatowanych do granic możliwości ciała i psychiki osobników. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:03 Teraz zawodniczki beda miec penisy, bedzie jeszcze zabawniej. A pozostale zawodniczki beda musialy to zniesc z klasom i godnosciom, bo za wszelki protest zostana zadziobane. Wiem, wiem, mogly wiecej trenowac to by biegaly szybciej, lol. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:19 niech biero testosteron jak zawodniczki z NRD Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:02 suki-z-godzin napisała: > Robie zapas czipsow na olimpiade w Paryzu. > Nie interesuję się za bardzo sportem, ale wydaje mi się, że przynajmniej część federacji przeszła na pomiar poziomu testosteronu i nie interesuje ich co kto ma w papierach. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:07 Coraz więcej organizacji dochodzi do wniosku, że poziom testosteronu to mało i nie dopuszcza do kobiecego sportu osoby, które przeszły dojrzewanie jako mężczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:12 dr.amy.farrah.fowler napisał(a): > Coraz więcej organizacji dochodzi do wniosku, że poziom testosteronu to mało i > nie dopuszcza do kobiecego sportu osoby, które przeszły dojrzewanie jako mężczy > zna. > I ja widzę w tym sens. Ale generalnie sport do oglądania lata mi koło pióra, więc niech tam sobie ustalają zasady jakie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:19 większość organizacji w ogóle nie bada tego poziomu, dlatego "bracia Williams" masakrowali konkurentki przez lata Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Trans Finlandia 02.02.23, 12:21 suki-z-godzin napisała: > Robie zapas czipsow na olimpiade w Paryzu. > Zawody w tancach na lodzie mogą byc spektakularne. Czekam na finskie łyżwiarki z brodami, jak onegdaj lekkoatletki z NRD Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Trans Finlandia 02.02.23, 13:38 Jedna już jest: www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-01-29/niezwykle-sceny-na-mistrzostwach-transplciowa-lyzwiarka-nie-mogla-wstac/?ref=aside_najnowsze&fbclid=IwAR3AQr5BJgHgwFjLK04RZCUdcbKb_oosqypAEQM9qPaau9Kktl9_EczgZCA Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Trans Finlandia 05.02.23, 23:53 Może to tak specjalnie? Dlaczego łamagi miałyby być wykluczone? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Trans Finlandia 02.02.23, 17:16 Paradoksalnie w Polsce bardzo łatwo zmienić płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
ajaksiowa Re: Trans Finlandia 02.02.23, 17:25 Przecież ta finka nie umiała jeźdźić na łyżwach 😮trzeba się nią zachwycać bo jest trans??? Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Trans Finlandia 02.02.23, 20:17 W tej alternatywnej, tam gdzie dzieciom zjada się serca, a nerki sprzedaje do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Trans Finlandia 03.02.23, 17:24 Ostatnio oglądałam wywiad z kobietą, która postanowiła być w świetle prawa mężczyzną. Krok po krok opowiada jak zmieniła płeć. To jest naprawdę szybki proces. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Trans Finlandia 03.02.23, 19:58 Szczerze wątpię, bo osoby transplciowe nie używają określenia „ postanowiłam zmienic płeć” i żadna nie postrzega tego procesu jako szybkiego i łatwego. Kwestie prawne zajmują nawet do kilku lat i wymagają pozywania dk sądu różnych członków rodziny, a i tak sąd może oddalić powództwo - bo tak mu sie uwidzi. Polecam książkę Jaconia „My, trans”. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Trans Finlandia 05.02.23, 21:22 Nie, to nie zajmuje kilku lat. Cały proces jest dość prosty. No jak ja słuchałam tego wywiadu, to byłam w szoku, jak szybko, wszyscy wyrazili zgodę, by młodziutka dziewczyna została mężczyzną. Ona zaczęła terapię hormonalną i teraz po tym jak już jest oficjalnie mężczyzną, nie chce być już mężczyzną i ma ogromne problemy fizyczne i psychiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
helka.na.zakrecie Re: Trans Finlandia 03.02.23, 20:30 Uzgodnic płeć. Dokonac tranzycji. A skad te info, ze w Polsce to - naprawdę szybki proces-? Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Trans Finlandia 03.02.23, 17:38 czyli jeżeli dorosły facet skazany na więzienie powie, że jest kobietą musi trafić do kobiecego więzienia. nawet jednej tabletki nie musi brać i nie robić żadnych operacji. nawet ubrania może nosić męskie. wystarczy, że powie, że wg niego jest kobietą. tak się już dzieje w innych krajach z tym samym durnym prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Trans Finlandia 03.02.23, 17:45 jasne. ostatnie akcje w uk. gwałciciel w kobiecym więzieniu. jak pogrzebię znajdę fotkę. jaka to piękna kobieta. o ten na zdjęciu po lewej. piękna kobieta nie? www.bbc.com/pidgin/articles/cy7x3qlwgejo Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Trans Finlandia 03.02.23, 18:04 Wszystkie te historie to kłamstwa? www.tumblr.com/theysaythisneverhappens Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Trans Finlandia 03.02.23, 18:04 bazia_morska napisała: > Tia, jasssne. wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-szkocja-gwalciciel-zmienil-plec-moze-trafic-do-zenskiego-wie,nId,6558270 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Trans Finlandia 03.02.23, 20:00 Czy homoseksualni gwałciciele w równym stopniu zapładniają Twój umysł…? Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Trans Finlandia 03.02.23, 20:42 memphis90 napisała: > Czy homoseksualni gwałciciele w równym stopniu zapładniają Twój umysł…? A u was biją murzynów. Odpowiedz Link Zgłoś
kasandra33 Re: Trans Finlandia 03.02.23, 21:04 I wtedy facet może iść do damskiej przebieralni na basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: Trans Finlandia 04.02.23, 07:15 kasandra33 napisała: > I wtedy facet może iść do damskiej przebieralni na basenie? > 1. Kobieta 2. Koedukacyjnej / jednoosobowej / to-kraj-który-dosłownie-dał-nazwę-saunie 3. A u mnie na basenie pod męskie prysznice wchodzi sprzątaczka i co? Odpowiedz Link Zgłoś
bib24 Re: Trans Finlandia 04.02.23, 08:41 co do sprzątaczki to argument jest chybiony. facet w przebieralni nie czuje sie zagrożony przez wchodzącą kobietę. ale odwrotnie już tak. biologicznie nie jesteśmy tacy sami i już. wystarczy sprawdzić statystyki gwałcicieli w podziale na płeć. Odpowiedz Link Zgłoś
eriu Re: Trans Finlandia 06.02.23, 03:49 W Polsce do oficjalnej zmiany a to babka sobie nie może iść popatrzeć na gołych facetów w nieprzyzwoity sposób? Wchodzenie sprzątaczki do męskiej szatni to tak jakby sprzątacz wchodził do damskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Trans Finlandia 05.02.23, 22:50 >to-kraj-który-dosłownie-dał-nazwę-saunie Większość fińskich publicznych saun jest rozdzielona według płci. Odpowiedz Link Zgłoś